Nieuwe bron hint naar komst van een 10,5-inch iPad in 2017

Rutger Otto
24 november 2016, 13:56
2 min leestijd
Nieuwe bron hint naar komst van een 10,5-inch iPad in 2017

Komt er volgend jaar toch een vierde iPad op de markt naast de bestaande modellen? Het gerucht wordt aannemelijker dankzij een nieuwe bron.

Lees verder na de advertentie.

10,5-inch iPad

Er is al een 7,9-inch iPad mini, een 9,7 inch iPad Air en iPad Pro en nog een 12,9-inch iPad Pro. Volgend jaar kan het nog ingewikkelder worden als je een tablet van Apple zoekt. Dan komt er volgens geruchten namelijk een 10,5-inch iPad bij. Eerder kwam de bekende analist Ming-Chi Kuo met dit bericht naar buiten, nu schrijft ook DigiTimes het, op basis van bronnen uit de Taiwanese productieketen.

2017 iPad Pro details

Educatief en zakelijk

Apple zou kiezen voor het 10,5-inch als tussenmodel voor de 9,7-inch iPad en de 12,9-inch iPad. Het model richt zicht op de zakelijke markt en de educatieve sector in de VS, melden de bronnen. Onder die groep zouden tablets van 10-inch en groter populair zijn. De 9,7-inch is dan te klein, maar de 12,9-inch versie is mogelijk te duur. Een tussenmodel van zou daarvoor de oplossing van Apple zijn.

Een update voor de iPads staat waarschijnlijk op de agenda voor begin volgend jaar. Verwacht wordt dat Apple in maart een nieuw event organiseert met updates voor de iPad.

iPad met oled-scherm

In augustus deed Ming-Chi Kuo van KGI Securities al voorspellingen voor de 10,5-inch iPad. Volgens hem verschijnt dat model pas in 2018 en dat jaar zouden iPads gebruik gaan maken van oledschermen. Zulke schermen zijn zuiniger, geven mooiere kleuren en contrasten, maar zijn wel een stuk duurder om te maken. Het is daarom maar de vraag of deze voorspelling in 2018 al doorgaat. Oled wordt namelijk ook al tijden verwacht in de iPhone, maar steeds melden bronnen problemen met de productie van de displays.

Met oled is meer mogelijk dan de huidige lcd-schermen in iPhones en iPads. Zo kan het leiden tot nieuwe designs van toestellen, omdat de schermen bijvoorbeeld buigbaar zijn, zodat ze in de schermranden kunnen overlopen.

Bron: DigiTimes
Categorie: Geruchten

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen