100 nieuwe Apple retail stores tegen 2013 in China

Binnen de drie jaar wenst de broer van de stichter van de bekende Foxconn fabrieken maar liefst 100 nieuwe verkooppunten in China uit de grond te stampen. Deze winkels zouden uitsluitend producten van Apple verkopen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

De man die dit wenst waar te maken heet Terry Gou en is de broer van de stichter van Foxconn. Zowel Macs, iPhones en iPads worden in deze Chinese Foxconn fabrieken geproduceerd en Terry Gou tracht de productie direct te linken aan een sterke verkoop in zijn opkomende Apple winkels. Deze verkooppunten ondersteunen dan ook het expansieplan van Apple om in China het marktaandeel sterk uit te breiden.

De Foxconn fabrieken zijn de laatste weken nogal vaak in het nieuws gekomen vanwege de vele zelfmoordpogingen van de werknemers. Als reactie heeft Foxconn en Apple in samenspraak besloten om de lonen te verhogen en de productie alvast tijdelijk te verlagen.

Bron: businessweek.com

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.