iPhone X Plus

Scherm
6.5 inch
Camera
12 megapixel

De iPhone X Plus wordt de grootste iPhone die Apple ooit heeft gemaakt. Het toestel is het grote broertje van de iPhone X en moet in het najaar van 2018 verschijnen. Op deze pagina lees je alles wat je moet weten over deze nieuwe iPhone.

iPhone X Plus: het grootste iPhone-scherm ooit

De iPhone X Plus is niet de eerste iPhone in de ‘Plus’ categorie, maar wel de eerste die een 6,5-inch oledscherm krijgt. Hoewel het toestel qua afmetingen niet groter wordt dan de iPhone 8 Plus, krijgt het toch een scherm dat een stuk groter uitvalt. Dat komt omdat de X Plus hetzelfde randloze design van de iPhone X uit 2017 heeft, inclusief een inkeping aan de bovenkant voor de Face ID-camera.

iPhone X Plus

De iPhone X met €21 korting per maand op je bundel bij KPN!

De iPhone X bij KPN:
✔ 20 GB Data (supersnel 4G)
✔ Onbeperkt bellen en SMS’en
✔ € 21,- korting p/m op je bundel!
✔ En gratis zenderpakket met KPN Compleet
Meer informatie >
Meer informatie   Bekijk aanbieding

 

iPhone X Plus release en prijs, dit weten we er nu al over

Naar verwachting zal Apple de iPhone X Plus in september onthullen, samen met de opvolger van de iPhone X en de iPhone 2018 budgetmodel. Laatstgenoemde krijgt het design van de X, maar een lcd-scherm en minder goede specs voor een lagere prijs. Door het grotere oled-scherm wordt de iPhone X Plus het duurste model van de drie, en mogelijk ook de duurste iPhone die Apple ooit gemaakt heeft.

De iPhone X zette vorig jaar al een nieuw record met een prijs van 1100 euro, maar door het grotere scherm is de kans groot dat de X Plus hier nog boven gaat zitten. De Plus-iPhones zijn immers altijd al duurder geweest dan het kleinere model. Wanneer de iPhone X Plus release precies plaatsvindt is nog niet bekend, al is de kans groot dat deze ergens halverwege september zal plaatsvinden. Nederland zit sinds de iPhone 7 al bij de eerste groep landen, dus gaan we er stiekem vanuit dat ook de iPhones van 2018 hier ook direct verkrijgbaar zijn.

iPhone X Plus functies: naar deze kijken we nu al uit

Nu september langzaam maar zeker dichterbij komt, nemen ook de geruchten toe over de grote nieuwe iPhone van dit najaar. Deze zullen we bundelen in de onderstaande iPhone X Plus functies waar we nu al naar uitkijken.

1. Een groter 6,5-inch scherm

Het scherm van de iPhone X vonden we al mooi en hoewel 5,8-inch voor veel mensen meer dan genoeg schermruimte is, zijn we razend benieuwd naar de eerste iPhone met een 6,5-inch display. Door de kracht van oled zien video’s er beeldschoon uit op de X, dus zal de extra schermruimte dit alleen nog maar naar een hoger niveau tillen. Dat komt ook games ten goede, die soms nog wat priegelig aanvoelen op het display van de X. Ook vragen we ons af of Apple 6,5-inch groot genoeg vindt om aan multitasking-opties te denken die exclusief op de X Plus werken. Stel je bijvoorbeeld voor dat je twee iOS-apps naast elkaar kunt draaien als je het toestel kantelt, net zoals dat nu op de iPad werkt.

2. Ondersteuning voor 5G en Gigabit LTE

De opvolgers van 4G komen eraan, dus moet Apple hier de iPhone klaar voor maken. Om deze verschuiving op de markt op te vangen zal de iPhone X Plus standaard 5G en Gigabit LTE ondersteunen. Het is nog even afwachten welke providers deze nieuwe draadloze internet-technieken zal gaan aanbieden, maar Apple is er in ieder geval klaar voor.

4. Een 3D-camera op de achterkant

De iPhone X introduceerde de nieuwe Face ID-camera, die dankzij 3D-sensoren veel meer kan dan alleen het toestel ontgrendelen. Om deze functies breder inzetbaar te maken, zou ook de camera achterop het toestel deze techniek ondersteunen. Dit geeft apps nieuwe mogelijkheden, en kan ook de kwaliteit van portretfoto’s verbeteren. De camera weet hierdoor immers een stuk waar het gezicht is om op te focussen.

6. Draait standaard op iOS 12

Bij een nieuwe iPhone hoort natuurlijk een nieuwe editie van iOS. In 2018 is iOS 12 aan de beurt, een update die we tijdens WWDC te zien krijgen en vervolgens in september beschikbaar komt. Op onderstaande pagina lees je alles wat we weten over iOS 12.

-> Lees alles over iOS 12

Laatste berichten

Gorilla Glass 6 kan de iPhone 2018 sterker dan ooit maken

Gorilla Glass 6 kan de iPhone 2018 sterker dan ooit maken

2 min
Nieuws
Corning heeft Gorilla Glass 6 onthuld, dat niet alleen steviger is dan zijn voorganger, maar ook beter tegen valschade kan. Mogelijk zit de schermtechniek al in de drie nieuwe iPhones die later dit jaar uitkomen.
Overzicht: alle producten die Apple in 2018 nog uitbrengt

Overzicht: alle producten die Apple in 2018 nog uitbrengt

6 min
Nieuws
De tweede helft van 2018 is begonnen, en het belooft een van de meest spectaculaire Apple-periodes in jaren te worden. In dit overzicht zetten we alles wat Apple in 2018 nog uitbrengt. Van iPhones tot Macs en meer.

Download onze app

Download onze app