Apple iPhone 6S

iPhone 6S

6,5

iPhone 6S kopen: alle opties op een rij

De iPhone 6S is verkrijgbaar met abonnement en als los toestel:

Dit is de iPhone 6S

De iPhone 6S is de opvolger van de iPhone 6 en onderscheidt zich – net als andere modellen met de S-naam – door de (iets) betere interne hardware. De 6S lijkt qua ontwerp erg op zijn voorgangers, maar gaat er achter de schermen flink op vooruit. Een jaar later verscheen de iPhone 7.

Apple heeft het model na het Apple-event in september 2018 per direct uit de productie gehaald. Op termijn is de iPhone 6S dus alleen nog maar als refurbished toestel verkrijgbaar. Op deze pagina bundelen we alles wat je moet weten over dit toestel. We bespreken de nieuwe functies, geven ons oordeel en bieden tot slot een handig koopadvies.

Pluspunten iPhone 6S

  • Draait nog steeds de nieuwste iOS-versies
  • Verbeterde 12 megapixel-camera
  • Introductie van 3D Touch

Minpunten iPhone 6S

  • Hetzelfde uiterlijk als zijn voorganger
  • Iets kleinere accu

Review-update: de iPhone 6S is in 2020 een prima toestel, maar biedt geen zekerheid

De iPhone 6S is voor nu nog een goed toestel dat ook in 2020 goed meegaat. Het compacte toestel ligt goed in de hand en heeft nog alles wat je nodig hebt. Je draait met gemak meerdere zware apps tegelijk en ook de camera maakt prima foto’s. Het is echter wel belangrijk om in het achterhoofd te houden dat het toestel binnenkort geen software-updates meer krijgt.
Doordat de prijs niet veel verschilt, zal de iPhone 7 voor veel mensen een betere keuze zijn, omdat het meer zekerheid biedt. Als je dus zeker wil zijn dat je er een paar jaar mee kan doen, is de iPhone 6S te erg verouderd. Als je dat niet erg vindt, dan is de iPhone 6S ook in 2020 nog een prima keuze.

→ Lees de volledige review-update van de iPhone 6S

iPhone 6S: de 5 belangrijkste vernieuwingen

Apple onthulde de iPhone 6S tijdens de september-keynote van 2015. Hoewel 3D Touch de enige grote vernieuwing was, maakt Apple met de iPhone 6S vooral verbeteringen op bestaande functies en onderdelen. Dat zorgt voor een erg betrouwbare en goede smartphone. Dit zijn de belangrijkste verbeteringen op een rij.

1. 3D Touch

De iPhone 6S heeft een schermresolutie van 1334 bij 750 pixels. Daarmee is het scherm van de iPhone net zo scherp als die van zijn voorgangers. Al is deze nu drukgevoelig dankzij een techniek genaamd 3D Touch. Hierdoor kun je specifieke acties uitvoeren door harder of zachter op het scherm te drukken. Denk aan het updaten van je Facebook-status vanaf je homescreen. Of het bekijken van Dropbox-documenten, zonder dat je de app hoeft te openen. Een zacht tikje is genoeg om een contextgevoelig menu op te roepen.

3D Touch werkt met capacitieve sensoren en biedt twee opties (Peek en Pop), die diep zijn geïntegreerd in het besturingssysteem en je diverse acties laat uitvoeren. Dankzij Peek (spieken) kun je in de Mail-app bijvoorbeeld snel details zien van je agenda of een vlucht of vakantie die je hebt gepland. Je kunt een actie in een app uitvoeren, zonder dat je de app zelf hoeft te openen.

iphone 6s 3d touch

2. Een snellere chip

Op het eerste gezicht is er weinig veranderd aan het design van de iPhone. De meeste veranderingen vinden we onder de motorkap. Zo is er een snellere 64-bit Apple A9-chip aan boord, betere wifi, 4G+, twee keer zoveel werkgeheugen (2GB), een verbeterde 12 megapixel-camera en een vingerafdrukscanner die accurater is. De A9-chip heeft een processor die 70 procent sneller is, en grafische prestaties die 90 procent beter zijn geworden dan de iPhone 6.

3. Verbeterde camera met 12 megapixels

Zoals gezegd zijn de nieuwe iPhones ook voorzien van een verbeterde 12 megapixel-camera die scherpere foto’s schiet en is voorzien van snellere autofocus. Dankzij een techniek genaamd ‘Deep Trench Isolation’ is de kleurweergave van foto’s bovendien verbeterd. Ook kun je met de camera van de iPhone 6S (Plus) filmen in 4K, wat enorm scherpe beelden oplevert. Houd er wel rekening mee dat de bestandsgrootte van 4K-video’s een stuk hoger is, wat vooral nadelig is voor mensen met het 16GB-model.

iPhone 6S

4. Een frontcamera met flits

Aan de voorkant van het toestel is een 5 megapixel-FaceTime-camera te vinden. De frontcamera is sterk verbeterd en handig is dat je nu het scherm kunt gebruiken als een soort flitser. Daardoor zijn selfies altijd goed belicht. Aan de achterkant van het toestel is een echte TrueTone-flitser aanwezig, die lichter dan ooit is. Een interessante functie is dat je met de camera zogenoemde Live Foto’s kunt maken.

iphone 6s

5. Live Foto’s

De camera-app is constant aan het opnemen en zodra je een foto schiet, wordt anderhalve seconde ervoor en erna meegenomen. Het resultaat is een geanimeerde foto (desgewenst met geluid) die je met een druk op de knop tot leven kunt wekken. Live Foto’s is standaard ingeschakeld en wordt later dit jaar ook door apps van derden, waaronder Facebook, ondersteund.

iPhone 6S

iPhone 6S koopadvies

De iPhone 6S is verkrijgbaar in dezelfde drie kleuren als zijn voorgangers: spacegrijs, zilver en goud. Ook is er een nieuwe kleur beschikbaar: roségoud. Hierbij heb je de keuze uit 64GB of 128GB aan opslagruimte. Omdat de iPhone 6S in 2015 verscheen, is het toestel inmiddels bij veel partijen voor een lagere prijs verkrijgbaar. Apple verkoopt het toestel zelf niet meer, maar het is op de refurbished-markt nog wel een populair toestel. Een refurbished iPhone 6S is dan ook een stuk goedkoper dan een nieuwe. Wil je hier meer over weten? Lees dan onze koopgids over een refurbished iPhone. Dat komt niet alleen door de kracht van het apparaat, maar ook door de uitstekende ondersteuning van Apple. Als je een iPhone 6S in huis haalt, weet je zeker dat het bedrijf uit Cupertino nog een aantal jaar de nieuwste iOS-versies erop zal uitbrengen. Naar verwachting zal de 6S tot september 2020 ondersteund worden met de nieuwste iOS-update.

De prijs die je betaalt voor een 6S schommelt flink, dus kun je voor alle iPhone 6S losse prijzen, iPhone 6S abonnement en iPhone 6S refurbished prijzen in onze uitgebreide vergelijker terecht. Deze wordt continu bijgewerkt, zodat je zeker weet dat je hem voor de beste prijs in huis haalt.

Ga naar de iPhone 6S vergelijker

iPhone 6S alternatieven: de iPhone 8 en iPhone 6

iPhone 8: Hoewel de iPhone 6S en de iPhone 8 qua uiterlijk niet eens zoveel van elkaar verschillen, merk je dit wel degelijk als je met de toestellen aan de slag gaat. Omdat de 8 twee jaar later verscheen, draait het toestel een stuk vlotter en zijn ook de prestaties van de accu en camera merkbaar beter. Een bijkomend voordeel is dat je de iPhone 8 draadloos kunt opladen. Je betaalt hier echter wel weer een fikse meerprijs voor. Het hangt er dus vanaf hoe intensief jij je telefoon gebruikt of een iPhone 8 voor jou beter is dan een iPhone 6S. Lees alles over de iPhone 8.

→ Check de actuele iPhone 8 abonnementen in onze vergelijker

iPhone 6: Hoewel de iPhone 6S op alle vlakken superieur is aan de iPhone 6, is dat ook nog steeds een prima toestel. Kijk je puur naar de prijs, dan haal je met de iPhone 6 een vlot toestel in huis. Zonder 3D Touch en met een minder snelle chip, maar wel met hetzelfde design en een goede camera. Het enige risico is dat Apple ondersteuning voor de iPhone 6 binnen nu en een jaar stopzet, zodat het toestel niet meer de nieuwste updates ontvangt. Daar krijg je echter wel een iPhone voor die een stuk lager uitvalt dan alle huidige toptoestellen. Lees alles over de iPhone 6.

Pluspunten iPhone 6S

  • Verbeterde 12 megapixel-camera
  • 3D Touch biedt handige functies

Minpunten iPhone 6S

  • Uiterlijk verschilt niet van voorganger
  • Iets kleinere accu
iPhone 6S
Apple iPhone 6S
6,5
Welke iPhone 6S wil je?
Selecteer:
16GB
32GB
64GB
128GB
iPhone 6S met abonnement
Toestel eenmalig € 0,00
€ 12,50 p/m Abo: € 7,00 p/m Toestel: € 5,50 p/m
Sim only nodig?
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's