iPhone 7S

Scherm
4.7 inch
Camera
12 megapixel

Dat Apple in 2017 een iPhone uitbrengt is zeker, maar welke naam deze smartphone krijgt is nog een groot raadsel. Wordt het traditiegetrouw de iPhone 7S? Of slaat Apple een nieuwe weg in door direct de iPhone 8 te introduceren? Op deze pagina lees je er alles over.

iPhone 7S: de iPhone van 2017?

De iPhone van 2017 komt steeds dichterbij. Al lang van tevoren druppelen de eerste geruchten erover binnen. Bijzonder, want zelden hoorden we zo lang van tevoren al zoveel concrete info over de eerstvolgende nieuwe iPhone. Niet zo gek, want Apple zou grootste plannen hebben voor 2017.

iPhone 7S

Naast een mogelijke 7S en iPhone 7S Plus, moet er ook een iPhone 8 verschijnen. Dit toestel krijgt een compleet nieuw design, betere specs en zal de iPhone worden waarmee Apple laat zien wat er op technisch vlak mogelijk is. Deze iPhone 8 (zoals we hem voorlopig noemen) zal waarschijnlijk de duurste iPhone worden, met een prijs die boven de duurste iPhone van dit moment ligt.

De spectaculaire iPhone 8 is blijkbaar niet de enige iPhone die we in september 2017 te zien krijgen. Ook de iPhone 7S en iPhone 7S Plus zullen als opvolgers van de iPhone 7 en iPhone 7 Plus geïntroduceerd worden. Deze toestellen krijgen betere specificaties, maar houden een soortgelijk ontwerp. Hiermee past het toestel perfect in de S-lijn van Apple: iPhones met een identiek uiterlijk als het jaar ervoor, die vooral aan de binnenkant sterk verbeterd zijn.

iPhone 7S

iPhone 7S prijs en releasedatum

Over de iPhone 7S prijs is nog weinig concreets bekend. De iPhone 7S releasedatum zal waarschijnlijk weer in september zijn, na een speciaal evenement van Apple waar de toestellen onthuld worden. Als Apple hetzelfde schema aanhoudt als de iPhone 7, dan hoort Nederland weer bij de eerste groep landen waar de iPhone 7S beschikbaar komt. Je hoeft in dat geval niet naar Duitsland om als eerste met de 7S aan de slag te gaan.

Naar verwachting ligt de iPhone 8 later in de winkels, maar is de productie van de 7S en iPhone 7S Plus wel op schema. Dat zou betekenen dat de 7S eerder verkrijgbaar is dan de oled-iPhone.

iPhone 7S functies

Welke vernieuwing Apple dit najaar met de gaat doorvoeren is natuurlijk de grote vraag. We gaan er vanuit dat Apple er de nieuwste chip in stopt en hopelijk ook de iPhone 7S accu kan verbeteren. Onduidelijk is vooralsnog of Apple de iPhone 7S draadloos opladen laat ondersteunen.

iPhone 7S iOS 11

Er zijn al heel wat geruchten opgedoken dat deze functie volgend jaar word geïntroduceerd, zowel voor de iPhone 7S als de iPhone 8. Het is een functie waar gebruikers al jaren om vragen, en het zou het ontbreken van de koptelefoonaansluiting een stuk gemakkelijker maken. Voortaan kun je immers gewoon een koptelefoon op de Lightningpoort aansluiten terwijl je de accu bijvult.

Een ding dat wel zeker is, is dat de 7S dit najaar op iOS 11 draait. De toekomstige update is inmiddels al als bèta beschikbaar, waardoor we meer weten over de software waar we in de herfst mee aan de slag kunnen. De belangrijkste verbeteringen zijn het nieuwe Bedieningspaneel, de Files-app en ARKit, een augmented reality platform dat nu al voor indrukwekkende resultaten zorgt.

De komende dagen, weken en maanden zullen er nog heel wat geruchten opduiken over de iPhone 7S. We zullen deze pagina dan ook regelmatig bijwerken zodra we meer over de iPhone van 2017 te weten komen.

Laatste berichten

Download onze app

Download onze app