Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

De nieuwe iPhone komt eraan! Op deze pagina lees je alles over de verwachte releasedatum, welke nieuwe toestellen Apple voor ons in petto heeft en nog veel meer.

Wanneer is de nieuwe iPhone releasedatum

De nieuwe iPhone die Apple in september 2019 uitbrengt belooft weer een mooie stap voorwaarts te worden. Maar wanneer kun je hem in de winkel kopen en op welke datum heb jij hem naar verwachting in huis?

Door te kijken naar vorige lanceringen kunnen we al een aardige inschatting maken, zeker als we dit combineren met alle geruchten die er de afgelopen maanden over verschenen zijn. De nieuwe iPhone release is naar verwachting als volgt:

  • Onthulling op 10 september
  • Pre-order op 13 september
  • Release in Nederland op 20 september

iphone 11 event officieel

Nieuwe iPhone release line-up

Naar verachting zal Apple in 2019 ook weer drie nieuwe modellen introduceren. Het is nog afwachten hoe ze precies gaan heten en of ze allemaal tegelijk gaan verschijnen. Vorig jaar ging de iPhone XR pas later in de verkoop. Dus wanneer de verkoop echt start van alle modellen blijft gissen. Zodra Apple de definitieve datum bekend maakt, werken we deze pagina bij met actuele informatie. De volgende nieuwe iPhones worden er verwacht:

  • iPhone 11 Pro: 5,8-inch iPhone met oled-display, dubbele camera, Face ID en iPhone X-design
  • iPhone 11 Pro Max: 6,5-inch iPhone met oled-display, dubbele camera, Face ID en iPhone X-design
  • iPhone 11: 6,1-inch iPhone met lcd-display, enkele camera, Face ID en iPhone X-design

Sinds de iPhone 7 behoort Nederland tot de eerste groep landen waar nieuwe iPhones verschijnen. Daarom gaan we er vanuit dat dit ook in 2019 weer het geval is.

iphone 2018 registratie

Nieuwe iPhone release prijzen

De verwachte prijzen van de nieuwe iPhones liegen er niet om. Tijdens de release zullen we de echte prijzen te horen krijgen, maar volgens anonieme bronnen en analisten zullen we met de volgende prijzen rekening moeten houden.

Deze verwachte prijzen gelden voor de instapmodellen. uitvoeringen met een hogere opslagcapaciteit zullen weer rond de 150 euro duurder zijn.

Daarnaast zullen de nieuwe iPhones ook weer met abonnement verkrijgbaar zijn bij de bekende Nederlandse providers:

Nieuwe iPhones; zo ging de release in voorgaande jaren

Ieder jaar brengt Apple een (en vaak meerdere) nieuwe iPhone(s) uit. Door naar de afgelopen jaren te kijken weten we nu alvast met welke mogelijke problemen of bijzonderheden we rekening moeten houden.

Nieuwe iPhone in 2018: de iPhone XS, iPhone XS Max en iPhone XR

In 2018 bracht Apple wederom drie iPhones uit: de iPhone XS en XS Max en de goedkopere iPhone XR. Deze laatste verscheen een paar maanden later, maar zou uiteindelijk uitgroeien tot het populairste toestel.

De drie 2018 iPhones bevatten vooral interne verbeteringen, zodat een snellere chip en verbeterde camera. Het uiterlijk bleef nagenoeg gelijk aan dat van de iPhone X uit 2017, inclusief een uitsnede in het scherm waar de Face ID-camera in verwerkt zat.

De iPhone XR ruilde het oled-scherm in voor een lcd-display en kreeg geen dubbele maar een enkele cameralens. Ook 3D Touch ontbrak en werd vervangen door Haptic Touch, een techniek die hetezlfde doet maar werkt door het scherm ingedrukt te houden. Daardoor kon Apple de prijs omlaag halen.

Nieuwe iPhone in 2017: de iPhone 8, iPhone 8 Plus en iPhone X

Toen Apple voor het eerst drie iPhones tegelijk uit wilde brengen, bleek alles lang niet op rolletjes te lopen. De iPhone 8 en iPhone 8 Plus verschenen zonder problemen gewoon in september, en zijn altijd goed op voorraad geweest.

De iPhone X was een heel ander verhaal. Apple was genoodzaakt het toestel uit te stellen tot november, wat waarschijnlijk te maken heeft met complicaties en tekorten die met het oled-scherm te maken hebben.

Dit zorgde ervoor dat de iPhone X niet alleen twee maanden later verscheen, maar ook daarna nog geruime tijd slecht verkrijgbaar was. Dit zou ook de reden zijn geweest dat Apple de X slechts in twee verschillende kleuren (zilver en grijs) lanceerde, om zo de voorraad beter op pijl te kunnen houden.

Nieuwe iPhone in 2016: de iPhone 7 en iPhone 7 Plus

De release van de iPhone 7 en 7 Plus verliep in 2016 redelijk vlekkeloos, behalve als je op zoek was naar de kleur Jet Black (of Gitzwart in Nederland).

Deze glimmende zwarte iPhones bleken lastiger te zijn om te produceren, waardoor er maar een relatief klein aantal geschikt waren voor de verkoop. Dit zorgde voor grote tekorten waardoor de levertijd flink kon oplopen.

Laatste berichten

‘iPhone krijgt pas in 2020 vernieuwd design, 5G en betere navigatie binnenhuis’

‘iPhone krijgt pas in 2020 vernieuwd design, 5G en betere navigatie binnenhuis’

Nieuws 2019 wordt voor de iPhone een tussenjaar. Pas in 2020 worden er forse verbeteringen doorgevoerd, waaronder een vernieuwd ontwerp, 5G en betere camera's.
‘Meest krachtige iPhone van dit jaar heet iPhone 11 Pro’

‘Meest krachtige iPhone van dit jaar heet iPhone 11 Pro’

Nieuws Apple brengt dit najaar hoogstwaarschijnlijk drie iPhones uit. De meest krachtige Apple-telefoon draagt de naam iPhone 11 Pro. We krijgen dus geen iPhone 11 Pro Max te zien.
iPhoned geeft de nieuwe iPhone XS weg! Zo doe je mee (laatste dag!)

iPhoned geeft de nieuwe iPhone XS weg! Zo doe je mee (laatste dag!)

Nieuws Het is september en trouwe iPhone-lezers weten wat dat betekent: jij kunt de iPhone XS winnen! Kijk snel hoe jij kans maakt op de opvolger van de iPhone X.
iPhone XS: 7 verwachtingen voor de opvolger van de iPhone X

iPhone XS: 7 verwachtingen voor de opvolger van de iPhone X

Nieuws De iPhone XS is de opvolger van de iPhone X uit 2017. Wat kun je van dit toestel verwachten als hij in het najaar van 2018 verschijnt? Dit zijn onze voorspellingen.
iPhone XR: onze 8 verwachtingen voor de nieuwe 6,1 inch iPhone

iPhone XR: onze 8 verwachtingen voor de nieuwe 6,1 inch iPhone

Nieuws Over een maand liggen de nieuwe iPhones in de winkels, waarvan de goedkopere 6,1-inch iPhone het meest interessant is. Dit zijn onze 8 iPhone XR verwachtingen van dit nieuwe toestel.
Sim only keuzehulp

Download onze app

Download onze app