iPhone 12

Apple iPhone 12
Scherm 6.1 inch
Camera 12 megapixel

De iPhone wordt de opvolger op de iPhone 11 die eind 2020 uitkomt. Op deze pagina lees je alles wat je moeten weten over specs, geruchten, release en nog veel meer.

Op het moment van schrijven is de iPhone 12 nog niet onthuld. Alle informatie op deze pagina is gebaseerd op geruchten en gelekte informatie. Zodra we meer weten over de 2020 iPhone, werken we deze pagina bij.

iPhone 12: veelgestelde vragen beantwoord

  • De iPhone 12 wordt tegelijk met drie andere iPhones in september 2020 onthuld
  • De iPhone 12 zou wederom een dubbele 12 megapixel cameralens krijgen
  • De iPhone 12 stapt over van een lcd- naar een oled-scherm
  • De iPhone 12 krijgt een vernieuwd design, dat lijkt op de iPhone 4

iPhone 12 releasedatum en prijs: dit zeggen de geruchten

De iPhone 12 laat nog even op zich wachten, maar zoals we inmiddels wel gewend zijn van Apples geruchtencircuit lekt er continu informatie uit. Apple zou net als voorgaande jaren van plan zijn om de iPhone 12 in september uit te brengen, tegelijk met drie andere toestellen.

Waarschijnlijk onthult Apple de iPhone 12 op een speciaal evenement halverwege september, waarna het toestel die vrijdag te pre-orderen is en de iPhone 12 de week erna op vrijdag in de winkels ligt. Over de prijs is nog weinig bekend, maar omdat het apparaat de nodige overeenkomsten vertoont met de iPhone 11 en dezelfde doelgroep aanspreekt, denken we dat de prijs gelijk zal blijven. Mocht dit het geval zijn, dan betekent dit het volgende voor de iPhone 12 prijs.

  • iPhone 12 64GB: 809 euro
  • iPhone 12 128GB: 128 euro
  • iPhone 12 256GB: 979 euro

iPhone 12 functies en verbeteringen: onze 5 verwachtingen

Net zoals bij de prijs en releasedatum buitelen analisten en anonieme bronnen over elkaar heen om ons informatie te geven die Apple liever geheim houdt. Daardoor kunnen we onderstaande lijst met de hardnekkigste geruchten samenstellen. Dat geeft ons een goed beeld van wat we kunnen verwachten.

iPhone 12

1. Nieuw design dat lijkt op de iPhone 4

Na jaren het iPhone X-ontwerp aan te hebben gehouden, gaat Apple het in 2020 weer iets anders doen. Het lijkt er op dat het bedrijf terugkijkt naar het design van de iPhone 4, wat een ontwerp oplevert met hardere randen, een metalen frame en een platte achterkant. Veel mensen vinden de iPhone 4 en iPhone 5 de mooiste iPhones die Apple ooit heeft gemaakt, wat de iPhone 12 voor deze doelgroep natuurlijk extra interessant maakt.

2. Scherm stapt over van lcd naar oled

De iPhone XR en iPhone 11 zijn altijd al goedkopere versies geweest van de high-end iPhones die Apple tegelijkertijd onthulde. Dat merkte je onder meer als je naar het scherm keek: daar bespaarde Apple op de prijs door voor een lcd-scherm te kiezen in plaats van het duurdere oled.

Dat zou dit jaar niet meer het geval zijn, nu Apple ook de iPhone 12 van het hoogwaardigere oled-scherm zou willen voorzien. Dat levert onder meer mooiere kleuren op en diepere zwarttinten, maar kan er ook voor zorgen dat de schermranden een stuk smaller worden. Daardoor speelt de schermkeuze ook een rol in het design.

3. Dubbele cameralens

In 2019 heeft Apple zulke grote verbeteringen doorgevoerd op cameragebied dat we verwachten dat we in 2020 wat minder revolutionaire veranderingen krijgen. Zo zou de iPhone 12 net als de 11 een dubbele cameralens krijgen, die de Nachtmodus ondersteunt en grote gebieden kan vastleggen met de groothoeklens.

Wat wel kan is dat Apple de kwaliteit van de camera verder verbetert door de software verder te verbeteren, bijvoorbeeld met nieuwe functies voor de Portretstand.

grotere accu iPhone 2020

4. Ondersteuning voor 5G, maar niet in Nederland?

De iPhone 12 en alle andere iPhones die in september verschijnen zouden klaar zijn voor 5G, maar Apple twijfelt om deze functie in alle landen beschikbaar te maken. Zo zal in Nederland de 5G-dekking eind dit jaar nog lang niet voldoende zijn om er gebruik van te maken.

Daarom zou Apple overwegen om enkel 5G-ondersteuning toe te voegen aan iPhones die in landen verschijnen waar dit ook van toepassing is. Daardoor zou Nederland buiten de boot vallen, wat op de lange termijn een nadeel kan zijn. Als 5G over een jaar of twee wel beschikbaar is in Nederland, kunnen alle 2020 iPhones er dan hun voordeel niet mee doen. Het is dus even afwachten welke beslissing Apple hiermee maakt.

5. Draait op de A14-chip en iOS 14

Iets wat zo goed als zeker is zijn de chip en de iOS-versie waar deze iPhone op zal draaien. Apple werkt inmiddels alweer hard aan de opvolger van de A13-chip uit 2019. Deze A14-chip zal een centrale rol spelen in de iPhone 12, evenals de software-versie iOS 14. Deze update krijgen we tijdens WWDC dit voorjaar al te zien, zodat de software getest kan worden en klaar is om tegelijk met de nieuwe iPhone uit te komen.

Laatste berichten

‘iPhone 12 Pro krijgt smallere notch en nieuw thuisscherm met widgets’

‘iPhone 12 Pro krijgt smallere notch en nieuw thuisscherm met widgets’

Nieuws De iPhone 12 Pro krijgt een flink smallere notch dan zijn voorganger. Ook het thuisscherm wordt een stuk praktischer, want je kunt straks widgets toevoegen.
‘iPhone 12 Pro met LiDAR-scanner gelekt via schematische tekening’

‘iPhone 12 Pro met LiDAR-scanner gelekt via schematische tekening’

Nieuws Een zojuist uitgelekte schematische tekening is de eerste sterke aanwijzing dat de iPhone 12 Pro dezelfde LiDAR-scanner krijgt als de iPad Pro 2020.
‘5G iPhone komt dit najaar, andere Apple-producten mogelijk wel uitgesteld’

‘5G iPhone komt dit najaar, andere Apple-producten mogelijk wel uitgesteld’

Nieuws Ondanks de gevolgen van het coronavirus zou Apple dit najaar gewoon zijn eerste 5G iPhone uitbrengen. Andere producten van het bedrijf lopen wel het risico om uitgesteld te worden.
Leveranciers: Minder vraag naar iPhone 12 vanwege coronacrisis

Leveranciers: Minder vraag naar iPhone 12 vanwege coronacrisis

Nieuws Apple kan genoeg exemplaren van de iPhone 12 produceren, maar of consumenten er ook op zitten te wachten, is nog maar de vraag. Bedrijven in de productieketen van het bedrijf verwachten namelijk fors minder omzet.
‘iPhone 12 met 5G maanden vertraagd door coronavirus’

‘iPhone 12 met 5G maanden vertraagd door coronavirus’

Nieuws Apples eerste 5G-smartphone lijkt ook de gevolgen van het coronavirus te ondervinden. De release van een speciale 5G uitvoering van de iPhone 12 zou maanden worden uitgesteld. Mogelijk komt het toestel pas in 2021 uit.
Sim only keuzehulp