iPhone 2020

Apple iPhone 2020
Scherm 6.1 inch
Camera 12 megapixel

De iPhone 2020 wordt de opvolger van de iPhone 11, iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max. Op deze pagina bundelen we alle geruchten over nieuwe functies, releasedata en de prijs.

Alles wat we nu al weten over de iPhone 2020

De iPhone 2020 laat nog even op zich wachten, maar nog voordat de iPhone 11 en iPhone 11 Pro in de winkels lagen verschenen er al geruchten over dit toestel. Naar verwachting zal Apple in het najaar van 2020 maar liefst vier nieuwe iPhones uitbrengen, wat rechtstreekse opvolgers van de drie 2019 iPhones zijn en een kleiner extra exemplaar.

iPhone 2020

iPhone 2020 releasedatum

De eerste geruchten over de iPhone 2020 releasedatum zijn alles behalve verrassend. Apple onthult namelijk al jaren de nieuwe iPhone tijdens een speciaal evenement in september, waarna de smartphones een week later te koop zijn. Reken er dus maar op dat ook de vier 2020 iPhones eind september verkrijgbaar zijn in Nederland, zeker nu Nederland al jaren deel uitmaakt van de eerste groep landen waar Apple zijn nieuwe producten uitbrengt.

Voordat deze vier toestellen uitkomen, was het in de eerste helft van 2020 eerst tijd voor de iPhone SE 2020. Wil je hier meer over weten? Check dan ons uitgebreide iPhone SE 2020 pagina.

iPhone 2020 functies en verbeteringen

In de aanloop naar de officiële aankondiging verschijnen er tal van geruchten. Wij bundelen de belangrijkste op deze pagina en richten ons op de nieuwe functies en verbeteringen. Deze pagina werken we regelmatig bij met nieuwe informatie.

1. Geen notch en nieuwe schermformaten

Na drie jaar is het tijd voor wat grotere aanpassingen. Apple zou van plan zijn om de notch-uitsnede aan de bovenkant van het scherm weg te halen. Het zou het bedrijf gelukt zijn om de benodigde sensoren voor Face ID zo klein te maken dat ze in de schermranden verwerkt kunnen worden. Daardoor vult het display nu echt de volledige voorkant van het toestel.

iPhone 2020

Dat heeft ook invloed op de schermformaten. De opvolger van de iPhone 11 zou hetzelfde 6,1 inch-schermformaat behouden, maar de nieuwe iPhone 11 Pro en 11 Pro Max krijgen respectievelijk een 6,1- en 6,7 inch-display. Dat zou betekenen dat de nieuwe iPhone 11 Pro een groter scherm krijgt. Daardoor valt het verschil met de nieuwe 5,4 inch-iPhone extra goed op. Dit is het kleinere toestel waar iPhone SE-liefhebbers al jaren om lijken te vragen. Met een modern design en een scherm dat de voorkant vult, is dit een klein en handzaam toestel met een goede camera.

2. Nieuw design dat lijkt op iPhone 4

Samen met het nieuwe scherm zou Apple ook het design van de iPhone weer aanpassen. Hiervoor kijkt Apple in het verleden en keert het bedrijf terug naar de dagen van de iPhone 4. Dat zou betekenen dat het toestel een wat platter ontwerp krijgt, met een metalen frame rondom het apparaat. De iPhone 4 is volgens veel Apple-fans nog steeds de mooiste iPhone, mogelijk heeft die populariteit een rol gespeeld bij deze keuze om elementen van dat ontwerp terug te laten keren.

3. Vingerafdrukscanner in het display

Hoewel de vier iPhones van 2020 nog steeds een Face ID-camera krijgen, zou Apple ook Touch ID laten terugkeren. Niet met een ouderwetse homeknop, maar door de sensor volledig in het scherm te verwerken. Daardoor zou je in theorie je iPhone kunnen ontgrendelen door simpelweg je vinger op het display te leggen, waarna de sensor je vingerafdruk herkent en toegang geeft. Dat zou nog sneller en makkelijker werken dan gezichtsherkenning en kan ook gebruikt worden om betalingen goed te keuren of toegang te krijgen tot wachtwoord-apps.

iPhone 2020

4. Dezelfde driedubbele cameralens

De camera kreeg in 2019 een grote upgrade, dus reken er maar op dat de iPhone 2020 dezelfde driedubbele cameralens gebruikt als het 2019-model. Deze maakt onder meer veel betere foto’s in het donker en geeft nieuwe opties bij het inzoomen en uitzoomen van zowel foto’s als video’s. Wel verwachten we dat Apple de software van de camera verder zal vernieuwen, waardoor bijvoorbeeld de speciale Nachtmodus nog beter gaat werken.

Zowel het kleinere 5,4 inch- als het 6,1 inch-model zou een dubbele cameralens krijgen, net zoals de iPhone 11 dat destijds had.

5. Alle iPhones een oled-scherm

De iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max hadden al een oled-scherm, maar de goedkopere iPhone 11 moet het nog steeds doen met een ouderwetser lcd-display. In 2020 trekt Apple dit gelijk en rust het bedrijf alle 2020 iPhones volgens een gerucht uit met deze betere schermtechniek. Dat zorgt onder meer voor betere accuduur, mooiere kleuren en andere visuele verbeteringen.

6. Ondersteuning voor 5G?

Voorlopig hebben we er nog weinig aan, maar langzaam maar zeker komt 5G beschikbaar in Nederland. Apple zou de iPhones van 2020 alvast voorbereiden op deze nieuwe draadloze techniek en alle drie de toestellen uitrusten met 5G-ondersteuning. Dat maakt ze direct toekomstigbestendig en kun je er weer een paar jaar mee vooruit.

Een gerucht stelt echter dat Apple 5G-ondersteuning niet toevoegt aan iPhones in landen die tegen het einde van dit jaar geen 5G dekking hebben. Dat zou betekenen dat alle 2020 iPhones in Nederland ook in de toekomst deze nieuwe standaard van mobiel internet niet kunnen gaan gebruiken.

7. Draait standaard op iOS 14

Tijdens WWDC 2020 krijgen we iOS 14 te zien, de opvolger van iOS 13 die Apple volgens de geruchten voornamelijk op het verbeteren van stabiliteit richt. Nadat de update is onthuld zullen er meerdere testversies verschijnen, zodat de software klaar is om in september standaard op alle vier deze nieuwe toestellen te draaien. Meer weten over iOS 14? Check ons overzicht met alle geruchten, ondersteunende toestellen en meer.

iPhone 2020
Welke iPhone 2020 wil je?
Wij hebben momenteel geen iPhone 2020 aanbiedingen voor je. Vergelijk hier alle iPhones Vergelijk hier alle iPhones
Sim only nodig?

iPhone 2020 video

Laatste berichten

Waarom de iPhone 12 (g)een oplader moet krijgen: 3 argumenten voor en 3 tegen

Waarom de iPhone 12 (g)een oplader moet krijgen: 3 argumenten voor en 3 tegen

Nieuws De iPhone 12 die later dit jaar uitkomt zou geen oplader in het doosje hebben. In plaats daarvan moeten klanten een losse adapter aanschaffen. Is dat een goede keuze van Apple, of niet? Tijd om de voor- en tegenargumenten te bespreken.
‘iPhone 12 wordt zonder oplader geleverd om prijs te drukken’

‘iPhone 12 wordt zonder oplader geleverd om prijs te drukken’

Nieuws De iPhone 12 wordt zonder oplader geleverd, waardoor het prijskaartje van de iPhone 11-opvolger niet verandert. De twee nieuwe iPads die later dit jaar uitkomen hebben dan weer wel standaard een oplader in de doos.
Gerucht: iPhone 12 krijgt een plat scherm dat doet denken aan iPhone 4

Gerucht: iPhone 12 krijgt een plat scherm dat doet denken aan iPhone 4

Nieuws Apple gaat dit jaar voor een ander ontwerp. De iPhone 12 krijgt volgens een nieuw gerucht een 'plat' scherm in plaats van schermranden die vloeiend in de behuizing doorlopen.
Apple-leverancier: ‘iPhone 12 verschijnt pas in oktober’

Apple-leverancier: ‘iPhone 12 verschijnt pas in oktober’

Nieuws Als één van de belangrijkste Apple-leveranciers weet Broadcom ongetwijfeld meer over de iPhone 12. Wat deze leverancier betreft is het toestel vertraagd en ligt hij pas op zijn vroegst in oktober in de winkels.
iPhone 2020-geruchten: 9 dingen die we al weten over de nieuwe iPhones

iPhone 2020-geruchten: 9 dingen die we al weten over de nieuwe iPhones

Nieuws We moeten er nog een paar maandjes op wachten, maar er is al een hoop bekend over de iPhone van 2020. Tijd voor een overzicht van de meest betrouwbare geruchten.