Apple weet het als jij de nieuwe 12 inch-MacBook open schroeft

Lars Paijmans
25 april 2016, 18:28
2 min leestijd
Apple weet het als jij de nieuwe 12 inch-MacBook open schroeft

Zodra Apple een nieuw product op de markt brengt, is het een kwestie van tijd voordat iemand het apparaat vakkundig uit elkaar heeft gehaald. iFixit ontdekte dat Apple een nieuwe manier gevonden heeft om repareren extra moeilijk te maken.

Lees verder na de advertentie.

12 inch-MacBook teardown

iFixit is zoals altijd een van de eerste (en meest uitgebreide) teardowns van de roségouden 12 inch-MacBook. Stap voor stap halen ze de nieuwe laptop van Apple uit elkaar en geven aan het einde een cijfer op basis van hoe goed het apparaat te repareren is.

Uit deze 12 inch-MacBook teardown blijkt dat Apple een aantal schroefjes vervangen heeft met algemene Philips-schroeven, wat het zowaar makkelijker maakt om deze open en dicht te draaien. Daar houdt het ook wel op wat goed nieuws betreft, want even later wordt er een nieuw trucje van Apple ontdekt om pottenkijkers uit de binnenkant van de MacBook te houden.

MacBook-Teardown

Volgens iFixit is er namelijk een ‘speciale substantie’ aanwezig in bepaalde schroefgaatjes, die zichzelf oplost als deze in aanraking komt met een schroevendraaier. Hierdoor kan Apple in theorie heel makkelijk controleren of een MacBook opengemaakt is, waardoor de eigenaar ervan geen garantie meer heeft.

Naast deze substantie laat de teardown ook zien dat usb-c-aansluiting iets anders in elkaar zit dan de 12 inch-MacBooks van vorig jaar. Deze zit weer iets compacter verpakt, wat de repareerscore van iFixit niet ten goede komt. Leuk detail: ook aan de binnenkant is deze MacBook roségoud gekleurd.

12 inch-MacBook repareerscore: 1 uit 10

Concluderend krijgt de nieuwe MacBook een repareerscore van 1 uit 10. Een kapotte MacBook kun je dus maar beter bij een Apple Store afgeven, want zelf aan de slag gaan met een schroevendraaier is een hele grote uitdaging.

Vorige week stak Apple de 12 inch-MacBook in een nieuw jasje, met betere specificaties en een gloednieuwe kleur. Naar verwachting worden ook tijdens WWDC 2016 nieuwe MacBooks aangekondigd. Al onze verwachtingen voor MacBooks in 2016 kun je lezen in het onderstaande artikel.

Dit verwachten we van de nieuwe MacBooks

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: iFixit
Categorie: Devices
Device: MacBook

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple MacBook
Apple MacBook

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen