iPhone X

Scherm
inch
Camera
megapixel

Hoe Apple de iPhone van 2017 precies gaat noemen, is een groot mysterie. iPhone 8, iPhone 7S of toch iPhone X? Op deze pagina bundelen we de geruchten en kijken we waarom de naam iPhone X helemaal niet zo gek is.

iPhone X verwachtingen

De iPhone X release laat nog lang op zich wachten, maar de geruchten vliegen nu al dagelijks rond onze oren. Apple zou naast een iPhone 7S en iPhone 7S Plus een revolutionair toestel uitbrengen. Deze krijgt een volledig nieuw design waarbij het ‘edge display’ ervoor zorgt dat de schermranden nagenoeg volledig verdwijnen. Goed nieuws, want hierdoor kan het scherm van de iPhone X in theorie groter worden, zonder dat het formaat van de iPhone toeneemt.

iPhone x

Omdat Apple de volledige voorkant van het toestel uit een scherm wil laten bestaan, moeten er wat interessante nieuwe technieken worden bedacht. Zo zou Apple de Touch ID-vingerafdrukscanner volledig willen wegwerken in het display en ook de selfiecamera in de rand of bovenin het scherm verwerken.

Een andere vernieuwing die Apple aan de X zou willen toevoegen is draadloos opladen. Om deze functie vragen gebruikers al jaren en het lijkt erop dat 2017 eindelijk het jaar wordt dat Apple deze functie gaat ondersteunen. In plaats van opladen door je iPhone op een oplader te leggen, zou er een nieuwe techniek onderzocht worden die de iPhone op langere afstand van stroom kan voorzien. Zo hoef je in theorie je iPhone nooit meer op te laden als je regelmatig thuis komt.

Dit zou bovendien de eerste keer zijn dat een iPhone uitgerust wordt met een OLED-scherm. Ook de Apple Watch maakt al gebruik van dit display, wat energiezuiniger is en mooiere zwarttinten kan tonen. OLED wordt gezien als de logische opvolger van LCD en verschillende fabrikanten van Apple-producten zijn al druk bezig met de productie van deze schermen.

iPhone X

iPhone X prijs en release

Om al deze vernieuwingen te bekostigen, hangt er waarschijnlijk een flink prijskaartje aan de iPhone X. Het toestel zou volgens analisten minstens duizend euro kosten. Daarna volgen er uiteraard nog duurdere modellen die meer intern geheugen hebben. De iPhone X release is volgens de laatste geruchten nog steeds in september, tegelijk met de iPhone 7S en iPhone 7S Plus. Wel zou Apple voor de zekerheid extra vroeg begonnen zijn met de productie van de iPhone X.

Laatste berichten

Download onze app

Download onze app