iPhone X

iPhone X kopen: alle opties op een rij

De iPhone X is verkrijgbaar met abonnement en als los toestel:

Dit is de iPhone X

Met de iPhone X (spreek je uit iPhone ’10’) introduceerde Apple een spectaculaire nieuwe standaard voor de iPhone. Met een gloednieuw design, oled-scherm en Face ID zette het bedrijf een nieuwe standaard. Op deze pagina lees je alles over deze iPhone, die vol zit van vernieuwing: check de functies, lees en bekijk onze review en doe je voordeel met ons koopadvies. Een jaar later verschenen de iPhone XS, XS Max en iPhone XR.

Pluspunten iPhone X

 • Eindelijk een nieuw design
 • Schitterend oled-display
 • Face ID is de toekomst
 • A11-chip blaast alle concurrentie omver
 • Camera’s wederom verbeterd

Minpunten iPhone X

 • Draadloze oplaadsnelheid is traag
 • Veel apps ondersteunen iPhone X nog niet
 • Hoge prijs zal voor sommigen een drempel zijn

iPhone X uit productie door nieuwe iPhone XS en iPhone XS Max

Door de release van de nieuwe iPhone XS, iPhone XS Max en goedkopere iPhone XR, verdwijnen er ook een aantal toestellen. Apple is na de aankondiging van dit drietal namelijk per direct gestopt met de productie van onder meer de iPhone X. Zeker voor dit toestel is het een opvallende keuze. De smartphone werd vorig jaar onthuld en is uiteindelijk minder dan een jaar verkrijgbaar geweest.

Bij Apple zijn de iPhone X, iPhone SE, iPhone 6S en 6S Plus inmiddels niet meer verkrijgbaar. Andere webwinkels verkopen de toestellen voorlopig nog wel, maar waarschijnlijk zolang de voorraad strekt. Je moet dus heel snel zijn, of voor een refurbished iPhone X kiezen. Daarbij is de iPhone X onlangs sterk in prijs verlaagd.

iPhone X: de 7 belangrijkste vernieuwingen

Omdat Apple zo’n hoge prijs vraagt voor de iPhone X, moet het toestel natuurlijk wel iets bijzonders bieden. Met een nieuw design, Face ID-gezichtsherkenning, draadloos opladen en meer is dit het toestel waarmee Apple laat zien waar ze op technisch vlak toe in staat zijn. Hieronder nemen we alle belangrijkste functies met je door.

iPhone X

1. Razendsnelle prestaties dankzij A11

De telefoon is uitgerust met 3GB RAM en de A11 Bionic-chip, die een stuk sneller is dan zijn voorganger. Hoewel de A11-chip de algemene snelheid iets opkrikt, zijn de meeste verbeteringen op grafisch gebied te vinden. Bovendien gaat de chip beter om met de accuduur van de iPhone.

Handig, want de X kan zelf beslissen wanneer de krachtige chips nodig zijn. Dit komt de accuduur van het toestel ten goede. De frontcamera is sterk verbeterd, wat aanzienlijk betere selfies oplevert. Verder is er ondersteuning voor Face ID, aangezien er door het voorkantvullende scherm geen ruimte is voor de vingerafdrukscanner. De gezichtsherkenning vervangt Touch ID volledig en is volgens Apple bovendien veiliger.

2. Een nieuw, voorkantvullend oled-display

Met de X stapt Apple over op een nieuw soort scherm. De tijd van lcd is voorbij en nu neemt oled langzaam de markt over. Dit schermtype is energiezuiniger, beter buigbaar en in staat om betere zwarttinten te tonen.

Dat betekent een flinke vooruitgang voor de iPhone X, al zijn er al verschillende concurrenten die al een tijdje met oled werken. Echt vernieuwend is het dus niet, maar wel een fijne (en logische) verbetering.

iPhone X

3. Eindelijk draadloos opladen

Een functie waar gebruikers al jaren om vragen, zit eindelijk op de iPhone X: draadloos opladen. Door de telefoon op een speciale lader te leggen, heb je geen kabeltje meer nodig om op te laden. Hierdoor wordt het ook mogelijk om tegelijk muziek te luisteren met een bekabelde koptelefoon terwijl de accu wordt opgeladen. Net als de iPhone 7, heeft de iPhone X namelijk geen koptelefoonaansluiting.

Draadloos opladen gaat volgens de Qi-standaard, waardoor de X overweg kan met een heleboel laders. Apple werkt zelf ook aan het zogenaamde AirPower: een matje waarmee je meerdere Apple-apparaten tegelijk kunt opladen. Een iPhone X die draadloos opgeladen wordt, doet er wel wat langer over om de accu te vullen. Wil je de batterij zo snel mogelijk laden, dan kun je nog steeds het beste een kabeltje gebruiken.

Lees ook: De 5 beste draadloze opladers voor je nieuwe iPhone 8 of X

4. Gezichtsherkenning met Face ID

Door het nieuwe scherm dat de voorkant van de iPhone X vult, verdwijnt de herkenbare homeknop. Hierdoor verandert niet alleen de manier waarop je een iPhone bedient, maar behoort ook de Touch ID-vingerafdrukscanner tot het verleden. In plaats daarvan stapt Apple volledig over op gezichtsherkenning. Deze moet zich onderscheiden van de huidige techniek, die nog te vaak te traag en onbetrouwbaar is.

Door een dubbele frontcamera te gebruiken maakt de X een 3D-scan van je gezicht, door talloze infraroodpunten op je hoofd te plaatsen. Hierdoor werkt de techniek ook als het donker is. De techniek werkt goed, maar er zijn nog niet enorm apps die erop inspelen. In onze review lees je meer over Face ID op de iPhone X.

Animoji

5. Animoji

Face ID maakt ook wat andere functies mogelijk. Zo introduceert de iPhone X Animoji: geanimeerde versies van emoji die je kunt veranderen door een andere gezichtsuitdrukking aan te nemen. Al snel bleek dit een schot in de roos te zijn van Apple. Vlak na de release vulden sociale netwerken zich al snel met Animoji die bekende nummers playbackten. Hoewel Animoji in de iMessage-app verwerkt zitten, kun je een opname gemakkelijk in je filmrol opslaan. Deze kun je vervolgens delen op alle populaire sociale netwerken.

Lees ook: Zingende emoji zijn een hit: bekijk de 8 beste Animoji Karaoke filmpjes

6. Een nieuw design

Om al deze functies te verpakken, heeft Apple een nieuw ontwerp voor de iPhone gemaakt. Deze heeft nagenoeg geen schermranden, en een uitsnede aan de bovenkant om de microfoon en frontcamera’s in te verwerken. De achterkant is bedekt met een glasplaatje, net zoals de <>iPhone 5 dat had. Dit is nodig om draadloos opladen te ondersteunen, omdat de huidige aluminium-behuizing stroom niet goed genoeg geleidt.

iPhone X

7. Up-to-date met iOS 12

De iPhone X draait uit de doos op iOS 12. De update is niet baanbrekend, maar introduceert wel enkele belangrijkste verbeteringen. Denk bijvoorbeeld aan een de Schermtijd-functie, die iPhone-verslaving tegen moet gaan.

Zoals we van Apple gewend zijn zal de iPhone X nog jaren ondersteund worden met software-updates. Vorige modellen kregen tot wel vijf jaar ondersteuning, wat zou betekenen dat de iPhone X de komende jaren nog de nieuwste functies zal blijven krijgen.

iPhone X review-update: onze conclusie

De iPhone X is ruim een jaar na dato eigenlijk nog steeds een nieuwe iPhone. Het design is haast identiek aan de nieuwste iPhones en zal waarschijnlijk ook weer lijken op de iPhones die eind 2019 op de markt komen. Ondertussen is de prijs gedaald waardoor hij iets betaalbaarder is geworden. Ook kun je er vanuit gaan dat hij nog jaren meegaat als het om software-updates gaat. Dat maakt van de iPhone X in 2019 één van de interessantere modellen om uit te kiezen, en eentje waar je zeker geen spijt van gaat krijgen.

Lees verder in onze volledige iPhone X review-update

iPhone X

iPhone X koopadvies

De iPhone X is nog een stukje duurder dan dat we van Apples toestellen gewend zijn. Het toestel wordt door Apple namelijk aangeboden met een adviesprijs van 1159 euro. De iPhone ’10’ is beschikbaar in twee kleuren (spacegrijs en zilver) en opslagcapaciteiten (64GB of 265GB).

De iPhone X met abonnement is vanaf 27 oktober 2017 beschikbaar bij alle Nederlandse providers die ook de iPhone 8 met abonnement aanbieden. Sinds 3 november 2017 is de telefoon officieel in ons land verkrijgbaar. Inmiddels is het toestel goed verkrijgbaar bij alle grote providers en webshops.

Alternatieven voor de iPhone X: de iPhone 8 en iPhone 7

iPhone 8: Met een instapprijs van ruim duizend euro is de X de duurste iPhone tot nu toe. Er zullen dus ongetwijfeld mensen zijn die de X te prijzig vinden. Ook het bedrijf uit Cupertino heeft dit door en introduceert daarom de iPhone 8 en iPhone 8 Plus. Hoewel deze twee telefoons niet hetzelfde nieuwe design hebben, zijn het desondanks noemenswaardige upgrades. Zo bieden beide toestellen ondersteuning voor draadloos opladen, waardoor een Lightning-kabeltje voortaan overbodig is. Ook zijn de telefoons uitgerust met de nieuwe A11 Bionic-chip van Apple.

Check de actuele iPhone 8 abonnementen of iPhone 8 los toestel of iPhone 8 refurbished prijzen in onze vergelijker.

iPhone 7: De iPhone 7 is een jaartje ouder dan de iPhone X, maar telt nog steeds mee als noemenswaardig alternatief. Als je de iPhone X te duurt vindt, of gewoon nog een tijdje Touch ID wil gebruiken bijvoorbeeld. Qua design is de 7 haast niet te onderscheiden van de iPhone 8, en ook de A10-chip presteert nog steeds uitstekend. Omdat het toestel pas in 2016 verscheen, het kan het bovendien nog jaren rekenen op ondersteuning van iOS-updates. Tel hier de prima accuduur en uitstekende camera’s bij op en je hebt een iPhone die ook met de komst van de X nog prima mee kan.

Check de actuele iPhone 7 abonnementen of iPhone 7 los toestel of iPhone 7 refurbished prijzen in onze vergelijker.

iPhone X verzekeren

Een kleine val of een onhandig moment kan er toe leiden dat je iPhone X schade oploopt of een reparatie nodig heeft. Een ongeluk zit vaak in een klein hoekje. Wil je je geen zorgen maken over onverwacht hoge reparatie kosten of vervangingskosten bij onherstelbare schade? Kies dan een goede iPhone verzekering.

Voor een klein bedrag per maand dek je alle veel voorkomende risico’s af. Daarbij is de premie sterk afhankelijk van de aanschafwaarde van je iPhone, de looptijd die je kiest en het meeverzekeren van diefstal. Omdat niet alle verzekeringsmaatschappijen dezelfde schade dekken, verschilt de premie per verzekeraar. Het is daarom van belang om ze goed met elkaar te vergelijken. Bereken je premie en vergelijk.

SmartPhonePolis premie berekenen     SimpleSurance premie berekenen

Pluspunten iPhone X

 • Eindelijk weer een nieuw design
 • oled-scherm maakt indruk
 • Dubbele cameralens op een kleinere iPhone!
 • Face ID zet een nieuwe standaard
 • Razendsnel, goede accuduur

Minpunten iPhone X

 • Erg prijzig
 • Veel apps ondersteunen de iPhone X nog niet

iPhone X prijzen en aanbiedingen

Bekijk hieronder de meest scherpe iPhone X aanbiedingen van dit moment.

iPhone X video

Bekijk alle iPhone X video's

Laatste berichten

Nederlandse 4G-snelheid gemiddeld 60 Mbps, T-Mobile de snelste

Nederlandse 4G-snelheid gemiddeld 60 Mbps, T-Mobile de snelste

Nieuws T-Mobile heeft gemiddeld de hoogste downloadsnelheid voor mobiel internet van Nederland. Het gemiddelde in Nederland ligt op 60 megabits per seconde (Mbps), zo blijkt uit een uitgebreide inventarisatie van Speedtest.net.
Face ID of Touch ID instellen op je nieuwe iPhone: zo doe je dat

Face ID of Touch ID instellen op je nieuwe iPhone: zo doe je dat

Tips Eén van de eerste dingen die je doet met je nieuwe iPhone doet, is Face ID of Touch ID instellen. In deze tip laten we stap voor stap zien hoe het werkt.
Apple onderzocht manier om Touch ID op iPhone X werkend te krijgen

Apple onderzocht manier om Touch ID op iPhone X werkend te krijgen

Nieuws In interviews beweerde Apple dat het nooit de bedoeling was dat de iPhone X een vingerafdrukscanner zou krijgen. Maar dit patent laat zien dat dit wel degelijk op de planning stond.
Waarom Face ID met een zonnebril soms niet werkt, en hoe je dit oplost

Waarom Face ID met een zonnebril soms niet werkt, en hoe je dit oplost

Tips Met het lekkere weer trotseren we de felle zon met een zonnebril, maar dat kan voor iPhone X-, XS- en XR-gebruikers problemen opleveren met Face ID. Zo zorg je ervoor dat de gezichtsscanner met iedere bril blijft werken.
Apps kopen in de App Store met Face ID: zo doe je dat in 3 stappen

Apps kopen in de App Store met Face ID: zo doe je dat in 3 stappen

Tips Face ID is er niet alleen om je iPhone XS, XS Max, XR of X te ontgrendelen, maar heeft veel meer toepassingen. Eén daarvan is het doen van aankopen in de App Store, een optie die je wel eerst moet inschakelen. iPhoned laat zien hoe.

Download onze app

Download onze app