De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

Deze MacBooks worden vanaf nu niet meer door Apple verkocht

Lars Paijmans
28 oktober 2016, 10:22
1 min leestijd
Deze MacBooks worden vanaf nu niet meer door Apple verkocht

Als Apple nieuwe producten aankondigt, betekent dit ook dat oudere apparaten plaats moeten maken. Met de komst van de MacBook Pro 2016 is dat niet anders: deze twee MacBooks worden vanaf nu niet meer door Apple verkocht.

Lees verder na de advertentie.

11-inch MacBook Air verkoopstop vanaf nu van kracht

Omdat Apple gisteren geen nieuwe iMac aankondigde, verdwijnen er slechts een tweetal MacBooks uit het aanbod van Apple. Allereerst is de MacBook Pro zonder Retina-display en een gleuf voor schijfjes vanaf nu niet meer beschikbaar.

11-inch MacBook Air verkoopstop

Door deze optische SuperDrive slot was dit de enige MacBook waar je nog een CD of DVD in kon stoppen. Ook zat er in deze MacBook Pro een ethernetpoort, wat het makkelijk maakte om zonder verloopstukje een internetkabel er op aan te sluiten.

Daarnaast heeft Apple ook de 11-inch MacBook Air uit het assortiment gehaald. Dit was altijd de goedkoopste MacBook, waardoor deze positie nu terecht is gekomen bij de 13-inch MacBook Air. Het nieuwe instapmodel van de MacBook Pro is nu het nieuwe 13-inch model zonder Touch Bar. Deze is net iets goedkoper dan de editie met de OLED-touchscreen strip maar heeft wel het nieuwe design dat Apple gisteren onthulde.

Het einde van MagSafe

Omdat de nieuwe MacBooks enkel usb-c Thunderbolt 3 poorten hebben, betekent dit ook dat de geliefde MagSafe-aansluiting verdwijnt. Deze magnetische aansluiting voor de oplaadpoort zorgde ervoor dat je MacBook niet op de grond viel als je per ongeluk achter de kabel bleef hangen. Hoewel Apple dus is gestopt met de verkoop van de twee bovenstaande MacBook-modellen, kun je ze natuurlijk nog wel bij een externe verkoper of refurbished partij tegenkomen.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple MacBook Air
Apple MacBook Air

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen