Apple iPhone X

iPhone X

7,5

Met de iPhone X (spreek je uit iPhone ’10’) introduceerde Apple een spectaculaire nieuwe standaard voor de iPhone in 2017. Met een gloednieuw design, oled-scherm en Face ID zette het bedrijf een nieuwe standaard. Op deze pagina lees je alles over deze iPhone, die vol zat van vernieuwing: check de functies, lees en bekijk onze review en doe je voordeel met ons koopadvies.

iPhone X uit productie door nieuwere modellen

Door de release van de iPhone XS, XS Max en iPhone XR haalde Apple de iPhone X in 2018 uit de handel. Apple is na de aankondiging van dit drietal per direct gestopt met de productie van onder meer de iPhone X. Zeker voor dit toestel is het een opvallende keuze. De smartphone is uiteindelijk minder dan een jaar verkrijgbaar geweest bij Apple zelf.

De iPhone X is met abonnement nog beperkt verkrijgbaar. Ook los is het toestel nog te koop, maar dan als gereviseerd exemplaar. Een refurbished iPhone X is technisch compleet in orde en verkrijgbaar in diverse condities.

De iPhone 11 met Unlimited data deal van KPN!

De iPhone 11 bij KPN:
• Unlimited Data
• Onbeperkt bellen en SMS’en
Al internet van KPN? Profiteer van KPN €7,50 Husselkorting per maand.

Meer info Bekijk aanbieding

iPhone X: de 7 belangrijkste vernieuwingen

De iPhone X was een mijlpaal voor Apple. Het toestel zag er destijds revolutionair uit en had een voorkantvullend scherm, Face ID-gezichtsherkenning, draadloos opladen en meer. In 2017 waren dit soort features allesbehalve gangbaar. Hieronder nemen we de belangrijke iPhone X-vernieuwingen met je door.

iPhone X

1. Razendsnelle prestaties dankzij A11

De telefoon is uitgerust met 3GB RAM en de A11 Bionic-chip, die een stuk sneller is dan zijn voorganger. Hoewel de A11-chip de algemene snelheid iets opkrikt, zijn de meeste verbeteringen op grafisch gebied te vinden. Bovendien is de chip energiezuinig. Hierdoor wordt de accuduur verder opgerekt.

De frontcamera is ook sterk verbeterd, wat aanzienlijk betere selfies oplevert. Verder is er ondersteuning voor Face ID, aangezien er door het voorkantvullende scherm geen ruimte is voor de vingerafdrukscanner. De gezichtsherkenning vervangt Touch ID volledig en is volgens Apple bovendien veiliger.

2. Een nieuw, voorkantvullend oled-display

Met de X stapte Apple voor het eerst over op een nieuw soort scherm dat de standaard zette voor de jaren erna. De tijd van lcd is voorbij en nu neemt oled langzaam de markt over. Dit schermtype is energiezuiniger, beter buigbaar en in staat om betere zwarttinten te tonen.

Dat betekent een flinke vooruitgang voor de iPhone X, al zijn er al verschillende concurrenten die al een tijdje met oled werken. Echt vernieuwend is het dus niet, maar wel een fijne (en logische) verbetering.

iPhone X

3. Eindelijk draadloos opladen

Een functie waar gebruikers al jaren om vroegen, werd eindelijk realiteit op de iPhone X: draadloos opladen. Door de telefoon op een speciale lader te leggen, heb je geen kabeltje meer nodig om op te laden. Hierdoor wordt het ook mogelijk om tegelijk muziek te luisteren met een bekabelde koptelefoon terwijl de accu wordt opgeladen. Net als de iPhone 7, heeft de iPhone X namelijk geen hoofdtelefoonaansluiting.

Draadloos opladen gaat volgens de Qi-standaard, waardoor de X overweg kan met een heleboel laders. Een iPhone X die draadloos opgeladen wordt, doet er wel wat langer over om de accu te vullen. Wil je de batterij zo snel mogelijk laden, dan kun je nog steeds het beste een kabeltje gebruiken.

Lees ook: De 5 beste draadloze opladers voor de iPhone

4. Gezichtsherkenning met Face ID

Door het scherm dat de voorkant van de iPhone X vult, verdwijnt de herkenbare homeknop. Hierdoor veranderde niet alleen de manier waarop je een iPhone bedient, maar verdween ook de Touch ID-knop. In plaats daarvan stapte Apple volledig over op gezichtsherkenning.

De dubbele frontcamera van het toestel maakt een 3D-scan van je gezicht door talloze infraroodpunten op je hoofd te plaatsen. Hierdoor werkt de techniek ook als het donker is. Bovendien is deze manier van ontgrendelen heel veilig en betrouwbaar. Zelfs bij het dragen van een zonnebril word je herkend.

Animoji

5. Animoji

Face ID maakt ook wat andere functies mogelijk. Zo introduceerde de iPhone X Animoji: geanimeerde versies van emoji die je kunt veranderen door een andere gezichtsuitdrukking aan te nemen. Al snel bleek dit een schot in de roos te zijn van Apple. Vlak na de release vulden sociale netwerken zich al snel met Animoji die bekende nummers playbackten. Hoewel Animoji in de iMessage-app verwerkt zitten, kun je een opname gemakkelijk in je filmrol opslaan. Deze kun je vervolgens delen op alle populaire sociale netwerken.

Lees ook: Zingende emoji zijn een hit: bekijk de 8 beste Animoji Karaoke filmpjes

6. Een nieuw design

Om al deze functies te verpakken, introduceerde Apple met de X een nieuw ontwerp voor de iPhone. Deze heeft nagenoeg geen schermranden, en een uitsnede aan de bovenkant om de microfoon en frontcamera’s in te verwerken. De achterkant is bedekt met een glasplaatje, net zoals de iPhone 5 dat had. Dit is nodig om draadloos opladen te ondersteunen, omdat de huidige aluminium-behuizing stroom niet goed genoeg geleidt.

iPhone X

7. Jarenlange software-ondersteuning van Apple

Zoals we van Apple gewend zijn zal de iPhone X nog jaren ondersteund worden met software-updates. Vorige modellen kregen tot wel vijf jaar ondersteuning, wat zou betekenen dat de iPhone X de komende jaren nog de nieuwste functies zal blijven krijgen.

iPhone X review-update: anno 2020 ingehaald door eigen opvolger

Als je de iPhone X nog op zak hebt, dagelijks gebruikt en een upgrade te duur vindt, moet je het toestel zeker blijven houden. De snelheid is prima, je hebt veel mogelijkheden en qua camera’s en accuduur staat het toestel nog prima zijn mannetje. Als je een goede refurbished iPhone X kan vinden, is dat misschien nog een interessant en betaalbaar alternatief. Een nieuwe iPhone X halen raden we echter niet aan. Je bent dan dief van je eigen portemonnee en de opvolger biedt betere specs voor minder geld.

Lees verder in onze volledige iPhone X review-update

iPhone X

iPhone X koopadvies

De iPhone ’10’ is beschikbaar in twee kleuren (spacegrijs en zilver) en opslagcapaciteiten (64GB of 265GB). Het toestel is heel beperkt nog nieuw verkrijgbaar. Daarnaast is hij qua prijs niet meer interessant en kan je beter naar nieuwere alternatieve kijken.

Alternatieven voor de iPhone X: de iPhone SE 2020 en iPhone 11 Pro

iPhone SE 2020: Anno 2020 is de iPhone X alleen nog als refurbished-exemplaar verkrijgbaar. Qua prijs moet hij het daarom opnemen tegen de iPhone SE 2020, die aan het begin van dit jaar werd onthuld. Dit toestel heeft een verouderd design en is identiek aan de iPhone 8, maar heeft wel een snellere processor, betere accuduur en wordt langer ondersteund met software-updates. Jammer genoeg ontbreekt Face ID dan weer wel, maar kun je de iPhone SE 2020 wel ontgrendelen met de Touch ID-scanner.

Check onze prijsvergelijker voor actuele prijzen en vind de beste deal: iPhone SE 2020 abonnementen of iPhone SE 2020 los toestel.

iPhone 11 Pro: Wil je het beste van het beste en heb je hier het geld voor over? Dan is de iPhone 11 Pro de verfijnde en sterk verbeterde versie van de iPhone X. Zo heeft de 11 Pro een driedubbele cameralens, nachtmodus, een snellader in de doos en een verbeterde Face ID-camera. De iPhone 11 Pro is daarnaast verkrijgbaar in een Middernachtgroene kleur en draait op de A13-chip, een twee jaar nieuwere versie van de chip die in de iPhone X zit.

Check onze prijsvergelijker voor actuele prijzen en vind de beste deal: iPhone 11 Pro met abonnementen of iPhone 11 Pro los toestel

Pluspunten iPhone X

  • Introduceerde een nieuw design
  • Haarscherp oled-display
  • De eerste iPhone met Face ID

Minpunten iPhone X

  • Draadloze oplaadsnelheid is traag
  • Prijzig ten opzichte van nieuwere modellen
  • Anno 2020 niet meer de beste keus
iPhone X
Apple iPhone X
7,5
Welke iPhone X wil je?
Selecteer:
64GB
256GB
iPhone X met abonnement
Toestel eenmalig € 0,00
€ 46,00 p/m Abo: € 11,00 p/m Toestel: € 35,00 p/m
Sim only nodig?
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's