iPhone 2019

Scherm
inch
Camera
megapixel

Ook dit jaar heeft Apple weer grote plannen voor de iPhone. Net als in 2018 zullen er naar verwachting drie nieuwe 2019 iPhones verschijnen. Op deze pagina lees je alles over de iPhone 2019.

Wat is de iPhone 2019 releasedatum?

Nu de hoop op een iPhone SE 2 voorgoed vervlogen lijkt te zijn, gaan we er vanuit dat de drie nieuwe iPhones in de loop van september en oktober in de Nederlandse winkels liggen. Ook in 2018 was het teveel gevraagd om drie nieuwe iPhones tegelijk uit te brengen, daarom verscheen de iPhone XR een paar weken later. Reken er dus maar op de officiële onthulling van alle drie de toestellen in september 2019, waarna ze verspreid over september en oktober in de winkels liggen.

iPhone 2019 design

Over de iPhone 2019 prijs is vooralsnog niets bekend, dus gaan we er met het oog op voorgaande jaren vanuit dat Apple ongeveer dezelfde adviesprijs zal hanteren als vorig jaar. Dat zou de volgende iPhone 2019 adviesprijzen betekenen:

  • iPhone XR 2019: vanaf 859 euro
  • iPhone XS 2019: vanaf 1159 euro
  • iPhone XS Max 2019: vanaf 1259 euro

Dit weten we nu al over de iPhone 2019

Op de iPhone XR na was 2018 niet het spannendste iPhone-jaar, en ook 2019 belooft niet voor enorme innovaties op iPhone-gebied te zorgen.

Voorlopig wijzen de geruchten op drie regelrechte opvolgers van de iPhone XR, iPhone XS en iPhone XS Max, die met hetzelfde design en verbeteringen aan de binnenkant toch voor innovatie moeten zorgen.

iPhone 2019 design gerucht drie camera's

Drie nieuwe modellen met hetzelfde design

Hoe Apple de iPhones dit jaar gaat noemen is een groot raadsel, maar dat ze veel op de iPhones van 2018 lijken staat zo goed als vast. Ook het schermformaat zal waarschijnlijk ongewijzigd blijven, met een 6,1-inch lcd-scherm voor de opvolger van de iPhone XR, een 5,8-inch scherm voor de nieuwe iPhone XS en het grootste 6,5-inch display voor de nieuwe XS Max.

Verbeterde driedubbele cameralens

Sony zou inmiddels druk bezig zijn met het produceren van 3D-cameralenzen voor nieuwe iPhones, maar de 2019 iPhones verschijnen daarvoor te vroeg. Toch zet de iPhone 2019 een grote stap door een derde cameralens aan het toestel toe te voegen. De eerste renders verschenen al in januari dit jaar en laten zien hoe Apple een enorme camerabult op de achterkant van het toestel overweegt. Hier zitten drie lenzen in verwerkt, de flitser en de microfoon.

Met deze extra lens zou de iPhone de diepte en afstand kunnen meten van het toestel ten opzichte van het object of de persoon die je fotografeert. Dat maakt niet alleen nieuwe dingen op het gebied van fotografie mogelijk, maar is ook een belangrijk hulpmiddel om ARKit naar een hoger niveau te tillen.

Ook zou Apple vooral op het gebied van software nog wat verbeteringen kunnen doorvoeren, net zoals Google dat ieder jaar doet met de Pixel. Hierbij denken we bijvoorbeeld aan de Night Sight-functie die de Pixel 3 introduceerde, waarmee je met de hulp van machine learning veel betere foto’s kunt maken in het donker. Een dergelijke software-toevoeging aan de Camera-app zou de camerakwaliteit flink kunnen verbeteren, zonder dat Apple er nieuwe hardware voor aan het toestel hoeft toe te voegen.

Apple kleurenpatent

Nieuwe kleuren met gradient-stijl

Als Apple het design van nieuwe iPhones ongewijzigd laat, is dat vaak het moment dat het bedrijf kiest om iets met de kleuren te doen. Dat zagen we vorig jaar met de felgekleurde iPhone XR en dat zal dit jaar niet anders zijn. Een interessant patent geeft ons hier al een mooi voorproefje van, deze beschrijft namelijk hoe Apple een techniek onderzoekt waarmee de behuizing van een iPhone twee kleuren kan krijgen. Deze zogenaamde ‘gradient’ kleur zagen we eerder al bij smartphones van Huawei.

Nieuwe A13-chip zet wederom grote stappen

Zolang Apple ieder jaar nieuwe iPhones uitbrengt, zal er ook ieder jaar een nieuwe versie van de A-serie chips van het bedrijf op de markt komen. Vorig jaar zette het bedrijf een nieuwe standaard met de indrukwekkende A12-chip, die door een nieuwe opbouw kleiner kon worden en toch betere prestaties levert dan zijn voorgangers. Over de A13-chip zelf is vooralsnog weinig bekend, al zal hij ongetwijfeld weer voor betere prestaties zorgen zodat ook de nieuwste apps en games er zo soepel mogelijk op werken.

In de aanloop naar de iPhone 2019 release wordt deze pagina regelmatig bijgewerkt met nieuwe informatie. Zodra we meer weten over de nieuwste onaangekondigde toestellen lees je het hier.

Laatste berichten

Overzicht: de 6 belangrijkste geruchten over de iPhone 2019

Overzicht: de 6 belangrijkste geruchten over de iPhone 2019

3 min
Nieuws
De iPhone 2019 komt eraan, maar laat nog een maand of acht op zich wachten. Toch is er al opvallend veel bekend over de drie nieuwe toestellen die dit najaar verschijnen. Een overzicht van de belangrijkste iPhone 2019-geruchten tot nu toe.
‘iPhone 2019 krijgt toch horizontale driedubbele camera’

‘iPhone 2019 krijgt toch horizontale driedubbele camera’

2 min
Nieuws
Een nieuwe render laat zien dat de iPhone 2019 helemaal geen vierkant cameraoppervlak krijgt, maar juist een horizontale opstelling waarbij de lenzen naast elkaar zitten. Welke render klopt is voorlopig nog de vraag.

Download onze app

Download onze app