10 miljardste download is Paper Glider
Redactie

Apple heeft vanavond bekend gemaakt wie de tien miljardste download heeft gemaakt en welke app dat is geweest. Deze download is gedaan door Gail Davis uit Orpington, Kent in het Verenigd Koninkrijk. Hiermee heeft het hem ook direct de iTunescard van $10.000 opgeleverd.

De gedownloade game is Paper Glider. In de gratis game moet je een papieren vliegtuig door een omgeving heen vliegen door hard over het scherm te swipen.

Phil Schiller zei er het volgende over:

Met meer dan 10 miljard gedownloade apps in slechts twee en een half jaar — alleen het afgelopen jaar al een verbazingwekkende zeven miljard apps — heeft de App Store onze stoutste dromen overtroffen. De App Store heeft de manier waarop software wordt gemaakt, verspreid, ontdekt en verkocht gerevolutioneerd. Terwijl anderen de App Store proberen te kopiëren, biedt het ontwikkelaars en klanten nog steeds de meest innovatieve ervaring ter wereld

In het persbericht laat Apple nogmaals weten dat de App Store beschikt over 350.000 applicaties die gebruikt worden op 160.000 iPhone’s, iPod Touch’s en iPad’s over 90 landen. Er zijn inmiddels 60.000 apps speciaal voor de iPad.

Bron: persbericht
Quote vertaling: iPc

Schermafbeelding 2011 01 22 om 13.26.55 Mijlpaal: 10 miljard downloads uit de App Store

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.