iPhone 2019

Scherm
inch
Camera
megapixel

Ook dit jaar heeft Apple weer grote plannen voor de iPhone. Net als in 2018 zullen er naar verwachting drie nieuwe 2019 iPhones verschijnen, al zijn er ook geruchten over een speciale camera-editie. Op deze pagina lees je alles over de iPhone 2019.

Wat is de iPhone 2019 releasedatum?

Nu de hoop op een iPhone SE 2 voorgoed vervlogen is, gaan we er vanuit dat de drie nieuwe iPhones in de loop van september en oktober in de Nederlandse winkels liggen. Ook in 2018 was het teveel gevraagd om drie nieuwe iPhones tegelijk uit te brengen, daarom verscheen de iPhone XR een paar weken later. Reken er dus maar op de officiële onthulling van alle drie de toestellen in september 2019, waarna ze verspreid over september en oktober in de winkels liggen.

Over de iPhone 2019 prijs is vooralsnog niets bekend, dus gaan we er met het oog op voorgaande jaren vanuit dat Apple ongeveer dezelfde adviesprijs zal hanteren als vorig jaar. Dat zou de volgende iPhone 2019 adviesprijzen betekenen:

  • iPhone XR 2019: vanaf 859 euro
  • iPhone XS 2019: vanaf 1159 euro
  • iPhone XS Max 2019: vanaf 1259 euro

Speciale camera-editie van de iPhone 2019?

Verderop op deze pagina lees je over Apples ambities om een derde cameralens aan de iPhone toe te voegen dit jaar. Niet op ieder model, maar op twee iPhones met een 6,1-inch en een 6,5-inch scherm. Een gerucht stelt dat dit twee speciale camera-edities van de iPhone 2019 zullen worden, met een iets andere behuizing om de grote cameralens beter te verwerken. Waarschijnlijk zullen deze iPhones ook net wat duurder zijn dan de rest en als een Pro-model in de markt gezet worden.

Dit weten we nu al over de iPhone 2019

Op de iPhone XR na was 2018 niet het spannendste iPhone-jaar, en ook 2019 belooft niet voor enorme innovaties op iPhone-gebied te zorgen.

Voorlopig wijzen de geruchten op drie regelrechte opvolgers van de iPhone XR, iPhone XS en iPhone XS Max, die met hetzelfde design en verbeteringen aan de binnenkant toch voor innovatie moeten zorgen.

Drie nieuwe modellen met hetzelfde design

Hoe Apple de iPhones dit jaar gaat noemen is een groot raadsel, maar dat ze veel op de iPhones van 2018 lijken staat zo goed als vast. Ook het schermformaat zal waarschijnlijk ongewijzigd blijven, met een 6,1-inch lcd-scherm voor de opvolger van de iPhone XR, een 5,8-inch scherm voor de nieuwe iPhone XS en het grootste 6,5-inch display voor de nieuwe XS Max.

Een sterk verbeterde frontcamera van 12 megapixels

Niet alleen de camera op de achterkant van de iPhone 2019 (waarover later meer) maar ook degene op de voorkant van het toestel gaat er flink op vooruit als we de geruchten mogen geloven. Apple zou het toestel uitrusten met een selfiecamera van 12 megapixels, een flinke upgrade ten opzichte van de 7 megapixelcamera in de iPhone XS. Mocht dit kloppen, dan trekt Apple de kwaliteit van de camera op het gebied van megapixels gelijk tussen de achterste en voorste camera van de iPhone.

Ook zou het toestel mogelijk een wat grotere lens krijgen. Om te voorkomen dat deze grotere selfiecamera in de weg zit van het design zou er een speciale laag overheen geplaatst worden die de lens camoufleert. Deze zwarte coating zou ook op de achterkant aanwezig zijn om de driedubbele lens te verstoppen.

Verbeterde driedubbele cameralens

Sony zou inmiddels druk bezig zijn met het produceren van 3D-cameralenzen voor nieuwe iPhones, maar de 2019 iPhones verschijnen daarvoor te vroeg. Toch zet de iPhone 2019 een grote stap door een derde cameralens aan het toestel toe te voegen. De eerste renders verschenen al in januari dit jaar en laten zien hoe Apple een enorme camerabult op de achterkant van het toestel overweegt. Hier zitten drie lenzen in verwerkt, de flitser en de microfoon.

Met deze extra lens zou de iPhone de diepte en afstand kunnen meten van het toestel ten opzichte van het object of de persoon die je fotografeert. Dat maakt niet alleen nieuwe dingen op het gebied van fotografie mogelijk, maar is ook een belangrijk hulpmiddel om ARKit naar een hoger niveau te tillen.

Ook zou Apple vooral op het gebied van software nog wat verbeteringen kunnen doorvoeren, net zoals Google dat ieder jaar doet met de Pixel. Hierbij denken we bijvoorbeeld aan de Night Sight-functie die de Pixel 3 introduceerde, waarmee je met de hulp van machine learning veel betere foto’s kunt maken in het donker. Een dergelijke software-toevoeging aan de Camera-app zou de camerakwaliteit flink kunnen verbeteren, zonder dat Apple er nieuwe hardware voor aan het toestel hoeft toe te voegen.

iPhone 2019

Nieuwe kleuren met gradient-stijl

Als Apple het design van nieuwe iPhones ongewijzigd laat, is dat vaak het moment dat het bedrijf kiest om iets met de kleuren te doen. Dat zagen we vorig jaar met de felgekleurde iPhone XR en dat zal dit jaar niet anders zijn. Een interessant patent geeft ons hier al een mooi voorproefje van, deze beschrijft namelijk hoe Apple een techniek onderzoekt waarmee de behuizing van een iPhone twee kleuren kan krijgen. Deze zogenaamde ‘gradient’ kleur zagen we eerder al bij smartphones van Huawei.

Draadloos opladen met je iPhone

Sinds 2017 kunnen iPhones draadloos opgeladen worden, maar in 2019 laat Apple deze functie ook andersom werken. Volgens meerdere geruchten kun je de achterkant van de iPhone 2019 als draadloze lader gebruiken, zodat je er bijvoorbeeld je Apple Watch of AirPods mee van stroom kunt voorzien.

Op die manier kun je altijd onderweg even je AirPods opladen zonder dat je een oplader hoeft mee te nemen of een stopcontact in de buurt nodig hebt. Uiteraard gaat de accu van je iPhone op dit moment wel harder achteruit, al zullen we nog moeten testen hoeveel accucapaciteit je inlevert om je accessoires op deze manier snel op te laden.

Nieuwe A13-chip zet wederom grote stappen

Zolang Apple ieder jaar nieuwe iPhones uitbrengt, zal er ook ieder jaar een nieuwe versie van de A-serie chips van het bedrijf op de markt komen. Vorig jaar zette het bedrijf een nieuwe standaard met de indrukwekkende A12-chip, die door een nieuwe opbouw kleiner kon worden en toch betere prestaties levert dan zijn voorgangers. Over de A13-chip zelf is vooralsnog weinig bekend, al zal hij ongetwijfeld weer voor betere prestaties zorgen zodat ook de nieuwste apps en games er zo soepel mogelijk op werken.

In de aanloop naar de iPhone 2019 release wordt deze pagina regelmatig bijgewerkt met nieuwe informatie. Zodra we meer weten over de nieuwste onaangekondigde toestellen lees je het hier.

iPhone 2019 video

Bekijk alle iPhone 2019 video's

Laatste berichten

Apple registreert 11 nieuwe iPhones voor dit najaar

Apple registreert 11 nieuwe iPhones voor dit najaar

Nieuws Het duurt nog even totdat de 2019 iPhones dit najaar worden onthuld. Toch heeft Apple heeft de nog onaangekondigde toestellen alvast geregistreerd bij een Europese keuringscommissie. In totaal zijn er maar liefst elf modellen ingeschreven.
Concept: de iPhone 2019 als Apple bij Samsung zou afkijken

Concept: de iPhone 2019 als Apple bij Samsung zou afkijken

Nieuws Alles wijst erop dat de iPhone 2019 (of iPhone 11) hetzelfde design heeft als de iPhone XS. Toch weerhield dat deze ontwerper er niet van om een concept te ontwerpen waarin hij goed gekeken heeft naar de nieuwe Galaxy S10 van Samsung.
Video: Dit verwachten we van de drie 2019 iPhones

Video: Dit verwachten we van de drie 2019 iPhones

Video's September komt langzaam maar zeker dichterbij, dus is het hoog tijd om alvast vooruit te blikken. Dit verwachten wij van de drie 2019 iPhones die dit jaar uitkomen.
‘Gelekte behuizing toont nieuwe kleuren van iPhone XR 2019’

‘Gelekte behuizing toont nieuwe kleuren van iPhone XR 2019’

Nieuws Hoewel het design van de nieuwe iPhone XR ongeveer hetzelfde blijft als zijn voorganger, krijgen we wel twee nieuwe kleuren om uit te kiezen. Een gelekte foto toont nu hoe deze eruit komen te zien.
‘TSMC start productie van nieuwe A13-chip voor 2019 iPhones’

‘TSMC start productie van nieuwe A13-chip voor 2019 iPhones’

Nieuws Apple-fabrikant TSMC zou zijn begonnen met de eerste productie van de A13-chip. Deze door Apple-ontworpen processor vinden we eind dit jaar terug in de iPhone 2019 of iPhone 11.

Download onze app

Download onze app