iPhone XR 2019

Scherm
inch
Camera
megapixel

Opnieuw lijkt Apple dit jaar een drieling van iPhones op de wereld te brengen. Er verschijnen – net als in 2018 – meerdere iPhones, die als opvolgers moeten dienen van de iPhone XS, iPhone XS Max en goedkopere iPhone XR. Op deze pagina lees je alles over de iPhone XR 2019.

Wat is de iPhone 2019 XR releasedatum?

Het is inmiddels traditie dat het grootste Apple-event van het jaar in september plaatsvindt. Tijdens deze keynote worden de nieuwe iPhones onthuld. We gaan er vanuit dat Apple in september 2019 alledrie de toestellen aankondigt. Naast de XR 2019 zouden dat de iPhone 2019 (of iPhone 11) en de iPhone 11 Max zijn. Vorig jaar lag de iPhone XR pas in oktober in de winkel, een maand na de release van de XS en XS Max. Mogelijk verschijnt de XR 2019 ook iets later dan de duurdere vlaggenschepen, al is hier niets over bekend.

Over de iPhone XR 2019 prijs is vooralsnog niets bekend. Kijkend naar voorgaande jaren gaan we er daarom vanuit dat Apple ongeveer dezelfde adviesprijs hanteert als vorig jaar. Dat zou betekenen dat de iPhone XR 2019 vanaf 859 euro op de markt komt.

Dit weten we nu al over de iPhone XR 2019

Met de iPhone XR bood Apple na jaren weer eens een goedkoper model aan. Dit deed het bedrijf voor het eerst met de eveneens kleurrijke iPhone 5C. Met de XR is er opnieuw een goedkoper alternatief met vergelijkbare specificaties, en het is te verwachten dat ook de XR 2019 zo’n goede prijs-kwaliteitverhouding gaat bieden.

Opnieuw lcd-scherm en hetzelfde design

Eén van de belangrijkste manieren waarop Apple de XR goedkoper kan maken dan de XS, is het gebruik van een lcd-scherm in plaats van oled. De laatste geruchten wijzen erop dat Apple bij de 2019 iPhone XR opnieuw voor het zogeheten Liquid Retina-display gaat.

Ook het design blijft praktisch hetzelfde, met het randloze scherm, de bekende notch en een glazen achterkant. Er zou enkel mogelijk een kleinere notch op zitten. Het scherm blijft daarbij 6,1 inch groot.

iPhone XR 2019 gelekt

Verbeterde dubbele camera achterop

Wat er wel verandert, is de camera achterop. Deze zou van een enkele lens naar een dubbele cameralens gaan. Dit zou de cameraprestaties flink omhoog krikken, met name op het gebied van scherpte-diepte in de foto’s.

Dit wist Apple grotendeels al met software mogelijk te maken dankzij de Smart HDR-techniek, al was het alleen mogelijk om personen in de Portretmodus te fotograferen met de XR. Daarnaast biedt een tweede lens meer mogelijkheden voor AR-functies, waar Apple druk mee zou zijn. De nieuwe camerabult zou verder niet meer zwart zijn, maar hetzelfde kleurtje als de behuizing krijgen. Zo valt de camera minder op.

Nieuwe kleuren

De iPhone XR is met zijn zes kleurenopties een vrolijke verschijning. Ook de XR 2019 is straks in zes kleuren verkrijgbaar, maar Apple zou wel voor enkele nieuwe tinten gaan. Volgens meerdere geruchten zouden de kleuren wit, zwart, rood en geel blijven. Blauw en koraalroze zouden vervangen worden door een lavendelpaarse en mintgroene kleur.

iPhone 2019 kleuren

Flink verbeterde selfiecamera

Lange tijd hebben iPhones een 7 megapixel-selfiecamera gehad. Daar lijkt in 2019 eindelijk een eind aan te komen, met een flink verbeterde frontcamera. Deze zou namelijk op alle drie de toestellen in plaats van 7 naar 10 megapixel gaan. Daarmee geeft het bedrijf gehoor aan klachten van gebruikers, die vinden dat de kwaliteit van iPhone-selfies tegenvalt.

Nieuwe A13 chip: krachtigste tot nu toe

Na de krachtige A12-chip die in de huidige iPhone XR zit, volgt logischerwijs de nog betere A13-chip. Deze zou met de zogeheten 7 nanometer-plus-techniek gemaakt worden, wat de chip weer een stukje kleiner, sneller en energiezuiniger maakt dan zijn voorganger.

iPhone 2019 selfiecamera

TSMC, de chipfabrikant van Apple, zou inmiddels al begonnen zijn met het produceren van de A13-chip. Uit onze iPhone XR tweede indruk blijkt al dat de accuduur van de iPhone XR indrukwekkend is, maar mogelijk houdt de iPhone XR 2019 het dankzij de A13-chip nog langer vol.

Andere apparaten draadloos opladen met je iPhone

Verschillende geruchten stellen dat de iPhone 2019 andere apparaten draadloos kan opladen. Op gelekte schematische tekeningen zou bijvoorbeeld een groot gat in het midden te zien zijn, wat bedoeld zou zijn om de draadloze lader in te verwerken. Hiermee kan je bijvoorbeeld je Apple Watch of AirPods even opladen, zonder dat je in de buurt bent van een stopcontact.

Het zou voornamelijk voor kleinere accu’s van zulke accessoires handig zijn, omdat het laden langzamer gaat dan via een oplaadkabel. Een andere smartphone laden zou daarom wel erg langzaam gaan. De nieuwe functie zou overigens ‘Wireless PowerShare’ heten.

In de aanloop naar de iPhone XR 2019 release wordt deze pagina regelmatig bijgewerkt met nieuwe informatie. Zodra we meer weten over de nieuwste onaangekondigde toestellen lees je het hier.

Laatste berichten

‘iPhone 2019 krijgt nachtmodus voor betere foto’s in het donker’

‘iPhone 2019 krijgt nachtmodus voor betere foto’s in het donker’

Nieuws Apple gaat de camera van de 2019 iPhones flink verbeteren en zou een nachtmodus introduceren, die voor veel mooiere foto's in het donker moet zorgen. Volgens nieuwe informatie werkt deze nachtmodus nog beter dan die van de concurrentie.
‘iPhone XR 2019 krijgt grootste iPhone-accu tot nu toe’

‘iPhone XR 2019 krijgt grootste iPhone-accu tot nu toe’

Nieuws September komt langzaam in zicht, en dat betekent dat er steeds meer informatie verschijnt over de aankomende iPhones. Volgens een nieuw bericht krijgt de iPhone XR 2019 de grootste accu tot nu toe, waardoor de smartphone nog langer meegaat dan zijn voorganger.
iOS 13 hint naar verdwijnen 3D Touch in 2019 iPhones

iOS 13 hint naar verdwijnen 3D Touch in 2019 iPhones

Nieuws Voordat iOS 13 werd onthuld, gonsde het al van de geruchten dat de drie 2019 iPhones geen 3D Touch meer zouden ondersteunen. De eerste bèta van iOS 13 doet vermoeden dat dit klopt.
‘Apple schrapt 3D Touch op alle 2019 iPhones’

‘Apple schrapt 3D Touch op alle 2019 iPhones’

Nieuws Het lijkt erop dat de 2019 iPhones, die later dit jaar verschijnen, niet meer beschikken over 3D Touch. Apple zou de feature willen schrappen en vervangen door Haptic Touch, dat werd geïntroduceerd met de iPhone XR.
‘iPhone 11 ondersteunt bluetooth-audio voor twee apparaten tegelijk’

‘iPhone 11 ondersteunt bluetooth-audio voor twee apparaten tegelijk’

Nieuws De iPhone 11 krijgt een leuk extraatje voor mensen die graag samen naar muziek luisteren. Dankzij een speciale bluetooth-audiofunctie kun je muziek naar twee apparaten tegelijk sturen.

Download onze app

Download onze app