Macbook Air

Scherm
11.6 / 13.3 inch
Resolutie
1366x768 / 1440x900
Prijs

De MacBook Air was voor de introductie van de nieuwe MacBook de dunste laptop van Apple. Het apparaat is enorm slank en licht en daarmee bijzonder geschikt voor gebruikers die regelmatig onderweg zijn en productief willen blijven.

De MacBook Air werd in 2008 geïntroduceerd en is verkrijgbaar in twee maten met een schermdiagonaal van 11,6 en 13,3 inch. Aanvankelijk was alleen het 13,3 inch-model verkrijgbaar, maar sinds eind 2010 kunnen consumenten ook voor het kleinere en lichtere 11,6 inch-model kiezen. In het najaar van 2018 presenteert Apple een vernieuwde MacBook Air, vermoedelijk alleen in een 13,3 inch-model.

Ontdek de verschillende MacBook Air modellen

Benieuwd welke verschillende MacBook Air modellen er zijn? Hieronder hebben we ze op een rijtje gezet. Klik op het tabblad om meer te weten te komen over het desbetreffende model.

MacBook Air 13 inch 2018

In 2018 kunnen we een volledige vernieuwing van met name het design van de MacBook Air verwachten. Zo krijgt de laptop een veel hogere resolutie door een Retina-scherm. Uit een rapport blijkt dat LG in april nieuwe MacBook-displays heeft geleverd aan Apple, met een resolutie van 2560 bij 1600 pixels. De scherpte ligt hierdoor dicht bij de MacBook Pro. Daarnaast wordt het apparaat voorzien van een derde generatie Butterfly-toetsenbord. Dit houdt stof, vuil en kruimels tegen en maakt het toetsenbord stiller.

Binnenin komt een vernieuwde Amber Lake chipset van Intel. Deze krikt de prestaties van de MacBook Air weer een stuk omhoog. Ook zou het kunnen dat de nieuwe 13,3 inch-Macbook Air een usb-c poort krijgt, net als de huidige MacBook en MacBook Pro al hebben. Halverwege september rolt Apple een grote software-update uit. We kunnen dus verwachten dat de nieuwe MacBook Air 2018 uit de doos op macOS 10.14 Mojave draait.

MacBook Air 2018

Het ziet er nu naar uit dat Apple de nieuwe laptop in oktober of november onthult. Tijdens het Apple-event in september is de MacBook namelijk niet aangekondigd. Maar ook over de nieuwe MacBook Air is inmiddels zoveel informatie bekend dat het zeker is dat dit apparaat spoedig in de winkels ligt.

Omdat ook de verwachte iPad Pro 2018 nog niet is aangekondigd, krijgen deze twee apparaten waarschijnlijk een aparte keynote in oktober of november. Dit wordt bevestigt door het gerucht dat fabrikant Quanta al druk bezig is met een grote order voor Apple.

Als dit daadwerkelijk zo blijkt te zijn, is het apparaat waarschijnlijk nog voor het einde van de maand waarin deze wordt aangekondigd in Nederland verkrijgbaar.

MacBook Air 13 inch (2008 – heden)

Het 13 inch-model van de MacBook Air werd begin 2008 geïntroduceerd tijdens de Macworld conferentie. Het was op dat moment de dunste laptop ooit, al waren de specificaties aanvankelijk bescheiden. Zo had het eerste model een Intel Merom-cpu en een relatief zwakke gpu van Intel. Gelukkig werd het apparaat eind 2008 en medio 2009 vernieuwd met een snellere processor, betere gpu en meer opslagruimte. Ook in 2016 kreeg de 13-inch MacBook Air een opknapbeurt, zodat hij onder meer met meer werkgeheugen weer met zijn tijd meekon.

MacBook Air 2016

De laatste versie van de MacBook Air 13 inch wordt aangedreven door een 1,6GHz dualcore-processor (Intel Core i5) en 4GB aan werkgeheugen, al kun je voor een meerprijs een snellere i7-processor en meer werkgeheugen kiezen. Ook is de Air verkrijgbaar met 128 of 256GB aan opslagruimte; ruim voldoende dus voor al je software, bestanden en multimedia. MacBooks zijn overigens standaard voorzien van flashgeheugen, dat aanzienlijk sneller is dan de ‘normale’ harde schijven die in veel Windows-laptops te vinden zijn.

Zoals het een moderne laptop betaamt, heeft de MacBook Air de beschikking over 2 usb-poorten (usb 3.0), sleuven voor Thunderbolt 2 en een sd-kaart, een ingang voor een koptelefoon en een MagSafe-aansluiting. Laatstgenoemde gebruik je voor het opladen van de MacBook en de aansluiting werkt middels een speciale magnetische techniek. Struikel je bijvoorbeeld over de oplaadkabel, dan valt niet direct de gehele MacBook op de grond, omdat de magnetische aansluiting automatisch loslaat. Er is geen usb-c-poort aanwezig zoals bij de nieuwe MacBook.

MacBook Air 2016

De 13 inch-versie is iets zwaarder dan zijn kleinere broertje, maar beschikt wel over een grotere accu waarmee je tot 12 uur achtereenvolgens kunt werken. Volgens Apple kun je op een volle acculading tot tien uur lang onafgebroken films met iTunes kijken. Ideaal wanneer je bijvoorbeeld een lange vlucht door moet komen! Zet je de Air in de standby-modus, dan kun je 30 dagen vooruit, alvorens hij weer opgeladen moet worden. Uit de doos draait de laatste versie van de MacBook Air 13 inch op macOS Sierra, de nieuwste versie van macOS.

MacBook Air 13 inch kopen

Wil je de MacBook Air kopen, bekijk dan hieronder de beste aanbiedingen.

MacBook Air 11 inch (2010 – 2016)

Het 11 inch-model van de MacBook Air is sinds eind 2010 verkrijgbaar en is in de tussentijd van een aantal updates voorzien. Het design van de laptop is echter ongewijzigd gebleven, en net als zijn grote broer is hij compact, dun en minder dan anderhalve kilo zwaar. Met een gewicht van 1,08 kilogram is de MacBook Air lichter dan de meeste laptops in zijn formaat en prijsklasse. Sinds eind 2016 wordt de 11-inch MacBook Air niet meer door Apple verkocht in de Apple Store.

De laatste versie van de MacBook Air 11 inch wordt aangedreven door een 1,6GHz dualcore-processor (Intel Core i5) en 4GB aan werkgeheugen, al kun je voor een meerprijs een snellere processor en meer werkgeheugen kiezen. Ook is de Air verkrijgbaar met 128 of 256GB aan opslagruimte; ruim voldoende dus voor al je software, bestanden en multimedia. Dankzij het snelle flashgeheugen start de laptop snel op en is hij vrijwel direct gebruiksklaar.

macbook air

Zoals het een laptop betaamt, heeft de MacBook Air de beschikking over 2 usb-poorten (usb 3.0), sleuven voor Thunderbolt 2 en een sd-kaart en een ingang voor een koptelefoon. De MagSafe-aansluiting fungeert als oplader en werkt via een magnetische techniek. Deze laat automatisch los wanneer je bijvoorbeeld per ongeluk over de oplaadkabel struikelt. Er is geen usb-c-poort aanwezig zoals bij de nieuwe MacBook.

MacBook Air

Alle modellen in de MacBook Air-serie staan bekend om hun uitstekende accuduur. Je kunt gemiddeld zo’n 9 uur (11 inch-model) tot 12 uur (13 inch-model) met de laptop werken, alvorens hij weer aan de oplader moet. De standby-tijd van de laptop bedraagt zelfs 30 dagen. De lange accuduur is natuurlijk ook handig voor multimediatoepassingen, zoals het bekijken van films of tv-series. Apple claimt dat je op een volle batterijlading 10 uur onafgebroken films kunt bekijken.

MacBook Air 11 inch kopen

Wil je de MacBook Air kopen, bekijk dan hieronder de beste aanbiedingen.

Macbook Air prijzen en aanbiedingen

Bekijk hieronder de meest scherpe Macbook Air aanbiedingen van dit moment.

Laatste berichten

Dit verwachten we van Apples oktober-event: iPads, Macs en meer

Dit verwachten we van Apples oktober-event: iPads, Macs en meer

4 min
Nieuws
Het stof van het voorgaande Apple-event is nog nauwelijks opgetrokken, maar een nieuwe staat alweer voor de deur. Alle aanwijzingen wijzen op een event in oktober, maar wanneer verwachten we deze, en wat gaat Apple er mogelijk aankondigen?
Een iPad voor school of toch een MacBook: wat moet je kiezen?

Een iPad voor school of toch een MacBook: wat moet je kiezen?

3 min
Nieuws
Apple schuift de iPad naar voren als uitverkoren device voor je school- of studiebezigheden. Is een iPad echt een goed laptop-alternatief voor op school? Wij zetten op een rijtje wanneer een iPad op school wel of juist niet de beste keuze is.

Download onze app

Download onze app