iPhone 8

Scherm
5.8 inch
Camera
12 megapixel

De iPhone 8 is de mogelijke opvolger van de iPhone 7 of iPhone 7S. Op deze pagina kom je alles te weten over het toestel, de nieuwe functies en de iPhone 8 release. De afgelopen maanden is het nodige over de smartphone uitgelicht. Hieronder vind je de belangrijkste weetjes op een rijtje en lees je alles wat je moet weten.

Deze pagina wordt regelmatig uitgebreid met nieuwe informatie. Zodra we meer weten, lees je het natuurlijk als eerste op iPhoned.

De iPhone 8 laat nog even op zich wachten, maar nu iOS 11 onthuld is weten we wel welke software het apparaat dit najaar draait. Daarop sloegen we de handen ineen met ontwerper Mathijs Schrauwen, die onderstaande conceptfoto’s in elkaar knutselde.

iPhone 8 concept door iPhoned

Voor dit iPhone 8 concept hebben we gekeken naar de laatste geruchten. Zo zie je de nieuwe dubbele camera terug en ook hoe Apple een digitale homeknop in het scherm kan verwerken. Nieuw is de glazen achterkant en de uitsnede voor de dubbele frontcamera. Die moet van pas komen voor de augmented reality-plannen die Apple met de iPhone heeft.

iPhone 8 IOS 11

Dit kunnen we van de iPhone 8 verwachten

De geruchtenstroom rondom de iPhone 8 kwam opvallend vroeg op gang. Een analist voorspelde al vrij snel dat Apple voor het eerst de S-serie over zou slaan, en na de iPhone 7 in 2016, direct de nieuwe iPhone zou uitbrengen in 2017.

Dit heeft twee redenen. Allereerst haalde Apple in het eerste kwartaal van 2016 voor het eerst in jaren geen verkooprecord, daar de smartphone-verkoopcijfers langzaam teruglopen. Hetzelfde gold voor het tweede en derde kwartaal van 2016. De iPhones in de S-serie zijn vaak wat minder populair, omdat ze er niet anders uitzien en minder opvallende verbeteringen doorvoeren. Misschien is het dus slimmer voor Apple om meteen met de iPhone 8 door te stomen.

Lees ook: Waarom Apple doet er goed aan doet om de iPhone 7S over te slaan

Anderzijds lijkt Apple een flinke lijst met ingrijpende veranderingen in petto te hebben voor het 2017-model. Na de relatief weinig vernieuwende iPhone 7, zet Apple dit jaar grote stappen. Zo wordt een compleet nieuwe behuizing overwogen en wil Apple de iPhone voor het eerst uitrusten met een oled-display. Andere geruchten spreken over draadloos opladen en het verdwijnen van de homeknop.

Kun je niet wachten op de iPhone 8?

De iPhone 7 is volop verkrijgbaar, zowel los als in combinatie met een abonnement. Hieronder zie je de beste iPhone 7 aanbiedingen van het moment.

Dit weten we over de iPhone 8 release

De grote vraag is wanneer Apple de nieuwe iPhone presenteert en wanneer we er eentje kunnen aanschaffen. De geruchten over de iPhone 8 release volgen elkaar in hoog tempo op, en daarbij vallen een aantal zaken op. Zo zou Apple het toestel tegelijk met de iPhone 7S en 7S Plus in september onthullen, zoals het bedrijf uit Cupertino dat al jaren doet. Daarna zou het toestel half oktober of begin november in de winkels liggen. Houd hierbij echter wel rekening met ernstige tekorten, omdat de grote hoeveelheid nieuwe functies en technieken naar verluidt voor productieproblemen zorgen.

Lees ook: alles over de iPhone 8 release en alle geruchten

iPhone 8: deze vernieuwingen verwachten wij

Hoewel de iPhone 8 nog niet officieel onthuld is, kunnen we uit de stroom van geruchten het een en ander opmaken over de vernieuwingen die de telefoon introduceert. We houden nog een slag om de arm, maar in het onderstaande lijstje hebben we de meest hardnekkige en geloofwaardige functies op een rij gezet. Zijn die voor jou genoeg om de nieuwe iPhone op dag één te bestellen?

iPhone 8 iOS 11

Vernieuwd scherm met oled-paneel

Apple heeft naar verluidt de handen ineengeslagen met Samsung om de oled-schermen van de iPhone 8 te maken. Deze nieuwe schermtechniek is de logische opvolger van de lcd-displays die Apple nu gebruikt voor de iPhone. Oled is in potentie energiezuiniger, beter buigbaar en kan mooiere zwarttinten weergeven.

Het bedrijf is ook in gesprek met het Chinese BOE Technology om extra oled-schermen te produceren. Door de hoeveelheid en betrouwbaarheid van de geruchten is het waarschijnlijk dat de iPhone 8 zo’n scherm krijgt. Hieronder hebben we de redenen op een rij gezet waarom dat goed nieuws is.

Lees ook: 4 redenen om uit te kijken naar een iPhone met oled-display

Volledig nieuw design

Stiekem hadden we er met de iPhone 7 al op gehoopt, maar dit jaar geeft Apple de iPhone eindelijk weer een nieuw ontwerp. Dat heeft ook een praktische reden. Door de iPhone 8 een glazen achterkant te geven, kan het apparaat draadloos worden opgeladen. Daarnaast zorgt het oled-scherm al voor een nieuw gezicht. De voorkant kan hierdoor volledig uit scherm bestaan, waardoor de forse schermranden aan de boven- en onderkant verdwijnen.

iPhone 8 iOS 11

Draadloos opladen

Een functie waar iPhone-gebruikers al jaren om vragen, is draadloos opladen. Je telefoon opladen zonder kabeltje klinkt futuristisch, maar is iets wat Android-toestellen al jaren kunnen. De grote vraag is dus hoe Apple deze functie als nieuw wil laten aanvoelen.

Eén van de mogelijkheden is dat Apple juist inzet om draadloos opladen op langere afstand mogelijk te maken. Hierdoor zou je het apparaat in theorie al van stroom kunnen voorzien als je de huiskamer in komt lopen. Bovendien is draadloos opladen handig omdat je hierdoor de Lightning-poort niet meer nodig hebt om de accu op te laden. Zo kun je muziek luisteren en opladen tegelijk.

Lees ook: 5 aanwijzingen dat de iPhone 8 draadloos opladen ondersteunt

Nieuwe mogelijkheden met augmented reality

Als Apple het op tijd af heeft, kan de introductie van augmented reality zomaar de grootste verbetering van de iPhone 8 worden. Met augmented reality kun je via de lens van je iPhone een digitale laag over de echte wereld heen plaatsen. Honderden Apple-medewerkers zouden inmiddels hard werken aan AR-toepassingen. Hier kunnen Siri en iOS 11 mogelijk ook een grote rol in gaan spelen.

Denk aan een nieuwe cameramodus met Siri, waarbij de spraakassistent informatie geeft over de objecten die je in beeld brengt. Richt je camera op de Eiffeltoren en Siri vertelt wanneer het bouwwerk gebouwd is, welke restaurants er in de buurt zitten en wat je er nog meer kunt doen. Een andere logische toepassing van augmented reality is in de Kaarten-app. Die kan met de hulp van AR letterlijk de route op de weg uittekenen.

Om augmented reality mogelijk te maken, krijgt de iPhone 8 een nieuwe soort camera. Deze lijkt op die van de iPhone 7 Plus, maar dan een kwartslag gedraaid. Op de voorkant zou de telefoon een dubbele frontcamera krijgen, nieuw voor een iPhone.

iPhone 8 afmetingen

Patenten geven vernieuwingen prijs

Eind 2016 verschenen verschillende patenten die bevestigen dat Apple een iPhone zonder schermranden onderzoekt. Zo zou er al een manier gevonden zijn om de Touch ID-vingerafdrukscanner in het scherm te verwerken. Ook de lichtsensor kan door slim met de verschillende schermlagen om te gaan in het display verwerkt worden. Hierdoor wordt het steeds aannemelijker dat Apples volgende telefoon een scherm heeft zonder grote randen aan de boven- en onderkant.

Het bedrijf zou inmiddels aan twee prototypes werken: een met Touch ID en frontcamera in het scherm en een zonder. Dit tweede model lijkt vooral een noodoplossing te zijn, voor het geval de ‘echte’ iPhone niet door de strenge kwaliteitschecks heen komt. Op die manier kan er alsnog een oled-iPhone in de herfst worden uitgebracht, al is een Touch ID-knop op de achterkant niet wat Apple aanvankelijk voor ogen had.

Een roestvrijstalen iPhone 8 Pro

Ook zou Apple met het idee spelen om een derde iPhone-versie toe te voegen. Naast een iPhone 8 en 8 Plus verschijnt er een extra model dat voor het eerst een scherm heeft met gebogen randen. Vergelijkbaar met de Galaxy Edge-serie van Samsung, die al een aantal jaren gebogen schermranden heeft. Wordt dit de iPhone Pro waar al eerder over werd gesproken?

Verder doken eerder geruchten op over een premium iPhone. Die zou als enige een roestvrijstalen frame krijgen, samen met een glazen achterkant. De informatie is afkomstig van Ming-Chi Kuo, een analist die al jarenlang als zeer betrouwbaar wordt beschouwd als het op Apple-geruchten aankomt.

iPhone 8 iPhone 7S

Brengt Apple drie modellen uit in 2017?

Aankomende herfst weten we eindelijk wat de precieze plannen van Apple zijn. Brengt het bedrijf alsnog de iPhone 7S en 7S Plus uit, kort daarna gevolgd door de iPhone 8? Als we uitgaan van recente geruchten is laatstgenoemde de duurste van de drie, die toont wat Apple in huis heeft op het gebied van technische innovatie. Met het zijn oled-display, draadloos opladen en een in het scherm verwerkte vingerafdrukscanner is dit de blauwdruk voor de iPhone van de toekomst.

Door productieproblemen van dit soort nieuwe technieken, loopt de iPhone 8 release mogelijk vertraging op. Houd hierdoor rekening met een release in oktober of november 2017, in plaats van de traditionele september-release.

Het laatste nieuws over de iPhone 8

Hieronder lees je al het nieuws dat over de iPhone 8 gaat. Apple heeft het toestel nog niet officieel aangekondigd, dus verwacht de nodige geruchten en uitgelekte foto’s. Naarmate we dichterbij de release komen, zal het aantal berichten uiteraard toenemen.

iPhone 8 video

Bekijk alle iPhone 8 video's

Laatste berichten

3 argumenten voor Touch ID in de iPhone 8 vergrendelknop

3 argumenten voor Touch ID in de iPhone 8 vergrendelknop

3 min
Nieuws
Terwijl de geruchten over Apples productieproblemen met de nieuwe iPhone toenemen, is de plaatsing van de Touch ID-sensor nog steeds onduidelijk. Maar wat als Apple de vergrendelknop ervoor uitkiest?

Download onze app

Download onze app