Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

De iPhone SE 2 wordt de vermoedelijke opvolger van de iPhone SE, de goedkoopste iPhone van Apple.

‘iPhone SE 2 verschijnt begin 2020’

Ruim een jaar verschenen er bijna wekelijks geruchten over de iPhone SE 2. Het langverwachte toestel dook op in schematische tekeningen, hoesjesmakers hadden er al producten voor gemaakt en ook gelekte foto’s lieten het nieuwe toestel zien.

Toch kwam de SE 2 er niet in 2018. We moesten er een jaar langer op wachten tot de geruchtenmolen rondom dit toestel weer tot leven kwam. Nu lijkt het erop dat Apple in 2020 alsnog een opvolger van dit instapmodel uit gaat brengen. Wel heeft het apparaat in de tussentijd flinke veranderingen doorgemaakt. Op deze pagina lees je daar alles over.

 

Ben voordelig: de iPhone SE met 24 mnd een vaste lage prijs!

tmobileDe iPhone SE 32GB bij Ben
✔ 24 mnd vaste lage prijzen!
✔ 1000 MB Data
✔ 100 Min/SMS
✔ Gratis maandelijks bundel wijzigen

Meer informatie Naar aanbieding


iPhone SE 2

De iPhone SE: een groot succes

Met de iPhone SE gaf Apple in 2016 een interessant alternatief voor de nieuwste iPhones. Met het design van een paar jaar geleden maar wel met sterke verbeteringen op het gebied van camera en prestaties, was dit met afstand de goedkoopste manier om een nieuwe iPhone in huis te halen.

Dat maakte van de iPhone SE een groot succes. Niet alleen in Nederland, maar ook in India, waar Apple langzaam maar zeker steeds meer voet aan de grond krijgt. Met de iPhone SE 2 bedient Apple dus niet alleen de westerse markt, maar vooral de markten in opkomende economische landen. Het toestel wordt naar verluidt zelfs in India geproduceerd, zodat hij daar voor een extra lage prijs in de winkels kan liggen.

iPhone SE 2 release en prijs: wanneer kunnen we het toestel verwachten?

Aanvankelijk werd gedacht dat Apple de iPhone SE 2 aan het begin van 2018 uit zou brengen. Tijdens het Apple Education Event werd het toestel echter niet onthuld. Daarna werd gedacht dat Apple het toestel in juni zou presenteren, maar ook dat was niet het geval. Nu zijn de geruchten het er over eens dat de telefoon begin 2020 op de markt komt. Waarschijnlijk in maart.

Destijds kostte de iPhone SE 489 euro voor het 16GB-model en 589 euro voor het 64GB-model. Een jaar later verhoogde Apple de opslagcapaciteit naar 32GB en 128GB, maar de prijzen blijven hetzelfde. Hierdoor kunnen we verwachten dat de iPhone SE 2 voor een soortgelijke prijs op de markt komt, en direct 32GB en 128GB aan opslag heeft om uit te kiezen.

iPhone SE 2: functies en verbeteringen om naar uit te kijken

Zoals dat altijd gaat bij een nieuwe producten van Apple, lekt er ook regelmatig informatie uit over de iPhone SE 2. In het onderstaande overzicht zetten we de meest concrete info over nieuwe functies en verbeteringen op een rij. Houd er dus wel rekening mee dat Apple deze nog niet officieel bevestigd heeft. Zodra het bedrijf uit Cupertino de iPhone SE 2 toch officieel onthult, werken we deze pagina bij.

A13-chip voor razendsnelle prestaties

De huidige iPhone SE draait nog op Apples A9-chip, maar bij een nieuw model hoort natuurlijk ook een sterk verbeterde processor. Naar verluidt draait de iPhone SE 2 op de A13-chip van Apple, die we eerder al zagen in de iPhone 11 en iPhone 11 Pro. Het bijzondere aan deze chip is dat hij een stuk zuiniger is dan zijn voorgangers.

Hierdoor kun je enerzijds betere prestaties verwachten, maar gaat anderzijds ook je accu een stuk langer mee. De A13-chip kan namelijk zelf bepalen hoeveel kernen er gebruikt worden. Verstuur je alleen een berichtje via WhatsApp, dan wordt maar een klein deel van de chip aangewend, terwijl de volledige kracht pas geactiveerd wordt als je een game speelt.

Draadloos opladen

Een gerucht uit januari stelt dat Apple de iPhone SE 2 een glazen achterkant geeft. Dit geeft het toestel niet alleen een nieuw uiterlijk, maar maakt ook draadloos opladen mogelijk. Apple zegt te geloven in een draadloze toekomst, en daar zou deze beslissing mooi in passen. Bovendien kan de SE 2 zich door dit nieuwe uiterlijk gemakkelijk onderscheiden van zijn voorganger, wat huidige eigenaren van de SE mogelijk overtuigt om ook een nieuw model in huis te halen. Qua design lijkt de SE 2 dan ook vooral op de iPhone 8.

Grotere accu voor betere accuduur

De A13-chip zorgt er dus al voor dat deze nieuwe iPhone langer meegaat. Apple zou daarnaast echter ook een grotere accu in het toestel stoppen, die de accuduur mogelijk nog meer verlengt. Het zal echt voor een deel van het design afhangen of deze grotere accu ook echt voor een langere duur zorgt.

Het scherm zou groeien van 4 naar 4,7 inch, wat het net iets groter maakt dan de originele SE. Dat is wederom een reden dat het toestel waarschijnlijk meer aanvoelt dan een iPhone 8 dan een SE.

iphone 8 plus opladen

Geen koptelefoonaansluiting

Apple zou net als met de iPhone 7 en iPhone 8 ook de koptelefoonaansluiting van de iPhone SE 2 schrappen. De reden hiervoor is niet bekend, maar dit zou het toestel waterdicht kunnen maken. Het schrappen van de aansluiting zorgde destijds voor veel ophef, maar het lijkt langzaam maar zeker de nieuwe standaard te worden dat smartphones zonder koptelefoonaansluiting geleverd worden.

Touch ID en geen Face ID

Om de prijs zo laag mogelijk te houden, rekenen we er niet op dat de iPhone SE 2 uitgerust wordt met functies als Face ID. Apple kiest naar verluidt voor de bekende Touch ID-vingerafdrukscanner.

Laatste berichten

Nieuwsoverzicht week 45: Apple Pay voor Rabobank, eerste bèta iOS 13.3 en meer

Nieuwsoverzicht week 45: Apple Pay voor Rabobank, eerste bèta iOS 13.3 en meer

Nieuws Ook deze week gebeurde er het een en ander op het gebied van Apple. Niet alles kunnen volgen? Geen probleem. Dit is het belangrijkste iPhone-nieuws van de afgelopen dagen op een rijtje.
‘iPhone SE 2 wordt groot verkoopsucces en is goedkoop te produceren’

‘iPhone SE 2 wordt groot verkoopsucces en is goedkoop te produceren’

Nieuws Een bekende analist heeft bekendgemaakt hoeveel exemplaren Apple van de iPhone SE 2 wil verkopen. Ook weet de insider het een en ander over het productieproces van de betaalbare iPhone.
Gerucht: iPhone SE 2 vanaf maart 2020 te koop

Gerucht: iPhone SE 2 vanaf maart 2020 te koop

Nieuws Apple zou de iPhone SE 2 eind maart al willen uitbrengen, waardoor de massaproductie van het nieuwe instapmodel in januari van start zou gaan. Daarmee is praktisch alle info over dit langverwachte toestel nu uitgelekt.
Gerucht: iPhone SE 2 krijgt 4,7 inch-lcd-scherm van LG

Gerucht: iPhone SE 2 krijgt 4,7 inch-lcd-scherm van LG

Nieuws Apple en LG zouden de laatste hand leggen aan een overeenkomst, zodat LG de schermen kan gaan maken voor de langverwachte iPhone SE 2.
‘iPhone SE 2 heeft beter mobiel bereik door nieuwe antennes’

‘iPhone SE 2 heeft beter mobiel bereik door nieuwe antennes’

Nieuws Langzaam verschijnt steeds meer informatie over de iPhone SE 2, de vermeende compacte Apple-smartphone die volgend jaar moet verschijnen. Volgens een nieuw gerucht krijgt de SE 2 nieuwe antennes, die een beter mobiel bereik mogelijk maken.
Sim only keuzehulp

Download onze app

Download onze app