1 miljoen UDID’s gelekt
Redactie

HackerNews wist vandaag te melden dat er 1 miljoen UDID’s zijn uitgelekt. De hackersgroep AntiSec zou de UDID’s in maart van een FBI-laptop gestolen hebben. Op deze inmiddels beruchte laptop zouden nog zo’n elf miljoen andere UDID’s staan. Naast de UDID bevatte de lijst waar ze in staan ook gebruikersnamen, adressen, telefoonnummers etcetera.

UDID?

Een UDID is een lange code reeks letters en cijfers en is voor iedere iPhone, iPad of iPod anders. De code wordt vooral gebruikt door ontwikkelaars waarmee ze kunnen aangeven welke toestellen ze gebruiken voor het ontwikkelen van apps. Hoewel de UDID geen persoonlijke gegevens bevat, kan deze er wel aan gelinkt worden door diensten als OpenFeint, welke je UDID, maar ook persoonlijke gegevens opslaat. Op die manier is het lekken van UDID’s een stuk gevaarlijker.

Hoe kijk ik of mijn UDID ook is gelekt?

Allereerst zul je hiervoor je UDID moeten weten. Deze kun je in iTunes vinden, maar eenvoudiger is om een app in de App Store te downloaden die je unieke code laat zien. Vul je je UDID in op het formulier op de website PasteHTML, dan laat de website direct weten of je getroffen bent of niet.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.