iPhone 2018

Scherm
6.1 inch
Camera
12 megapixel

De iPhone 2018 is het gloednieuwe budgetmodel dat Apple dit jaar op de markt brengt. Met het design van de iPhone X wordt dit de goedkoopste iPhone met een modern design en Face ID. Op deze pagina bundelen we alle informatie over deze iPhone 2018, van geruchten tot functies, prijs en releasedatum.

iPhone 2018: Dit weten we er nu al over

2017 was een bijzonder jaar voor Apple. Met de iPhone X presenteerde het bedrijf voor het eerst een extra high-end model dat tegelijk met de iPhone 8 en 8 Plus onthuld werd. Deze strategie doet Apple dit jaar nog eens dunnetjes over: naast een iPhone X 2018 en iPhone X Plus verschijnt er ook een nieuw budgetmodel, zodat klanten die geen elfhonderd euro over hebben voor een nieuwe iPhone toch iets hebben om uit te kiezen. Dit zou betekenen dat er dit jaar drie nieuwe iPhones aan het aanbod worden toegevoegd:

  • iPhone X 2018: 5,8-inch iPhone met oled-display, dubbele camera, Face ID en iPhone X-design
  • iPhone X Plus: 6,5-inch iPhone met oled-display, dubbele camera, Face ID en iPhone X-design
  • iPhone 2018: 6,1-inch iPhone met lcd-display, enkele camera, Face ID en iPhone X-design

iPhone 2018

In tegenstelling tot vorig jaar liggen de functies en specificaties van deze iPhones een stuk dichter bij elkaar dan het geval was bij de iPhone 8 en iPhone X. Zo zouden de drie iPhones uitgerust worden met dezelfde A12-chip en zien ze er dankzij het iPhone X-design allemaal ongeveer hetzelfde uit. Dat moet de iPhone 2018 aantrekkelijk maken voor klanten die de iPhone 8 er vorig jaar te ouderwets uit vonden zien, maar wel op zoek zijn naar een nieuw toestel.

Nu Bij KPN: €21 korting p/m op je bundel bij een iPhone X!

De iPhone X bij KPN:
✔ 20 GB Data (supersnel 4G)
✔ Onbeperkt bellen en SMS’en
✔ € 21,- korting p/m op je bundel!
✔ En gratis zenderpakket met KPN Compleet
Meer informatie >
Meer informatie   Bekijk aanbieding

 

iPhone 2018 release en prijs: dit kunnen we verwachten

We noemen deze iPhone 2018 dan ook het budgetmodel, al is dit een betrekkelijk begrip. Apple is nog steeds van plan om qua prijs flink boven veel budget Androidtoestellen te zitten. Zo spreken geruchten over een prijs van 550 dollar, maar varieert deze met andere geruchten die het over 800 dollar hebben. Als de onthulling in september dichterbij komt, komen we waarschijnlijk meer te weten over de prijs. De iPhone X was de duurste iPhone die Apple ooit uitbracht, met een vanafprijs van €1159,-. De iPhone 8 en 8 Plus kostten respectievelijk €809,- en €919,-. Apple zou met de iPhone 2018 net onder de iPhone 8 willen gaan zitten als de geruchten kloppen.

Naar verwachting verschijnt de iPhone 2018 weer ‘gewoon’ in september, omdat de latere release van de iPhone X in november een uitzondering was. Reken dus maar op een Apple event begin september, waarna het toestel een week later te bestellen is en de eerste exemplaren de week daarna geleverd worden.

iPhone 2018

Hoe de iPhone 2018 een budgetmodel wordt

Om deze lagere prijs te bereiken, heeft Apple wat concessies moeten doen met de iPhone 2018. Hoewel het design nagenoeg ongewijzigd is en het toestel ook Face ID ondersteunt, ontbreken er wat functies die wel bij de duurdere modellen aanwezig zijn. Deze nemen we hieronder met je door, al is deze informatie natuurlijk nog op geruchten gebaseerd. Neem het dus met een korreltje zout.

Geen 3D Touch

Het drukgevoelige 3D Touch zit inmiddels al vier jaar in iPhones verwerkt, maar Apple zou twijfelen om de techniek ook in de iPhone 2018 te stoppen. Het drukgevoelige scherm zou prijzig zijn om te produceren, terwijl de functie ook niet in de iPhone SE zit die Apple momenteel nog verkoopt. Het is dus niet uitgesloten dat er nog een nieuwe budget-iPhone verschijnt zonder 3D Touch. Toch zouden wij het een opmerkelijke keuze vinden, omdat 3D Touch door de jaren heen een steeds prominentere plek in iOS kreeg. Zo kun je sinds iOS 11 het Bedieningspaneel stevig indrukken om extra opties te selecteren.

Geen dubbele cameralens

Een dubbele cameralens was tot nu toe altijd weggelegd voor de ‘high end’ iPhones. Vorig jaar liet Apple al zien dat het goed mogelijk is om een dubbele lens in een kleine behuizing te verwerken, maar moest de iPhone 8 het gewoon nog doen met een enkele lens om plaatjes mee te schieten. Om de kosten te drukken zou de iPhone 2018 dit jaar ook een enkele cameralens krijgen, die echter wel verbeterd is ten opzichte van de iPhone 8. Reken dus op het maken van schitterende foto’s, maar geen functies als Portretstand en Portretbelichting waarvoor een dubbele lens verreist is.

iPhone 2018 tekening

Geen oled-display

De belangrijkste functie die Apple niet zou toevoegen aan deze iPhone is het oled-scherm. Jarenlang heeft het bedrijf uit Cupertino aan deze nieuwe schermen gesleuteld, die een betere beeldkwaliteit en mooiere kleuren mogelijk maken. Het produceren van een oled-scherm is echter een stuk duurder dan een traditioneel lcd-display, dus kiest Apple ervoor om het oled-scherm alleen te gebruiken voor de duurdere modellen.

iPhone 2018: 6 functies en verbeteringen om naar uit te kijken

In de aanloop naar de officiële onthulling van de iPhone 2018 verschijnen er talloze geruchten. De meest betrouwbare en concrete bundelen we hieronder, zodat je nu al een beeld krijgt van Apples eerstvolgende nieuwe iPhone.

iPhone X Plus concept

1. Ondersteuning voor 5G en Gigabit LTE

De opvolgers van 4G komen eraan, dus moet Apple hier de iPhone klaar voor maken. Om deze verschuiving op de markt op te vangen zal de iPhone 2018 standaard 5G en Gigabit LTE ondersteunen. Het is nog even afwachten welke providers deze nieuwe draadloze internet-techniek gaan ondersteunen.

2. Draadloos opladen op langere afstand

De iPhone 8 en X zijn de eerste iPhones die je zonder kabel kunt opladen. De iPhone 2018 zet de volgende stap door draadloos laden op grotere afstand mogelijk te maken. Apple zou een techniek van Energous overwegen die laden op een flinke afstand mogelijk maakt. In theorie betekent dit dat je de iPhone 2018 kunt opladen als je een beetje in de buurt bent van dit nieuwe laadstation.

3. Apple Pencil-ondersteuning

Een functie waar al langer over gesproken wordt is ondersteuning voor de Apple Pencil. Het slimme pennetje zou een nieuw model krijgen, die je naast de iPad Pro ook kunt gebruiken om aantekeningen te maken op de iPhone. Hoewel het scherm uiteraard een stuk kleiner is, kan het vooral een uitkomst zijn voor het grotere Plus-model.

Dit kan mogelijk fans van de Galaxy Note-smartphones van Samsung aanspreken, die bekend staan om de ingebouwde S-Pen. Daarmee kun je snel en nauwkeurig foto’s bewerken, of aantekeningen maken op het vergrendelscherm.

iPhone 2018

4. Ook een 3D-camera op de achterkant

De iPhone X introduceerde de nieuwe Face ID-camera, die dankzij 3D-sensoren veel meer kan dan alleen het toestel ontgrendelen. Om deze functies breder inzetbaar te maken, zou ook de camera achterop het toestel deze techniek ondersteunen. Dit geeft apps nieuwe mogelijkheden, en kan ook de kwaliteit van portretfoto’s verbeteren. De camera weet hierdoor immers een stuk waar het gezicht is om op te focussen.

5. Hetzelfde design als de iPhone X

De iPhone kreeg in 2017 een compleet nieuw uiterlijk, en dat design zal in 2018 grotendeels hetzelfde blijven. Dat betekent dus wederom een glazen achterkant, gekantelde dubbele camera, en een Notch in het voorkantvullende scherm. De enige manier waarop het ontwerp kan veranderen is een nieuwe manier om de antennestrepen te verwerken, of een extra kleurtje naast Spacegrijs en Zilver.

6. Draait standaard op iOS 12

Bij een nieuwe iPhone hoort natuurlijk een nieuwe editie van iOS. In 2018 is iOS 12 aan de beurt, een update die tegelijk met de nieuwe iPhones verschijnt in september. Op onderstaande pagina lees je alles wat we weten over iOS 12.

-> Lees alles over iOS 12

Laatste berichten

Gorilla Glass 6 kan de iPhone 2018 sterker dan ooit maken

Gorilla Glass 6 kan de iPhone 2018 sterker dan ooit maken

2 min
Nieuws
Corning heeft Gorilla Glass 6 onthuld, dat niet alleen steviger is dan zijn voorganger, maar ook beter tegen valschade kan. Mogelijk zit de schermtechniek al in de drie nieuwe iPhones die later dit jaar uitkomen.
Overzicht: alle producten die Apple in 2018 nog uitbrengt

Overzicht: alle producten die Apple in 2018 nog uitbrengt

6 min
Nieuws
De tweede helft van 2018 is begonnen, en het belooft een van de meest spectaculaire Apple-periodes in jaren te worden. In dit overzicht zetten we alles wat Apple in 2018 nog uitbrengt. Van iPhones tot Macs en meer.

Download onze app

Download onze app