iPod touch 2019

Apple iPod touch 2019

De iPod touch 2019 is de nieuwe mediaspeler van Apple, die jaren na de in 2015 uitgebrachte iPod touch V6 verschijnt. De iPod is officieel verschenen op 28 mei 2019. Op deze pagina lees je alles over de specificaties en prijs.

Dit is de iPod touch 2019

Terwijl het leek alsof alle iPod-modellen langzaam zouden uitsterven, blijkt dat Apple de iPod touch nog niet heeft opgegeven. Na het in 2017 annuleren van de iPod shuffle en iPod nano, heeft het bedrijf de iPod touch nog wel nieuw leven in geblazen.

De mediaspeler geldt nog altijd als de meest toegankelijke en betaalbare manier om kennis te maken met iOS. Om de gadget betaalbaar te houden, heeft Apple geen aanpassingen aan het huidige design gedaan. Wel is de iPod touch 2019 uitgerust met een betere chip: de A10 Fusion-processor die ook in de iPhone 7 en iPad 2018 te vinden is.

nieuwe iPod touch 2019

Naast een betere chip zijn er echter geen verbeteringen ten opzichte van de eerdere iPod-generatie. Zo vind je boven het 4 inch-scherm een 1,2 megapixel-selfiecamera en achterop een 8 megapixel-camera. Ook zit er gewoon een hoofdtelefooningang aan de onderkant, naast de Lightning-poort.

iPod touch 2019 prijs

De iPod touch 2019 heeft standaard wel meer opslagruimte dan zijn voorganger. Voorheen had het instapmodel 16GB opslagruimte, terwijl je nu voor dezelfde prijs 32GB opslag krijgt. De iPod touch 2019 is verkrijgbaar in zes kleuren: spacegrijs, wit, goud, blauw, roze en rood.

Dit zijn de prijzen voor de verschillende opslagcapaciteiten:

  • iPod touch 2019 32GB – 229 euro
  • iPod touch 2019 128GB – 339 euro
  • iPod touch 2019 256GB – 449 euro

iPod touch 2019 functies

De iPod touch 2019 blijft een perfect apparaat voor mensen die graag hun muziek lokaal op willen slaan, bijvoorbeeld omdat ze geen Spotify of Apple Music-abonnement willen. Daarnaast is het voor kinderen een goed opstapje naar een smartphone. Je kunt er allerlei apps op kwijt, video’s mee kijken en games op spelen.

Nu er steeds meer augmented reality-games in de App Store verschijnen, komt de camera achterop nog beter tot zijn recht. Hier speel je talloze AR-games mee. Sowieso worden games belangrijker op de iPod touch 2019. Dit najaar lanceert Apple namelijk Apple Arcade. Doordat de dienst ook op de iPod beschikbaar is, kun je op een toegankelijke manier gebruikmaken van Apples eigen gamingdienst. Hier hoef je dan namelijk geen (duurdere) iPhone of iPad voor in huis te halen.

Lees het laatste nieuws over de iPod touch 2019

Laatste berichten

‘Nieuwe Apple TV, iPod touch en Apple Watch-bandjes op komst’

‘Nieuwe Apple TV, iPod touch en Apple Watch-bandjes op komst’

Nieuws Apple presenteert in maart mogelijk een nieuwe Apple TV, nieuwe bandjes voor de Apple Watch en een iPod Touch 'X Generation'. Na de AirPods X Generation-koptelefoon zijn er meer nieuwe producten opgedoken in het voorraadsysteem van de Amerikaanse winkel Target.
Apple onthult nieuwe iPod touch 2019: dit moet je weten

Apple onthult nieuwe iPod touch 2019: dit moet je weten

Nieuws Apple heeft plotseling de iPod touch 2019 onthuld. De mediaspeler is jarenlang onveranderd gebleven, maar nu vooral aan de binnenkant vernieuwd.
Apple maart-event 2019: 5 aankondigingen om naar uit te kijken

Apple maart-event 2019: 5 aankondigingen om naar uit te kijken

Nieuws De uitnodigingen zijn verstuurd: het eerste Apple-event van 2019 staat voor de deur! Dit zijn onze verwachtingen: van iOS 12.2 en een gamingdienst tot de lancering van Apples eigen tv-dienst.
Officieel: Apple-event op 25 maart met Apples tv-dienst en meer

Officieel: Apple-event op 25 maart met Apples tv-dienst en meer

Nieuws Apple heeft het eerste event van 2019 officieel aangekondigd. Waarschijnlijk krijgen we daar Apples Netflix-concurrent en twee nieuwe iPads te zien.
iPod touch 2019-concept maakt de iPod klaar voor de toekomst

iPod touch 2019-concept maakt de iPod klaar voor de toekomst

Nieuws Hoewel er nog steeds weinig bekend is over de iPod touch 2019, blijft het gerucht rondhangen dat Apple dit jaar een nieuwe versie uitbrengt. Als de mediaspeler een nieuw design krijgt, geeft dit concept een goed voorbeeld van hoe dat eruit zou zien.