Dit vindt de Amerikaanse media van de nieuwe MacBooks en iMac

Wouter Nijsen
8 juni 2017, 14:32
2 min leestijd
Dit vindt de Amerikaanse media van de nieuwe MacBooks en iMac

De eerste reviews van de nieuwe 12 inch-MacBook en iMacs zijn online verschenen. De apparaten hebben bescheiden upgrades gekregen en de recensies zijn daarom gematigd positief.

Lees verder na de advertentie.

Eerste 12 inch-MacBook reviews

Apple kondigde tijdens de WWDC 2017-keynote aan de iMac en diverse MacBooks te upgraden. Amerikaanse media hebben de nieuwe 12 inch-MacBook en iMac getest en zijn redelijk positief. CNET, dat de 12 inch-MacBook mocht testen, is te spreken over de laptop en vindt vooral het vernieuwde toetsenbord een fijne verbetering. De website is verder tevreden over de prestaties van de MacBook, maar geeft wel aan dat de laptop minder geschikt is voor professionele gebruikers. Net als de vorige versie is het apparaat simpelweg niet krachtig genoeg om tussen veel apps te multitasken of video te bewerken. Wel zijn er duurdere varianten met een i5- of i7-processor verkrijgbaar, die betere prestaties leveren.

The Verge schrijft juist dat de prestaties te wensen overlaten en er hardwaretechnisch niet genoeg is veranderd. Ook de aanwezigheid van slechts één aansluiting (de usb-c-poort) is volgens de website een duidelijk minpunt. De laptop heeft door zijn dunne behuizing een enkele poort, die wordt gebruikt om de laptop op te laden. Wil je meerdere zaken op het apparaat aansluiten, dan moet je met een adapter werken; iets wat veel gebruikers vervelend vinden.

Engadget kon al even spelen met de 21,5 inch-iMac, die van iets snellere hardware is voorzien. Het apparaat is vlotter, maar de verschillen zijn niet enorm. De website geeft verder aan dat de toevoeging van de Fusion Drive eigenlijk te laat komt. Dit onderdeel combineert een normale harde schijf met een ssd, waarbij belangrijke data op de snellere ssd staan, en andere bestanden op de tragere harde schijf worden geplaatst. Veel Macs zijn standaard van een snellere ssd voorzien.

MacBook Pro sneller dan voorganger

Ook van de MacBook Pro werd tijdens WWDC 2017 een update aangekondigd. De laptop heeft een nieuwe Kaby Lake-processor, die voor betere prestaties moet zorgen. Uit eerste tests blijkt dat de nieuwe MacBook Pro zo’n 20 procent sneller is dan zijn voorganger. Verder presteert de nieuwe ssd in de laptop aanzienlijk beter dan die van de MacBook Pro van vorig jaar.

De nieuwe 12 inch-MacBook, iMac en MacBook Pro zijn al te bestellen op de website van Apple. Voor het instapmodel van de MacBook betaal je 1499 euro, terwijl de nieuwe MacBook Pro voor hetzelfde bedrag over de digitale toonbank gaat. De verbeterde iMacs worden vanaf 1299 euro verkocht.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iMac
Apple iMac

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu