iPod touch 2019

De iPod touch 2019 is de nieuwe mediaspeler van Apple, die jaren na de in 2015 uitgebrachte iPod touch V6 verschijnt. Op deze pagina lees je onze verwachtingen en alles over de release en prijs.

Dit weten we over de iPod touch 2019

Terwijl het leek alsof alle iPod-modellen langzaam zouden uitsterven, bleek begin dit jaar dat Apple de iPod touch nog niet heeft opgegeven. Na het in 2017 annuleren van de iPod shuffle en iPod nano, zou Apple nu werken aan een vernieuwde versie van de iPod touch.

De mediaspeler geldt nog altijd als de meest toegankelijke en betaalbare manier om kennis te maken met iOS. Om de gadget betaalbaar te houden, zou Apple volgens de eerste geruchten dan ook geen grote aanpassingen aan het huidige design doen.

nieuwe iPod touch 2019

De verwachte iPod touch 2019 releasedatum

Over de iPod touch 2019 release is nog weinig bekend, maar geruchten wijzen op een mogelijke release tijdens de eerste keynote van het jaar, waarschijnlijk ergens in maart. Dan worden waarschijnlijk ook de iPad 2019 en iPad mini 2019 onthuld.

Zo heeft Apple eind januari al zes apparaten geregistreerd bij een Euraziatische consumentencommissie. Het is aannemelijk dat een van deze registraties de nieuwe iPod touch 2019 betreft. In maart heeft het bedrijf nog meer te onthullen, want ook nieuwe AirPods zouden in de eerste helft van het jaar verschijnen.

Wat wordt de iPod touch 2019 prijs?

Omdat Apple het design wat aanpast en mogelijk wat nieuwe functies toevoegt, verwachten we dat de iPod touch 2019 net wat hoger zal komen te liggen als het bedrag waar de iPod touch V6 mee geïntroduceerd werd in 2015.

Die iPod kostte bij de lancering 229 euro voor het 16 GB-model, 279 euro voor het 32 GB-model en de 64 GB variant had een prijs van 339 euro. Als Apple dezelfde opslagcapaciteiten aanhoudt, zouden de prijzen mogelijk rond deze koers liggen of iets stijgen.

iPod touch 2019 functies en verbeteringen

Hoewel de nieuwe iPod touch nog niet officieel is onthuld, kunnen we op basis van eerdere geruchten en onze verwachtingen al wel iets zeggen over mogelijke nieuwe functies en verbeteringen.

1. Modern, verbeterd design

We verwachten dat Apple het design geen grote make-over geeft om de kosten te drukken. Dat betekent niet dat er op designgebied geen verbeteringen worden doorgevoerd. De eerste opgedoken conceptfoto’s en -video tonen zelfs een iPhone X-achtig design, met een randloos scherm en een notch. ConceptsiPhone laat dit idee in onderstaande video zien.

Toch klinkt het aannemelijker dat dit geen werkelijkheid wordt, maar de iPod-maker kiest voor het huidige design als basis. Het scherm zou dan wel groter worden, en de schermranden een stuk kleiner. Verder verwachten we dat, in navolging van de iPhone XR, de verschillende kleurenopties ook terugkeren bij de iPod touch 2019.

2. Nieuwe A-serie chip

iPhone 6. Het is te verwachten dat Apple de nieuwe iPod ook onder de motorkap aanpakt, en er een nieuwere A-serie chip in plaatst.

De A12-chip is waarschijnlijk te prijzig en overbodig krachtig, maar de A11-chip – die in de iPhone 8 en iPhone X zit – zou een goede match zijn. Hierdoor kan de iPod touch weer een aantal jaar mee, maar blijft de prijs hopelijk ook schappelijk.

3. Touch ID wordt toegevoegd

De iPod touch is nog nooit voorzien van Apples vingerafdrukscanner, maar het zou niet gek zijn als dat bij deze versie wel gebeurt. Inmiddels is Touch ID op verschillende iPhones en de iPad Pro 2018 al vervangen voor Face ID, en is Touch ID een betaalbare optie voor Apple geworden.

4. Groter formaat

Niet alleen suggereren de opgedoken concepten dat het design anders kan worden, ook tonen ze allemaal een groter formaat voor de iPod touch 2019. De vernieuwde iPod zou namelijk een formaat van 7 inch krijgen.

Hiermee zou het apparaat tussen de iPhone XS Max en de iPad mini zitten qua formaat. In combinatie met kleinere schermranden, zou dit formaat flink meer ruimte bieden voor iPod-gebruikers.

Met name als Apple de iPod touch ook meer als een gaming device op de markt wil zetten, zou een groter formaat een slimme zet zijn. Daarnaast is het een welkome verbetering als je je iPod touch niet alleen voor muziek luisteren gebruikt, maar ook regelmatig muziekvideo’s of YouTube erop checkt.

Deze pagina wordt regelmatig bijgewerkt met nieuwe informatie

Laatste berichten

Apple maart-event 2019: 5 aankondigingen om naar uit te kijken

Apple maart-event 2019: 5 aankondigingen om naar uit te kijken

Nieuws De uitnodigingen zijn verstuurd: het eerste Apple-event van 2019 staat voor de deur! Dit zijn onze verwachtingen: van iOS 12.2 en een gamingdienst tot de lancering van Apples eigen tv-dienst.
Officieel: Apple-event op 25 maart met Apples tv-dienst en meer

Officieel: Apple-event op 25 maart met Apples tv-dienst en meer

Nieuws Apple heeft het eerste event van 2019 officieel aangekondigd. Waarschijnlijk krijgen we daar Apples Netflix-concurrent en twee nieuwe iPads te zien.
iPod touch 2019-concept maakt de iPod klaar voor de toekomst

iPod touch 2019-concept maakt de iPod klaar voor de toekomst

Nieuws Hoewel er nog steeds weinig bekend is over de iPod touch 2019, blijft het gerucht rondhangen dat Apple dit jaar een nieuwe versie uitbrengt. Als de mediaspeler een nieuw design krijgt, geeft dit concept een goed voorbeeld van hoe dat eruit zou zien.
‘Apple registreert nieuwe iPads, krijgen geen Face ID’ – update

‘Apple registreert nieuwe iPads, krijgen geen Face ID’ – update

Nieuws Apple heeft zes onaangekondigde iPads geregistreerd bij een Euraziatische consumentencommissie. De iOS 12.2-bèta verklapt dat ze geen Face ID krijgen. Hierdoor moet je waarschijnlijk 'ouderwets' met Touch ID inloggen.
iPod touch 2019: 4 verwachtingen voor Apples vernieuwde mediaspeler

iPod touch 2019: 4 verwachtingen voor Apples vernieuwde mediaspeler

Nieuws Apple maakt van de iPod touch nog geen vintage: over een maand of twee presenteert het waarschijnlijk een nieuwe variant van de mediaspeler. Wat kunnen we allemaal verwachten van de iPod touch 2019? iPhoned geeft je een overzicht.

Download onze app

Download onze app