Placeholder
Redactie

We meldden enkele dagen geleden dat de iPhone al maar liefst 1 miljoen iPhone 3G’s heeft verkocht, in slechts een paar dagen. Vergeleken met de eerste generatie van de iPhone ging het dit keer een stúk sneller, aangezien het de eerste keer meer dan 2 maanden 74 dagen duurde. Een flinke vooruitgang voor Apple, natuurlijk, maar mensen die het even kritisch bekijken, vinden het wel meevallen.

Als de iPhone slechts in de VS verkocht zou zijn, en zo snel deze mijlpaal hebben gehaald, dán zou het enorm nieuws zijn, zo meld TechDirt. Ook is het logisch dat de iPhone 3G sneller verkoopt dan de iPhone 1st gen destijds, omdat hij nu ook in veel meer landen verkrijgbaar is.
Daar komt bij, dat Nokia zo’n 1,28 miljoen toestellen per dag verkoopt, wereldwijd, dus vergeleken met Apple is Apple er niks bij.

Als je het van de andere kant bekijkt; Als Apple alles veel beter gepland had, en winkels meer voorraad gegeven had, dan waren er waarschijnlijk nog veel meer verkocht. Ook is dit pas Apple’s 2e telefoon. Het verplichte abonnement (of de hoge prijs voor een los toestel, in de meeste landen) schikt schrikt natuurlijk ook mensen af.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.