iPhone 2019

Scherm
6.1 inch
Camera
megapixel

Ook dit jaar heeft Apple weer grote plannen voor de iPhone. Net als in 2018 zullen er drie nieuwe 2019 iPhones verschijnen. Op deze pagina lees je alles over deze drie iPhone 2019 modellen. Van geruchten tot nieuwe functies en meer.

iPhone 2019 FAQ: de 5 meestgestelde vragen beantwoord

Apple heeft de iPhone 2019 nog niet uitgebracht, maar er zijn online al wel veel vragen over te vinden. De meestvoorkomende zetten we hieronder voor je op een rijtje, met een antwoord dat we op basis van geruchten en gelekte informatie proberen te geven.

 1. Komt er een iPhone 2019?
  Alle geruchten wijzen erop dat Apple dit najaar wederom drie nieuwe toestellen uitbrengt. Dit zijn directe opvolgers op de iPhone XS, XS Max en iPhone XR.
  Gaan de iPhone prijzen dalen dit jaar? De nieuwe iPhones zullen naar verwachting hetzelfde blijven kosten. Wel gaan traditiegetrouw de prijzen van oudere iPhones weer omlaag. De iPhone XS wordt dus goedkoper.
 2. Hoe ziet de iPhone 2019 eruit?
  De iPhone 11, 11 Max en XR 2019 krijgen grotendeels hetzelfde design als hun voorgangers. Het enige verschil zit hem in de cameralens. De 11 en 11 Max krijgen een driedubbele lens, terwijl de XR 2019 de overstap naar een dubbele lens maakt.
 3. Wanneer verschijnt de iPhone 2019?
  Naar verwachting zijn de drie 2019 iPhones eind september verkrijgbaar in Nederland. Eerst worden ze half september tijdens een speciale keynote onthuld.
 4. Hoeveel gaat de iPhone 2019 kosten?
  Daar is nu nog weinig over bekend, maar op basis van geruchten denken we dat de nieuwe iPhones vanaf 859 euro gaan kosten. Je leest hier verderop de pagina meer over.
 5. Wat is de beste nieuwe iPhone?
  Dat hangt af van hoe jij je iPhone gebruikt. De iPhone 11 zal voor de meeste mensen de beste keus zijn, terwijl de 11 Max voor mensen die graag een groter scherm een uitkomst is. De XR 2019 is de goedkopere optie voor de doelgroep die zijn of haar iPhone minder intensief gebruikt.

Win de nieuwe iPhone bij iPhoned!

Als je iPhoned al een tijdje volgt, voelde je ‘m misschien al aankomen: ook dit jaar gaan we de nieuwe iPhone weggeven aan een gelukkige lezer. Het gaat hier om de opvolger van de iPhone XS, niet de grotere iPhone 11 Max of goedkopere iPhone XR 2019.

Meedoen is heel makkelijk: klik op de banner in onze iPhoned-app, of schrijf je in via onze iPhoned nieuwsbriefpagina. Op de dag dat de nieuwe iPhone in Nederland verkrijgbaar is maken wij de winnaar bekend. Heel veel succes met meedoen!

Wat is de iPhone 2019 releasedatum?

Nu de hoop op een iPhone SE 2 voorgoed vervlogen is, gaan we er vanuit dat de drie nieuwe iPhones in de loop van september en oktober in de Nederlandse winkels liggen. Ook in 2018 was het teveel gevraagd om drie nieuwe iPhones tegelijk uit te brengen, daarom verscheen de iPhone XR een paar weken later. Opnieuw lijkt er ook een iPhone XR 2019 te verschijnen. Reken er dus maar op de officiële onthulling van alle drie de toestellen in september 2019, waarna ze verspreid over september en oktober in de winkels liggen.

Over de iPhone 2019 prijs is vooralsnog niets bekend, dus gaan we er met het oog op voorgaande jaren vanuit dat Apple ongeveer dezelfde adviesprijs zal hanteren als vorig jaar. Dat zou de volgende iPhone 2019 adviesprijzen betekenen:

Speciale camera-editie van de iPhone 2019?

Verderop op deze pagina lees je over Apples ambities om een derde cameralens aan de iPhone toe te voegen dit jaar. Niet op ieder model, maar op twee iPhones met een 6,1-inch en een 6,5-inch scherm. Een gerucht stelt dat dit twee speciale camera-edities van de iPhone 2019 zullen worden, met een iets andere behuizing om de grote cameralens beter te verwerken. Waarschijnlijk zullen deze iPhones ook net wat duurder zijn dan de rest en als een Pro-model in de markt gezet worden.

iPhone 2019

Zes iPhone 2019 functies en verbeteringen die we verwachten

Op de iPhone XR na was 2018 niet het spannendste iPhone-jaar, en ook 2019 belooft niet voor enorme innovaties op iPhone-gebied te zorgen.

Voorlopig wijzen de geruchten op drie regelrechte opvolgers van de iPhone XR, iPhone XS en iPhone XS Max, die met hetzelfde design en verbeteringen aan de binnenkant toch voor innovatie moeten zorgen.

1. Drie nieuwe modellen met hetzelfde design

Hoe Apple de iPhones dit jaar gaat noemen is een groot raadsel, maar dat ze veel op de iPhones van 2018 lijken staat zo goed als vast. Ook het schermformaat zal waarschijnlijk ongewijzigd blijven, met een 6,1-inch lcd-scherm voor de opvolger van de iPhone XR, een 5,8-inch scherm voor de nieuwe iPhone XI en het grootste 6,5-inch display voor de nieuwe XI Max.

2. Een sterk verbeterde frontcamera van 12 megapixels

Niet alleen de camera op de achterkant van de iPhone 2019 (waarover later meer) maar ook degene op de voorkant van het toestel gaat er flink op vooruit als we de geruchten mogen geloven. Apple zou het toestel uitrusten met een selfiecamera van 12 megapixels, een flinke upgrade ten opzichte van de 7 megapixelcamera in de iPhone XS. Mocht dit kloppen, dan trekt Apple de kwaliteit van de camera op het gebied van megapixels gelijk tussen de achterste en voorste camera van de iPhone.

Ook zou het toestel mogelijk een wat grotere lens krijgen. Om te voorkomen dat deze grotere selfiecamera in de weg zit van het design zou er een speciale laag overheen geplaatst worden die de lens camoufleert. Deze zwarte coating zou ook op de achterkant aanwezig zijn om de driedubbele lens te verstoppen.

iPhone 2019

3. Verbeterde driedubbele cameralens

Sony zou inmiddels druk bezig zijn met het produceren van 3D-cameralenzen voor nieuwe iPhones, maar de 2019 iPhones verschijnen daarvoor te vroeg. Toch zet de iPhone 2019 een grote stap door een derde cameralens aan het toestel toe te voegen. De eerste renders verschenen al in januari dit jaar en laten zien hoe Apple een enorme camerabult op de achterkant van het toestel overweegt. Hier zitten drie lenzen in verwerkt, de flitser en de microfoon.

Met deze extra lens zou de iPhone de diepte en afstand kunnen meten van het toestel ten opzichte van het object of de persoon die je fotografeert. Dat maakt niet alleen nieuwe dingen op het gebied van fotografie mogelijk, maar is ook een belangrijk hulpmiddel om ARKit naar een hoger niveau te tillen.

Ook zou Apple vooral op het gebied van software nog wat verbeteringen kunnen doorvoeren, net zoals Google dat ieder jaar doet met de Pixel. Hierbij denken we bijvoorbeeld aan de Night Sight-functie die de Pixel 3 introduceerde, waarmee je met de hulp van machine learning veel betere foto’s kunt maken in het donker. Een dergelijke software-toevoeging aan de Camera-app zou de camerakwaliteit flink kunnen verbeteren, zonder dat Apple er nieuwe hardware voor aan het toestel hoeft toe te voegen.

iPhone 2019

4. Nieuwe kleuren met gradient-stijl

Als Apple het design van nieuwe iPhones ongewijzigd laat, is dat vaak het moment dat het bedrijf kiest om iets met de kleuren te doen. Dat zagen we vorig jaar met de felgekleurde iPhone XR en dat zal dit jaar niet anders zijn. Een interessant patent geeft ons hier al een mooi voorproefje van, deze beschrijft namelijk hoe Apple een techniek onderzoekt waarmee de behuizing van een iPhone twee kleuren kan krijgen. Deze zogenaamde ‘gradient’ kleur zagen we eerder al bij smartphones van Huawei.

5. Draadloos opladen met je iPhone

Sinds 2017 kunnen iPhones draadloos opgeladen worden, maar in 2019 laat Apple deze functie ook andersom werken. Volgens meerdere geruchten kun je de achterkant van de iPhone 2019 als draadloze lader gebruiken, zodat je er bijvoorbeeld je Apple Watch of AirPods mee van stroom kunt voorzien.

Op die manier kun je altijd onderweg even je AirPods opladen zonder dat je een oplader hoeft mee te nemen of een stopcontact in de buurt nodig hebt. Uiteraard gaat de accu van je iPhone op dit moment wel harder achteruit, al zullen we nog moeten testen hoeveel accucapaciteit je inlevert om je accessoires op deze manier snel op te laden.

6. Nieuwe A13-chip zet wederom grote stappen

Zolang Apple ieder jaar nieuwe iPhones uitbrengt, zal er ook ieder jaar een nieuwe versie van de A-serie chips van het bedrijf op de markt komen. Vorig jaar zette het bedrijf een nieuwe standaard met de indrukwekkende A12-chip, die door een nieuwe opbouw kleiner kon worden en toch betere prestaties levert dan zijn voorgangers. Over de A13-chip zelf is vooralsnog weinig bekend, al zal hij ongetwijfeld weer voor betere prestaties zorgen zodat ook de nieuwste apps en games er zo soepel mogelijk op werken.

7. Geen usb-c maar gewoon een Lightningpoort

Met de iPad Pro 2018 leek het er even op dat Apple langzaam afscheid nam van de Lightningpoort en de overstap maakte naar usb-c. Toch zou Apple alsnog dit jaar vasthouden aan de klassieke aansluiting. Je hoeft dus nog geen nieuwe kabels aan te gaan schaffen als je een van deze drie nieuwe toestellen in huis haalt.

iPhone 11 concept

8. Eindelijk een snellader in de doos?

Zal het er dit jaar eindelijk van gaan komen? Het lijkt erop dat Apple eindelijk de trage oplader in de doos inruilt voor een exemplaar dat anno 2019 aan de norm voldoet. Dat moet ervoor zorgen dat iedereen straks zijn nieuwe iPhone razendsnel kan opladen, zonder dat ze hier speciaal een nieuwe adapter voor moeten aanschaffen. Het zal eens tijd worden.

In de aanloop naar de iPhone 2019 release wordt deze pagina regelmatig bijgewerkt met nieuwe informatie. Zodra we meer weten over de nieuwste onaangekondigde toestellen lees je het hier.

iPhone 2019 video

Bekijk alle iPhone 2019 video's

Laatste berichten

Opinie: een ‘iPhone Pro’ zou het iPhone-naamprobleem eindelijk oplossen

Opinie: een ‘iPhone Pro’ zou het iPhone-naamprobleem eindelijk oplossen

Nieuws Van iPhone 8 Plus naar iPhone XS Max en waar staat de R in iPhone XR nou eigenlijk voor? Het is hoog tijd dat Apple - net als met al zijn andere producten - de namen van de iPhone opruimt. Met een iPhone Pro zou dat in één klap gebeurd zijn.
Overzicht: de 8 belangrijkste geruchten over de 2019 iPhones

Overzicht: de 8 belangrijkste geruchten over de 2019 iPhones

Nieuws De drie 2019 iPhones komen eraan. Met nog maar een maandje te gaan is er inmiddels al veel bekend over de drie nieuwe toptoestellen. Een overzicht van de belangrijkste iPhone 2019-geruchten tot nu toe.
‘Apple brengt alledrie de 2019 iPhones in september uit’

‘Apple brengt alledrie de 2019 iPhones in september uit’

Nieuws Alle drie de 2019 iPhones, die volgende maand worden aangekondigd, liggen ook in september in de winkels. Dat klinkt logisch, maar de situatie was de afgelopen jaren soms anders.
‘Meest krachtige iPhone van dit jaar heet iPhone 11 Pro’

‘Meest krachtige iPhone van dit jaar heet iPhone 11 Pro’

Nieuws Apple brengt dit najaar hoogstwaarschijnlijk drie iPhones uit. De meest krachtige Apple-telefoon draagt de naam iPhone 11 Pro. We krijgen dus geen iPhone 11 Max te zien.
Gerucht: iPhone 11 release is op vrijdag 20 september

Gerucht: iPhone 11 release is op vrijdag 20 september

Nieuws Traditiegetrouw brengt Apple zijn nieuwe iPhones in september uit. Dit jaar zou de iPhone 11 release plaatsvinden op vrijdag 20 september, zo stelt de president van een groot Japans techbedrijf.

Download onze app

Download onze app