iPhone XS

De iPhone XS is de opvolger van de iPhone X die in twee formaten verschijnt: 5,8 en 6,5 inch (de iPhone XS Max). Op deze pagina lees je alles over de pre order, releasedatum, nieuwe functies en prijzen.

Alles over de iPhone XS

Met de iPhone X introduceerde Apple vorig jaar een compleet nieuw design. Dit jaar neemt het bedrijf de tijd om zich te richten op verbeteringen achter de schermen. Op een nieuwe gouden kleur na is het design dan ook ongewijzigd. Verwacht van de iPhone XS dus niet een nieuw ontwerp, maar betere prestaties, langere accuduur en andere verbeteringen.

Zo is de A12-chip is sneller, slimmer en energiezuiniger dan zijn voorganger, en daarmee weer een flinke stap vooruit. Met de iPhone XS Max presenteerde het bedrijf uit Cupertino bovendien zijn grootste iPhone ooit.

Wees er als 1e bij: Pre-order nu de iPhone XS bij T-Mobile

De iPhone XS bij T-Mobile:
✔ Als 1e besteld = Als 1e in huis!
✔ 5GB supersnel internet
✔ Onbeperkt bellen en SMS’en
✔ € 10,- korting p/m op je bundel!
✔ Op het snelst geteste mobiele netwerk
Meer informatie   Pre-order direct

 

iPhone XS: de belangrijkste kenmerken

  • Features: 5,8-inch oled-scherm, iPhone X-design, Face ID en draadloos opladen
  • Vernieuwingen: dualsim, A12-chip, verbeterde camera’s met Smart HDR
  • Onthulling op 12 september, pre-order start op 14 september en de release is op 21 september
  • Versies: 5,8- en 6,5-inch (iPhone XS Max) oled-scherm in 64GB en 256GB
  • Kleuren: Spacegrijs, Zilver en Goud
  • De instapprijs voor de versie met 64GB: €1159 (€1329 voor de variant met 256GB)

iPhone XS

iPhone XS releasedatum en wanneer in Nederland

Op 12 september presenteerde Apple zijn nieuwe iPhones. Vervolgens start op vrijdag 14 september de pre-order en ligt het toestel weer 1 week later op 21 september in de winkel.

iPhone XS prijzen in Nederland

De iPhone XS krijgt een extra opslagcapaciteit van 512GB, die naast het instapmodel van 64GB en een 256GB-variant te koop is. De iPhone XS prijs is het best te vergelijken met die van de iPhone X, en spreekt daarmee dezelfde doelgroep aan. Naast de iPhone XS is ook de iPhone XS Max gepresenteerd, dit toestel heeft een groter scherm is daarom ook een stukje duurder. Alle prijzen hebben we hieronder voor je op een rijtje gezet.

iPhone XS prijzen:

Check onze iPhone XS prijsvergelijker voor het complete aanbod en alle filtermogelijkheden.

iPhone XS met abonnement afsluiten

Via onze iPhone XS abonnement vergelijker kan je de beste deal vinden die aansluit bij je wensen en budget. Je kunt eenvoudig filteren op provider, bundels, de toestelbijbetaling, levertijd en meer.

Beste iPhone XS deals per provider:


Wil je toch een groter scherm, dan kan je voor €100 meer de iPhone XS Max kiezen. Hieronder vind je de adviesprijzen. Check onze iPhone XS Max los toestel vergelijker voor actuele prijzen. Het is ook mogelijk om iPhone XS Max met abonnement te vergelijken als je hem los te duur vindt.

iPhone XS Max prijzen:

iPhone XS: de belangrijkste verbeteringen en kenmerken op een rij

Tijdens de presentatie van de nieuwe iPhone stond Apple natuurlijk uitgebreid stil bij alle nieuwe features van de iPhone XS. Hieronder zetten we ze op een rijtje.

1. iPhone XS-scherm en design

De iPhone XS 5,8-inch lijkt qua design en afmetingen identiek op de iPhone X. Enkel door de nieuwe gouden kleur te kiezen, kun je snel zien dat het om een S-uitvoering gaat. Deze kleur stond in 2017 ook op de planning, maar uiteindelijk verscheen deze versie toch niet voor de verkoop.

De grotere iPhone XS, die de XS Max heet, ligt qua afmetingen in de buurt van de iPhone 8 Plus. Deze heeft het grootste Apple-scherm tot nu toe met een schermresolutie van 1242 x 2688 pixels en een hogere pixeldichtheid voor nog beter beeld.

2. Verbeterde prestaties dankzij A12-chip

Een nieuw jaar, een nieuwe chip van Apple. Alle drie de nieuwe iPhones draaien dit najaar op de gloednieuwe A12-chip. De A12 maakt gebruik van een zogenaamd 7 nanometer-design. Dit maakt de chip kleiner, sneller en vooral een stuk energiezuiniger dan zijn voorganger. Goed nieuws, want hierdoor verbetert de accuduur zonder dat Apple een grotere accu in de iPhone hoeft te stoppen.

iPhone XS

3. Camera verbeterd dankzij Smart HDR

Net als de nieuwe chip kun je ook ieder jaar rekenen op een verbeterde camera. De iPhone XS en XS Max zijn geen uitzondering hierop, met onder meer ondersteuning voor het nieuwe ‘Smart HDR’. Deze techniek kijkt naar de foto’s die je maakt en past er vervolgens de kleuren zelfstandig aan. Dat zorgt voor mooiere foto’s terwijl jij er niets voor hoeft te doen.

4. Draait uit de doos op iOS 12

iOS 12 zal naar verwachting tegelijk verschijnen met de nieuwe iPhones, wat betekent dat alle drie de 2018-iPhones standaard op iOS 12 draaien. De update focust zich op het verbeteren van prestaties, en introduceert een aantal fijne nieuwe functies. Zo kun je precies zien hoe vaak je een iPhone gebruikt met de nieuwe schermtijd-functie en kun je een eigen Animoji maken met de Memoji-functie.

Lees alles over iOS 12

5. Dual-sim, maar niet in Nederland

Voor het eerst in de geschiedenis van de iPhone ondersteunen de iPhone XS en XS Max dual-sim. Hierdoor kun je twee simkaarten tegelijk gebruiken, zonder deze steeds handmatig te verwisselen. Een speciale versie met een dubbel simkaartslot verschijnt alleen in China. In de rest van de wereld kunnen gebruikers gebruik maken van een fysieke simkaart en een eSim. eSim wordt in Nederland echter nog niet ondersteund, waardoor de iPhone XS dual-sim ondersteuning jammergenoeg ook in het water valt.

iPhone XS prijzen en aanbiedingen

Bekijk hieronder de meest scherpe iPhone XS aanbiedingen van dit moment.

Laatste berichten

iPhone X vs iPhone XS: wel of niet upgraden?

iPhone X vs iPhone XS: wel of niet upgraden?

4 min
Nieuws
De iPhone X is nog geen jaar oud, maar zijn opvolger ligt vanaf komende vrijdag al in de winkels. iPhone X-bezitters staan nu voor de keuze: upgraden of niet? Tijd om de twee toestellen tegenover elkaar te zetten.

Download onze app

Download onze app