Dit weten we al over de iPhone 13

Let op: de iPhone 13 is nog niet aangekondigd. Alle informatie op deze pagina is gebaseerd op geruchten en gelekte informatie. De inhoud van deze pagina is dus mogelijk aan verandering onderhevig en niet bevestigd. Er kunnen dan ook geen rechten aan ontleend worden.

Verwachte kenmerken iPhone 13:

 • Wederom vier modellen: iPhone 13, Pro, Pro Max en mini
 • Verbeterd 6,1 inch-scherm met ‘vloeiende’ beelden
 • Mogelijk Touch ID onder het display en kleinere notch
 • Camera: verbeterde ultragroothoeklens
 • Aankondiging in september 2021
 • Verwachte iPhone 13 prijs: 909 euro
iphone 12 mini ios

Vier keer iPhone 13 in 2021

2020 was met de introductie van de iPhone SE, iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max het drukste iPhone-jaar ooit. Of Apple dit aantal in 2021 gaat evenaren of overtreffen is nog onduidelijk, maar het lijkt erop dat de iPhone 13-serie uit vier toestellen gaat bestaan:

 • iPhone 13 mini met 5,4 inch-scherm
 • iPhone 13 met 6,1 inch-scherm
 • iPhone 13 Pro met 6,1 inch-scherm
 • iPhone 13 Pro Max met 6,7 inch-scherm

Over het design en uiterlijk van de toestellen is nog weinig bekend. Wel ligt het in de lijn der verwachting dat de instapmodellen, de iPhone 13 en mini, net iets minder hoogwaardig zijn afgewerkt dan de Pro-uitvoeringen. De iPhone 12 (mini) heeft bijvoorbeeld een aluminium behuizing, terwijl de 12 Pro (Max) van roestvrij staal is.

→ Lees verder: ‘iPhone 13 verschijnt weer in vier modellen, verbetert ultragroothoeklens’

iPhone 12 schermprobleem

Meer scherm, minder notch

Sinds de introductie van de iPhone X in 2017 ziet de scherminkeping (die nodig is voor de voorste camera) er ieder jaar jammer genoeg ongeveer hetzelfde uit. Dat zou in 2021 gaan veranderen.

Volgens een doorgaans betrouwbare Apple-insider is het bedrijf van de plan de iPhone 13 een kleinere notch te geven. De inkeping zou niet smaller worden, maar korter. Mocht dit waar zijn, dan steekt de iPhone 13-notch dus minder diep het scherm in en heb je dus meer display tot je beschikking.

→ Lees verder: ‘iPhone 13 krijgt een kleinere notch’

Eindelijk ProMotion en mogelijk een verrassing

Over dat scherm gesproken: Apple zou in 2021 eindelijk de overstap naar ProMotion maken. Deze schermtechniek met 120Hz-ververssnelheid kennen we van de iPad Pro en zorgt er dus voor dat beelden 120 keer per seconde ingeladen worden. Dat is dubbel zoveel als de huidige iPhone 12-serie, die op een ververssnelheid van 60Hz blijft steken. Het resultaat? Veel vloeiender ogende animaties.

Dat is niet de enige verrassing die ons mogelijk te wachten staat. Het anonieme Twitter-account L0vetodream, die in het verleden regelmatig juiste informatie over onaangekondigde Apple-producten deed, beweert dat de iPhone 13 Touch ID onder het scherm krijgt. Oftewel, je kunt het toestel ontgrendelen door je vinger op het scherm te leggen.

→ Lees verder: Gerucht: iPhone 13 krijgt Touch ID onder het scherm

iphone 13

Camera zoomt in op ultragroothoeklens

2020 was een tussenjaar voor de iPhone-camera. De iPhone 12 (en mini) heeft grotendeels dezelfde camera-opstelling als zijn voorganger. De 12 Pro (Max) kreeg er weliswaar een LiDAR-dieptescanner bij, maar foto’s maak je net als bij de iPhone 11 Pro met de drievoudige lens achterop.

Ming-Chi Kuo, een autoriteit op Apple-gebied, denkt daarom dat het bedrijf in 2021 een forse stap op cameragebied gaat zetten. Hij denkt dat de iPhone 13 Pro en iPhone 13 Pro Max een betere ultragroothoeklens met grotere sensor krijgen. Op die manier registreer je tijdens het fotograferen meer van de omgeving. Verder denkt Kuo dat de ultragroothoeklens autofocus krijgt. Op die manier krijg je stabielere plaatjes.

→ Lees verder: ‘iPhone 13 verbetert ultragroothoeklens’

iphone camera

Verwachte iPhone 13 release en prijs

Normaal gesproken worden de nieuwe iPhones in september gepresenteerd. 2020 was hierin een uitzondering, want de iPhone 12 werd in oktober onthuld. De iPhone 13 wordt daarom hoogstwaarschijnlijk in september of oktober 2020 onthuld. De release vindt meestal twee weken na de onthulling plaats.

Over de adviesprijs van de nieuwe iPhones zijn nog geen geruchten opgedoken. Aangezien de telefoons echter grotendeels op hetzelfde publiek als de iPhone 12 gericht zijn en de verbeteringen niet gigantisch zijn, denken we dat de prijzen ongeveer hetzelfde blijven. Dit betekent het volgende voor de prijs van de iPhone 13:

 • iPhone 13 mini: 809 euro
 • iPhone 13: 909 euro
 • iPhone 13 Pro: 1159 euro
 • iPhone 13 Pro Max: 1259 euro

Blijf op de hoogte

In aanloop naar de release van de iPhone 13 houdt iPhoned je op de hoogte van alle geruchten en gelekte informatie. Wil je hiervan op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief. Zodoende wordt je dagelijks of wekelijks snel bijgepraat over de nieuwe ontwikkelingen. Je kunt ons natuurlijk ook volgen via de iPhoned-app, Facebook, Instagram, YouTube of Twitter.

IP

BigSpark B.V.

Gratis via App Store
iPhone 13
Apple iPhone 13
Welke iPhone 13 wil je?
Wij hebben momenteel geen iPhone 13 aanbiedingen voor je. Vergelijk hier alle iPhones Vergelijk hier alle iPhones
Sim only nodig?
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's