iPhone 8

Scherm
inch
Camera
12 megapixel

De iPhone 8 is de mogelijke opvolger van de iPhone 7 of iPhone 7S. Op deze pagina kom je alles te weten over het toestel, de nieuwe functies en mogelijkheden en de iPhone 8 release. De afgelopen maanden is het nodige over de smartphone uitgelicht. Hieronder vind je de belangrijkste weetjes op een rijtje en lees je alles wat je moet weten.

Deze pagina wordt regelmatig uitgebreid met nieuwe informatie. Zodra we meer weten over de nieuwe iPhone, lees je het natuurlijk als eerste op iPhoned.

Bespaar met een sim only abonnement

Overweeg je om de iPhone 8 straks los te kopen, dan kan het interessant zijn om er een (nieuw) sim only abonnement bij af te sluiten. Zustersite OnlySim.nl helpt je met het vinden van de beste deal, zodat je tot wel enkele tientjes per maand op je telefoonkosten bespaart.

Dit kunnen we van de iPhone 8 verwachten

De geruchtenstroom rondom de iPhone 8 kwam opvallend vroeg al op gang. Een analist voorspelde namelijk dat Apple voor het eerst de S-serie over zou slaan, en na de iPhone 7 in 2016, direct de iPhone 8 zou uitbrengen in 2017.

Dit heeft twee redenen. Allereerst haalde Apple in het eerste kwartaal van 2016 voor het eerst in jaren geen verkooprecord, omdat de verkopen van zijn smartphone langzaam teruglopen. Hetzelfde gold voor het tweede en derde kwartaal van 2016. De iPhones in de S-serie zijn vaak wat minder populair, omdat ze er niet anders uitzien en minder opvallende verbeteringen doorvoeren. Misschien is het dus slimmer voor Apple om meteen met de iPhone 8 door te stomen.

iPhone 8

Lees ook: Waarom Apple doet er goed aan doet om de iPhone 7S over te slaan

Anderzijds lijkt Apple een flinke lijst met ingrijpende veranderingen in petto te hebben voor het 2017-model. Na de iPhone 7 die relatief weinig nieuws toevoegde, gaat Apple grote stappen zetten in 2017. Zo zou een compleet nieuwe behuizing worden overwogen, en wil Apple de iPhone voor het eerst uitrusten met een oled-display. Andere geruchten hebben het over draadloos opladen en het verdwijnen van de homeknop.

Kun je niet wachten op de iPhone 8?

De iPhone 7 is volop verkrijgbaar, zowel los als in combinatie met een abonnement. Hieronder zie je de beste iPhone 7 aanbiedingen van het moment.

iPhone 8: deze vernieuwingen verwachten wij

Hoewel de iPhone 8 nog niet officieel onthuld is, kunnen we uit de stroom van geruchten al het een en ander opmaken over de vernieuwingen die de telefoon introduceert. We houden nog een slag om de arm, maar in het onderstaande lijstje hebben we de meest hardnekkige en geloofwaardige functies op een rij gezet. Zijn die voor jou genoeg om een iPhone 8 te bestellen op dag één?

iPhone 8

Vernieuwd scherm met oled-paneel

Apple zou de handen ineengeslagen hebben met Samsung om de oled-schermen van de iPhone 8 te leveren. Deze nieuwe schermtechniek is de logische opvolger van de lcd-displays die Apple nu gebruikt voor de iPhone. Oled is in potentie energiezuiniger, beter buigbaar en kan ook mooiere zwarttinten weergeven.

Het bedrijf is ook in gesprek met het Chinese BOE Technology in gesprek om extra oled-schermen te produceren. Door de hoeveelheid en betrouwbaarheid van de geruchten is het heel waarschijnlijk dat de iPhone 8 een zo’n scherm krijgt. In het onderstaande artikel hebben we de redenen op een rij gezet waarom dit voor gebruikers goed nieuws is.

Lees ook: 4 redenen om uit te kijken naar een iPhone met OLED-display

Volledig nieuw design

Stiekem hadden we er met de iPhone 7 al op gehoopt, maar in 2017 geeft Apple de iPhone eindelijk weer een nieuw ontwerp. Dat heeft ook een praktische reden. Door de iPhone 8 een glazen achterkant te geven, kan het apparaat beter draadloos worden opgeladen. Daarnaast zorgt het oled-scherm al voor een nieuw gezicht. De voorkant kan hierdoor namelijk volledig uit een scherm bestaan, waardoor de forse schermranden aan de boven- en onderkant kunnen worden geschrapt.

iPhone 8 augmented reality

‘De nieuwe iPhone is draadloos op te laden’

Een functie waar iPhone-gebruikers al jaren om vragen, is draadloos opladen. Je iPhone opladen zonder kabeltje klinkt futuristisch, maar is iets wat Android-toestellen al jaren kunnen. De grote vraag is dus hoe Apple deze functie weer als nieuw aan wil laten voelen. Eén van de mogelijkheden is dat Apple juist inzet om draadloos opladen op langere afstand mogelijk te maken. Hierdoor kun je het apparaat in theorie al van stroom voorzien als je de huiskamer in komt lopen. Bovendien is draadloos opladen een uitkomst, omdat je hierdoor de Lightning-poort niet meer nodig hebt om de accu op te laden. Zo kun je muziek luisteren en opladen tegelijk.

Lees ook: 5 aanwijzingen dat de iPhone 8 draadloos opladen ondersteunt

iPhone 8 augmented reality

Als Apple het op tijd af heeft, kan de introductie van augmented reality zomaar de grootste iPhone 8 verbetering worden. Met augmented reality kun je via de lens van je iPhone een digitale laag over de echte wereld heen plaatsen. Honderden Apple-medewerkers zouden inmiddels hard werken aan AR-toepassingen. Hier zouden Siri en iOS 11 mogelijk ook een grote rol in kunnen gaan spelen.

Denk aan een nieuwe cameramodus voor Siri waarbij de spraakassistent informatie geeft over de dingen die je in beeld brengt. Richt je camera op de Eiffeltoren en Siri vertelt wanneer het bouwwerk gebouwd is, welke restaurants er in de buurt zitten en wat je er nog meer kunt doen. Een andere logische toepassing van augmented reality is met de Kaarten-app van Apple. Deze kan met de hulp van AR letterlijk de route op de weg uittekenen.

iPhone 8

Patenten geven vernieuwingen prijs

Eind 2016 verschenen verschillende patenten die bevestigen dat Apple een iPhone zonder schermranden onderzoekt. Zo zou er al een manier gevonden zijn om de Touch ID-vingerafdrukscanner in het scherm te verwerken. Ook de lichtsensor kan door slim met de verschillende schermlagen om te gaan in het display verwerkt worden. Hierdoor wordt het steeds aannemelijker dat de volgende iPhone een scherm heeft zonder grote randen aan de boven- en onderkant.

Apple zou inmiddels twee prototypes hebben waar aan gewerkt wordt: een met Touch ID en frontcamera in het scherm en een zonder. Dit tweede model lijkt vooral een noodoplossing te zijn, voor het geval de ‘echte’ iPhone niet door de strenge tests van Apple heen komt. Op die manier kan er alsnog een oled-iPhone in september worden uitgebracht, al is een Touch ID-knop op de achterkant niet wat Apple aanvankelijk voor ogen had.

Enkele maanden geleden claimde een Apple-medewerker dat het bedrijf deze revolutionaire iPhone al druk aan het testen is in het kantoor in Israel. Dat uitgerekend dit kantoor gekozen wordt is niet gek, Tim Cook heeft wel eens gezegd dat dit het op één na grootste Research & Development kantoor van Apple is. Opvallend is dat de medewerker het toestel aanduidt met ‘iPhone 8’, iets wat eerder opdook en erop wijst dat Apple van plan is om de iPhone 7S over te slaan.

Een roestvrijstalen iPhone 8 Pro?

Ook zou Apple met het idee spelen om een derde iPhone-versie toe te voegen. Naast een iPhone 8 en iPhone 8 Plus zou er een extra model bij komen dat voor het eerst een scherm heeft met gebogen randen. Dit kun je vergelijken met de Galaxy Edge-serie van Samsung, die al een aantal jaren gebogen schermranden heeft. Zou dit de iPhone Pro worden waar al eerder over werd gesproken?

Eerder doken geruchten op over een premium iPhone 8. Die zou als enige een roestvrijstalen frame krijgen, samen met een glazen achterkant. De informatie is afkomstig van Ming-Chi Kuo, een analist die al jarenlang als een van de meest betrouwbare bronnen beschouwd wordt als het op Apple-geruchten aankomt.

iPhone 8 iPhone 7S 2017

Drie iPhones in 2017?

Tegen het einde van 2016 dook er een nieuw aannemelijk gerucht op. Apple zou van plan zijn om de iPhone 7S en iPhone 7S Plus alsnog uit te brengen in 2017, maar wil daarnaast de iPhone 8 lanceren. Dit high-end toestel zal de duurste zijn van de drie en moet tonen wat Apple in huis heeft op het gebied van technische innovatie. Met het gloednieuwe oled-edge-display, draadloze opladen en in het scherm verwerkte vingerafdrukscanner is dit de blauwdruk voor de iPhone van de toekomst.

Door productieproblemen van de nieuwe technieken die Apple met de iPhone 8 introduceert, zou er vertraging opgelopen zijn. Houd hierdoor rekening met een iPhone 8 release in oktober of november, in plaats van de traditionele september-release.

Het laatste nieuws over de iPhone 8

Hieronder lees je al het nieuws dat over de iPhone 8 gaat. Apple heeft het toestel nog niet officieel aangekondigd, dus verwacht de nodige geruchten en uitgelekte foto’s. Naarmate we dichterbij de release komen, zal het aantal berichten uiteraard toenemen.

Laatste berichten

iPhone 8 mal gelekt: toestel iets groter dan iPhone 7

iPhone 8 mal gelekt: toestel iets groter dan iPhone 7

0
2 min
Nieuws
Er is een plaatje van drie iPhone-mallen gelekt. Daarop valt onder meer te zien dat de iPhone 8 iets groter is dan de iPhone 7S, maar wel aanzienlijk kleiner dan de iPhone 7S Plus.
Nieuwe iPhone 8-mockup toont ‘definitief design’

Nieuwe iPhone 8-mockup toont ‘definitief design’

0
1 min
Nieuws
Uitgelekte foto’s van een iPhone 8 mockup tonen mogelijk het definitieve design van Apples aankomende smartphone. Ben jij tevreden als de nieuwe iPhone er in september zo uitziet?