iPhone 8 Plus

De iPhone 8 Plus biedt veel nieuwe features in een vertrouwd jasje. Hoewel het toestel op het eerste gezicht grote gelijkenissen heeft met de iPhone 7 en de iPhone 7 Plus is er namelijk een heleboel verbeterd. De oude vertrouwde homeknop met Touch ID-vingerafdrukscanner is gebleven, maar de achterkant is nu van glas gemaakt. Daardoor kun je de 8 Plus draadloos opladen. Een voorkantvullend scherm ontbreekt echter: daarvoor moet je bij de iPhone X zijn.

Op deze pagina lees je alles over de iPhone 8 Plus, zoals de specificaties en de beste aanbiedingen. De iPhone 8 Plus releasedatum is al op 22 september, maar met een pre-order ben je er zeker van dat je hem zo snel mogelijk in huis hebt voor de adviesprijs van 919 euro. Profiteer van de verbeterde dubbele camera, de krachtigere A11-chipset en het True Tone-display met levensechte kleuren.

De iPhone 8 Plus in vogelvlucht

  • De iPhone 8 Plus werd op 12 september aangekondigd en de release is op vrijdag 22 september
  • Het toestel verschijnt in drie kleuren: goud, zilver en spacegrijs
  • Je hebt de keuze uit twee opslagcapaciteiten: 64GB en 256GB
  • De iPhone 8 Plus krijgt True Tone technologie, draadloos opladen, meer snelheid door de A11-chip, een verbeterde dubbele camera en nieuw AR functionaliteiten
  • Apple brengt de iPhone 8 uit voor een vanafprijs van 919 euro

Wil jij als eerste de nieuwe iPhone 8 Plus in huis halen?

Ontvang de laatste updates Bestel de iPhone 8 Plus nu bij T-Mobile met:

✔ 5 GB Data (supersnel 4G
✔ Onbeperkt bellen en SMS’en
✔ € 10,- korting p/m op je bundel!
✔ €5 extra korting p/m met T-Mobile Samen

Meer informatie   Naar de shop

Dit is de iPhone 8 Plus

De iPhone 8 Plus is de opvolger van de iPhone 7 Plus. Doorgaans brengt Apple elke twee jaar een S-versie uit van de voorgaande iPhone, maar dit jaar kiest het bedrijf ervoor om deze stap over te slaan. Geen 7S en 7S Plus maar een iPhone 8 en 8 Plus. De S-versies verkopen vaak minder goed omdat de vernieuwingen in de toestellen maar klein zijn. Een begrijpelijke keuze dus om deze dit jaar over te slaan.

De iPhone 8 Plus is het grote broertje van de iPhone 8. Dit betekent niet dat de 8 Plus veel beter is of erg veranderd van de 8. In feite is het toestel dus vooral een verbeterde versie van de iPhone 7 Plus. De nieuwe smartphone is niet volledig nieuw zoals de iPhone X.

Wil je meer weten over de iPhone X met het nieuwe oled-display zonder homeknop, Face ID en meer? Check dan onze uitgebreide iPhone X pagina.

Wanneer is de iPhone 8 Plus release?

De iPhone 8 Plus kan je sinds 15 september bestellen. Vanaf 22 september is het toestel leverbaar. Het toestel is te verkrijgen in drie kleuren: goud, spacegrijs en zilver.

iPhone 8 pre-order

De iPhone 8 Plus prijzen

Zoals verwacht introduceerde Apple op 12 september drie nieuwe smartphones, de iPhone 8 Plus is er één van zijn. Nederland zit bij de eerste groep landen waar de 8 Plus verschijnt. De iPhone 8 Plus wordt geleverd vanaf 22 september. De iPhone 8 Plus prijzen zijn als volgt:

Je kan natuurlijk ook voor de kleiner iPhone 8 kiezen. Inhoudelijk verschilt hij niet veel van de 8 Plus. Op de iPhone 8 pagina lees je alles over dit nieuwe toestel. De iPhone 8 prijzen zijn:

De iPhone 8 en 8 Plus draaien uit de doos op iOS 11, de grote update voor Apples mobiele besturingssysteem. Deze voegt onder meer een nieuw Bedieningspaneel, de Bestanden-app en een nieuwe videospeler toe.

iPhone 8 vs iPhone 8 Plus: welke kies jij?

Het is natuurlijk goed te begrijpen dat je twijfelt over welk toestel je gaat aanschaffen. Neem je de compactere iPhone 8 of ga je liever voor het grotere scherm van de iPhone 8 Plus? Is een enkele camera voldoende voor het maken van foto’s of moet je de dubbele camera van de 8 Plus hebben? Dit zijn afwegingen die je moet maken in je keuze.

Twijfel je tussen de iPhone 8 en 8 Plus? Check dan hier wat de verschillen zijn en welke het beste bij jou past.

Wat je moet weten als je een iPhone 8 Plus gaat kopen

Heb jij al de keuze gemaakt om een iPhone 8 Plus aan te gaan schaffen? Lees dan onze speciale pagina’s met handige tips om een iPhone 8 Plus met abonnement aan te schaffen, of een iPhone 8 Plus los te kopen. Net als de vorige jaren hoef je de nieuwe smartphone niet laten importeren vanuit het buitenland, Nederland dit namelijk weer bij de eerste groep landen die over de iPhone 8 Plus kunnen beschikken.

iPhone 8 Plus: de vernieuwingen op een rij

Op veel gebieden is de iPhone 8 Plus een voortzetting van de iPhone 7 Plus. Dat betekent dat je kunt rekenen op een 5,5 inch Retina Display-scherm, een dubbele camera achterop en de krachtigste hardware die Apple maar kan bieden.

Maar schijn bedriegt, want eigenlijk elk onderdeel van dit toestel is flink verbeterd. Zo heeft Apple de smartphone voorzien van hetzelfde True Tone-display dat we kennen van de iPad Pro. Daardoor heeft je iPhone een breder kleurenpalet. Ook is er een nieuwe functie binnen de Portretmodus toegevoegd en is de 8 Plus draadloos oplaadbaar.

Camera: snellere sensor met Portretbelichting

De iPhone 7 Plus was al de beste smartphone-camera ooit, dankzij de tweede lens achterop. Die is dit jaar echter verder verbeterd. Achterop vind je nu een 12 megapixel-camera met een grotere, snellere sensor. Dat betekent dat deze meer licht binnenlaat, waardoor je ook in situaties met weinig licht nog scherpe foto’s kunt schieten. Ook optische beeldstabilisatie is aanwezig, wat betekent dat je zelfs met hevig trillende handen (tijdens het rennen of fietsen bijvoorbeeld) nog bewegingsvrije beelden kunt maken.

Ook de Portretmodus is verder uitgebreid. Je kunt nu kiezen uit verschillende opties voor Portretbelichting, waarmee je fotostudio-achtige effecten aan je foto’s toevoegt. Zelfs met een drukke achtergrond kan de iPhone 8 Plus nog je fotografisch persoon onderscheiden en met perfecte belichting in beeld brengen. De tweede lens zorgt verder voor tot wel 10x digitale zoom op je foto’s zonder veel kwaliteitsverlies.


Handig draadloos opladen

Bij het design combineert Apple dit jaar stijl en functionaliteit. De metalen achterkant is vervangen door een glazen optie. Die ziet er niet alleen stijlvol uit, maar heeft ook voordelen. Je kunt de iPhone nu namelijk voor het eerst draadloos opladen. Leg de 8 Plus neer op een tafel, dashboard of ander oppervlak met een Qi-oplader en je hoeft niets aan te sluiten om een volle accu te krijgen. Hou je meer van opladen mét draad, dan kun je dit jaar voor het eerst Quick Charge gebruiken. Zo heb je in anderhalf uur je hele accu vol zitten.

Super krachtige A11-chip

Hoewel de iPhone 8 Plus stukken goedkoper is dan de iPhone X, profiteer je wel van precies dezelfde kracht. Ook dit model is namelijk voorzien van Apple’s nieuwe A11 Bionic-chip. Die bestaat uit zes cores. Twee van die cores zijn heel krachtig en worden ingezet voor games, de andere vier slurpen minder stroom en zijn voor het dagelijkse werk. Zo heb je wel alle kracht in huis, maar blijft de A11-chip relatief energiezuinig. De A11-chip presteert 25 procent beter dan de chip in de iPhone 7 en is 70 procent efficiënter.

Scherp True Tone-display

De iPhone 8 Plus beschikt ook over nieuwe technologie in het scherm, namelijk True Tone. In het scherm zit een sensor voor omgevingslicht. Deze sensor neemt het omgevingslicht waar en past de felheid en kleur van je scherm daarop aan. In een donkere kamer is je scherm bijvoorbeeld wat warmer en geler en als je buiten in de regen staat is je scherm wat kouder en blauwer. Daarnaast worden kleuren scherper op het scherm gezet door de technologie. True Tone lijkt op Night Shift, dat al in Mac en iOS zit, maar True Tone werkt niet op tijd. True Tone zat voorheen alleen in de 9,7 inch iPad Pro.

Wil je een iPhone 8 Plus gaan kopen?

Dan zijn er een paar dingen waar je jezelf op voor kunt bereiden. Op onze speciale iPhone 8 Plus kopen pagina kun je alle prijzen vergelijken en lees je praktische tips over het kopen van een iPhone 8 Plus met abonnement, of het aanschaffen van een losse iPhone 8 Plus.

iPhone 8 Plus prijzen en aanbiedingen

Bekijk hieronder de meest scherpe iPhone 8 Plus aanbiedingen van dit moment.

Laatste berichten

iPhone 8 vs iPhone 8 Plus: welk toestel past het best bij jou?

iPhone 8 vs iPhone 8 Plus: welk toestel past het best bij jou?

5 min
Nieuws
De iPhone X laat nog even op zich wachten, maar vandaag staan veel iPhone-gebruikers toch voor een lastige keuze: kiezen ze voor een iPhone 8 of 8 Plus? In deze iPhone 8 vs iPhone 8 Plus vergelijking zetten we de grootste verschillen op een rij.
De goedkoopste (refurbished) iPhone aanbiedingen – week 37

De goedkoopste (refurbished) iPhone aanbiedingen – week 37

1 min
Nieuws
Wekelijks lichten we de beste (refurbished) iPhone aanbiedingen uit. Het aanbod is groot en door alle deals is het lastig te bepalen waar je voor moet gaan. Met deze tips vind je de goedkoopste iPhone!
4 redenen om over te stappen op een iPhone 8 (ADV)

4 redenen om over te stappen op een iPhone 8 (ADV)

4 min
Nieuws
Vanaf nu zijn de iPhone 8 en 8 Plus te bestellen in Nederland. Onder de gloednieuwe glazen achterkant gaan heel wat verbeteringen schuil. Dit zijn 4 redenen om een iPhone 8 in huis te halen.

Download onze app

Download onze app