Chat-app Telegram groeit hard: nu 100 miljoen actieve gebruikers

Rutger Otto
23 februari 2016, 12:13
2 min leestijd
Chat-app Telegram groeit hard: nu 100 miljoen actieve gebruikers

Telegram heeft de magische grens van 100 miljoen actieve gebruikers per maand gepasseerd. Sinds mei vorig jaar is de chat-dienst met 60 procent gegroeid.

Lees verder na de advertentie.

Actieve Telegram-gebruikers

Dat heeft Telegram dinsdag bekendgemaakt via zijn blogs en op het Mobile World Congress, waar Telegram-ceo Pavel Durov aanwezig is. De dienst stond vorig jaar in mei nog op 62 miljoen actieve gebruikers wereldwijd, inmiddels zijn er dus 38 miljoen bijgekomen.

telegram-gebruikers

Volgens Durov komen er elke dag maar liefst 350.000 nieuwe gebruikers bij. Verder laat de chat-service weten dat er dagelijks zo’n 15 miljard berichten worden verzonden via Telegram. “We houden het simpel”, zegt Durov. “Het kernteam bestaat uit vijftien mensen en we vertrouwen meer op automatisering en kunstmatige intelligentie dan dat we van mensen afhankelijk zijn om de dienst in de lucht te houden.”

Het zijn flinke mijlpalen voor Telegram, maar de dienst komt er nog niet mee in de buurt van Facebooks WhatsApp en Messenger. WhatsApp haalde recent de grens van 1 miljard actieve gebruikers per maand. Facebook Messenger staat op zo’n 800 miljoen actieve gebruikers wereldwijd.

Lees ook: de 10 handigste Telegram bots

Beveiliging en andere functies

Telegram staat bekend om zijn focus op versleuteling van berichten. De servers van Telegram worden beveiligd door het MTProto protocol, maar de app heeft ook nog een ‘geheime chat’-functie waarmee gebruikers elkaar berichten kunnen sturen die na een aantal seconden verdwijnen. Op het MWC liet Pavel Durov overigens (niet geheel verrassend) weten achter Tim Cook te staan in het hackdebat.

De chat-app blinkt in een paar onderdelen uit in vergelijking met concurrerende apps. Zo biedt het ondersteuning voor bots, waarmee je bijvoorbeeld gifjes kunt versturen. Verder hoef je niet overal een telefoonnummer in te voeren, maar kun je chatten met een gebruikersnaam. Enkele weken geleden voegde Telegram nog een aantal nieuwe functies toe, bijvoorbeeld de mogelijkheid om berichten op te nemen en te beluisteren door je iPhone op te tillen. Ook werden er nieuwe deelfuncties toegevoegd.

Lees meer over Telegram

Bron: Telegram
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu