Accuproblemen met 13 inch-MacBook Pro 2019: Apple biedt oplossing

Lars Paijmans
4 december 2019, 11:04
2 min leestijd
Accuproblemen met 13 inch-MacBook Pro 2019: Apple biedt oplossing

De MacBook Pro die eerder dit jaar verscheen kampt met problemen, zo stelt Apple in een nieuw bericht. Het bedrijf geeft een aantal oplossingen.

Apple erkent 13 inch MacBook Pro-accuproblemen

In een document op de Apple Support-website legt het bedrijf de problemen uit. Het gaat hier om het goedkoopste instapmodel van de 13 inch-MacBook Pro die in juli 2019 uitkwam. Deze kun je herkennen aan de twee aanwezige Thunderbolt 3-poorten. De onlangs verschenen 16 inch-MacBook Pro zou hier geen last van hebben.

Het probleem is gemakkelijk te herkennen: de MacBook schakelt zichzelf automatisch uit, ook als de accu nog opgeladen is. Op online fora zijn inmiddels flinke lijsten te vinden met gebruikers die tegen dit probleem aanlopen. Als oplossing biedt Apple het onderstaande stappenplan.

Zo los je het 13 inch MacBook Pro accuprobleem op

  1. Gebruik je MacBook Pro tot het accupercentage onder de 90 procent gaat;
  2. Verbind de MacBook met de adapter;
  3. Sluit alle openstaande applicaties af;
  4. Sluit de klep van de MacBook zodat de slaapmodus wordt geactiveerd;
  5. Laad je MacBook Pro minstens 8 uur op;
  6. Werk de Mac bij naar de nieuwste softwareversie.

Volgens Apple moet bovenstaande stappenplan genoeg zijn om de problemen te verhelpen. Is dat niet het geval, dan kun je contact opnemen met Apple Support. Op die manier kun je een afspraak maken om je Mac in te leveren ter reparatie.

Ook problemen met het toetsenbord

Naast problemen met de accu heeft Apple ook al toegegeven dat het toetsenbord van deze 13 inch-MacBook Pro kwetsbaar is. Dat komt door het vlindermechanisme dat gevoelig is voor defecten, iets wat Apple in november opgelost heeft met de komst van de 16 inch-MacBook Pro.

De verwachting is dat Apple in de loop van 2020 een nieuwe variant van de 13 inch-MacBook Pro uitbrengt, die ook overstapt op dit nieuwe toetsenbord. Laten we hopen dat dergelijke accuproblemen dan ook tot het verleden behoren.

Het laatste nieuws over Apple

Bron: Apple
Categorie: Devices
Spotlight: Apple
Device: Macbook Pro

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's