iPhone 8

Scherm
inch
Camera
12 megapixel

Het is momenteel nog de vraag of de iPhone 8 de opvolger van de iPhone 7 of van de iPhone 7S wordt. Op deze pagina kom je alles te weten over geruchten, functies en de releasedatum van de iPhone 8. Al lang voor de release kregen we de eerste geruchten over deze revolutionaire nieuwe iPhone te horen. Naarmate we dichterbij de iPhone 8 release komen zal deze pagina worden bijgewerkt met nieuwe informatie.

Deze pagina wordt regelmatig uitgebreid met nieuwe informatie. Zodra we meer weten over deze nieuwe iPhone, lees je het natuurlijk als eerste op iPhoned.

Dit kunnen we van de iPhone 8 verwachten

De geruchtenstroom rondom de iPhone 8 kwam opvallend vroeg al op gang. Een analist voorspelde namelijk dat Apple voor het eerst de S-serie over zou slaan, en na de iPhone 7 in 2016, direct de iPhone 8 uit zou brengen in 2017.

iPhone nieuws

Lees ook: Waarom Apple doet er goed aan doet om de iPhone 7S over te slaan

Dit heeft twee redenen. Allereerst haalde Apple in het eerste kwartaal van 2016 voor het eerst in jaren geen verkooprecord, omdat de verkopen van de iPhone langzaam teruglopen. Hetzelfde gold voor het tweede en derde kwartaal van 2016. De iPhones in de S-serie zijn vaak wat minder populair, omdat ze er niet anders uitziet en minder opvallende verbeteringen doorvoeren. Misschien is het dus slimmer voor Apple om meteen met de iPhone 8 door te stomen.

Anderzijds lijkt Apple een flinke lijst met ingrijpende veranderingen in petto te hebben voor de iPhone in 2017. Na de iPhone 7 die relatief weinig nieuws toevoegde, gaat Apple grote stappen zetten in 2017. Zo zou een compleet nieuwe behuizing worden overwogen, en wil Apple de iPhone voor het eerst uitrusten met een OLED-display. Andere geruchten hebben het over draadloos opladen en het verdwijnen van de homeknop.

iPhone 8 2017: deze vernieuwingen verwachten wij

Hoewel de iPhone 8 nog niet officieel onthuld is, kunnen we uit de stroom van geruchten al het een en ander opmaken over de iPhone 8 vernieuwingen. We houden nog een slag om de arm, maar in het onderstaande lijstje hebben we de meest hardnekkige en geloofwaardige functies op een rij gezet. Zijn deze voor jou genoeg om een iPhone 8 te gaan bestellen op dag één?

iPhone 8 OLED

OLED edge-display

Apple zou de handen ineengeslagen hebben met Samsung om de OLED-schermen van de iPhone 8 te leveren. Deze nieuwe schermtechniek is de logische opvolger van de LCD-displays die Apple nu gebruikt voor de iPhone. OLED is in potentie energiezuiniger, beter buigbaar en kan ook mooiere zwarttinten weergeven. Naast Samsung is Apple ook in gesprek met het Chinese BOE Technology in gesprek om extra OLED-schermen te produceren. Door de hoeveelheid en betrouwbaarheid van de geruchten is het heel waarschijnlijk dat de iPhone 8 een OLED-display krijgt. In het onderstaande artikel hebben we de redenen op een rij gezet waarom dit voor jou goed nieuws is als gebruiker.

Lees ook: 4 redenen om uit te kijken naar een iPhone met OLED-display

Volledig nieuw design

Stiekem hadden we er met de iPhone 7 al op gehoopt, maar in 2017 geeft Apple de iPhone eindelijk weer een nieuw ontwerp. Dit is niet alleen nodig om het uiterlijk voor de verandering aan te passen, maar heeft dit jaar ook een praktische reden. Door de iPhone 8 een glazen achterkant te geven, kan het apparaat beter draadloos worden opgeladen. Daarnaast zorgt het OLED-scherm al voor een nieuw gezicht. De voorkant kan hierdoor namelijk volledig uit een scherm bestaan, waardoor de forse schermranden aan de boven- en onderkant worden geschrapt.

Draadloos opladen

Een functie waar iPhone-gebruikers al jaren om vragen, is draadloos opladen. Je iPhone opladen zonder kabeltje klinkt futuristisch, maar is iets wat Android-toestellen al jaren doen. De grote vraag is dus hoe Apple deze functie weer als nieuw aan wil laten voelen. Een van de mogelijkheden is dat Apple juist inzet om draadloos opladen op langere afstand mogelijk te maken. Hierdoor kun je het apparaat in theorie al van stroom voorzien als je de huiskamer in komt gelopen. Bovendien is draadloos opladen een uitkomst, omdat je hierdoor de Lightning-poort niet meer nodig hebt om de accu op te laden. Zo kun je eindelijk weer muziek luisteren en opladen tegelijk.

Lees ook: 5 aanwijzingen dat de iPhone 8 draadloos opladen ondersteunt

iPhone 8

Patenten geven vernieuwingen prijs

Eind 2016 verschenen verschillende patenten die bevestigen dat Apple een iPhone zonder schermranden onderzoekt. Zo zou er al een manier gevonden zijn om de Touch ID-vingerafdrukscanner in het scherm te verwerken. Ook de lichtsensor kan door slim met de verschillende schermlagen om te gaan in het display verwerkt worden. Hierdoor wordt het steeds aannemelijker dat de volgende iPhone een scherm heeft zonder grote randen aan de boven- en onderkant.

In september stelde een Apple-medewerker dat Apple deze revolutionaire iPhone al druk aan het testen zou zijn. Een Apple-kantoor in Israël worden de toestel uitgeprobeerd. Dat uitgerekend dit kantoor gekozen wordt is niet gek, Tim Cook heeft wel eens gezegd dat dit het op één na grootste Research & Development kantoor van Apple is. Opvallend is dat de medewerker het toestel aanduidt met ‘iPhone 8’, iets wat eerder opdook en erop wijst dat Apple van plan is om de iPhone 7S volgend jaar over te slaan.

Een roestvrijstalen iPhone 8 Pro?

Ook zou Apple met het idee spelen om een derde iPhone-versie toe te voegen. Naast een iPhone 8 en iPhone 8 Plus zou er een extra model bij komen dat voor het eerst een scherm heeft met gebogen randen. Dit kun je vergelijken met de Galaxy Edge-serie van Samsung, die al een aantal jaren gebogen schermranden heeft. Zou dit de iPhone Pro worden waar in de geruchten voor de iPhone 7 al over werd gesproken?

Op 29 september dook er een nieuw gerucht op over een premium iPhone 8. Deze zou als enige een roestvrijstalen frame krijgen, samen met een glazen achterkant. Deze informatie is afkomstig van Ming-Chi Kuo, een analist die al jarenlang als een van de meest betrouwbare bronnen beschouwd wordt als het op Apple-geruchten aankomt.

iphone gebogen scherm

Drie iPhones in 2017?

Tegen het einde van 2016 dook er een nieuw aannemelijk gerucht op. Apple zou van plan zijn om de iPhone 7S en iPhone 7S Plus alsnog uit te brengen in 2017, maar wil daarnaast ook de iPhone 8 lanceren. Dit high-end toestel zal de duurste zijn van de drie en moet laten zien wat Apple in huis heeft op het gebied van technische innovatie. Met het gloednieuwe OLED edge-display, draadloze opladen en in het scherm verwerkte vingerafdrukscanner is dit de blauwdruk voor de iPhone van de toekomst.

Het laatste nieuws over de iPhone 8

Hieronder kom je al het nieuws tegen dat over de iPhone 8 gaat. Apple heeft het toestel nog niet officieel aangekondigd, dus verwacht de nodige geruchten en uitgelekte foto’s. Naarmate we dichterbij de iPhone 8 release komen, zal het aantal berichten uiteraard toenemen. Eerst is echter de iPhone 7 aan de beurt.

Laatste berichten

‘Apple onderzoekt iPhone 8-scherm dat vingerafdrukken herkent’

‘Apple onderzoekt iPhone 8-scherm dat vingerafdrukken herkent’

0
2 min
Nieuws
Of de volgende iPhone een irisscanner, nieuwe Touch ID-sensor of allebei krijgt weten we pas in september. Wat we wel zeker weten, is dat Apple nieuwe technieken blijft uitvinden waarmee de vingerafdrukscanner zonder homeknop kan werken. Bijvoorbeeld met dit iPhone 8 Touch ID-display.
Waarom Apple zo lang wacht met draadloos opladen en andere technieken

Waarom Apple zo lang wacht met draadloos opladen en andere technieken

0
2 min
Nieuws
Draadloos opladen, functieknoppen, gezichtsherkenning: drie nieuwe technieken voor Apple-gebruikers die echter al lang in andere smartphones verwerkt zitten. Waarom wacht Apple ook met de iPhone 8 weer lang met de introductie van deze technologie?