iPhone SE 2

Scherm
4 inch
Camera
12 megapixel

De iPhone SE 2 leek even de vermoedelijke opvolger van de iPhone SE te worden, de goedkoopste iPhone van Apple. Uiteindelijk bracht Apple het toestel niet uit.

iPhone SE 2: vervangen door iPhone XR

Ruim een jaar verschenen er bijna wekelijks geruchten over de iPhone SE 2. Het langverwachte toestel dook op in schematische tekeningen, hoesjesmakers hadden er al producten voor gemaakt en ook gelekte foto’s lieten het nieuwe toestel zien.

Toch kwam de SE 2 er niet. Apple lijkt ervoor gekozen hebben om van de iPhone XR het ultieme budgetmodel te maken. Die iPhone is een stuk goedkoper dan de high-end modellen, maar heeft wel het nieuwe iPhone X-design met een randloos scherm. De SE 2 zou er daardoor direct een stuk ouder en minder aantrekkelijk uitzien.

Lees ook: Waarom de iPhone SE 2 voor Apple net zo belangrijk wordt als de X
 

Ben voordelig: de iPhone SE met 24 mnd een vaste lage prijs!

tmobile De iPhone SE 32GB bij Ben
✔ 24 mnd vaste lage prijzen!
✔ 1000 MB Data
✔ 100 Min/SMS
✔ Gratis maandelijks bundel wijzigen

Meer informatie Naar aanbieding


iPhone SE 2

De iPhone SE: een groot succes

Met de iPhone SE gaf Apple in 2016 een interessant alternatief voor de nieuwste iPhones. Met het design van een paar jaar geleden maar wel met sterke verbeteringen op het gebied van camera en prestaties, was dit met afstand de goedkoopste manier om een nieuwe iPhone in huis te halen.

Dat maakte van de iPhone SE een groot succes. Niet alleen in Nederland, maar ook in India, waar Apple langzaam maar zeker steeds meer voet aan de grond krijgt. Met de iPhone SE 2 bedient Apple dus niet alleen de westerse markt, maar vooral de markten in opkomende economische landen. Het toestel wordt naar verluidt zelfs in India geproduceerd, zodat hij daar voor een extra lage prijs in de winkels kan liggen.

iPhone SE 2 release en prijs: wanneer kunnen we het toestel verwachten?

Aanvankelijk werd gedacht dat Apple de iPhone SE 2 aan het begin van 2018 uit zou brengen. Tijdens het Apple Education Event werd het toestel echter niet onthuld, wat het nu onduidelijk maakt wanneer het toestel wel uit de doeken wordt gedaan. Daarna werd gedacht dat Apple het toestel in juni zou presenteren, maar ook dat was niet het geval. Daarom denkt men nu dat Apple het toestel geannuleerd heeft om te focussen op de iPhone XR.

Destijds kostte de iPhone SE 489 euro voor het 16GB-model en 589 euro voor het 64GB-model. Een jaar later verhoogde Apple de opslagcapaciteit naar 32GB en 128GB, maar de prijzen blijven hetzelfde. Hierdoor kunnen we verwachten dat als de iPhone SE 2 nog op de markt komt, deze voor een soortgelijke prijs op de markt komt, en direct 32GB en 128GB aan opslag heeft om uit te kiezen.

iPhone SE 2: functies en verbeteringen om naar uit te kijken

Zoals dat altijd gaat bij een nieuwe producten van Apple, lekt er ook regelmatig informatie uit over de iPhone SE 2. In het onderstaande overzicht zetten we de meest concrete info over nieuwe functies en verbeteringen op een rij. Houd er dus wel rekening mee dat Apple deze nog niet officieel bevestigd heeft en de kans klein is dat de SE 2 er nog gaat komen. Zodra het bedrijf uit Cupertino de iPhone SE 2 toch officieel onthult, werken we deze pagina bij.

iPhone SE 2

A10-chip voor razendsnelle prestaties

De huidige iPhone SE draait nog op Apples A9-chip, maar bij een nieuw model hoort natuurlijk ook een sterk verbeterde processor. Naar verluidt draait de iPhone SE 2 op de A10-chip van Apple, die we eerder al zagen in de iPhone 7 en iPhone 7 Plus. Het bijzondere aan deze chip is dat hij een stuk zuiniger is dan zijn voorgangers.

Hierdoor kun je enerzijds betere prestaties verwachten, maar gaat anderzijds ook je accu een stuk langer mee. De A10-chip kan namelijk zelf bepalen hoeveel kernen er gebruikt worden. Verstuur je alleen een berichtje via WhatsApp, dan wordt maar een klein deel van de chip aangewend, terwijl de volledige kracht pas geactiveerd wordt als je een game speelt.

Draadloos opladen

Een gerucht uit januari stelt dat Apple de iPhone SE 2 een glazen achterkant geeft. Dit geeft het toestel niet alleen een nieuw uiterlijk, maar maakt ook draadloos opladen mogelijk. Apple zegt te geloven in een draadloze toekomst, en daar zou deze beslissing mooi in passen. Bovendien kan de SE 2 zich door dit nieuwe uiterlijk gemakkelijk onderscheiden van zijn voorganger, wat huidige eigenaren van de SE mogelijk overtuigt om ook een nieuw model in huis te halen.

Grotere accu voor betere accuduur

De A10-chip zorgt er dus al voor dat deze nieuwe iPhone langer meegaat. Apple zou daarnaast echter ook een grotere accu in het toestel stoppen, die de accuduur mogelijk nog meer verlengt. Het zal echt voor een deel van het design afhangen of deze grotere accu ook echt voor een langere duur zorgt.

Als de iPhone SE 2 hetzelfde 4-inch display houdt, mag je er vanuit gaan dat de accu langer meegaat. Kiest Apple echter voor een nieuw ontwerp met een groter scherm, dan wordt deze stijging aan capaciteit daardoor opgeslokt.

iPhone SE 2

Geen koptelefoonaansluiting

Apple zou net als met de iPhone 7 en iPhone 8 ook de koptelefoonaansluiting van de iPhone SE 2 schrappen. De reden hiervoor is niet bekend, maar dit zou het toestel waterdicht kunnen maken. Het schrappen van de aansluiting zorgde destijds voor veel ophef, maar het lijkt langzaam maar zeker de nieuwe standaard te worden dat smartphones zonder koptelefoonaansluiting geleverd worden.

Touch ID en geen Face ID

Om de prijs zo laag mogelijk te houden, rekenen we er niet op dat de iPhone SE 2 uitgerust wordt met functies als Face ID . Apple kiest naar verluidt voor de bekende Touch ID-vingerafdrukscanner.

Laatste berichten

‘Nieuwe iPhone SE met groter scherm verschijnt begin 2020’

‘Nieuwe iPhone SE met groter scherm verschijnt begin 2020’

Nieuws Opnieuw stelt een gerucht dat de iPhone SE begin volgend jaar terugkeert in een nieuw jasje. Apple zou het budgetmodel nieuw leven inblazen met een groter scherm.
‘Apple schrapt iPhone SE 2 en focust op drie 2018 iPhones’

‘Apple schrapt iPhone SE 2 en focust op drie 2018 iPhones’

Nieuws Een nieuw gerucht bevestigt de angst die iPhone SE 2-fans sinds WWDC al hebben: Apple zou de iPhone SE 2 volledig geschrapt hebben en dit jaar enkel focussen op de drie 2018-iPhones.
WWDC 2018: 8 verwachtingen van iOS 12 tot nieuwe MacBooks

WWDC 2018: 8 verwachtingen van iOS 12 tot nieuwe MacBooks

Nieuws iOS 12, nieuwe iPads en nog veel meer: WWDC 2018 begint vanavond om 19:00 uur stipt, en dit is wat je van Apples grote keynote mag verwachten.
Conceptvideo laat iPhone SE 2 met Face ID zien

Conceptvideo laat iPhone SE 2 met Face ID zien

Video's De iPhone SE 2 houdt de gemoederen flink bezig. De compacte telefoon maakt ditmaal zijn opwachting in een conceptvideo. Opmerkelijk genoeg is de thuisknop nergens te bekennen.
WWDC 2018 keynote officieel: Apple onthult iOS 12 en meer op 4 juni

WWDC 2018 keynote officieel: Apple onthult iOS 12 en meer op 4 juni

Nieuws Apple heeft zojuist de WWDC 2018 keynote officieel aangekondigd. Daardoor weten we nu zeker dat het bedrijf op 4 juni iOS 12, de opvolger van macOS en veel meer zal onthullen.
Sim only keuzehulp

Download onze app

Download onze app