10 jaar iPhone: bekijk de onthulling door Steve Jobs en lees Tim Cooks reactie

Lars Paijmans
9 januari 2017, 11:16
2 min leestijd
10 jaar iPhone: bekijk de onthulling door Steve Jobs en lees Tim Cooks reactie

Het tienjarig bestaan van de iPhone laat Apple natuurlijk niet zomaar aan zich voorbij gaan. In een bericht blik Tim Cook terug, maar kijkt hij ook naar de toekomst van 10 jaar iPhone.

Lees verder na de advertentie.

10 jaar iPhone: bekijk de onthulling opnieuw

In een persbericht staat Apple stil bij de tiende verjaardag van de iPhone. Uiteraard kijkt Apple terug naar de onthulling van het toestel door Steve Jobs, op 9 januari 2007. Bekijk de volledige onthulling hieronder en bekijk ook eens de originele website van Apple uit 2007 via The Internet Archive voor een extra dosis nostalgie.

Sindsdien heeft Apple al meer dan een miljard iPhones verkocht en is de productlijn aangevuld met nieuwe apparaten als de iPad en de Apple Watch. Apple is ook de App Store niet vergeten, en benadrukt in het bericht dat ‘miljoenen apps een dagelijkse routine voor mensen zijn geworden dankzij de iPhone en de App Store’.

“Meer dan ooit geeft de iPhone betekenis aan de manier waarop mensen communiceren, zich vermaken en leven. De iPhone heeft de standaard voor mobiele computers gezet en we zijn nog maar net begonnen”, aldus Tim Cook.

Ook Apples Phil Schiller doet een duit in het zakje door te zeggen dat de iPhone de ‘gouden standaard’ is waarmee alle smartphones worden vergeleken. “Voor velen van ons is de iPhone het meest belangrijke apparaat in ons leven, waar we dol op zijn”, aldus Schiller. Ook hij geeft aan dat ‘het beste nog moet komen’, waarmee hij natuurlijk ook doelt op de nieuwe iPhone die dit jaar moet verschijnen.

10 jaar, tijd voor verandering

Het begint er namelijk steeds meer op te lijken dat Apple dit jaar een grote stap gaat zetten met de iPhone 8. Onder meer met een compleet nieuw design en functies als draadloos opladen lijkt Apple ervoor te willen zorgen dat we het tienjarig bestaan van de iPhone niet snel meer zullen vergeten.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Apple
Categorieën: Apple, Devices

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen