iPhone X

Scherm
5.8 inch
Camera
12 megapixel
Prijs

De iPhone X is Apples meest spectaculaire iPhone in jaren. Het toestel wordt tegelijk met de iPhone 8 en iPhone 8 Plus onthult, maar onderscheidt zich met een uniek design, oled-scherm en gezichtsherkenning. Op deze pagina lees je alles over de iPhone X, van nieuwe functies tot de prijs, releasedatum in Nederland en nog veel meer.

Op dinsdagavond 12 september onthulde Apple de iPhone X (spreek uit: iPhone 10) tijdens een keynote in het Apple Park. Voorafgaand aan het evenement is er al veel bekend geworden over het nieuwe toestel. Op deze pagina lees je alles over de prijs, release en wat je moet weten over het plaatsen van een iPhone X pre-order.

Tip: we verloten 2x een iPhone X, maak direct kans door onze app te downloaden of door je in te schrijven voor onze nieuwsbrief.

De iPhone X in vogelvlucht

  • De iPhone X werd op 12 september aangekondigd en is vanaf 27 oktober te pre-orderen
  • De iPhone X release zal plaatsvinden op vrijdag 3 november
  • De iPhone X verschijnt in twee kleuren: zilver en spacegrijs
  • Je hebt de keuze uit twee opslagcapaciteiten: 64GB en 256GB
  • De iPhone X krijgt een oled-display, nieuw design en Face ID gezichtsherkenning
  • Apple brengt de iPhone X uit voor een vanafprijs van €1159,-

Dit verwachten we van de iPhone X

De iPhone X is na lang wachten officieel bevestigd door Apple: op dinsdag 12 september kregen we de nieuwe iPhone te zien. In de aanloop naar deze presentatie, vlogen de geruchten over nieuwe functies ons rond de oren. Aanvankelijk dachten we dat Apple de iPhone 7S, 7S Plus en iPhone 8 uit zou brengen. Dit bleek uiteindelijk niet te kloppen.

Naast de iPhone 8 en 8 Plus die er net zo uitzien als de iPhone 7 en 7 Plus, wordt de iPhone X een klasse apart. Voor het eerst sinds de iPhone 6 heeft Apple een nieuw design voor de telefoon in petto, die volledig draait om het nieuwe scherm. Over dit scherm en de nieuwe functies gaan we verderop op deze pagina verder in.

iPhone X prijs

De prijs van de Apple iPhone X ligt een stuk boven de prijzen die we tot dusver gewend waren, het vlaggenschip van 2017 is vanaf 27 oktober als pre-order beschikbaar vanaf €1159,- De iPhone ‘tien’ is beschikbaar in twee kleuren (spacegrijs en zilver) en met 64Gb of 265GB, de adviesprijzen betreffen:

De iPhone X met abonnement zal worden aangeboden als pre-order vanaf 27 oktober 2017 bij alle Nederlandse providers die nu ook de iPhone 8 met abonnement aanbieden.

iPhone X specificaties

Een paar dagen voor de onthulling van de iPhone X, lekte de Golden Master van iOS 11 uit. In deze definitieve versie komen we meer te weten over de specificaties van de iPhone X. Deze zou uitgerust worden met 3GB aan RAM werkgeheugen en de gloednieuwe A11-chip. Deze verbeterde chip bestaat uit een aantal afzonderlijke kernen, die het toestel een voor een kan activeren en uitschakelen. Handig, want hierdoor kan de X zelf beslissen wanneer de veeleisende krachtige chips nodig zijn. Dit komt de accuduur van het toestel ten goede. De frontcamera is sterk verbeterd, wat niet alleen betere selfies oplevert maar ook Face ID mogelijk maakt: gezichtsherkenning die Touch ID compleet vervangen.

iPhone X release

Apple onthulde de iPhone X op 12 september. Tijdens een presentatie in het nieuwe Apple Park toont het bedrijf uit Cupertino drie nieuwe iPhones, een nieuwe Apple Watch en 4K Apple TV. Na de onthulling start de iPhone X pre order op 27 oktober. Daarna zullen de eerste toestellen op 3 november geleverd worden als de algemene verkoop start. Zodra Apple de data bevestigt zullen we deze pagina direct bijwerken met de correcte informatie.

iPhone X officieel

iPhone X te duur? Dit is de iPhone 8

Met een instapprijs van rond de duizend euro is de iPhone X de duurste iPhone die Apple ooit uit gaat brengen. We kunnen het ons daarom goed voorstellen dat dit voor sommige mensen te duur is. Ook het bedrijf uit Cupertino lijkt dit in te zien, en presenteert op 12 september tegelijk met de iPhone X ook de iPhone 8 en iPhone 8 Plus. Hoewel deze twee niet hetzelfde nieuwe design krijgen, lijken het toch noemenswaardige upgrades te worden. Zo kunnen beide toestellen draadloos worden opgeladen en worden zowel de 8 als 8 Plus uitgerust met de nieuwe A11-chip en 3GB aan werkgeheugen. Dat maakt ze een stuk sneller en betrouwbaarder dan de iPhone 7 en 7 Plus van vorig jaar. Omdat deze versies relatief veel op hun voorgangers lijken, mag je uitgaan van een soortgelijke prijs.

De nieuwe 4 belangrijkste iPhone X functies op een rij

Omdat Apple zo’n hoge prijs vraagt voor de iPhone X, moet het toestel natuurlijk wel iets bijzonders in huis hebben. Gelukkig maar dat alles erop wijst dat dit een hele bijzondere iPhone wordt. Met een nieuw design, Face ID gezichtsherkenning, draadloos opladen en meer wordt dit het toestel waarmee Apple laat zien waar ze op technisch vlak toe in staat zijn. Hieronder nemen we alle belangrijkste functies kort met je door.

Een nieuw oled-display dat de voorkant vult

Voor het eerst stapt Apple met de iPhone X over op een nieuw soort scherm. De tijd van LCD is voorbij en het is nu aan oled om de markt over te nemen. Dit schermtype is energiezuiniger, beter buigbaar en is in staat om betere zwarttinten te tonen. Daarnaast zou dit Apple de kans geven om een always on-display te introduceren; een scherm dat dus altijd aan staat. Dit komt omdat oled pixels volledig kan uitschakelen, wat stroom bespaart en zwarttinten mooier maakt. Hierdoor kan door nauwelijks energie te gebruiken toch informatie op het scherm getoond worden.

iPhone X officieel

Draadloos opladen

Een functie waar gebruikers al jaren om vragen komt nu eindelijk naar de iPhone X. Door hem op een speciale lader te leggen kun je de iPhone X draadloos opladen. Geen kabeltje meer in de Lightningpoort dus, tenzij je op hogere snelheid de accu bij wilt vullen. Hierdoor wordt het ook mogelijk om tegelijk muziek te luisteren met een bekabelde koptelefoon terwijl de batterij wordt opgeladen. Net als de iPhone 7 zal de iPhone X namelijk wederom geen koptelefoonaansluiting krijgen.

Gezichtsherkenning: Face ID

Door het nieuwe scherm dat de voorkant van de iPhone X vult, verdwijnt de klassieke homeknop. Hierdoor verandert niet alleen de manier waarop je een iPhone bedient, maar behoort ook de Touch ID-vingerafdrukscanner tot het verleden. In plaats daarvan zou Apple volledig overstappen op gezichtsherkenning. Deze moet zich onderscheiden van de huidige techniek, die nog te vaak te traag en onbetrouwbaar is. Door een dubbele frontcamera te gebruiken maakt de X een 3D-scan van je gezicht, door talloze infraroodpunten op je hoofd te plaatsen. Hierdoor werkt de techniek ook als het donker is. Naast dat we benieuwd zijn hoe de techniek werkt, vragen we ons ook af hoe bestaande apps hier op inspelen.

Face ID maakt ook wat andere functies mogelijk. Zo zou de iPhone X Animoji introduceren: geanimeerde versies van emoji die je kunt veranderen door een andere gezichtsuitdrukking aan te nemen. Dit zal ongetwijfeld een populaire manier worden om jezelf online te uiten, al bestaat de kans ook dat Apple deze leuke functie alleen voor iMessage reserveert.

iPhone X officieel

Een nieuw design

Om al deze functies te verpakken, heeft Apple een nieuw ontwerp voor de iPhone gemaakt. Deze heeft nagenoeg geen schermranden, en een uitsnede aan de bovenkant om de microfoon en frontcamera’s in te verwerken. De achterkant is bedekt met een glasplaatje, net zoals de iPhone 5 dat had. Dit is nodig om draadloos opladen te ondersteunen, omdat de huidige aluminium-behuizing stroom niet goed genoeg geleidt.

Apple zou naast een iPhone 8 en iPhone 8 Plus een revolutionair toestel uitbrengen. Deze krijgt een volledig nieuw design waarbij het ‘edge display’ ervoor zorgt dat de schermranden nagenoeg volledig verdwijnen. Goed nieuws, want hierdoor kan het scherm van de iPhone X groter worden, zonder dat het formaat van de iPhone toeneemt.

Omdat Apple de volledige voorkant van het toestel uit een scherm wil laten bestaan, moeten er wat interessante nieuwe technieken worden bedacht. Zo zou Apple de Touch ID-vingerafdrukscanner volledig willen wegwerken in het display en ook de selfiecamera in de rand of bovenin het scherm verwerken.

iPhone X prijzen en aanbiedingen

Bekijk hieronder de meest scherpe iPhone X aanbiedingen van dit moment.

Laatste berichten

De 5 beste draadloze opladers voor je nieuwe iPhone 8 (Plus)

De 5 beste draadloze opladers voor je nieuwe iPhone 8 (Plus)

2 min
Nieuws
Als je vandaag een nieuwe iPhone 8 hebt gekocht, wil je deze natuurlijk ook draadloos opladen. Jammer genoeg zit deze lader niet in de doos verpakt, en zul je er eentje los moeten bestellen. Wij zetten een aantal iPhone draadloze opladers op een rij, in verschillende prijscategorieën.
‘3D Touch maakte Touch ID in iPhone X-display onmogelijk’

‘3D Touch maakte Touch ID in iPhone X-display onmogelijk’

2 min
Nieuws
Met de onthulling van de iPhone X en Face ID, gingen we er al vanuit dat gezichtsherkenning Apples nieuwe standaard werd. Nu blijkt dat 3D Touch het grootste obstakel was voor iPhone X Touch ID.
‘Wachten op iPhone X kannibaliseert iPhone 8-bestellingen’

‘Wachten op iPhone X kannibaliseert iPhone 8-bestellingen’

2 min
Nieuws
Er is veel vraag om Apples iPhone X en dit zorgt er 'hoogstwaarschijnlijk' voor dat de iPhone 8 bestellingen nog wat laag liggen. De vraag voor een Apple Watch Series 3 lijkt hoger te liggen dan verwacht.

Download onze app

Download onze app