iPhone SE 2

Scherm
4 inch
Camera
12 megapixel

De iPhone SE 2 wordt de opvolger van de iPhone SE: de goedkoopste iPhone van Apple. Onderschat dit kleinere toestel niet, want hij kan zich meten met de beste van het moment.

iPhone SE: dit weten we er nu al over

De iPhone SE 2 laat nog even op zich wachten, maar de afgelopen maanden kwamen er geleidelijk geruchten naar buiten over het nieuwe toestel. Apple zou inmiddels de laatste hand leggen aan de opvolger van de iPhone SE, die in 2016 verscheen.

Met de iPhone SE gaf Apple twee jaar geleden een interessant alternatief voor de nieuwste iPhones. Met het design van een paar jaar geleden maar wel met sterke verbeteringen op het gebied van camera en prestaties, was dit met afstand de goedkoopste manier om een nieuwe iPhone in huis te halen.

iPhone SE 2

Dat maakte van de iPhone SE een groot succes. Niet alleen in Nederland, maar ook in India, waar Apple langzaam maar zeker steeds meer voet aan de grond krijgt. Met de iPhone SE 2 bedient Apple dus niet alleen de westerse markt, maar vooral de markten in opkomende economische landen. Het toestel wordt naar verluidt zelfs in India geproduceerd, zodat hij daar voor een extra lage prijs in de winkels kan liggen.

Lees ook: Waarom de iPhone SE 2 voor Apple net zo belangrijk wordt als de X

iPhone SE 2 release en prijs: wanneer kunnen we het toestel verwachten?

Normaal gesproken is september ‘iPhone-maand’ bij Apple, maar voor de iPhone SE maakt het bedrijf graag een uitzondering. Om de SE een eerlijke kans te geven, wordt het toestel aan het begin van het jaar onthuld. Tijdens de eerste keynote van het jaar onthult Apple naar verwachting de SE 2 tegelijk met nieuwe iPads. Wanneer deze keynote plaatsvindt is nog even de vraag, maar als we naar de afgelopen twee jaar kijken, kun je de onthulling eind maart verwachten. Het toestel ligt vervolgens volgens de laatste geruchten in mei of juni in de winkels.

Destijds kostte de iPhone SE 489 euro voor het 16GB-model en 589 euro voor het 64GB-model. Een jaar later verhoogde Apple de opslagcapaciteit naar 32GB en 128GB, maar de prijzen blijven hetzelfde. Hierdoor kunnen we verwachten dat de iPhone SE 2 voor een soortgelijke prijs op de markt komt, en direct 32GB en 128GB aan opslag heeft om uit te kiezen.

iPhone SE 2: functies en verbeteringen om naar uit te kijken

Zoals dat altijd gaat bij een nieuwe producten van Apple, lekt er ook regelmatig informatie uit over de iPhone SE 2. In het onderstaande overzicht zetten we de meest concrete info over nieuwe functies en verbeteringen op een rij. Houd er dus wel rekening mee dat Apple deze nog niet officieel bevestigd heeft. Zodra het bedrijf uit Cupertino de iPhone SE 2 officieel onthult, werken we deze pagina bij.

iPhone SE 2

A10-chip voor razendsnelle prestaties

De huidige iPhone SE draait nog op Apples A9-chip, maar bij een nieuw model hoort natuurlijk ook een sterk verbeterde processor. Naar verluidt draait de iPhone SE 2 op de A10-chip van Apple, die we eerder al zagen in de iPhone 7 en iPhone 7 Plus. Het bijzondere aan deze chip is dat hij een stuk zuiniger is dan zijn voorgangers.

Hierdoor kun je enerzijds betere prestaties verwachten, maar gaat anderzijds ook je accu een stuk langer mee. De A10-chip kan namelijk zelf bepalen hoeveel kernen er gebruikt worden. Verstuur je alleen een berichtje via WhatsApp, dan wordt maar een klein deel van de chip aangewend, terwijl de volledige kracht pas geactiveerd wordt als je een game speelt.

Draadloos opladen

Een gerucht uit januari stelt dat Apple de iPhone SE 2 een glazen achterkant geeft. Dit geeft het toestel niet alleen een nieuw uiterlijk, maar maakt ook draadloos opladen mogelijk. Apple zegt te geloven in een draadloze toekomst, en daar zou deze beslissing mooi in passen. Bovendien kan de SE 2 zich door dit nieuwe uiterlijk gemakkelijk onderscheiden van zijn voorganger, wat huidige eigenaren van de SE mogelijk overtuigt om ook een nieuw model in huis te halen.

Grotere accu voor betere accuduur

De A10-chip zorgt er dus al voor dat deze nieuwe iPhone langer meegaat. Apple zou daarnaast echter ook een grotere accu in het toestel stoppen, die de accuduur mogelijk nog meer verlengt. Het zal echt voor een deel van het design afhangen of deze grotere accu ook echt voor een langere duur zorgt.

Als de iPhone SE 2 hetzelfde 4-inch display houdt, mag je er vanuit gaan dat de accu langer meegaat. Kiest Apple echter voor een nieuw ontwerp met een groter scherm, dan wordt deze stijging aan capaciteit daardoor opgeslokt.

iPhone SE 2

Touch ID en geen Face ID

Om de prijs zo laag mogelijk te houden, rekenen we er niet op dat de iPhone SE 2 uitgerust wordt met functies als Face ID . Apple kiest naar verluidt voor de bekende Touch ID-vingerafdrukscanner.

Dit artikel wordt regelmatig bijgewerkt met nieuwe informatie. Schrijf je ook in voor onze nieuwsbrief om iedere dag of week op de hoogte te blijven van alles over de iPhone SE 2.

Laatste berichten

‘Apple brengt later dit jaar goedkopere HomePod uit’

‘Apple brengt later dit jaar goedkopere HomePod uit’

2 min
Nieuws
Apple brengt deze herfst mogelijk een goedkopere HomePod op de markt. De slimme speaker kost tussen de 149 en 199 dollar, in plaats van de 349 dollar die je voor de huidige versie betaalt. Ook mogen we ons opmaken voor een nieuwe iPhone SE, iPad Pro en iPhone X met Apple Pencil.
‘Apple werkt aan drie iPhone X-modellen voor 2018 met Face ID’

‘Apple werkt aan drie iPhone X-modellen voor 2018 met Face ID’

2 min
Nieuws
Apple brengt komend jaar drie nieuwe telefoons in de iPhone X-serie uit. Deze zijn stuk voor stuk voorzien van Face ID, zo suggereren bronnen bij onderdelenleveranciers. De iPhone SE 2 houdt het volgens geruchten bij Touch ID.
Gerucht: ‘iPhone SE 2 en nieuwe iPad volgende maand onthuld’

Gerucht: ‘iPhone SE 2 en nieuwe iPad volgende maand onthuld’

1 min
Nieuws
Het jaar is nog maar net begonnen, of de eerste geruchten arriveren al. Volgens een Taiwanese bron komen de eerste nieuwe Apple-apparaten volgende maand uit, waaronder een nieuwe iPad en opvolger van de iPhone SE.

Download onze app

Download onze app