‘Nieuwe 12-inch MacBook komt begin 2016’

Rutger Otto
24 maart 2016, 9:00
2 min leestijd
‘Nieuwe 12-inch MacBook komt begin 2016’

Op OS X zijn aanwijzingen gevonden van een nieuwe 12-inch MacBook. De release van het apparaat zou gepland staan voor begin 2016.

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe 12-inch MacBook

Over nieuwe MacBooks repte Apple met geen woord tijdens het laatste event, waar de 9,7-inch iPad Pro, de iPhone SE en de nieuwe Apple Watch-accessoires werden aangekondigd. Nieuwe MacBooks werden ook niet verwacht, maar Apple lijkt wel iets van plan te zijn met de apparaten. Er zijn aanwijzingen opgedoken in OS X voor een nieuwe 12-inch MacBook die begin dit jaar moet verschijnen.

De nieuwe MacBook wordt genoemd in Apples eigen Schijfkopiehulpprogramma en in de OS X Server-app die in de App Store te downloaden is. Het Schijfkopiehulpprogramma stelt gebruikers in staat om schijfkopieën te maken voor meerdere machines. In de lijst wordt de 12″ MacBook (Early 2016) genoemd. In de OS X Server-app wordt de computer genoemd onder de NetInstall-sectie.

macbook 12

‘Begin 2016’

De 12-inch MacBook is inmiddels bijna een jaar op de markt. In 2015 verscheen hij voor het eerst in april, dus een update zou zo gek niet zijn. Maar als Apple de hardware van een update zou voorzien en de MacBook moet in april uitkomen, dan is het wat vreemd dat er niets over werd gezegd tijdens het event. Een andere optie is dat Apple het apparaat pas in mei of juni toont tijdens een nieuwe presentatie.

Eerder berichtte Digitimes overigens al dat Apple nieuwe 13- en 15-inch MacBooks plant voor juli. Die zouden dan tijdens het WWDC uit de doeken gedaan worden. Dat zou voor de 12-inch versie echter te laat zijn voor ‘Begin 2016’.

Processors

Volgens 9to5Mac zou ook al bekend zijn welke processors Apple in de nieuwe 12-inch MacBook wil aanbieden. Het gaat om Intel Core-processors. De m3-6Y30 (4M cache tot 2,20GHz), de m5-6Y54 (4M cache tot 2,70 GHz) en de m7-6Y75 (4M cache tot 3,10 GHz).

De eerste 12-inch MacBook is bij Apple te koop vanaf 1449 euro. Hij is er in drie kleuren: zilver, goud en spacegrijs. Het is de dunste MacBook van Apple met bovendien een Retina-scherm, iets wat de 13- en 15-inch MacBook Air nog steeds niet hebben.

Lees meer over de MacBook

Bron: 9to5Mac
Categorieën: Apple, Geruchten
Device: MacBook

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple MacBook
Apple MacBook

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen