Mac Pro

Scherm
inch
Resolutie

De Mac Pro is Apples desktop-PC voor professionele gebruikers. Het herkenbare apparaat met het cilindervormige design verscheen in 2013. In 2018 zal Apple een volledig nieuw model uitbrengen.

Mac Pro, Apples cilindervormige krachtpatser

Naast de iMac is de Mac Pro het apparaat voor desktopgebruikers. Na de onthulling in 2013 heeft Apple de Mac Pro echter jarenlang links laten liggen. Daar kwam in april 2017 plotseling verandering in. Apple maakte openbaar excuses en beloofde plechtig om het apparaat weer de aandacht te geven die het verdient. Daarom kreeg de Mac Pro 2017 betere hardware en ging de prijs omlaag.

Mac Pro 2017

Volledig nieuwe Mac Pro in 2018

De grote aankondiging laat echter nog op zich wachten tot 2018. Dan zal Apple een volledig herziene versie van de Mac Pro onthullen, die waarschijnlijk ook geen cilindervorming ontwerp meer heeft. Deze zou namelijk te snel te warm worden, wat negatieve gevolgen heeft voor de prestaties van je Mac.

Daarom krijgt de Mac Pro 2018 een modulair design. Dit maakt het voor jou als gebruiker makkelijker om het apparaat naderhand gemakkelijker aan te passen. Iets wat bij de huidige Mac Pro ontbreekt. Op de aankondiging na, heeft Apple nog niet onthuld hoe dit nieuwe design eruit komt te zien.

Laatste berichten

‘Mac-hardware is zwaar verouderd’, zegt bekende ontwikkelaar

‘Mac-hardware is zwaar verouderd’, zegt bekende ontwikkelaar

2 min
Nieuws
Rogue Amoeba, de ontwikkelaar achter populaire apps zoals Airfoil en Fission, heeft felle kritiek geuit op Apple. Men vindt de huidige Mac-hardware hopeloos verouderd, en zegt dat meer updates noodzakelijk zijn.
Concept: zo kan een modulaire Mac Pro eruitzien

Concept: zo kan een modulaire Mac Pro eruitzien

2 min
Nieuws
Apple kondigde begin april een nieuwe Mac Pro aan met modulair design. Dit concept geeft vast een idee hoe de nieuwe computer van Apple eruit kan zien.

Download onze app

Download onze app