Apple iPhone SE 2020

iPhone SE

8

De iPhone SE 2020 is de opvolger van de iPhone SE 2016, de goedkoopste iPhone van Apple. Het toestel heeft het design van de iPhone 8, maar de snelheid van de iPhone 11 (Pro). Op deze pagina praten we je bij over de compacte, betaalbare iPhone van 2020.

De iPhone SE in vogelvlucht:

  • Design: iPhone 8-ontwerp met 4,7-inch Retina display
  • Verbeteringen: snelle A13-chip, verbeterde camera, Touch ID en draadloos opladen
  • Adviesprijs: flink goedkoper dan iPhone 11, zelfde prestaties
  • Kleuren: rood, wit en zwart
  • Interne opslag: 64GB, 128GB en 256GB
  • Review cijfer: 8 – uitstekende smartphone in deze prijsklasse

Wil je de beste iPhone SE 2020 deal scoren? Gebruik dan onze vergelijkers:

iPhone SE review: onze conclusie

Als je het nieuwste van het nieuwste wil en enthousiast wordt van een dubbele of driedubbele camera, dan is dit niet de iPhone voor jou. Heb je nu echter een iPhone 8 of ouder en ben je toe aan een upgrade zonder teveel geld uit te geven? Dan is de iPhone SE 2020 een uitstekende smartphone waar je weer jaren mee vooruit kan. Wat prestaties en ondersteuning betreft is er geen betere deal te vinden in deze prijsklasse.

→ Lees verder in de volledige iPhone SE review

Ben voordelig: tot 2500 MB gratis bij de iPhone SE 2020!

1GB data
200 belminuten
  • Supersnel 4G internetsnelheid
  • Gratis maandelijks bundel wijzigen
  • 1 jaar gratis Apple TV+

iPhone SE: dit zijn de functies en verbeteringen

Hoewel de iPhone SE 2 er met zijn iPhone 8-gezicht niet heel vernieuwend uitziet, is er achter de schermen flink aan het toestel gesleuteld. Hieronder zetten we de belangrijkste functies en specs op een rijtje. Zo weet jij precies wat je in huis haalt.

1. Snelheid: Zelfde chip als de iPhone 11 (Pro)

De oude iPhone SE draait op Apples A9-chip, maar bij een nieuw model hoort natuurlijk ook een sterk verbeterde processor. De nieuwe SE heeft daarom een A13 Bionic-chip. Die kennen we van de iPhone 11 en iPhone 11 Pro. Het bijzondere aan deze chip is dat hij een stuk energiezuiniger is dan zijn voorgangers en bovendien erg krachtig is.

Hierdoor is de SE 2020 in staat tot uitstekende prestaties en gaat ook je accu een stuk langer mee. De A13-chip kan namelijk zelf bepalen hoeveel kernen worden gebruikt. Verstuur je alleen een berichtje via WhatsApp, dan wordt maar een klein deel van de chip gebruikt, terwijl de volledige kracht pas geactiveerd wordt als je een game speelt.

Kortom: qua prestaties staat de iPhone SE 2020 dus gelijk aan de iPhone 11 (Pro), maar dan voor honderden euro’s minder.

2. iPhone 8 design, dus ook draadloos opladen

Als je een iPhone 8 en iPhone SE 2020 naast elkaar legt, zul je het verschil niet snel zien. Dat betekent dus dat ook de nieuwe SE een 4,7 inch lcd-scherm heeft met forse schermranden aan de boven- en onderkant. Het toestel ziet er dus een stik minder modern uit als de iPhone 11, maar daar is de prijs dan ook naar.

Dankzij de glazen achterkant is de iPhone SE 2020 draadloos oplaadbaar. Dat is fijn, want op die manier heb je naast opladen via de Lightning-poort er een optie bij. Je kunt gewoon je huidige Qi-oplader gebruiken.

Verder leent de betaalbare opvolger van de SE nog een functie van de iPhone 8: Touch ID. Het toestel is dus uitgerust met een fysieke homeknop. Om kosten te besparen heeft Apple Face ID achterwege gelaten: gezichtsherkenning behoort dus niet tot de mogelijkheden.

3. Enkele cameralens met Portretmodus

De nieuwe iPhone SE 2020 beschikt over één camera achterop. Een groothoek- of telelens ontbreekt en daarmee is het toestel minder veelzijdig dan de iPhone 11 Pro en 11 Pro Max.

Apple zorgt er – net als bij de iPhone XR – wel voor dat nieuwe camerasoftware foto’s flink verbetert. Zo kun je alsnog portretfoto’s maken waarbij de iPhone mensen herkent en de achtergrond onscherp maakt. Dat levert een tof effect op dat je vroeger enkel met een prijzige spiegelreflexcamera voor elkaar kreeg.

4. Grotere accu en snelladen

De A13-chip zorgt ervoor dat deze nieuwe iPhone zuinig met zijn accu omgaat. Volgens Apple levert dat een accuduur op waarmee je 13 uur lang video kunt kijken. Is de accu leeg, dan kun je het toestel weer rap bijladen dankzij de snellaadfunctie: binnen 30 minuten zit de accu daarmee weer op 50 procent. Je moet hier helaas wel een losse adapter voor kopen, want de oplader die in de doos zit is daar niet krachtig genoeg voor.

5. Geen koptelefoonaansluiting, wel betere waterdichtheid

Omdat de nieuwe SE zoals bij iedere iPhone geen traditionele koptelefoonaansluiting meer heeft, is de waterdichtheid flink verbeterd. Je kunt de nieuwe iPhone SE dus ook gewoon in een regenbui of tijdens het sporten gebruiken.

Geschiedenis van de iPhone SE

Met de iPhone SE gaf Apple in 2016 een interessant alternatief voor de nieuwste iPhones. Met het design van een paar jaar geleden, maar wel met sterke verbeteringen op het gebied van camera en prestaties, was dit met afstand de goedkoopste manier om een nieuwe iPhone in huis te halen.

Deze unieke kenmerken lagen Apple geen windeieren. De iPhone SE was wereldwijd een groot succes. Het bedrijf kreeg bijvoorbeeld voet aan de grond in India, een immense groeimarkt. De iPhone SE bedient dus niet alleen de ‘westerse’ markt, maar is met name ook op opkomende economieën gericht. Het toestel is natuurlijk ook een goedkope manier om alle gemakken en voordelen van iOS in huis te halen.

iPhone SE kopen

De iPhone SE is sinds april 2020 verkrijgbaar in drie kleuren: rood, wit en zwart. Je kunt het toestel zowel los als in combinatie met een abonnement kopen. Gebruik onze vergelijkers om snel en simpel de beste deal voor jou te vinden. Je kunt namelijk filteren op geheugencapaciteit, kleur, prijs en meer.

iPhone SE
Apple iPhone SE
6,5
Welke iPhone SE wil je?
Selecteer:
16GB
32GB
64GB
128GB
iPhone SE met abonnement
Toestel eenmalig € 0,00
€ 12,50 p/m Abo: € 7,00 p/m Toestel: € 5,50 p/m
Sim only nodig?
iPhone SE 2020
Apple iPhone SE 2020
8,0
Welke iPhone SE 2020 wil je?
Selecteer:
64GB
128GB
256GB
iPhone SE 2020 met abonnement
Toestel eenmalig € 0,00
€ 24,00 p/m Abo: € 7,00 p/m Toestel: € 17,00 p/m
Sim only nodig?
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's