Macbook Air

Scherm
11.6 / 13.3 inch
Resolutie
1366x768 (WXGA Wide) / 1440x900 (WXGA+)
Prijs

De MacBook Air was voor de introductie van de nieuwe MacBook de dunste laptop van Apple. Het apparaat is nog steeds enorm slank en licht en daarmee bijzonder geschikt voor gebruikers die regelmatig onderweg zijn en productief willen blijven. De MacBook Air werd in 2008 geïntroduceerd en is verkrijgbaar in twee maten met een schermdiagonaal van 11,6 en 13,3 inch. Aanvankelijk was alleen het 13,3 inch-model verkrijgbaar, maar sinds eind 2010 kunnen consumenten ook voor het kleinere en lichtere 11,6 inch-model kiezen.

Ontdek de verschillende MacBook Air modellen

Benieuwd welke MacBook Air modellen momenteel verkrijgbaar zijn? Hieronder hebben we ze op een rijtje gezet. Klik op het tabblad om meer te weten te komen over het desbetreffende model.

MacBook Air 13 inch (2008 – heden)

Het 13 inch-model van de MacBook Air werd begin 2008 geïntroduceerd tijdens de Macworld conferentie. Het was op dat moment de dunste laptop ooit, al waren de specificaties aanvankelijk bescheiden. Zo had het eerste model een Intel Merom-cpu en een relatief zwakke gpu van Intel. Gelukkig werd het apparaat eind 2008 en medio 2009 vernieuwd met een snellere processor, betere gpu en meer opslagruimte. Ook in 2016 kreeg de 13-inch MacBook Air een opknapbeurt, zodat hij onder meer met meer werkgeheugen weer met zijn tijd meekon.

MacBook Air 2016

De laatste versie van de MacBook Air 13 inch wordt aangedreven door een 1,6GHz dualcore-processor (Intel Core i5) en 4GB aan werkgeheugen, al kun je voor een meerprijs een snellere i7-processor en meer werkgeheugen kiezen. Ook is de Air verkrijgbaar met 128 of 256GB aan opslagruimte; ruim voldoende dus voor al je software, bestanden en multimedia. MacBooks zijn overigens standaard voorzien van flashgeheugen, dat aanzienlijk sneller is dan de ‘normale’ harde schijven die in veel Windows-laptops te vinden zijn.

Zoals het een moderne laptop betaamt, heeft de MacBook Air de beschikking over 2 usb-poorten (usb 3.0), sleuven voor Thunderbolt 2 en een sd-kaart, een ingang voor een koptelefoon en een MagSafe-aansluiting. Laatstgenoemde gebruik je voor het opladen van de MacBook en de aansluiting werkt middels een speciale magnetische techniek. Struikel je bijvoorbeeld over de oplaadkabel, dan valt niet direct de gehele MacBook op de grond, omdat de magnetische aansluiting automatisch loslaat. Er is geen usb-c-poort aanwezig zoals bij de nieuwe MacBook.

MacBook Air 2016

De 13 inch-versie is iets zwaarder dan zijn kleinere broertje, maar beschikt wel over een grotere accu waarmee je tot 12 uur achtereenvolgens kunt werken. Volgens Apple kun je op een volle acculading tot tien uur lang onafgebroken films met iTunes kijken. Ideaal wanneer je bijvoorbeeld een lange vlucht door moet komen! Zet je de Air in de standby-modus, dan kun je 30 dagen vooruit, alvorens hij weer opgeladen moet worden. Uit de doos draait de laatste versie van de MacBook Air 13 inch op macOS Sierra, de nieuwste versie van macOS.

MacBook Air 13 inch kopen

Wil je de MacBook Air kopen, bekijk dan hieronder de beste aanbiedingen.

MacBook Air 11 inch (2010 – 2016)

Het 11 inch-model van de MacBook Air is sinds eind 2010 verkrijgbaar en is in de tussentijd van een aantal updates voorzien. Het design van de laptop is echter ongewijzigd gebleven, en net als zijn grote broer is hij compact, dun en minder dan anderhalve kilo zwaar. Met een gewicht van 1,08 kilogram is de MacBook Air lichter dan de meeste laptops in zijn formaat en prijsklasse. Sinds eind 2016 wordt de 11-inch MacBook Air niet meer door Apple verkocht in de Apple Store.

De laatste versie van de MacBook Air 11 inch wordt aangedreven door een 1,6GHz dualcore-processor (Intel Core i5) en 4GB aan werkgeheugen, al kun je voor een meerprijs een snellere processor en meer werkgeheugen kiezen. Ook is de Air verkrijgbaar met 128 of 256GB aan opslagruimte; ruim voldoende dus voor al je software, bestanden en multimedia. Dankzij het snelle flashgeheugen start de laptop snel op en is hij vrijwel direct gebruiksklaar.

macbook air

Zoals het een laptop betaamt, heeft de MacBook Air de beschikking over 2 usb-poorten (usb 3.0), sleuven voor Thunderbolt 2 en een sd-kaart en een ingang voor een koptelefoon. De MagSafe-aansluiting fungeert als oplader en werkt via een magnetische techniek. Deze laat automatisch los wanneer je bijvoorbeeld per ongeluk over de oplaadkabel struikelt. Er is geen usb-c-poort aanwezig zoals bij de nieuwe MacBook.

MacBook Air

Alle modellen in de MacBook Air-serie staan bekend om hun uitstekende accuduur. Je kunt gemiddeld zo’n 9 uur (11 inch-model) tot 12 uur (13 inch-model) met de laptop werken, alvorens hij weer aan de oplader moet. De standby-tijd van de laptop bedraagt zelfs 30 dagen. De lange accuduur is natuurlijk ook handig voor multimediatoepassingen, zoals het bekijken van films of tv-series. Apple claimt dat je op een volle batterijlading 10 uur onafgebroken films kunt bekijken.

MacBook Air 11 inch kopen

Wil je de MacBook Air kopen, bekijk dan hieronder de beste aanbiedingen.

Macbook Air prijzen en aanbiedingen

Bekijk hieronder de meest scherpe Macbook Air aanbiedingen van dit moment.

Laatste berichten

‘Mac-hardware is zwaar verouderd’, zegt bekende ontwikkelaar

‘Mac-hardware is zwaar verouderd’, zegt bekende ontwikkelaar

2 min
Nieuws
Rogue Amoeba, de ontwikkelaar achter populaire apps zoals Airfoil en Fission, heeft felle kritiek geuit op Apple. Men vindt de huidige Mac-hardware hopeloos verouderd, en zegt dat meer updates noodzakelijk zijn.
Gerucht: ‘Geen nieuwe MacBooks of iPads op WWDC 2018’

Gerucht: ‘Geen nieuwe MacBooks of iPads op WWDC 2018’

2 min
Nieuws
Volgens de bronnen van het doorgaans goed geïnformeerde Bloomberg krijgen we geen nieuwe Macs of iPads te zien tijdens de WWDC-keynote maandag. Apple focust zich volledig op software.
3 oplossingen voor een defect MacBook-toetsenbord

3 oplossingen voor een defect MacBook-toetsenbord

3 min
Tips
Je MacBook toetsenbord reageert niet, wat nu? Er kunnen verschillende dingen aan de hand zijn. In deze tip zetten we drie mogelijke oplossingen op een rij.

Download onze app

Download onze app