De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Apple vervangt gratis accu van 13-inch MacBook Pro: dit moet je weten

Michel van 't Klaphek
21 april 2018, 10:25
1 min leestijd
Apple vervangt gratis accu van 13-inch MacBook Pro: dit moet je weten

Apple gaat 13-inch MacBook Pro’s met een uitgezette accu kosteloos repareren. We laten zien hoe je controleert of jouw laptop in aanmerking komt voor de actie.

Lees verder na de advertentie.

13-inch MacBook Pro accureparatie aangekondigd

Het gaat hierbij om 13-inch MacBook Pro-modellen zonder Touch Bar, die gemaakt zijn tussen oktober 2016 en oktober 2017. Uit onderzoek blijkt dat sommige van deze laptops een defect onderdeel hebben, waardoor de accu naar verloop van tijd kan uitzetten.

Alhoewel Apple aangeeft dat dit geen veiligheidsrisico’s met zich meebrengt, worden getroffen exemplaren toch kosteloos vervangen. Of jouw laptop in aanmerking komt voor een gratis reparatie, controleer je zo:

  • Ga naar de speciaal opgezette webpagina;
  • Vul hier het serienummer van jouw MacBook Pro in. Je vindt dit nummer door in het Apple-menu op ‘Over deze Mac’ te klikken. Tevens is je serienummer op de onderkant van de laptop te vinden;
  • Er wordt nu gecontroleerd of jouw MacBook onder het reparatieprogramma valt.

Indien dit het geval is, wordt je doorverwezen naar het dichtstbijzijnde geautoriseerde Apple-reparatiepunt. Ook kun je ervoor kiezen een afspraak te maken bij een van Apples eigen winkels, of contact op te nemen met de klantenservice.

macbook

Mocht je de accu al voor aankondiging van de actie hebben laten repareren, kun je de kosten hiervoor declareren bij Apple. Neem hiervoor contact op met de klantenservice, leg de situatie voor en verwijs naar het reparatieprogramma. Vergeet niet een kopie van de reparatiefactuur mee te sturen. Enkel wanneer het accudefect is veroorzaakt door gebruikersschade, wordt de reparatie niet kosteloos uitgevoerd.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple MacBook Pro 2020
Apple MacBook Pro 2020

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu