Mac Pro

Scherm
inch
Resolutie

De Mac Pro is Apples desktop-PC voor professionele gebruikers. In 2019 bracht Apple een compleet vernieuwd werkstation met modulair design uit.

Mac Pro: Apples modulaire krachtpatser

De Mac Pro is Apples apparaat voor veeleisende desktopgebruikers zoals fotografen, videobewerkers en mensen met een thuisserver. Na de onthulling in 2013 heeft het bedrijf uit Cupertino het werkstation jarenlang links laten liggen, totdat hij in 2017 een upgrade kreeg. In 2019 werd de Mac Pro geheel vernieuwd met een modulair design.

Modulaire Mac Pro 2019

Het instapmodel van de Mac Pro heeft acht processorkernen, 32GB opslag, een SSD van 256GB en een Radeon Pro 580X grafische kaart. Uiteraard is het werkstation naar wens uit te breiden, waardoor je maximaal 28 processorkernen, 1.5TB opslagcapaciteit en een Radeon Pro Vega II-videokaart kunt plaatsen. De Mac Pro 2019 is verkrijgbaar vanaf 5999 dollar en is sinds de herfst van 2019 verkrijgbaar.

De Mac Pro 2019 heeft een modulair design. Hierdoor kun je gemakkelijk extra onderdelen plaatsen, zoals een extra geheugenkaart of een betere grafische kaart. Het design heeft iets weg van een rasp en dankzij de wieltjes aan de onderkant kun je het werkstation makkelijk door kantoor verplaatsen. Ook kun je het werkstation oppakken met het handvat aan de bovenkant.

De nieuwe Mac Pro is gericht op creatieve professionals. Het werkstation heeft daarom maar liefst drie Thunderbolt 3-poorten, twee usb-a-ingangen en is er ruimte voor je hoofdtelefoon. De Thunderbolt-slots kunnen per stuk twee externe schermen aan, waardoor je in totaal maar liefst zes displays met één Mac Pro kunt aansturen.

Verder brengt Apple specifieke modules op de markt met een speciaal doel in het achterhoofd. De Afterburner-kaart is bijvoorbeeld speciaal voor videomakers en fotografen bedoeld. Zij kunnen hiermee drie films in 8K-kwaliteit exporteren, of twaalf video’s in 4K-resolutie. Drie koelers zorgen ervoor dat de Mac Pro 2019 hierbij niet oververhit raakt. Deze frisse lucht is nodig, want de krachtige desktop heeft een voeding van maar liefst 1.4kW.

Pro Display XDR

De Mac Pro 2019 is alleen het werkstation en daarom bracht Apple in 2019 ook een speciaal bijbehorend scherm uit: de Pro Display XDR. Dit 32 inch-led-display heeft een 6K-resolutie (6016 x 3384 pixels) en beschikt in totaal over ruim 20 miljoen pixels. Het Pro Display is zo’n 40 procent groter dan het 5K-scherm van de Mac.

Dankzij een nieuw technologie kan de Pro Display XDR een schermhelderheid van 1600 nits tevoorschijn toveren. Dit zorgt in combinatie met hdr, high dynamic range, voor een ongeëvenaard beeldcontrast. Dit komt mooi uit voor beeldbewerkers, want foto’s zien er zo vrijwel hetzelfde uit op het scherm als in het echt. Je kunt het scherm ook in portretstand gebruiken.

Naast de standaard Pro Display XDR brengt Apple ook een betere versie met zogeheten nano-textuur uit. Hierbij loopt het scherm aan de rand van de behuizing een beetje door, waardoor je minder last van reflecties en schitteringen hebt. De normale Pro Display XDR kost 4999 dollar. Voor de versie met nano-textuur betaal je 1000 dollar meer.

Laatste berichten

Apple onthult krachtige Mac Pro 2019 met vernieuwd design

Apple onthult krachtige Mac Pro 2019 met vernieuwd design

Nieuws De WWDC 2019 keynote was niet alleen een software-feestje. Apple onthulde namelijk ook de Mac Pro (2019). De krachtigste Mac ooit heeft een compleet nieuw design. Ook kondigt Apple een nieuw Retina 6K-scherm aan.
WWDC 2019 keynote officieel: Apple onthult iOS 13 en meer op 3 juni

WWDC 2019 keynote officieel: Apple onthult iOS 13 en meer op 3 juni

Nieuws Zojuist heeft Apple de WWDC 2019 keynote officieel aangekondigd. Dit betekent dat het bedrijf iOS 13, macOS 10.15 en meer aankondigt op 3 juni.
Apple toont modulaire Mac Pro mogelijk tijdens WWDC 2019

Apple toont modulaire Mac Pro mogelijk tijdens WWDC 2019

Nieuws De jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie WWDC staat doorgaans alleen in het teken van software, maar Apple zou nu van plan zijn om ook hardware te tonen. Het zou gaan om de modulaire Mac Pro, waar al geruime tijd geruchten over gaan.
Studenten opgelet: krijg gratis Beats bij aanschaf van een Mac of iPad Pro

Studenten opgelet: krijg gratis Beats bij aanschaf van een Mac of iPad Pro

Nieuws Apple geeft studenten die een iMac, MacBook of iPad Pro aanschaffen een gratis Beats cadeau. Deze koptelefoon komt bovenop de speciale studentenprijzen. Lees alles over de Back to School-actie van dit jaar.
‘Mac-hardware is zwaar verouderd’, zegt bekende ontwikkelaar

‘Mac-hardware is zwaar verouderd’, zegt bekende ontwikkelaar

Nieuws Rogue Amoeba, de ontwikkelaar achter populaire apps zoals Airfoil en Fission, heeft felle kritiek geuit op Apple. Men vindt de huidige Mac-hardware hopeloos verouderd, en zegt dat meer updates noodzakelijk zijn.

Download onze app

Download onze app