iPhone 2018

Scherm
5.8 inch
Camera
12 megapixel

De iPhone 2018 laat nog even op zich wachten, maar de eerste info over de opvolger van de iPhone X is al bekend. Op deze pagina lees je alles over het eerstvolgende nieuwe toptoestel van Apple.

iPhone 2018: Dit weten we er nu al over

2017 was een bijzonder jaar voor Apple. Met de iPhone X presenteerde het bedrijf voor het eerst een extra high-end model dat tegelijk met de iPhone 8 en 8 Plus onthuld werd. Dit lijkt een eenmalige actie te zijn geweest. Zoals het er nu naar uitziet verschijnen er in 2018 weer gewoon twee nieuwe iPhones in september, en de nieuwe iPhone SE 2 aan het begin van het jaar.

Analist Ming-Chi Kuo, een betrouwbare bron als het op Apple-geruchten aankomt, zegt al het een en ander te weten over de iPhone 2018. Hij stelt op basis van zijn bronnen dat er wederom een 5,8-inch iPhone verschijnt met een oled-display. Dit is de regelrechte opvolger van de iPhone X, en behoudt nagenoeg hetzelfde ontwerp.

Daarnaast zou er ook een nieuw oled-model met een 6,5-inch display verschijnen. Dit moet de opvolger van de iPhone 8 Plus zijn, en de eerste ‘Plus’ iPhone met het nieuwe X-ontwerp. Tot slot komt er volgens Kuo een ander ‘budgetmodel’ met een traditioneel LCD-display. Het is onduidelijk of hij hiermee de iPhone SE 2 bedoelt, maar dit lijkt aannemelijk.

-> Lees alles over de iPhone SE 2

iPhone X Plus concept

iPhone 2018 release en prijs: wat kunnen we verwachten?

De iPhone X was de duurste iPhone die Apple ooit uitbracht, met een vanafprijs van €1159,-. De iPhone 8 en 8 Plus kostten respectievelijk €809,- en €919,-. Dit zal in 2018 anders zijn, omdat het oled-model de nieuwe standaard is. We zijn daarom erg benieuwd of Apple dezelfde prijs aanhoudt als de iPhone X, of een prijspunt kiest dat tussen de iPhone 8 en iPhone X invalt. Op het moment van schrijven is er nog weinig concrete info over de prijs, maar zodra deze bekend is lees je het hier.

Naar verwachting verschijnt de iPhone 2018 weer ‘gewoon’ in september, omdat de latere release van de iPhone X in november een uitzondering was. Reken dus maar op een Apple event begin september, waarna het toestel een week later te bestellen is en de eerste exemplaren de week daarna geleverd worden.

iPhone 2018: 6 functies en verbeteringen om naar uit te kijken

In de aanloop naar de officiële onthulling van de iPhone 2018 verschijnen er talloze geruchten. De meest betrouwbare en concrete bundelen we hieronder, zodat je nu al een beeld krijgt van Apples eerstvolgende nieuwe iPhone.

iPhone X Plus concept

1. Ondersteuning voor 5G en Gigabit LTE

De opvolgers van 4G komen eraan, dus moet Apple hier de iPhone klaar voor maken. Om deze verschuiving op de markt op te vangen zal de iPhone 2018 standaard 5G en Gigabit LTE ondersteunen. Het is nog even afwachten welke providers deze nieuwe draadloze internet-techniekne

2. Draadloos opladen op langere afstand

De iPhone 8 en X zijn de eerste iPhones die je zonder kabel kunt opladen. De iPhone 2018 zet de volgende stap door draadloos laden op grotere afstand mogelijk te maken. Apple zou een techniek van Energous overwegen die laden op een flinke afstand mogelijk maakt. In theorie betekent dit dat je de iPhone 2018 kunt opladen als je een beetje in de buurt bent van dit nieuwe laadstation.

3. Apple Pencil-ondersteuning

Een functie waar al langer over gesproken wordt is ondersteuning voor de Apple Pencil. Het slimme pennetje zou een nieuw model krijgen, die je naast de iPad Pro ook kunt gebruiken om aantekeningen te maken op de iPhone. Hoewel het scherm uiteraard een stuk kleiner is, kan het vooral een uitkomst zijn voor het grotere Plus-model.

Dit kan mogelijk fans van de Galaxy Note-smartphones van Samsung aanspreken, die bekend staan om de ingebouwde S-Pen. Daarmee kun je snel en nauwkeurig foto’s bewerken, of aantekeningen maken op het vergrendelscherm.

iPhone 2018

4. Ook een 3D-camera op de achterkant

De iPhone X introduceerde de nieuwe Face ID-camera, die dankzij 3D-sensoren veel meer kan dan alleen het toestel ontgrendelen. Om deze functies breder inzetbaar te maken, zou ook de camera achterop het toestel deze techniek ondersteunen. Dit geeft apps nieuwe mogelijkheden, en kan ook de kwaliteit van portretfoto’s verbeteren. De camera weet hierdoor immers een stuk waar het gezicht is om op te focussen.

5. Hetzelfde design als de iPhone X

De iPhone kreeg in 2017 een compleet nieuw uiterlijk, en dat design zal in 2018 grotendeels hetzelfde blijven. Dat betekent dus wederom een glazen achterkant, gekantelde dubbele camera, en een Notch in het voorkantvullende scherm. De enige manier waarop het ontwerp kan veranderen is een nieuwe manier om de antennestrepen te verwerken, of een extra kleurtje naast Spacegrijs en Zilver.

6. Draait standaard op iOS 12

Bij een nieuwe iPhone hoort natuurlijk een nieuwe editie van iOS. In 2018 is iOS 12 aan de beurt, een update die we tijdens WWDC te zien krijgen en vervolgens in september beschikbaar komt. Op onderstaande pagina lees je alles wat we weten over iOS 12.

-> Lees alles over iOS 12

Laatste berichten

Download onze app

Download onze app