iPhone 2020

Apple iPhone 2020
Scherm 6.1 inch
Camera 12 megapixel

De iPhone 2020 wordt de opvolger van de iPhone 11, iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max. Op deze pagina bundelen we alle geruchten over nieuwe functies, releasedata en de prijs.

Alles wat we nu al weten over de iPhone 2020

De iPhone 2020 laat nog even op zich wachten, maar nog voordat de iPhone 11 en iPhone 11 Pro in de winkels lagen verschenen er al geruchten over dit toestel. Naar verwachting zal Apple in het najaar van 2020 maar liefst vier nieuwe iPhones uitbrengen, wat rechtstreekse opvolgers van de drie 2019 iPhones zijn en een kleiner extra exemplaar.

iPhone 2020

iPhone 2020 releasedatum

De eerste geruchten over de iPhone 2020 releasedatum zijn alles behalve verrassend. Apple onthult namelijk al jaren de nieuwe iPhone tijdens een speciaal evenement in september, waarna de smartphones een week later te koop zijn. Reken er dus maar op dat ook de vier 2020 iPhones eind september verkrijgbaar zijn in Nederland, zeker nu Nederland al jaren deel uitmaakt van de eerste groep landen waar Apple zijn nieuwe producten uitbrengt.

Voordat deze vier toestellen uitkomen, is het in de eerste helft van 2020 eerst tijd voor de iPhone SE 2 (of iPhone 9). Wil je hier meer over weten? Check dan ons uitgebreide iPhone SE 2 overzicht.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

iPhone 2020 functies en verbeteringen

In de aanloop naar de officiële aankondiging verschijnen er tal van geruchten. Wij bundelen de belangrijkste op deze pagina en richten ons op de nieuwe functies en verbeteringen. Deze pagina werken we regelmatig bij met nieuwe informatie.

1. Geen notch en nieuwe schermformaten

Na drie jaar is het tijd voor wat grotere aanpassingen. Apple zou van plan zijn om de notch-uitsnede aan de bovenkant van het scherm weg te halen. Het zou het bedrijf gelukt zijn om de benodigde sensoren voor Face ID zo klein te maken dat ze in de schermranden verwerkt kunnen worden. Daardoor vult het display nu echt de volledige voorkant van het toestel.

iPhone 2020

Dat heeft ook invloed op de schermformaten. De opvolger van de iPhone 11 zou hetzelfde 6,1 inch-schermformaat behouden, maar de nieuwe iPhone 11 Pro en 11 Pro Max krijgen respectievelijk een 6,1- en 6,7 inch-display. Dat zou betekenen dat de nieuwe iPhone 11 Pro een groter scherm krijgt. Daardoor valt het verschil met de nieuwe 5,4 inch-iPhone extra goed op. Dit is het kleinere toestel waar iPhone SE-liefhebbers al jaren om lijken te vragen. Met een modern design en een scherm dat de voorkant vult, is dit een klein en handzaam toestel met een goede camera.

2. Nieuw design dat lijkt op iPhone 4

Samen met het nieuwe scherm zou Apple ook het design van de iPhone weer aanpassen. Hiervoor kijkt Apple in het verleden en keert het bedrijf terug naar de dagen van de iPhone 4. Dat zou betekenen dat het toestel een wat platter ontwerp krijgt, met een metalen frame rondom het apparaat. De iPhone 4 is volgens veel Apple-fans nog steeds de mooiste iPhone, mogelijk heeft die populariteit een rol gespeeld bij deze keuze om elementen van dat ontwerp terug te laten keren.

3. Vingerafdrukscanner in het display

Hoewel de vier iPhones van 2020 nog steeds een Face ID-camera krijgen, zou Apple ook Touch ID laten terugkeren. Niet met een ouderwetse homeknop, maar door de sensor volledig in het scherm te verwerken. Daardoor zou je in theorie je iPhone kunnen ontgrendelen door simpelweg je vinger op het display te leggen, waarna de sensor je vingerafdruk herkent en toegang geeft. Dat zou nog sneller en makkelijker werken dan gezichtsherkenning en kan ook gebruikt worden om betalingen goed te keuren of toegang te krijgen tot wachtwoord-apps.

iPhone 2020

4. Dezelfde driedubbele cameralens

De camera kreeg in 2019 een grote upgrade, dus reken er maar op dat de iPhone 2020 dezelfde driedubbele cameralens gebruikt als het 2019-model. Deze maakt onder meer veel betere foto’s in het donker en geeft nieuwe opties bij het inzoomen en uitzoomen van zowel foto’s als video’s. Wel verwachten we dat Apple de software van de camera verder zal vernieuwen, waardoor bijvoorbeeld de speciale Nachtmodus nog beter gaat werken.

Zowel het kleinere 5,4 inch- als het 6,1 inch-model zou een dubbele cameralens krijgen, net zoals de iPhone 11 dat destijds had.

5. Alle iPhones een oled-scherm

De iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max hadden al een oled-scherm, maar de goedkopere iPhone 11 moet het nog steeds doen met een ouderwetser lcd-display. In 2020 trekt Apple dit gelijk en rust het bedrijf alle 2020 iPhones volgens een gerucht uit met deze betere schermtechniek. Dat zorgt onder meer voor betere accuduur, mooiere kleuren en andere visuele verbeteringen.

6. Ondersteuning voor 5G?

Voorlopig hebben we er nog weinig aan, maar langzaam maar zeker komt 5G beschikbaar in Nederland. Apple zou de iPhones van 2020 alvast voorbereiden op deze nieuwe draadloze techniek en alle drie de toestellen uitrusten met 5G-ondersteuning. Dat maakt ze direct toekomstigbestendig en kun je er weer een paar jaar mee vooruit.

Een gerucht stelt echter dat Apple 5G-ondersteuning niet toevoegt aan iPhones in landen die tegen het einde van dit jaar geen 5G dekking hebben. Dat zou betekenen dat alle 2020 iPhones in Nederland ook in de toekomst deze nieuwe standaard van mobiel internet niet kunnen gaan gebruiken.

7. Draait standaard op iOS 14

Tijdens WWDC 2020 krijgen we iOS 14 te zien, de opvolger van iOS 13 die Apple volgens de geruchten voornamelijk op het verbeteren van stabiliteit richt. Nadat de update is onthuld zullen er meerdere testversies verschijnen, zodat de software klaar is om in september standaard op alle vier deze nieuwe toestellen te draaien. Meer weten over iOS 14? Check ons overzicht met alle geruchten, ondersteunende toestellen en meer.

iPhone 2020 video

Laatste berichten

Opinie: De 5,4 inch-iPhone wordt de iPhone SE 2 waar ik op hoopte

Opinie: De 5,4 inch-iPhone wordt de iPhone SE 2 waar ik op hoopte

Nieuws De langverwachte iPhone SE 2 verschijnt al in maart, maar de compacte iPhone waar ik al jaren naar uitkijk komt pas in september: de 2020 iPhone met een 5,4 inch-scherm.
Gerucht: iPhone 12 Pro wordt in het blauw verkrijgbaar, vervangt groene uitvoering

Gerucht: iPhone 12 Pro wordt in het blauw verkrijgbaar, vervangt groene uitvoering

Nieuws Is blauw jouw kleur? Dan heb je misschien geluk. Volgens een nieuw gerucht gaat Apple namelijk een marineblauwe uitvoering van de duurste iPhone 12 uitbrengen. De middernachtgroen-uitvoering zou daarentegen juist geschrapt worden.
‘6,7 inch-iPhone 2020 is langer en dunner dan iPhone 11 Pro Max’

‘6,7 inch-iPhone 2020 is langer en dunner dan iPhone 11 Pro Max’

Nieuws We moeten nog maanden wachten totdat de nieuwe 2020-iPhones worden aangekondigd, maar de geruchten volgen elkaar in rap tempo op. Nu is meer informatie opgedoken over de afmetingen van de verschillende toestellen die dit jaar moeten verschijnen.
Nieuwsoverzicht week 3: verbeterde Face ID in iPhone 12 en meer

Nieuwsoverzicht week 3: verbeterde Face ID in iPhone 12 en meer

Nieuws Ook deze week gebeurde er het een en ander op het gebied van Apple. Niet alles kunnen volgen? Geen probleem. Dit is het belangrijkste iPhone-nieuws van de afgelopen dagen op een rijtje.
‘2020 iPhones verbeteren Face ID-camera, Lightning-poort verdwijnt in 2021’

‘2020 iPhones verbeteren Face ID-camera, Lightning-poort verdwijnt in 2021’

Nieuws De vier 2020 iPhones die in september dit jaar verschijnen, krijgen een verbeterde Face ID-camera. Ook zouden we eerder dan verwacht afscheid moeten gaan nemen van de Lightning-poort.
Sim only keuzehulp

Download onze app

Download onze app