iPhone 3GS

Apple iPhone 3GS
9,0
Scherm 3.5 inch
Camera 3.2 megapixel

Met de iPhone 3G maakte Apple een absoluut statement in het smartphonesegment. Wil je echter een iPhone 3G of iPhone 3GS kopen, dan ben je helaas te laat: zowel de iPhone 3G als de iPhone 3GS zijn niet meer te koop. Je zult dit Apple-toestel, dat in 2009 werd uitgebracht, echter wel nog voor een zacht prijsje op populaire online veilingsites vinden. Houd er wel rekening meer dat de telefoon niet draait op de laatste versie van iOS en ook niet in staat is om alle iPhone apps af te spelen.

Het laatste iPhone 3GS nieuws

Hieronder vind je de laatste nieuwsberichten met betrekking tot de iPhone 3GS. Wil je meer weten over zijn opvolger? Bekijk dan de iPhone 4-toestelpagina.

De iPhone 3GS nader bekeken

De iPhone 3GS heeft afgeronde hoeken en oogt daarmee speelser dan de recentere iPhone 4 en iPhone 5. Er loopt een chique chromen ring rondom het display en de achterzijde van de iPhone 3GS bestaat uit een bijzonder soort kunststof. Dit zorgt ervoor dat de telefoon stevig is en tegen een stootje kan.

Het design heeft wat weg van de iPhone 5C, al is dat toestel voorzien van een groter 4 inch-scherm en snellere hardware. De iPhone 3GS doet het met een 3,5 inch-scherm met een resolutie van 480 bij 320 pixels en heeft een 600MHz-processor. De telefoon is verder voorzien van 8, 16 of 32GB aan opslaggeheugen en 256MB aan werkgeheugen. iOS 6.1 was de laatste software-update die de iPhone 3GS heeft ontvangen.

iPhone 3GS

Apple-toestel met gps en een camera

De telefoon beschikt verder over een digitaal kompas en een GPS. Veel applicaties kunnen hiervan gebruikmaken, zoals Google Maps en TomTom. Deze iPhone is dan ook uitermate geschikt om mee te navigeren in de auto, op de fiets of lopend. Daarnaast is er een 3,2-megapixel-camera aan boord waarmee je foto’s kunt maken en video’s (vga, 30 frames per seconden) kunt schieten.

Zoals je in de video hierboven ziet, is de iPhone 3GS een combinatie van drie producten in één: een revolutionaire telefoon, een iPod met breedbeeldscherm en een toestel waarmee je kunt internetten en e-mailen. In vergelijking met de iPhone 3G is de 3GS sneller en voorzien van een betere camera waarmee je ook kunt filmen. Beide telefoons hebben de smartphonewereld op hun kop gezet en gelden nog steeds als voorbeelden voor de toestellen die erna zijn verschenen.

→ Toe aan een nieuwe iPhone? Bekijk alle iPhone kooptips.

Speciale functies in de iPhone 3GS

De iPhone 3GS is uiterlijk niet anders dan de iPhone 3G; de verschillen zitten aan de binnenkant. De telefoon is met name sneller (de ‘S’ in de titel staat voor ‘speed’), maar kent meer verbeteringen en toevoegingen. Zo is de iPhone 3GS de eerste iPhone waarmee je filmpjes op kunt nemen.

Eveneens nieuw is de functie Voice Control: je telefoon al pratende besturen. De 3GS is eveneens de eerste iPhone met een opslagcapaciteit van 32 gigabyte, de eerdere modellen hadden maximaal 16GB opslag.

Phone 3GS ondersteunt 4 versies van iOS

De iPhone wordt standaard geleverd met iOS 3, en heeft drie grote jaarlijkse updates meegemaakt. iOS 6 is de laatste versie waarop de iPhone 3GS zal draaien; iOS 7 wordt niet meer aangeboden voor de 3GS.

De iPhone 3GS in beweging

Bekijk onderstaand filmpje om de iPhone 3GS in beweging te zien! Vergeleken met de telefoons die je tegenwoordig in de winkels vindt, is deze Apple-telefoon bijzonder compact en stevig. Net als de iPhone 5C bestaat de 3GS voor een groot gedeelte uit stevig plastic.

<!-no-adsense–>

Pluspunten iPhone 3GS

  • Gebruiksgemak
  • Goede prestaties
  • Innovatief design

Minpunten iPhone 3GS

  • Accuduur
iPhone 3GS
9,0
Welke iPhone 3GS wil je?
Wij hebben momenteel geen iPhone 3GS aanbiedingen voor je. Vergelijk hier alle iPhones Vergelijk hier alle iPhones
Sim only nodig?

Laatste berichten

Deze MacBooks en iPhones repareert Apple vanaf 30 juni niet meer

Deze MacBooks en iPhones repareert Apple vanaf 30 juni niet meer

Nieuws Een flinke lijst met onder meer MacBooks Airs, Pro’s, een AirPort Express en iPhone-modellen komen eind juni op de zwarte lijst te staan bij Apple. Check hier of jouw apparaat er tussen zit.
Waarom Time de iPhone de meest invloedrijke gadget ooit vindt

Waarom Time de iPhone de meest invloedrijke gadget ooit vindt

Nieuws Time Magazine heeft de 50 meest invloedrijke gadgets uit de geschiedenis op een rij gezet. De iPhone staat met stip op de eerste plek, maar waarom precies?
Deze apparaten worden straks niet meer door Apple ondersteund

Deze apparaten worden straks niet meer door Apple ondersteund

Nieuws Apple bestempelt enkele van zijn eigen apparaten tot 'antiek' en 'verouderd'. In juni wordt daarom de ondersteuning voor deze iPhones en Macs stopgezet.
Foto’s: zo verhoudt de iPhone 6 camera zich ten opzichte van andere iPhones

Foto’s: zo verhoudt de iPhone 6 camera zich ten opzichte van andere iPhones

Nieuws In deze iPhone camera vergelijking wordt steeds van hetzelfde beeld een foto gemaakt, met verschillende iPhones: van de eerste tot de iPhone 6.
Dit zijn alle iPhone generaties in één speedtest

Dit zijn alle iPhone generaties in één speedtest

Video's Van 2G tot 6 Plus, welke iPhone komt het beste uit de test? Het antwoord op die vraag is niet verrassend. Natuurlijk zijn de nieuwe iPhones veel sneller dan de eerste toestellen. Het blijft wel interessant hoe de iPhone in de afgelopen jaren steeds sneller is geworden en wat de verschillen precies zijn.