iPhone 6S

Dit is de iPhone 6S

De iPhone 6S is de opvolger van de iPhone 6 en onderscheidt zich – net als andere modellen met de S-naam – door de (iets) betere interne hardware. De 6S lijkt qua ontwerp erg op zijn voorgangers, maar gaat er achter de schermen flink op vooruit. Op deze pagina bundelen we alles wat je moet weten over dit toestel. We bespreken de nieuwe functies, geven ons oordeel en bieden tot slot een handig koopadvies.

Pluspunten iPhone 6S

 • Krachtige hardware
 • Draait nog steeds de nieuwste iOS-versies
 • Verbeterde 12 megapixel-camera
 • Introductie van 3D Touch

Minpunten iPhone 6S

 • Hetzelfde uiterlijk als zijn voorganger
 • Iets kleinere accu

Profiteer van Telfort Combivoordeel bij je nieuwe iPhone 6S!

iPhone 6S De iPhone 6S bij Telfort
✔ 3 GB Data (supersnel 4G)
✔ 300 Minuten en onbeperkt SMS’en
✔ Minuten en MB’s zijn 3 maanden geldig
✔ Telfort Combivoordeel: 2x zoveel MB’s en Min
Meer informatie Naar aanbiedingAdvertisement

 

iPhone 6S: de 6 belangrijkste vernieuwingen

Apple onthulde de iPhone 6S tijdens de september-keynote van 2015. Hoewel 3D Touch de enige grote vernieuwing was, maakt Apple met de iPhone 6S vooral verbeteringen op bestaande functies en onderdelen. Dat zorgt voor een erg betrouwbare en goede smartphone. Dit zijn de belangrijkste verbeteringen op een rij.

1. 3D Touch

De iPhone 6S heeft een schermresolutie van 1334 bij 750 pixels. Daarmee is het scherm van de iPhone net zo scherp als die van zijn voorgangers. Al is deze nu drukgevoelig dankzij een techniek genaamd 3D Touch. Hierdoor kun je specifieke acties uitvoeren door harder of zachter op het scherm te drukken. Denk aan het updaten van je Facebook-status vanaf je homescreen. Of het bekijken van Dropbox-documenten, zonder dat je de app hoeft te openen. Een zacht tikje is genoeg om een contextgevoelig menu op te roepen.

3D Touch werkt met capacitieve sensoren en biedt twee opties (Peek en Pop), die diep zijn geïntegreerd in het besturingssysteem en je diverse acties laat uitvoeren. Dankzij Peek (spieken) kun je in de Mail-app bijvoorbeeld snel details zien van je agenda of een vlucht of vakantie die je hebt gepland. Je kunt een actie in een app uitvoeren, zonder dat je de app zelf hoeft te openen.

iPhone 6S

2. Een snellere chip

Op het eerste gezicht is er weinig veranderd aan het design van de iPhone. De meeste veranderingen vinden we onder de motorkap. Zo is er een snellere 64-bit Apple A9-chip aan boord, betere wifi, 4G+, twee keer zoveel werkgeheugen (2GB), een verbeterde 12 megapixel-camera en een vingerafdrukscanner die accurater is. De A9-chip heeft een processor die 70 procent sneller is, en grafische prestaties die 90 procent beter zijn geworden dan de iPhone 6.

3. Verbeterde camera met 12 megapixels

Zoals gezegd zijn de nieuwe iPhones ook voorzien van een verbeterde 12 megapixel-camera die scherpere foto’s schiet en is voorzien van snellere autofocus. Dankzij een techniek genaamd ‘Deep Trench Isolation’ is de kleurweergave van foto’s bovendien verbeterd. Ook kun je met de camera van de iPhone 6S (Plus) filmen in 4K, wat enorm scherpe beelden oplevert. Houd er wel rekening mee dat de bestandsgrootte van 4K-video’s een stuk hoger is, wat vooral nadelig is voor mensen met het 16GB-model.

iPhone 6S

4. Een frontcamera met flits

Aan de voorkant van het toestel is een 5 megapixel-FaceTime-camera te vinden. De frontcamera is sterk verbeterd en handig is dat je nu het scherm kunt gebruiken als een soort flitser. Daardoor zijn selfies altijd goed belicht. Aan de achterkant van het toestel is een echte TrueTone-flitser aanwezig, die lichter dan ooit is. Een interessante functie is dat je met de camera zogenoemde Live Foto’s kunt maken.

5. Live Foto’s

De camera-app is constant aan het opnemen en zodra je een foto schiet, wordt anderhalve seconde ervoor en erna meegenomen. Het resultaat is een geanimeerde foto (desgewenst met geluid) die je met een druk op de knop tot leven kunt wekken. Live Foto’s is standaard ingeschakeld en wordt later dit jaar ook door apps van derden, waaronder Facebook, ondersteund.

iphone 6s

6. iOS 11

De iPhone 6S en 6S Plus draaien vanaf eind september 2017 standaard op iOS 11, Apples nieuwe besturingssysteem dat sinds september 2017 ook voor oudere iPhones, iPads en de iPod touch (6e generatie) beschikbaar is. iOS 11 introduceert een groot aantal vernieuwingen, zoals een compleet vernieuwd Bedieningspaneel dat voortaan het hele scherm inneemt en naar eigen smaak kan worden aangepast. Daarnaast heeft de App Store een geheel nieuw ontwerp en is augmented reality van Apple beschikbaar via ARKit.

iPhone 6S review: onze conclusie

Apple heeft met de iPhone 6S een prima vlaggenschip afgeleverd, met krachtigere hardware en enkele interessante nieuwe functies. De interne hardware is flink onder handen genomen en het scherm met 3D Touch heeft veel potentie voor het sneller besturen van de interface en apps. Daarnaast zijn de selfiecamera en vingerafdrukscanner verbeterd en werkt alles nét wat vlotter. De toevoeging van Live Foto’s is geinig, maar niet meer dan dat. Het voelt daardoor wrang dat Apple ervoor heeft gekozen om de iPhone 6S duurder te maken dan haar voorganger. Ondanks dat het prijsverschil niet echt wordt gerechtvaardigd, verwachten we toch dat het bedrijf weer veel toestellen gaat verkopen.

→ Lees verder in onze uitgebreide iPhone 6S review

iPhone 6S

iPhone 6S koopadvies

De iPhone 6S is verkrijgbaar in dezelfde drie kleuren als zijn voorgangers: spacegrijs, zilver en goud. Ook is er een nieuwe kleur beschikbaar: roségoud. Hierbij heb je de keuze uit 64GB of 128GB aan opslagruimte. Omdat de iPhone 6S in 2015 verscheen, is het toestel inmiddels bij veel partijen voor een lagere prijs verkrijgbaar. Apple verkoopt het toestel zelf ook nog, al is het ook op de refurbished-markt een populair toestel. Een refurbished iPhone 6S is dan ook een stuk goedkoper dan een nieuwe. Wil je hier meer over weten? Lees dan onze refurbished koopgids. Dat komt niet alleen door de kracht van het apparaat, maar ook door de uitstekende ondersteuning van Apple. Als je een iPhone 6S in huis haalt, weet je zeker dat het bedrijf uit Cupertino nog een aantal jaar de nieuwste iOS-versies erop zal uitbrengen.

De prijs die je betaalt voor een 6S schommelt flink, dus kun je voor alle iPhone 6S losse prijzen en iPhone 6S abonnement prijzen in onze uitgebreide vergelijker terecht. Deze wordt continu bijgewerkt, zodat je zeker weet dat je hem voor de beste prijs in huis haalt.

Ga naar de iPhone 6S vergelijker

iPhone 6S alternatieven: de iPhone 8 en iPhone SE

iPhone 8: Hoewel de iPhone 6S en de iPhone 8 qua uiterlijk niet eens zoveel van elkaar verschillen, merk je dit wel degelijk als je met de toestellen aan de slag gaat. Omdat de 8 twee jaar later verscheen, draait het toestel een stuk vlotter en zijn ook de prestaties van de accu en camera merkbaar beter. Een bijkomend voordeel is dat je de iPhone 8 draadloos kunt opladen. Je betaalt hier echter wel weer een fikse meerprijs voor. Het hangt er dus vanaf hoe intensief jij je telefoon gebruikt of een iPhone 8 voor jou beter is dan een iPhone 6S. Lees alles over de iPhone 8.

→ Check de actuele iPhone 8 abonnementen in onze vergelijker

iPhone 6: Hoewel de iPhone 6S op alle vlakken superieur is aan de iPhone 6, is dat ook nog steeds een prima toestel. Kijk je puur naar de prijs, dan haal je met de iPhone 6 een vlot toestel in huis. Zonder 3D Touch en met een minder snelle chip, maar wel met hetzelfde design en een goede camera. Het enige risico is dat Apple ondersteuning voor de iPhone 6 binnen nu en een jaar stopzet, zodat het toestel niet meer de nieuwste updates ontvangt. Daar krijg je echter wel een iPhone voor die een stuk lager uitvalt dan alle huidige toptoestellen. Lees alles over de iPhone 6.

→ Check de actuele iPhone 6 abonnementen in onze vergelijker

Pluspunten iPhone 6S

 • Krachtigere hardware
 • Verbeterde 12 megapixel-camera
 • 3D Touch biedt handige nieuwe functies

Minpunten iPhone 6S

 • Uiterlijk verschilt niet van voorganger
 • Iets kleinere accu
 • Opslagruimte niet uitbreidbaar

iPhone 6S prijzen en aanbiedingen

Bekijk hieronder de meest scherpe iPhone 6S aanbiedingen van dit moment.

Laatste berichten

De goedkoopste (refurbished) iPhone aanbiedingen – week 50

De goedkoopste (refurbished) iPhone aanbiedingen – week 50

7 min
Nieuws
Wekelijks lichten we de beste (refurbished) iPhone aanbiedingen uit. Het aanbod is groot en door alle deals is het lastig te bepalen waar je voor moet gaan. Met deze tips vind je de goedkoopste iPhone!
‘Accu vervangen maakt oude iPhones veel sneller’

‘Accu vervangen maakt oude iPhones veel sneller’

1 min
Nieuws
Heb je een oudere iPhone die steeds trager en trager wordt? De iPhone-accu vervangen lijkt een wondermiddel te zijn om het toestel weer op te knappen. Maar waarom?
iPhone X of MacBook Pro surprise maken? Gebruik onze bouwplaten!

iPhone X of MacBook Pro surprise maken? Gebruik onze bouwplaten!

2 min
Nieuws
De Sint is weer in het land, dus mogen alle hulpsinterklazen ook de handen weer uit hun tabberd steken. Lootje getrokken van een Apple-fan? Dan ben je bij iPhoned aan het juiste adres voor bouwplaten van een MacBook Pro of iPhone-surprise.
Je iPhone gaat niet meer aan: 5 oplossingen voor je probleem

Je iPhone gaat niet meer aan: 5 oplossingen voor je probleem

4 min
Tips
Je drukt op de home- of powerknop, maar er gebeurt niets. Het scherm blijft zwart. Met andere woorden: je iPhone gaat niet meer aan. iPhoned geeft vijf tips waarmee je je toestel weer aan de praat krijgt.
Koopgids: welke iPhone kan ik het beste kiezen?

Koopgids: welke iPhone kan ik het beste kiezen?

5 min
Nieuws
Het aanbod iPhones is dit jaar groter dan ooit, waardoor het alleen maar moeilijker wordt om het juiste toestel te kiezen. In dit artikel zetten we de belangrijkste verschillen op een rijtje.

Download onze app

Download onze app