‘Dit is de 10,5-inch iPad Pro die Apple op 5 juni onthult’

Lars Paijmans
23 mei 2017, 10:44
2 min leestijd

Aanvankelijk klonk de nieuwe 10,5-inch iPad Pro als de voorloper van de iPhone 8. Nu de 10,5-inch iPad Pro gelekt is, blijkt het toch iets minder spectaculair te zijn.

Lees verder na de advertentie.

10,5-inch iPad Pro gelekt: toch een homeknop

Met WWDC nog minder dan twee weken van ons verwijderd, is vandaag eindelijk de dag dat de nieuwe 10,5-inch iPad Pro volledig uitgelekt is. Gisteren zagen we al een setje met hoezen voor de tablet, vandaag krijgen we met een render zicht op hoe de iPad eruitziet.

De gelekte beelden en informatie zijn afkomstig van Benjamin Geskin, een bekende naam als het op gelekte Apple-apparaten aankomt. Hij zegt ‘100 procent zeker te zijn’ van zijn info en bevestigt dat de nieuwe iPad inmiddels massaal geproduceerd wordt. Dat moet ook wel, als Apple de tablet op 5 juni al onthult.

10.5-inch iPad Pro gelekt

Het belangrijkste nieuws is dat de 10,5-inch iPad Pro minder spectaculair wordt dan we hadden gehoopt. De geruchten over een oled-display, minuscule schermranden en het ontbreken van een homeknop klonken veelbelovend, maar worden nu tegengesproken. Geskin stelt op basis van zijn renders en bronnen dat de nieuwe iPad gewoon een homeknop krijgt. Wel worden de schermranden iets kleiner, maar niet zo klein als bijvoorbeeld bij de iPhone 8 het geval zou zijn.

Een volwaardige iPad Pro

Daarnaast krijgt de nieuwe iPad Pro alles wat de andere twee Pro’s ook hebben: ondersteuning voor de Apple Pencil, stereospeakers en een Smart Connector om accessoires als het Smart Keyboard op aan te sluiten. Op bovenstaande afbeelding is te zien hoe de tablet zich verhoudt tot de 9.7-inch iPad Pro.

Hoewel het scherm een stuk groter is, kan door de kleinere schermranden het formaat beperkt worden gehouden. De gelekte info en renders zien er geloofwaardig uit, maar op 5 juni weten we pas zeker of ze het bij het rechte eind hebben. Dan vindt namelijk de eerste Apple-keynote van 2017 plaats.

Lees ook: WWDC 2017: 7 verwachtingen voor de keynote van 5 juni

Bron: iDropnews
Bronnen afbeeldingen: iDropNews, iDropnews
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPad Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen