Op deze pagina lees je alles over de iPhones die in 2020 uitkomen: het drukste iPhone-jaar ooit met maar liefst vijf nieuwe toestellen: van de iPhone SE tot de iPhone 12 en 12 mini.

In het kort

Het is bijna zover: in oktober onthult Apple zijn nieuwe telefoons. Zoals altijd lekt er in aanloop naar de presentatie een hoop informatie uit. Deze pagina werkt de redactie van iPhoned voortdurend bij met de meest betrouwbare geruchten, zodat jij steeds beter weet wat je kunt verwachten. Dit is in het kort wat we van de iPhone in 2020 verwachten:

 • Vijf modellen in totaal: iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max en de al verkrijgbare iPhone SE 2020
 • De 2020 iPhones worden waarschijnlijk op 13 oktober 2020 aangekondigd
 • Grotendeels dezelfde camera’s als iPhone 11-serie
 • Alle iPhone 12-modellen krijgen een oled-scherm
 • Vernieuwd design voor iPhone 12-telefoons
 • Misschien klaar voor 5G, al heb je er in Nederland weinig aan
 • A14processor met iOS 14

De iPhone 11 tijdelijk met €100 korting op AirPods!

De iPhone 11 bij KPN:
✔ Unlimited Data (supersnel 4G)
✔ Onbeperkt bellen en SMS’en
Tijdelijk tot €10 korting op Unlimited data!

Meer info Bekijk aanbieding

iPhone 2020: dit zijn de verwachtingen

In 2020 brengt Apple nog vier iPhones uit. Naast opvolgers voor de iPhone 11, 11 Pro en 11 Pro Max staat er ook één compleet nieuw model op de planning, de iPhone 12 mini. Qua design zouden de toestellen op de iPhone 4 gaan lijken. Bereid je dan ook voor op een hoekig ontwerp en een ‘plat’ scherm.

Over dat scherm gesproken, waarschijnlijk worden de nieuwe toestellen weer iets groter dan de huidige iPhones. De 12 Pro en 12 Pro Max zouden daarnaast een nieuwe schermtechniek krijgen, ProMotion. Dit staaltje techniek levert vloeiendere beelden op. Qua camera’s verwachten we weinig grote verschillen, omdat dat onderdeel in 2019 al flink werd vernieuwd.

Verder is het zo goed als zeker dat de 2020 iPhones op de A14-processor gaan draaien en bij uitkomst direct iOS 14 aan boord hebben, de nieuwste softwareversie. De toestellen worden hoogstwaarschijnlijk dit najaar aangekondigd. Waarschijnlijk gaat het instapmodel een vanafprijs van minstens 809 euro krijgen, dezelfde adviesprijs als de iPhone 11 in 2019 had.

Vijf iPhones in 2020

In 2019 onthulde Apple drie smartphones: de iPhone 11, iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max. Daar komen dit jaar vermoedelijk twee toestellen bij. De meeste geruchten wijzen erop dat Apple dit jaar in totaal vijf iPhones uitbrengt. De iPhone SE 2020 is al lang en breed verkrijgbaar, dus we verwachten dit jaar nog vier andere toestellen te zien: iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max.

Release

De iPhone 12, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max en iPhone 12 mini worden waarschijnlijk begin of halverwege oktober 2020 aangekondigd. Hierna zijn de toestellen op z’n vroegst vanaf half oktober te koop.

Apple bevestigde namelijk zelf al dat de nieuwe iPhones “een paar weken” vertraging hebben opgelopen. Normaliter legt het bedrijf haar nieuwe toestellen al halverwege september 2020 in de winkels.

2020 is een vreemd jaar voor Apple. Het Apple-event van 15 september stond namelijk niet in het teken van de iPhone 12. In plaats daarvan kregen we de iPad 2020, iPad Air 2020, Apple Watch Series 6 en Apple Watch SE te zien. Normaal gesproken kondigt het bedrijf haar nieuwe iPhones áltijd in september aan.

Prijs

Over de prijs van de iPhone 2020 is nog maar weinig bekend. Zoals altijd houdt Apple de lippen stijf op elkaar. Aangezien de toestellen waarschijnlijk geen revolutionaire veranderingen met zich meebrengen en ongeveer op dezelfde doelgroep gericht zijn verwachten we dat de prijs ongeveer gelijk blijft. Dat betekent het volgende voor de iPhone 2020 prijzen:

 • iPhone 12: 809 euro
 • iPhone 12 mini: 759 euro
 • iPhone 12 Pro: 1159 euro
 • iPhone 12 Pro Max: 1259 euro

iPhone 12 Pro winnen

Eén ding staat vast dit jaar: iPhoned gaat weer de nieuwe iPhone weggeven. Wil je de iPhone 12 Pro winnen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. Zodra de opvolger van de iPhone 11 Pro in Nederland verkrijgbaar is kiezen wij een willekeurige winnaar onder alle abonnees. Ben je al ingeschreven? Dan doe je dus automatisch mee met de winactie. Succes met meedoen!

iPhone 2020: alle vernieuwingen op een rij

Zoals altijd zegt Apple zelf niks over waar ze mee bezig zijn. Gelukkig zijn er meer dan genoeg telecominsiders die doorlopend nieuwtjes over de nieuwe modellen naar buiten brengen. Op basis van deze berichten kunnen we dit overzicht samenstellen. Dit verwachten we van de iPhone 2020:

1. Design: nieuw ontwerp

Sinds de iPhone X zien alle nieuwe Apple-telefoons er ongeveer hetzelfde uit. Dat zou met de iPhone 2020 weleens kunnen veranderen. Volgens geruchten grijpt Apple voor de nieuwe modellen namelijk terug naar het iPhone 4-design van weleer. Dit betekent dat de resterende modellen een hoekig ontwerp met plat scherm, metalen frame en scherpe hoeken krijgt.

Qua kleuropties is er nog maar weinig bekend. Omdat de iPhone 11 in zes kleuren verkrijgbaar is, lijkt het aannemelijk dat de iPhone 12 ook de meest kleurrijke Apple-telefoon wordt. De duurdere iPhone 12 Pro en Pro Max zijn daarentegen waarschijnlijk in het goud, middernachtgroen, spacegrijs en zilver verkrijgbaar. Welke jasjes de iPhone 12 mini krijgt, is nog niet bekend.

2. Camera combineert oud en nieuw

2019 was een belangrijk jaar voor de iPhone-camera. We verwachten daarom dat dit jaar ingetogener wordt. De iPhone 12 (en mini) zou daarom net als de huidige iPhone 11 een dubbele cameralens krijgen. Deze module bestaat hoogstwaarschijnlijk uit een hoofdcamera en groothoekcamera.

De iPhone 11 Pro ging er vorig jaar flink op vooruit omdat hij een derde lens kreeg. Insiders claimen dat Apple dit jaar voor eenzelfde cameramodule kiest, maar hier een extra LiDAR-sensor bij plakt. Deze sensor kennen we van de iPad Pro 2020. Zo’n sensor is ideaal voor het meten van afstanden en gebruik je bijvoorbeeld voor augmented reality.

iphone 12 pro

3. Display: groter, oled en ProMotion

Naar verwachtingen worden de duurste 2020 iPhones groter dan hun voorgangers. De opvolger van de iPhone 11 groeit volgens geruchten niet uit zijn jasje:

 1. iPhone 12 met 6,1 inch-scherm
 2. iPhone 12 mini met 5,4 inch-scherm
 3. iPhone 12 Pro met 6,1 inch-scherm
 4. iPhone 12 Pro Max met 6,7 inch-scherm

Ter vergelijking, de huidige iPhones hebben de volgende afmetingen:

 1. iPhone 11 heeft een 6,1 inch-scherm
 2. iPhone 11 Pro heeft een 5,8 inch-scherm
 3. iPhone 11 Pro Max heeft een 6,5 inch-scherm

Er waait niet alleen een frisse wind qua schermformaten, ook de onderliggende techniek gaat op de schop. Apple zou dit jaar namelijk eindelijk volledig overstappen op oled-schermen. Deze zijn kwalitatief beter dan lcd-panelen en leveren bijvoorbeeld mooiere kleuren, diepere zwarttinten en betere contrastwaarden op.

Dit gerucht is fijn voor mensen die het instapmodel van de iPhone 2020 op het oog hebben. De iPhone XR uit 2018 en iPhone 11 van een jaar later zijn namelijk goedkopere versies van de high-end iPhones die destijds uitkwamen. Om de prijs te drukken plaatste Apple een lcd-scherm in beide toestellen, terwijl de luxere varianten met oled werden uitgerust.

Een opmerkelijk, maar hardnekkig gerucht claimt dat de vier 2020 iPhones Touch ID onder het scherm krijgen. Dit houdt in dat de telefoons geen fysieke thuisknop krijgen, maar een virtuele. Android-telefoons beschikken al langer over zo’n scanner onder het beeldscherm, maar voor iPhones zou het een primeur zijn.

Daarnaast lijkt het erop dat de duurste 2020 iPhones, de 12 Pro en 12 Pro Max, een ProMotion-display krijgen. Zo’n scherm ververst 120 keer per seconde en dat levert vloeiende beelden op. Huidige iPhones blijven op een ververssnelheid van 60Hz steken. Je merkt dit bijvoorbeeld tijdens het scrollen door menu’s en bij het bekijken van animaties.

4. Klaar voor 5G?

De Nederlandse 5G-veiling is inmiddels van start gegaan en ook de telefoonfabrikanten zijn volop in de weer met de opvolger van 4G. Of dit ook voor Apple geldt, is nog even de vraag. We horen al jaren geruchten over de komst van een mogelijke iPhone met 5G, maar voorlopig blijft het bij geruchten.

En mocht de iPhone 2020 met de nieuwe netwerkstandaard overweg kunnen, dan hebben wij Nederlanders er alsnog weinig aan. Tot nog toe biedt namelijk geen enkele provider een volledige 5G-ervaring aan. Sterker nog, de belangrijkste 5G-frequentie, de zogeheten 3,5GHz-band, wordt pas in 2022 geveild. Wil je meer weten over het Nederlandse 5G-netwerk? Lees dan onderstaand artikel.

5. Nieuwe A14-chip en iOS 14

Qua specificaties is het niet meer dan logisch dat de iPhone 2020 standaard een A14-processor krijgt. Welke vernieuwingen de opvolger van de A13-chip heeft is momenteel nog onduidelijk. Het ligt echter voor de hand dat de A14-processor niet alleen sneller, maar ook energiezuiniger is.

Uiteraard draait de nieuwe iPhone bij uitkomst op iOS 14, dé Apple software-update van 2020. De opvolger van iOS 13 introduceert tal van vernieuwingen. De meest in het oog springende zijn widgets. Deze vensters geven de belangrijkste informatie/actie van een app op het thuisscherm van je iPhone weer, zonder dat je de applicatie in kwestie hiervoor hoeft te openen.

6. Ook nieuw bij de iPhone 2020

Tot slot nog wat opmerkelijke geruchten. Volgens meerdere telecominsiders zou de iPhone 2020 standaard zonder oplader geleverd worden. Niet alleen kan Apple hierdoor besparen op productiekosten, ook de verpakking kan hierdoor verkleind worden. Daarnaast scheelt dit in de strijd tegen e-waste, omdat jarenlange iPhone-gebruikers waarschijnlijk al een oplaadblokje hebben liggen.

Duurzaamheid lijkt sowieso een steeds belangrijker thema voor Apple te worden. De fabrikant zou de nieuwe oplaadkabels namelijk steviger willen maken, waardoor ze minder snel breken. Tot slot horen we van sommige telecominsiders dat Apple de standaard meegeleverde EarPods achterwege zou willen laten. De motivatie hierachter is simpel: de iPhone-maker wil de verkoop van haar eigen AirPods stimuleren.

Blijf op de hoogte van de iPhone 2020

Houd iPhoned in de gaten, download onze gratis app of meld je aan voor de nieuwsbrief om niets te missen. Lees tot aan de officiële aankondiging op 15 september meer over de nieuwe iPhones op de toestelpagina’s.

iPhone 2020 video

iPhone 2020
Apple iPhone 2020
Welke iPhone 2020 wil je?
Wij hebben momenteel geen iPhone 2020 aanbiedingen voor je. Vergelijk hier alle iPhones Vergelijk hier alle iPhones
Sim only nodig?
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's