‘Apple Watch komt in maart, 12-inch MacBook Air begin 2015’

Rutger Otto
25 januari 2015, 11:39
1 min leestijd

Er gingen al langer geruchten dat de Apple Watch in maart zou verschijnen. KGI analist Ming Chi Kuo noemt die maand eveneens en zegt dat we de 12-inch MacBook Air ook in het begin van dit jaar kunnen verwachten.

Lees verder na de advertentie.

Apple Watch in maart

De analist van het bedrijf KGI Securities doet vaker voorspellingen rondom Apple, die regelmatig blijken te kloppen. Volgens Kuo zal Apple voor de release van de Apple Watch nog meer details over de wearable naar buiten brengen, waaronder informatie over de accuduur en wanneer de eerste bestellingen geplaatst kunnen worden.

Kuo denkt dat Apple in het eerste kwartaal van 2015 zo’n 2,8 miljoen Apple Watch-modellen verkoopt. Volgens de analist zullen enkele onderdelen van de wearable meteen veelvuldig beschikbaar zijn, maar ligt de productie van andere onderdelen laag, waardoor er waarschijnlijk een tekort aan smartwatches zal zijn in het begin.

gouden apple watch

12-inch MacBook Air

De nog onaangekondigde 12-inch MacBook Air komt er volgens Kuo ook, en al behoorlijk snel. De analist stelt dat de nieuwe MacBook in het eerste kwartaal van 2015 het levenslicht zal zien. De 12-inch MacBook Air moet een enorm dunne laptop waarbij een ventilator ontbreekt. Het model moet één van de eerste apparaten zijn die gebruikmaakt van de nieuwe Type-C usb-aansluitingen. Deze is kleiner dan een gewone usb-aansluiting en laat je kabels op twee manieren in de poort steken. Het scherm heeft een Retina display van 12-inch, een maat die de MacBook nooit eerder had.

Naast nieuwe geruchten over de MacBook Air en de Apple Watch, maakte Kuo ook een voorspelling over de verkoop van iPhones in het vierde kwartaal van 2014. Volgens hem verkocht Apple er in totaal maar liefst 73 miljoen. Daarvan waren er ruim 42 duizend iPhone 6-modellen en 16 duizend iPhone 6 Plus.

Lees meer over de Apple Watch

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 1

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen