iPhone 6

iPhone 6 kopen: alle opties op een rij

De iPhone 6 is verkrijgbaar met abonnement en als los toestel:

Dit is de iPhone 6

De iPhone 6 is de naam van Apples vlaggenschip van 2014 en de opvolger van de iPhone 5S en de iPhone 5C. Het nieuwe Apple-toestel werd op dinsdag 9 september 2014 gepresenteerd en heeft een groter 4,7 inch-scherm met aanzienlijk meer pixels dan zijn voorganger. Op deze pagina lees je alles wat je over de iPhone 6 moet weten, van nieuwe functies tot specificaties en ons uitgebreide koopadvies.

Pluspunten iPhone 6

  • Nieuwer design dan zijn voorganger
  • Groter 4,7-inch scherm
  • Verbeterde camera
  • Krachtige en energiezuinige specificaties

Minpunten iPhone 6

  • Camerabult op de achterkant
  • Begint iets verouderd te raken

Review-update: de iPhone 6 is in 2018 geen goede koop meer

De iPhone 6 is anno 2018 zeker geen slecht toestel. Sterker nog: voor de gemiddelde gebruiker is de 6 nog vlot genoeg en door iOS 12 heeft de telefoon een nieuw leven gekregen. Toch raden we je niet aan om de iPhone 6 nu in huis te halen. De hardware is verouderd, de camera niet zo best meer en het is maar afwachten hoe lang de smartphone nog wordt ondersteund.

Ons advies: geef één of twee tientjes uit voor de iPhone 6S, en je krijgt een toestel dat op alle vlakken beter is. Heb je iets meer te besteden, dan is de iPhone 7 een goede optie die bovendien nog jarenlang mee kan gaan.

→ Lees de volledige review-update van de iPhone 6

iPhone 6: de 6 belangrijkste vernieuwingen

Apple bracht de iPhone 6 in september 2014 uit, en introduceerde daarmee voor het eerst twee iPhones tegelijk. Naast de iPhone 6, die al groter was dan zijn voorganger, verscheen er ook een nog grotere iPhone 6 Plus. Beide toestellen zette een nieuwe standaard voor Apple, die het bedrijf tot en met 2017 zou gebruiken. Dit zijn de belangrijkste verbeteringen:

1. Een gloednieuw design na de iPhone 5S

2014 Was een bijzonder jaar voor Apple, want in dat jaar introduceerde het bedrijf een nieuw iPhone-design waar de komende vier jaar alle iPhones op gebaseerd werden. Pas met de komst van de iPhone X in 2017 introduceerde het bedrijf weer een nieuw design voor de iPhone. Dat betekent dat je ook jaren na de release met de iPhone 6 een toestel in huis haalt dat er niet verouderd uitziet.

iPhone 6 achterkant

2. De krachtige A8-chip van Apple

Bij een nieuwe iPhone hoort een nieuwe chip van Apple. Dat was met de iPhone 6 niet anders. Daarmee werd de A8-chip geïntroduceerd, een 64-bit chip die 13 procent sneller is dan de A7-variant in de iPhone 5S. De processor is 20 procent sneller en wordt bijgestaan door een gpu die tot 50 procent betere prestaties levert. Kort gezegd haal je met de iPhone 6 dus een toestel in huis dat al zijn voorgangers ver achter zit laat.

3. Nieuwe camerasensor en True Tone-flitser

Ook op het gebied van camera’s is de iPhone 6 een flinke stap vooruit. Het toestel heeft een 8 megapixel-camera met een volledig nieuwe sensor en een betere true-tone flitser. De camera heeft zogenoemde Focus Pixels, waarmee de autofocus ongeveer twee keer zo snel is. In de praktijk kun je daardoor sneller kiekjes schieten en komt het minder vaak voor dat het onderwerp dat je vastlegt, bewogen is.

Schiet je graag panoramafoto’s dan is er ook goed nieuws: deze kunnen nu maar liefst 43 megapixels groot zijn, waardoor ze meer detail tonen. Daarnaast is gezichtsdetectie sneller geworden, wat weer bijdraagt aan mooiere portretten en selfies. De iPhone 6 heeft helaas geen optische beeldstabilisatie, dat is voorbehouden aan de grotere iPhone 6 Plus. Wel kun je fraaiere video’s in full-hd schieten (1080p). Deze ogen vloeiend aangezien je ze met 30 of 60 beelden per seconde kan schieten.

iPhone 6 scherm

4. Verbeterde accu

iPhone 6 batterij moet net zo lang of langer meegaan als die van de iPhone 5S. De verschillende iPhone 6 modellen krijgen verschillende accugroottes, maar het is niet bekendgemaakt hoeveel mAh ze aan boord hebben. Wel heeft Apple 14 uur gesprekstijd beloofd, met tien dagen standby tijd, 10 uur browsen op 3G-internet en 11 uur op wifi. Hoe dat in werkelijkheid uitpakt, valt nog te bezien, maar de accuduur lijkt verbeterd te worden in de nieuwe iPhone.

De iPhone 6 Plus doet er qua accuduur nog een schepje bovenop. De accu in dat toestel is goed voor 80 uur muziek luisteren, 14 uur video’s kijken en 12 uur browsen via 3G. De 6 en 6 Plus hebben een standby-tijd van respectievelijk 10 en 16 dagen. Dat is vergelijkbaar of zelfs iets beter dan het geval bij hun voorgangers.

5. Een groter 4,7-inch scherm

Het toestel heeft om te beginnen een groter en volledig nieuw ‘Retina HD’ scherm dat 4,7-inch meet. Er is ook een grotere variant aangekondigd met een scherm van 5,5-inch, die iPhone 6 Plus heet. De resolutie van het reguliere model bedraagt 1334 x 750 pixels, wat neerkomt op 326 pixels per inch. Daarmee heeft de iPhone 6 maar liefst 38 procent meer pixels dan de iPhone 5S.

iPhone 6

Ondanks het grotere scherm is de nieuwe iPhone dunner dan ooit. Met een dikte van slechts 6,9 millimeter is hij aanzienlijk slanker dan eerdere Apple-telefoons. Het design heeft een flinke opfrisbeurt gekregen, waarbij het display in de randen lijkt over te lopen. Dat geeft de smartphone een chique, high-end uitstraling die écht bij Apple past. Helaas is het scherm niet van saffierglas gemaakt, maar van een ander soort glas dat kras- en stootbestendig is. Daardoor moet de iPhone 6 niet gelijk in honderd stukken uiteen vallen, wanneer hij uit je handen glipt.

6. Draait op iOS 11

Ondanks dat de iPhone 6 in 2014 uitkwam, draait hij nog steeds op iOS 11. Hierdoor kun je met de 6 nog steeds van nieuwere iOS-functies gebruik maken, en kan het toestel rekenen op de meest recente beveiligingsupdates van Apple.

iPhone 6 review: onze conclusie

Ondanks de plastic strips aan de achterzijde en de cameralens die uitsteekt heeft de iPhone 6 een prachtig design met een sublieme afwerking die je niet vaak ziet bij smartphones. Het toestel voelt dun en licht aan en ligt heerlijk in de hand. Het scherm is qua scherpte geen vooruitgang, maar omdat het gegroeid is, kan het meer informatie tonen. Anderzijds is het display niet zo groot dat je de iPhone niet meer kunt hanteren; integendeel zelfs.

Ook wat prestaties betreft zijn we dik tevreden. De iPhone 6 hapert nooit en het is werkelijk een genot om door de interface te swipen en alle nieuwe functies in iOS 8 te gebruiken. Hard- en software zijn perfect op elkaar afgestemd, wat zorgt voor een ongeëvenaarde gebruikerservaring. Op dit vlak maakt de nieuwe iPhone de verwachtingen meer dan waar, ondanks dat de smartphone misschien weinig vernieuwend is.

→ Lees onze volledige iPhone 6 review

iPhone 6 kleuren

iPhone 6 koopadvies

Omdat de iPhone 6 al wat ouder is, wordt het toestel niet meer rechtstreeks via Apple verkocht. Wel kun je de 6 nog bij talloze Nederlandse webwinkels in huis halen. Bovendien is het een van de populairste refurbished iPhones van het moment. Veel mensen die overgestapt zijn op een nieuwer toestel, hebben hun iPhone 6 ingeleverd bij een refurbished partij. Zij knappen het apparaat weer op en verkopen hem voor een zacht prijsje door, zoals je kunt zien in onze refurbished iPhone 6 vergelijker.

Bekijk voor de actuele iPhone 6 losse prijzen en iPhone 6 abonnementen onze handige prijsvergelijker. Ook de refurbished iPhone 6 is erg populair, waarvan het aanbod ook in onze vergelijker terug te vinden is. Die wordt continu bijgewerkt, zodat jij altijd met de beste deal afrekent.

→ Ga naar de iPhone 6 vergelijker

iPhone 6 alternatieven: de iPhone 8 en iPhone SE

iPhone 8: Hoewel de iPhone 6 en de iPhone 8 qua uiterlijk niet eens zoveel van elkaar verschillen, merk je dit wel degelijk als je met de toestellen aan de slag gaat. Omdat de 8 drie jaar later verscheen, draait het toestel een stuk vlotter en zijn ook de prestaties van de accu en camera merkbaar beter. Een bijkomend voordeel is dat je de iPhone 8 draadloos kunt opladen. Je betaalt hier echter wel weer een fikse meerprijs voor. Het hangt er dus vanaf hoe intensief jij je telefoon gebruikt of een iPhone 8 voor jou beter is dan een iPhone 6. Lees alles over de iPhone 8.

→ Check de actuele iPhone 8 abonnementen in onze vergelijker

iPhone SE: Je verwacht het misschien niet, maar de iPhone SE is ondanks het verouderde uiterlijk een krachtigere iPhone dan de iPhone 6.Het toestel heeft een kleiner scherm en ziet er op het eerste gezicht uit als een iPhone 5S, maar schijn bedriegt. Onder dit herkenbare gezicht zitten betere specificaties en een sterk verbeterde camera. Kijk je dus puur naar de kracht, dan is de SE een betere iPhone dan de iPhone 6. Toch kiezen veel mensen liever voor een 6, door het nieuwere design en het grotere display. Lees alles over de iPhone SE.

→ Check de actuele iPhone SE abonnementen in onze vergelijker

Pluspunten iPhone 6

  • Prachtig design met sublieme afwerking
  • Uitstekende camera's

Minpunten iPhone 6

  • Uitstekende cameralens

iPhone 6 prijzen en aanbiedingen

Bekijk hieronder de meest scherpe iPhone 6 aanbiedingen van dit moment.

iPhone 6 video

Bekijk alle iPhone 6 video's

Laatste berichten

Gerucht: iOS 13 ondersteunt iPhone 6, iPhone SE en iPhone 5S niet meer

Gerucht: iOS 13 ondersteunt iPhone 6, iPhone SE en iPhone 5S niet meer

Nieuws Volgens een nieuw gerucht zal iOS 13 ondersteuning voor meerdere iPhone-generaties stopzetten. De iPhone 6, iPhone SE en iPhone 5S zouden naar verluidt afvallen.
Video: Zo goed zijn de ‘oudere’ iPhones nog in 2019

Video: Zo goed zijn de ‘oudere’ iPhones nog in 2019

Video's Geen behoefte aan de nieuwste iPhones maar toch op zoek naar de smartphones van Apple? In onze review-update ontdek je welke oudere iPhone anno 2019 nog het kopen waard is.
Review-update: de iPhone 6 is in 2019 geen goede koop meer

Review-update: de iPhone 6 is in 2019 geen goede koop meer

6,5

Reviews Met de iPhone 6 zette Apple in 2014 een nieuwe standaard neer, die het bedrijf vervolgens tot en met 2017 zou gebruiken. De smartphone is nog steeds verkrijgbaar, maar in hoeverre is 'ie nog de moeite waard? Tijd voor een nieuwe blik in deze review-update.
‘Apple was bij release iPhone 6 al bang voor gebogen behuizing’

‘Apple was bij release iPhone 6 al bang voor gebogen behuizing’

Nieuws Toen de iPhone 6 en 6 Plus last hadden van een buigende behuizing, hield Apple vol dat er niets aan de hand was. Nu blijkt dat het bedrijf wel degelijk vanaf het begin al wist dat bendgate een probleem was.
Apple compenseert klanten die teveel voor batterijvervanging hebben betaald

Apple compenseert klanten die teveel voor batterijvervanging hebben betaald

Nieuws Mensen die hun iPhone-accu in 2017 hebben laten vervangen krijgen een tegemoetkoming van 60 euro. Wij leggen uit hoe de actie werkt en wat jij moet doen.
Sim only keuzehulp

Download onze app

Download onze app