Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

De iPhone 2020 wordt de opvolger van de iPhone 11, iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max. Op deze pagina bundelen we alle geruchten over nieuwe functies, releasedata en de prijs.

Alles wat we nu al weten over de iPhone 2020

De iPhone 2020 laat nog even op zich wachten, maar nog voordat de iPhone 11 en iPhone 11 Pro in de winkels lagen verschenen er al geruchten over dit toestel. Naar verwachting zal Apple in het najaar van 2020 wederom drie nieuwe iPhones uitbrengen, wat rechtstreekse opvolgers van de drie 2019 iPhones zijn.

iPhone 2020

iPhone 2020 releasedatum

Op het moment van schrijven is er nog weinig concreets bekend over een iPhone 2020 releasedatum. Kijken we echter naar voorgaande jaren, dan kunnen we toch een aardige inschatting maken over wanneer de toestellen in Nederlandse winkels liggen. Zo onthult Apple al jaren de nieuwe iPhone tijdens een speciaal evenement in september, waarna de smartphones een week later te koop zijn. Reken er dus maar op dat ook de drie 2020 iPhones eind september verkrijgbaar zijn in Nederland, zeker nu Nederland al jaren deel uitmaakt van de eerste groep landen waar Apple zijn nieuwe producten uitbrengt.

iPhone 2020 functies en verbeteringen

In de aanloop naar de officiële aankondiging verschijnen er tal van geruchten. Wij bundelen de belangrijkste op deze pagina en richten ons op de nieuwe functies en verbeteringen. Deze pagina werken we regelmatig bij met nieuwe informatie.

1. Geen notch en nieuwe schermformaten

Na drie jaar is het tijd voor wat grotere aanpassingen. Apple zou van plan zijn om de notch-uitsnede aan de bovenkant van het scherm weg te halen. Het zou het bedrijf gelukt zijn om de benodigde sensoren voor Face ID zo klein te maken dat ze in de schermranden verwerkt kunnen worden. Daardoor vult het display nu echt de volledige voorkant van het toestel.

iPhone 2020

Dat heeft ook invloed op de schermformaten. De opvolger van de iPhone 11 zou hetzelfde 6,1 inch-schermformaat behouden, maar de nieuwe iPhone 11 Pro en 11 Pro Max krijgen respectievelijk een 5,4- en 6,7 inch-display. Dat zou betekenen dat de nieuwe iPhone 11 Pro een kleiner scherm krijgt, wat het toestel ook handzamer moet maken en verder onderscheidt van de rest.

2. Nieuw design dat lijkt op iPhone 4

Samen met het nieuwe scherm zou Apple ook het design van de iPhone weer aanpassen. Hiervoor kijkt Apple in het verleden en keert het bedrijf terug naar de dagen van de iPhone 4. Dat zou betekenen dat het toestel een wat platter ontwerp krijgt, met een metalen frame rondom het apparaat. De iPhone 4 is volgens veel Apple-fans nog steeds de mooiste iPhone, mogelijk heeft die populariteit een rol gespeeld bij deze keuze om elementen van dat ontwerp terug te laten keren.

3. Vingerafdrukscanner in het display

Hoewel de drie iPhones van 2020 nog steeds een Face ID-camera krijgen, zou Apple ook Touch ID laten terugkeren. Niet met een ouderwetse homeknop, maar door de sensor volledig in het scherm te verwerken. Daardoor zou je in theorie je iPhone kunnen ontgrendelen door simpelweg je vinger op het display te leggen, waarna de sensor je vingerafdruk herkent en toegang geeft. Dat zou nog sneller en makkelijker werken dan gezichtsherkenning en kan ook gebruikt worden om betalingen goed te keuren of toegang te krijgen tot wachtwoord-apps.

iPhone 2020

4. Dezelfde driedubbele cameralens

De camera kreeg in 2019 een grote upgrade, dus reken er maar op dat de iPhone 2020 dezelfde driedubbele cameralens gebruikt als het 2019-model. Deze maakt onder meer veel betere foto’s in het donker en geeft nieuwe opties bij het inzoomen en uitzoomen van zowel foto’s als video’s. Wel verwachten we dat Apple de software van de camera verder zal vernieuwen, waardoor bijvoorbeeld de speciale Nachtmodus nog beter gaat werken.

5. Alle iPhones een oled-scherm

De iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max hadden al een oled-scherm, maar de goedkopere iPhone 11 moet het nog steeds doen met een ouderwetser lcd-display. In 2020 trekt Apple dit gelijk en rust het bedrijf alle 2020 iPhones volgens een gerucht uit met deze betere schermtechniek. Dat zorgt onder meer voor betere accuduur, mooiere kleuren en andere visuele verbeteringen.

6. Ondersteuning voor 5G?

Voorlopig hebben we er nog weinig aan, maar langzaam maar zeker komt 5G beschikbaar in Nederland. Apple zou de iPhones van 2020 alvast voorbereiden op deze nieuwe draadloze techniek en alle drie de toestellen uitrusten met 5G-ondersteuning. Dat maakt ze direct toekomstigbestendig en kun je er weer een paar jaar mee vooruit.

iPhone 2020 video

Laatste berichten

‘Grotere accu voor iPhone 2020 mogelijk door kleiner onderdeel’

‘Grotere accu voor iPhone 2020 mogelijk door kleiner onderdeel’

Nieuws Een nieuw ontworpen overspanningsbeveiliging in de iPhone 2020 is veel kleiner en laat daarom ruimte over voor een grotere accu.
Nieuwsoverzicht week 49: Spotify Wrapped 2019, streamingdienst Plex en meer

Nieuwsoverzicht week 49: Spotify Wrapped 2019, streamingdienst Plex en meer

Nieuws Ook deze week gebeurde er het een en ander op het gebied van Apple. Niet alles kunnen volgen? Geen probleem. Dit is het belangrijkste iPhone-nieuws van de afgelopen dagen op een rijtje.
‘Apple brengt volgend jaar vijf iPhones uit, eerste iPhone zonder Lightning-poort in 2021’

‘Apple brengt volgend jaar vijf iPhones uit, eerste iPhone zonder Lightning-poort in 2021’

Nieuws 2020 wordt een druk jaar voor Apple. Het bedrijf zou maar liefst vijf iPhones willen uitbrengen. Pas in 2021 komt een compleet nieuw model uit. Deze iPhone wordt zonder Lightning-aansluiting geleverd. Dat, en meer, claimt een betrouwbare bron.
‘Apple en Qualcomm werken samen aan 5G-modem voor iPhone’

‘Apple en Qualcomm werken samen aan 5G-modem voor iPhone’

Nieuws Apple en Qualcomm werken samen aan 5G-ondersteuning voor een toekomstige iPhone. Dat is bijzonder, want de twee bedrijven hadden in het verleden niet de beste relatie. Inmiddels hebben ze de strijdbijl begraven en werken ze aan een 5G-modem.
Gerucht: Volgende iPhone krijgt ultrasone vingerafdrukscanner onder het scherm

Gerucht: Volgende iPhone krijgt ultrasone vingerafdrukscanner onder het scherm

Nieuws De iPhone 2020 krijgt een ultrasone vingerafdrukscanner, die een 3D-scan van je vinger maakt. Het bericht is afkomstig van een twijfelachtige bron, maar krijgt het voordeel van de twijfel. Dit is waarom.
Sim only keuzehulp

Download onze app

Download onze app