Apple iPhone XS

iPhone XS

7

iPhone XS kopen: alle opties op een rij

De iPhone XS is verkrijgbaar met abonnement en als los toestel:

Dit is de iPhone XS

De iPhone XS werd samen met de XS Max uitgebracht in 2018 als opvolger van de iPhone X. Het design bleef hetzelfde, maar achter de schermen was meer aan de hand. Zo voerde Apple grote vernieuwingen door wat de camera betreft en zette het bedrijf een nieuwe standaard met de A12-Bionic-chip. In september 2019 verschenen de iPhone 11, iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max. Op deze pagina lees je alles wat je moet weten over de iPhone XS. Van onze review tot alle nieuwe functies en een koopadvies.

iPhone XS: de belangrijkste kenmerken

  • Features: 5,8-inch oled-scherm, iPhone X-design, Face ID en draadloos opladen
  • Vernieuwingen: dualsim, A12-chip, verbeterde camera’s met Smart HDR
  • Onthulling op 12 september en release op 21 september
  • Versies: 5,8- en 6,5-inch (iPhone XS Max) oled-scherm in 64GB en 256GB
  • Kleuren: Spacegrijs, Zilver en Goud
  • De instapprijs voor de versie met 64GB: €1159 (€1329 voor de variant met 256GB)

iPhone XS nu met €72 korting en 1 jaar gratis Apple TV+​

De iPhone XS bij Tele2:
• 1GB Data (supersnel 4G)
• Onbeperkt bellen en SMS’en
• Gratis nummerbehoud
1 jaar gratis Apple TV+

Meer info   Bekijk aanbieding

iPhone XS review-update: de iPhone XS is in 2020 een lastig geval

De iPhone XS is nog maar net een jaar oud, wat hem ook in 2020 nog steeds een uitstekende smartphone maakt. Ben je echter nu van plan om een nieuwe iPhone te kopen, dan is de iPhone 11 voor dezelfde prijs wat ons betreft de betere keuze. Dat maakt van de iPhone XS in 2020 een lastig geval: enerzijds is het een uitstekend apparaat, maar door de huidige prijs zouden we hem toch niet zomaar meer aanbevelen. Kijk dus goed waar jij behoefte aan hebt in een smartphone en maak op basis daarvan je keuze.

Lees verder in de volledige iPhone XS review-update

Lees de oorspronkelijke iPhone XS review of bekijk onze iPhone XS videoreview

iPhone XS: de 6 belangrijkste vernieuwingen op een rij

Hoewel de iPhone XS er hetzelfde uitziet als zijn voorganger, is er achter de schermen weer van alles veranderd. We zetten de belangrijkste vernieuwingen hier op een rij.

1. iPhone XS-scherm en design

Het 5,8 inch-scherm lijkt qua design en afmetingen precies op de iPhone X. Enkel door de nieuwe gouden kleur te kiezen, kun je snel zien dat het om een S-uitvoering gaat. Dit nieuwe gouden model oogt door de glazen achterkant meer als een roségouden toestel, met blinkende gouden schermranden.

De grotere iPhone XS, die de XS Max heet, ligt qua afmetingen in de buurt van de iPhone 8 Plus. Deze heeft het grootste Apple-scherm tot nu toe met een schermresolutie van 1242 x 2688 pixels en een hogere pixeldichtheid voor nog beter beeld.

2. Verbeterde prestaties dankzij A12-chip

Een nieuw jaar, een nieuwe chip van Apple. Alle drie de nieuwe iPhones draaien op de gloednieuwe A12-chip. Deze maakt gebruik van een zogenaamd 7 nanometer-design. Dit maakt de chip kleiner, sneller en vooral een stuk energiezuiniger dan zijn voorganger. Goed nieuws, want hierdoor verbetert de accuduur zonder dat Apple een grotere accu in de iPhone hoeft te stoppen.

Uit teardowns is gebleken dat de XS zelfs een iets kleinere accu heeft dan zijn voorganger. Toch gaat het toestel een half uur langer mee dan de iPhone X op een enkele acculading. De iPhone XS houdt het zelfs anderhalf uur langer vol, omdat hier wel een grotere accu in het toestel verwerkt zit.

iPhone XS review

3. Camera verbeterd dankzij Smart HDR

Net als de nieuwe chip kun je ook ieder jaar rekenen op een verbeterde camera. De iPhone XS en XS Max zijn geen uitzondering hierop, met onder meer ondersteuning voor ‘Smart HDR’. Deze techniek kijkt naar de foto’s die je maakt en past er vervolgens de kleuren zelfstandig aan. Dat zorgt voor mooiere foto’s terwijl jij er niets voor hoeft te doen.

Dit werkt als volgt. Als jij een foto maakt met de iPhone XS of XS Max, worden er in werkelijkheid meerdere foto’s tegelijk afgedrukt met allemaal een andere belichting. Vervolgens kiest de iPhone zelfstandig de beste elementen uit al deze foto’s om deze in een foto samen te voegen. Dat levert mooiere foto’s op en komt pas echt goed van pas als je tegen het licht in fotografeert.

Deze opties maken mooie foto’s maken met een iPhone een stuk toegankelijker, omdat je geen externe apps nodig hebt om dit soort effecten naderhand handmatig toe te voegen.

iPhone XS review

4. Portretstand vernieuwd: pas het scherptediepte-effect aan

Als je voortaan een portretfoto maakt, kun je de intensiteit van het scherptediepte-effect handmatig aanpassen. Zo kun je het object op de voorgrond extra goed op laten vallen door de achtergrond waziger te maken, en andersom. Omdat de functie soms nog steeds niet optimaal werkt, is dat een makkelijke manier om een potentieel mislukte foto alsnog bruikbaar te maken.

Je kunt deze functie ook al instellen voordat je een foto afdrukt. Dat geeft je nog meer vrijheid om een foto precies zo te maken als jij voor ogen hebt. Let wel; hoewel er voor de iPhone XS meer iPhones zijn verschenen met een dubbele cameralens, ondersteunen alleen de iPhone XS en nieuwer deze functie.

5. Draait uit de doos op iOS 12

Zowel de iPhone XS, XS Max als de iPhone XR draaien standaard op iOS 12. De update voor Apples mobiele besturingssysteem verschijnt daarnaast op alle iPhones en iPads die ook op iOS 11 draaiden. In het geval van de iPhone is dat vanaf de iPhone 5S.

Met iOS 12 focust Apple zich vooral op het verbeteren van de prestaties op oudere toestellen, en het aanpassen van functies die al langer onderdeel zijn van iOS. Toch introduceert de update ook weer wat nieuwe functies zoals Schermtijd. Hiermee kun je precies zien hoe vaak je een iPhone gebruikt en kun je app-limieten instellen om dit aan banden te leggen. Daarnaast maken iPhones met een Face ID-camera nu hun eigen Animoji met Memoji en krijgen gebruikers meer inzicht in hun accugebruik. Inmiddels draaien deze toestellen op iOS 13 en worden ze later dit jaar bijgewerkt naar iOS 14.

6. Dual-sim, maar niet in Nederland

Voor het eerst in de geschiedenis van de iPhone ondersteunen de XS en XS Max dual-sim. Hierdoor kun je twee simkaarten tegelijk gebruiken, zonder deze steeds handmatig te verwisselen. Een speciale versie met een dubbel simkaartslot verschijnt alleen in China. In de rest van de wereld kunnen gebruikers gebruik maken van een fysieke simkaart en een eSim. Ook in Nederland wordt eSim inmiddels ondersteund.

iPhone XS koopadvies

Net als het jaar ervoor heeft de iPhone XS een adviesprijs van 1159 euro. Het gaat hier om het toestel met 64GB aan intern geheugen. Daarnaast zijn er ook nog modellen met 256GB en 512GB verkrijgbaar en heb je bij alle drie de varianten heb je de keuze uit de kleuren Spacegrijs, Zilver en Goud. De adviesprijzen zijn als volgt:

Een iPhone XS met abonnement kun je sinds eind september 2018 in Nederland afsluiten bij alle providers. Daar is ook de iPhone XS Max met abonnement goed verkrijgbaar.

In onze uitgebreide vergelijker zetten we de beste iPhone XS losse prijzen en iPhone XS abonnement prijzen voor je op een rij. Check deze altijd even als je van plan bent om een nieuw toestel aan te schaffen. Dan weet je zeker dat je de beste deal krijgt die bij jouw wensen aansluit.

Alternatieven voor de iPhone XS: de iPhone 11 Pro en iPhone SE 2020

iPhone 11 Pro: De iPhone 11 Pro is in ieder opzicht de betere versie van de iPhone XS, maar ook weer een stukje duurder. De 11 Pro heeft een driedubbele cameralens die fotografie naar een hoger niveau tilt, zeker in het donker. Daarnaast zijn de prestaties en de accuduur verder verbeterd en is het design op subtiele wijze aangepast. Wil je het beste van het beste, dan is dit een betere keus dan de iPhone XS, mits je portemonnee dit toelaat.

Check de actuele iPhone 11 Pro abonnement of iPhone 11 Pro los toestel prijzen in onze vergelijker.

iPhone SE 2020: Qua prijs moet de iPhone XR het anno 2020 opnemen tegen de iPhone SE 2020, die aan het begin van dit jaar werd onthuld. Dit toestel heeft hetzelfde design als de iPhone 8, maar wel een ontzettend snelle processor, betere accuduur en wordt langer ondersteund met software-updates. Jammer genoeg ontbreekt Face ID dan weer wel, maar kun je de iPhone SE 2020 wel ontgrendelen via de Touch ID-scanner.

 Check de actuele iPhone SE 2020 abonnementen en iPhone SE 2020 los toestel prijzen in onze vergelijker.

Pluspunten iPhone XS

  • Sterk verbeterde camera
  • A12-chip is nog steeds razendsnel

Minpunten iPhone XS

  • Trage adapter meegeleverd
  • Draadloos opladen nog steeds best traag
iPhone XS
Apple iPhone XS
7,0
Welke iPhone XS wil je?
Selecteer:
64GB
256GB
512GB
iPhone XS met abonnement
Toestel eenmalig € 0,00
€ 26,00 p/m Abo: € 7,00 p/m Toestel: € 19,00 p/m
Sim only nodig?
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's