De iPhone SE 2 is de verwachte opvolger van de iPhone SE, de goedkoopste iPhone van Apple. Het is ook mogelijk dat het toestel de iPhone 9 gaat heten, omdat het toestel designtechnisch de directe opvolger van de iPhone 8 is.

Dit weten we al over de iPhone SE 2

De iPhone SE kwam in maart van 2016 uit, maar zijn opvolger laat nog steeds op zich wachten. Aan geruchten echter geen gebrek. Op iPhoned schrijven we bijna dagelijks over de iPhone SE 2. Tot nu toe dook het toestel op in schematische tekeningen, renders en in gelekte foto’s die in de Apple-fabriek gemaakt zouden zijn.

Toch kwam de iPhone SE 2 niet in 2019 uit. Het heeft er echter alle schijn van dat het toestel in 2020 alsnog uitkomt. Wel zou Apple de nodige veranderingen hebben doorgevoerd, waardoor het nog maar de vraag is in hoeverre de iPhone SE 2 op zijn voorganger gaat lijken. Bovendien is er verwarring over de naam. Je leest er op deze pagina alles over.

  • De iPhone SE 2 is de opvolger van de SE, maar lijkt op de iPhone 8
  • Beschikt over: A13 Bionic-chip, 4,7 inch-lcd-scherm en grotere accu
  • Enkele cameralens achterop, net als de iPhone XR
  • Onthulling en release waarschijnlijk in maart 2020

De iPhone SE: een groot succes

Met de iPhone SE gaf Apple in 2016 een interessant alternatief voor de nieuwste iPhones. Met het design van een paar jaar geleden, maar wel met sterke verbeteringen op het gebied van camera en prestaties, was dit met afstand de goedkoopste manier om een nieuwe iPhone in huis te halen.

iPhone SE 2

Deze unieke kenmerken lagen Apple geen windeieren. De iPhone SE was wereldwijd een groot succes. Het bedrijf kreeg bijvoorbeeld voet aan de grond in India, een immense groeimarkt. De iPhone SE 2 bedient dus niet alleen de ‘westerse’ markt, maar is met name ook op opkomende economieën gericht. Sterker nog, het toestel gaat naar verluidt zelfs in India geproduceerd worden.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

iPhone SE 2 release en prijs: dit verwachten we

Betrouwbare bronnen als Ming-Chi Kuo schatten dat de iPhone SE 2 in het eerste kwartaal van 2020 uitkomt. Waarschijnlijk kondigt Apple de nieuwe compacte iPhone aan tijdens een event in maart. In die maand zou ook de release plaatsvinden, naar verwachting ook in Nederland. Dit betekent dat de SE 2 de eerste nieuwe iPhone van 2020 wordt.

De eerste iPhone SE kostte tijdens release 489 euro voor het instapmodel. De 64GB-versie ging voor 589 euro over de toonbank. In 2017, een jaar later, verhoogde Apple de opslagcapaciteiten naar respectievelijk 32 en 128GB, maar hield de prijzen gelijk. We verwachten daarom dat de iPhone SE 2 voor soortgelijke prijzen op de markt komt. Qua opslagcapaciteit zouden 64 en 128GB logische keuzes zijn.

iPhone SE 2: functies en verbeteringen om naar uit te kijken

Zoals dat altijd gaat bij een nieuwe Apple-producten, lekt er ook regelmatig informatie uit over de iPhone SE 2. Hieronder bespreken we de meest concrete info over nieuwe functies en verbeteringen. Houd er dus wel rekening mee dat Apple deze gegevens nog niet officieel heeft bevestigd. Zodra het bedrijf uit Cupertino de iPhone SE 2 officieel onthult, werken we deze pagina natuurlijk bij.

De oude iPhone SE draait op Apples A9-chip, maar bij een nieuw model hoort natuurlijk ook een sterk verbeterde processor. Naar verluidt heeft de iPhone SE 2 de A13 Bionic-chip van Apple, die we kennen van de iPhone 11 en iPhone 11 Pro. Het bijzondere aan deze chip is dat hij een stuk zuiniger is dan zijn voorgangers.

Hierdoor kun je veel betere prestaties verwachten, maar gaat anderzijds ook je accu een stuk langer mee. De A13-chip kan namelijk zelf bepalen hoeveel kernen worden gebruikt. Verstuur je alleen een berichtje via WhatsApp, dan wordt maar een klein deel van de chip gebruikt, terwijl de volledige kracht pas geactiveerd wordt als je een game speelt.

Design en draadloos opladen

We haalden het al even aan: naar verluidt gaat het design van de iPhone SE 2 flink op de schop. Sterker nog, het toestel ziet er volgens geruchten uit als een iPhone 8. Dit blijkt ook uit gelekte renders, die je op deze pagina ziet. De beelden zijn afkomstig van een betrouwbare bron, dus je kunt er vanuit gaan dat de SE 2 aan de buitenkant bijna identiek is aan de 8.

Dit betekent dat het instapmodel een 4,7 inch-lcd-scherm krijgt met dikke randen aan de boven- en onderkant. Verwacht dus geen voorkantvullend scherm zoals bij de iPhone 11. Wel kleeft er een voordeel aan dit vermoedelijke iPhone 8-design. Dankzij de glazen achterkant zou de iPhone SE 2 namelijk draadloos kunnen opladen. Dat is fijn, want op die manier heb je naast opladen via de Lightning-poort er een optie bij. Je kunt hoogstwaarschijnlijk gewoon je huidige Qi-oplader gebruiken voor de iPhone SE 2.

Naar verluidt is de iPhone SE 2 precies even groot als de iPhone 8, maar wel een fractie dikker. Verder wordt verwacht dat de achterkant niet glanzend is, maar een matte afwerking heeft. Verder leent de betaalbare opvolger van de SE nog een functie van de iPhone 8: Touch ID. Het toestel wordt namelijk uitgerust met een fysieke homeknop. Om kosten te besparen zou Apple Face ID achterwege laten; gezichtsherkenning behoort dus niet tot de mogelijkheden.

Grotere accu voor betere accuduur

De A13-chip zorgt er dus al voor dat deze nieuwe iPhone langer meegaat. Apple zou daarnaast een grotere batterij in het toestel stoppen, die de accuduur mogelijk nog meer verlengt. Omdat de SE 2 volgens geruchten iets dikker is dan de iPhone 8, lijkt het erop dat de accu ook flink groter is.

iphone se 2

Jammer genoeg zou Apple wel de koptelefoonaansluiting schrappen. Mogelijk kleeft hier wel een voordeel aan, want normaal gesproken doen fabrikanten dit om de waterdichtheid van een toestel op te krikken. Het zou dus maar zo kunnen dat je de iPhone SE 2 ook in een regenbui of tijdens het sporten kunt gebruiken.

Verder beschikt de iPhone SE 2 waarschijnlijk over een enkele camera achterop. Een groothoek- of telelens ontbreekt en daarmee is het toestel minder veelzijdig dan de iPhone 11 Pro en 11 Pro Max. Apple zorgt er – net als bij de iPhone XR – wel voor dat nieuwe camerasoftware foto’s flink verbetert.

De naam: iPhone 9?

Tot sluit dook begin december 2019 een opmerkelijk gerucht op. Volgens een Japanse website gaat de iPhone SE 2 namelijk verkocht worden als de iPhone 9. Apple zou hiervoor kiezen omdat het toestel meer gelijkenissen vertoont met de iPhone 8, dan de iPhone SE. Het toestel komt daarom over als een directe opvolger van de 8.

Het gerucht is afkomstig van MacOtakara. Deze website heeft het soms goed als het op Apple-geruchten aankomt, maar zit er andere keren faliekant naast. De naam iPhone 9 zou behoorlijk opmerkelijk zijn, want eerder sloeg Apple deze versie over door van de iPhone 8 naar de iPhone X (uit 2017) te gaan. Gevoelsmatig klinkt de iPhone 9 dus als een stapje terug, maar wie weet.

Op de hoogte blijven van de iPhone SE 2, of toch de iPhone 9? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief, of download de gratis iPhoned-app voor je iPad en iPhone!

iPhone SE 2 video

Bekijk alle iPhone SE 2 video's

Laatste berichten

Opinie: De 5,4 inch-iPhone wordt de iPhone SE 2 waar ik op hoopte

Opinie: De 5,4 inch-iPhone wordt de iPhone SE 2 waar ik op hoopte

Nieuws De langverwachte iPhone SE 2 verschijnt al in maart, maar de compacte iPhone waar ik al jaren naar uitkijk komt pas in september: de 2020 iPhone met een 5,4 inch-scherm.
‘iPhone SE 2 verschijnt in maart, massaproductie start in februari’

‘iPhone SE 2 verschijnt in maart, massaproductie start in februari’

Nieuws Bloomberg bevestigt vandaag veel van de geruchten die we al langer horen over de opvolger van de iPhone SE. Zo zou de iPhone SE 2 massaproductie in februari starten, zodat hij in maart al in de winkels ligt.
Opinie: waarom je voorlopig niet de iPhone 8 moet kopen

Opinie: waarom je voorlopig niet de iPhone 8 moet kopen

Nieuws In de Apple Store wordt de iPhone 8 op dit moment verkocht als het instapmodel, maar het is slim om nog even te wachten als je overweegt dit toestel te kopen. Dit heeft alles te maken met de verwachte iPhone SE 2.
‘5,4 inch-iPhone is even groot als iPhone 8 en heeft Face ID’

‘5,4 inch-iPhone is even groot als iPhone 8 en heeft Face ID’

Nieuws Apple werkt mogelijk ook aan een opvolger van de iPhone 8 met een groter scherm van 5,4 inch. Dat meldt een doorgaans betrouwbare website. Het toestel heeft geen Touch ID, maar Face ID.
Vijf nieuwe iPhones in 2020: verschillen en overeenkomsten op een rij

Vijf nieuwe iPhones in 2020: verschillen en overeenkomsten op een rij

Nieuws Na drie iPhones in 2018 en 2019, zou Apple in 2020 maar liefst vijf nieuwe iPhones in 2020 uitbrengen. Maar hoe verschillen deze iPhones van elkaar? Tijd voor een overzicht.
Sim only keuzehulp

Download onze app

Download onze app