iPhone 6 Plus

iPhone 6 Plus kopen: alle opties op een rij

De iPhone 6 Plus is verkrijgbaar met abonnement en als los toestel:

De iPhone 6 Plus is de Apple-smartphone uit 2014 en is de grotere variant van de iPhone 6. Het toestel werd op 9 september 2014 onthuld en onderscheidt zich met een fraai 5,5 inch-scherm met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels en een pixeldichtheid van 401 ppi. Verder is de Plus sneller en dunner dan zijn voorgangers en hij heeft de beschikking over een aanzienlijk grotere accu. Lees ook alles over zijn opvolger, de iPhone 6S Plus en iPhone 7 Plus.

Net als zijn kleinere broertje heeft de Plus ondersteuning voor 4G en nfc voor het uitvoeren van contactloze betalingen in combinatie met de vingerafdrukscanner. Apple heeft zowel de hard- als de software onder handen genomen en dat heeft geresulteerd in een bijzondere smartphone met een aantal interessante innovaties. Op deze pagina lees je er alles over. Lees ook ons uitgebreide oordeel in de iPhone 6 Plus review!

iPhone 6 Plus: alles wat je moet weten

Hieronder vind je een round-up met alles wat je moet weten over de iPhone 6 Plus. Na het lezen van dit overzicht ben je weer helemaal up-to-date!

 • 5,5 inch-scherm met een hogere resolutie
 • Releasedatum (in Nederland) op 26 september 2014
 • De vanafprijs van de iPhone 6 Plus bedroeg  €799,-
 • iOS 8 en hoger, A8-processor, tot 128GB opslag en 8MP-camera
 • Innovaties: Betere accuduur, nfc en Apple Pay
 • Een groter en dunner design met licht afgeronde hoeken

iPhone 6 Plus prijzen

Dit zijn de actuele prijzen van de iPhone 6 Plus:

iPhone 6 Plus refurbished

In plaats van het volledige bedrag te betalen voor een nieuwe iPhone 6 Plus, kun je er ook voor kiezen een refurbished iPhone 6 Plus te nemen. Je koopt dan eigenlijk een gebruikte iPhone, die volledig is nagelopen zodat hij weer als nieuw is. Het voordeel is dat je hiermee tientallen euro’s bespaart. Om je te adviseren bij de aanschaf van een refurbished toestel, heeft iPhoned de refurbished koopgids in het leven geroepen. Hier vind je alles over de aanbieders van refurbished in Nederland, en waar je op moet letten bij de aankoop.

Bekijk hier de refurbished koopgids voor alles wat je moet weten

Het laatste iPhone 6 Plus nieuws

Hieronder lees je de laatste nieuwsberichten met betrekking tot de iPhone 6 Plus.

iPhone 6 Plus modellen

iPhone 6 PlusDe iPhone 6 is verkrijgbaar in twee modellen: een regulier model met een 4,7 inch-scherm (die gewoon iPhone 6 heet) en groter toestel met een full-hd-scherm dat 5,5 inch meet de iPhone 6 Plus heet. Beide modellen hebben dunnere schermranden, een powerknop aan de rechter zijkant en wijken af van de 4-inch schermgrootte van de voorgaande iPhone 5S en iPhone 5C. Ze hebben aanzienlijk meer pixels, maar zijn tegelijkertijd een stuk dunner en fraaier vormgegeven.

De iPhone 6 Plus is qua schermgrootte een flinke verandering ten opzichte van eerdere iPhones. Met 5,5 inch valt het toestel tussen een smartphone en een phablet in. Bovendien is de schermresolutie opgeschroefd tot 1080p (full-hd) en is er naast een 16GB- en 64GB-variant ook een model met 128GB aan opslagruimte beschikbaar. Deze iPhone is ideaal voor grootverbruikers, maar heeft wel een fiks prijskaartje. Met 999 euro is de Plus net zo duur als een gemiddelde high-end laptop.

iPhone 6 Plus release (26 september 2014)

iPhone 6 Plus releaseDe iPhone 6 Plus release vond op 26 september 2014 plaats in Nederland en België. Momenteel kun je voor het toestel terecht in de Apple Store en bij verschillende providers en webshops.

Wil je niet de hoofdprijs betalen, dan kun je voor de goedkopere iPhone 5C, iPhone 5S of iPhone 4S gaan. Deze toestellen kun je in de Apple Store bestellen (op de 4S na) of bij diverse providers. De 5S en 5C kunnen overweg met 4G en de laatste versie van iOS. Ook de 4S beschikt over iOS 8, maar het toestel ondersteunt niet 4G.

iPhone 6 Plus prijs en uitvoeringen

iphone6-plus-specs-hero-2014De prijzen van de iPhone 6 Plus zijn – zoals verwacht – hoger dan die van de reguliere iPhone 6 en dit komt voornamelijk door het grotere scherm. De vanafprijs start bij 799 euro en loopt, naarmate je voor meer opslagruimte kiest, op tot maximaal 999 euro voor een 128GB exemplaar. Een model met 64GB aan opslagruimte kost 899 euro, het 32GB model is niet beschikbaar.

iPhone 6 Plus prijzen vergelijken

Via de links hieronder kun je de beste en goedkoopste iPhone 6 Plus aanbiedingen (met 1 of 2 jarig abonnement) van dit moment vergelijken. Wij hebben het makkelijk voor je gemaakt; in onze prijsvergelijker vergelijken we dagelijks meer dan 60.000 actuele prijzen van alle populaire Nederlandse webwinkels, zodat je nooit te veel betaalt voor je iPhone met abonnement:

Tip: check de beste iPhone 6 Plus prijzen en aanbiedingen in onze vergelijker!

iPhone 6 Plus design

Het design van de iPhone 6 Plus is vergelijkbaar met dat van de iPhone 6, al is uiteraard de schermdiagonaal flink toegenomen. Ondanks dat is het toestel slank en gemakkelijk te bedienen, aangezien de powerknop naar de zijkant in verhuisd. Verder kunnen de afgeronde hoeken en de dunne schermrand ons bekoren; je ziet écht dat je met een Apple-telefoon te maken hebt.iPhone 6 Plus foto

Net als zijn voorgangers is de iPhone 6 Plus beschikbaar in het zilver, spacegrijs en goud. Het toestel meet 158 bij 77,8 bij 7,1 millimeter en weegt 172 gram. Daarmee is hij groter en zwaarder dan de iPhone 6, maar voor een grote smartphone zijn de afmetingen te overzien. De eerste reacties op het toestel van Apple-fans, critici en de media zijn dan ook overwegend positief.

iPhone 6 Plus specs op een rij

iPhone 6 Plus specsIn tegenstelling tot de iPhone 6 heeft de iPhone 6 Plus een 5,5 inch-scherm. Het display heeft een resolutie van 1920 bij 1080 pixels (full-hd). Dat komt neer op een enorm hoge pixeldichtheid van 401 ppi. Daarnaast heeft de Plus een zogenoemd ‘horizontal display’, wat inhoudt dat je het toestel in langschapmodus kan houden, waarna er meer informatie kan worden getoond op een overzichtelijke manier. Je kunt de weergave vergelijken met die van de iPad in landschapmodus. Het 4,7 inch-model heeft een iets lagere resolutie van 1334 bij 750 pixels.

Goed, het scherm en de batterij zijn bij de iPhone 6 Plus dus een flink verbeterd. Maar je vraagt je vast af wat er nog meer nieuw is aan dit grote Apple-toestel. De geruchten gingen al een tijdje over een eventueel snellere processor en dit klopt: de iPhone 6 Plus beschikt over een snellere A8-chip en M8-coprocessor van Apple en heeft 1GB aan werkgeheugen. Deze A8-processor is 20 procent sneller en 50 procent energiezuiniger dan zijn voorganger. Bovendien is er ondersteuning voor nfc aan boord. De chip werkt samen met de vingerafdrukscanner en Apple Pay, zodat je binnenkort met je iPhone in winkels contactloos kunt betalen en snel je toestel draadloos kunt koppelen aan allerhande apparatuur. Hoe de nfc-ondersteuning er in Nederland uit komt te zien, is nog even wachten.

iOS 8: dit is allemaal nieuw

iOS 8 screeniOS 8 is meer een evolutie dan een revolutie voor Apple’s mobiele besturingssysteem. Een belangrijk onderdeel binnen deze iOS-versie zijn de interactieve notificaties. Als er een sms binnenkomt via een notificatie, kun je deze naar beneden vegen en meteen reageren middels een tekstvak dat onder het berichtje verschijnt. Ook kun je op deze manier snel uitnodigingen accepteren voor meetings, dankzij een accepteer- of negeer-knopje bij de notificatie.

Daarnaast zijn er widgets in het berichtencentrum toegevoegd. Als gebruiker kun je apps vastpinnen aan het Vandaag-scherm om op de hoogte te blijven van updates. Widgets worden automatisch ververst en gebruikers hebben de keuze om hun eigen widgets te activeren of juist te deactiveren. De widgets worden overigens geleverd met apps. Wanneer je een app installeert, heb je de mogelijkheid om – als de app dit ondersteunt – een officiële widget van de app te activeren.

iOS 8 reviewOok handig is het keyboardsysteem QuickType dat je iOS-apparaat in staat stelt om woordsuggesties te tonen terwijl je typt. Daardoor moeten kromme zinnen en gekke tikfouten tot het verleden behoren. De woordsuggesties moeten relevant zijn voor de context en ontvanger van het bericht. De meer informele gesprekken tonen dus meer informele woordsuggesties en in serieuze gesprekken worden er meer serieuze woordsuggesties aangeboden.

Lees meer over iOS 8.

Drie kleuren en meer opslagruimte

Net zoals het geval bij eerdere iPhones is ook de iPhone 6 Plus in meerdere uitvoeringen beschikbaar. Je kunt kiezen uit de kleuren Spacegrijs, Goud, Zilver (dezelfde kleuren als bij de iPhone 5S) en meer of minder opslaggeheugen. Het instapmodel heeft 16GB, maar grootverbruikers kunnen beter voor 64 of 128GB gaan. Apple heeft ervoor gekozen om geen 32GB-versie uit te brengen van haar nieuwe vlaggenschip. Voordeel is wel dat het 64GB-model maar 100 euro duurder is dan de versie met 16GB opslag.

Verbeterde camera

iPhone 6 Plus cameraDe camera in de iPhone 6 Plus is flink verbeterd en beschikt over optische beeldstabilisatie. Het voordeel hiervan is dat je met de camera van het toestel ook scherpe foto’s schiet als je niet zo’n vaste hand hebt. Foto’s schiet je met een maximale resolutie van 8 megapixels en video’s hebben een resolutie van maximaal 1080p (full-hd). Dankzij de hoge framerate van 30/60 frames ogen video’s altijd vloeiend.

Bovendien kun je met de camera van de iPhone 6 Plus filmen in slowmotion, met 120 of 240 beelden per seconde. Dat levert bijzondere video’s die een haast filmische look hebben. Aan de voorkant is de vernieuwde FaceTime hd-camera te vinden met een betere sensor en een diafragma van f/2.2. De camera laat meer licht binnen met als gevolg betere selfies en videogesprekken.

iPhone 6 Plus innovaties

Net als de iPhone 6 heeft de iPhone 6 Plus een fraai en dun ontwerp met afgeronde hoeken. Onder de motorkap is veel verbeterd en de specs hebben een flinke opfrisbeurt gekregen. Het toestel brengt echter nog andere innovaties met zich mee. Hieronder lichten we er een aantal uit.

Betere accuduur
iphone 6 plus accuDe iPhone 6 Plus accuduur is beter dan die van zijn voorgangers. De accu in de smartphone is volgens Apple goed voor 80 uur muziek luisteren, 14 uur video’s kijken en 12 uur browsen via 3G. De 6 en 6 Plus hebben een standby-tijd van respectievelijk 10 en 16 dagen. Dat is vergelijkbaar of zelfs iets beter dan het geval bij hun voorgangers. Of de accuduur in de praktijk echt zo goed is, moeten we nog testen.

Apple Pay en nfc
Apple PayDe iPhone 6 Plus heeft net als de iPhone 6 een vingerafdrukscanner (Touch ID) en een nfc-chip die je kunt gebruiken om contactloos te betalen. Beide werken samen met Apple Pay, een nieuw betaalplatform waarmee Apple je portemonnee wil vervangen. Bovendien hebben de nieuwe iPhones een chip aan boord die Secure Element heet, om zo te garanderen dat je veilig en gemakkelijk betalingen kunt verrichten. Met de iPhone 6 Plus kun je straks op diverse plekken contactloos betalen en hoef je dus niet meer steeds kleingeld mee te sjouwen. Zodra we meer weten over Apple Pay en hoe het platform werkt in ons land, lees je het hier!

iPhone 6 Plus video

Sinds de onthulling van de iPhone 6 Plus weten we eindelijk hoe het grote vlaggenschip van Apple er definitief uitziet. In de video hieronder kun je de officiële productvideo van Apple bekijken, die de iPhone 6 Plus en iPhone 6 vanuit alle hoeken toont.

Wil je de onthulling van de nieuwe iPhones en de Apple Watch terugkijken, dan kun je hieronder de samenvatting van onze collega’s van OMT bekijken. De volledige keynote is terug te kijken op de site van Apple.

Pluspunten iPhone 6 Plus

 • Uitstekende camera met optische beeldstabilisatie
 • Prima accuduur
 • Uitstekende hardware en gebruikerservaring

Minpunten iPhone 6 Plus

 • Te groot en hierdoor onhandig in gebruik
 • Veel apps zijn nog niet geoptimaliseerd voor dit toestel

iPhone 6 Plus prijzen en aanbiedingen

Bekijk hieronder de meest scherpe iPhone 6 Plus aanbiedingen van dit moment.

iPhone 6 Plus video

Bekijk alle iPhone 6 Plus video's

Laatste berichten

Apple brengt iOS 12.4.2 en watchOS 5.3.2 uit voor oudere iPhones en Apple Watches

Apple brengt iOS 12.4.2 en watchOS 5.3.2 uit voor oudere iPhones en Apple Watches

Nieuws Apple heeft iOS 12.4.2 officieel uitgebracht. Deze update is bedoeld voor ietwat oudere modellen, zoals de iPhone 6 en iPad Air. Ook brengt het bedrijf een watchOS-update uit voor de Series 1 en 2. Zo haal je de updates binnen.
Gerucht: iOS 13 ondersteunt iPhone 6, iPhone SE en iPhone 5S niet meer

Gerucht: iOS 13 ondersteunt iPhone 6, iPhone SE en iPhone 5S niet meer

Nieuws Volgens een nieuw gerucht zal iOS 13 ondersteuning voor meerdere iPhone-generaties stopzetten. De iPhone 6, iPhone SE en iPhone 5S zouden naar verluidt afvallen.
Video: Zo goed zijn de ‘oudere’ iPhones nog in 2019

Video: Zo goed zijn de ‘oudere’ iPhones nog in 2019

Video's Geen behoefte aan de nieuwste iPhones maar toch op zoek naar de smartphones van Apple? In onze review-update ontdek je welke oudere iPhone anno 2019 nog het kopen waard is.
‘Apple was bij release iPhone 6 al bang voor gebogen behuizing’

‘Apple was bij release iPhone 6 al bang voor gebogen behuizing’

Nieuws Toen de iPhone 6 en 6 Plus last hadden van een buigende behuizing, hield Apple vol dat er niets aan de hand was. Nu blijkt dat het bedrijf wel degelijk vanaf het begin al wist dat bendgate een probleem was.
‘Apple vervangt defecte iPhone 6 Plus tijdelijk met iPhone 6S Plus’

‘Apple vervangt defecte iPhone 6 Plus tijdelijk met iPhone 6S Plus’

Nieuws Als je voor het einde van maart een defecte iPhone 6 Plus naar de Apple Store brengt, kun je er zomaar een iPhone 6S Plus voor terugkrijgen.
Sim only keuzehulp

Download onze app

Download onze app