iPhone 12 Pro Max

Apple iPhone 12 Pro Max
Scherm 6.5 inch
Camera 12 megapixel

De iPhone 12 Pro Max is de grote broer van de iPhone 12 Pro en daarmee de opvolger van de iPhone 11 Pro Max uit 2019. Hier lees je alles over de grootste iPhone van 2020.

Op het moment van schrijven is de iPhone 12 Pro Max nog niet officieel onthuld. Zodra we meer weten, werken we deze pagina bij met alle relevante informatie.

  • Release: in september, tegelijk met drie andere iPhones
  • Geheugen: 128GB, 256GB en 512GB
  • Prijs: startprijs van 1099 dollar
  • Kleuren: Mogelijk verkrijgbaar in Zilver, Zwart, Groen en Donkerblauw
  • Design: 6,7 inch oled-scherm, vierkant design met platte randen

iPhone 12 Pro Max releasedatum en prijs: dit weten we al

De onthulling van de iPhone 12 Pro Max laat nog even op zich wachten. Apple onthult het toestel samen met de iPhone 12, iPhone 12 Pro en een kleinere iPhone 12 in de tweede helft van 2020.

Ondanks de vertragingen en productieproblemen die het coronavirus met zich meebrengt, lijkt het er namelijk op dat de geplande releasedatum in september vooralsnog gewoon doorgaat. Dit kan wel betekenen dat vlak na de release de iPhone 12 Pro Max wat beperkter te verkrijgen is.

Er bestaat nog veel onduidelijkheid over de prijs van de iPhone 12 Pro Max. Prominente Apple-lekker Jon Prosser claimde onlangs dat de beginprijs van de prijs van de Pro Max 1099 dollar is.

iphone 12 pro blauw uitge

iPhone 12 Pro Max: functies en geruchten

Hoewel de iPhone 12-serie nog niet officieel onthuld is, weten we dankzij gelekte informatie al heel wat over het nieuwe high-end model van Apple. De belangrijkste geruchten zetten we hier voor je op een rijtje.

1. 6,7 inch oled-scherm

De iPhone 12 Pro Max wordt een fors toestel, met een scherm van wel 6,7 inch. Dat is groter dan zijn voorganger: de iPhone 11 Pro Max had namelijk een 6,5 inch-scherm. De resolutie wordt naar het schijnt 2778 bij 1284 pixels, wat zorgt voor een PPI van 458. In verhouding is deze net zo scherp als de 11 Pro Max.

Bovendien krijgt de 12 Pro Max, net als de andere iPhone 12-modellen, een oled-scherm. Dit is kwalitatief beter dan een lcd scherm en het kost minder energie. Tech-fabrikant Samsung zou het scherm gaan maken.

2. ProMotion-techniek

Naast oled wordt het scherm uitgerust met de ProMotion-techniek. Deze kennen we al van de iPad Pro 2020 en heeft een hele hoge ververssnelheid van 120 frames per seconde. Dat is twee keer zo snel als de 60 frames van huidige iPhones.

Dit zorgt ervoor dat animaties en video’s sneller en vloeiender ogen. Om accuduur te besparen schakelt de iPhone 12 Pro Max zelfstandig tussen 60 frames en 120 frames per seconde waar het nodig is.

3. Design: smallere notch en vierkante behuizing

Meerdere geruchten wijzen erop dat Apple de notch kleiner maakt op het nieuwe toestel. Hierdoor zou er een kleinere hap uit scherm zijn, maar zou Face ID toch beter gaan werken. Omdat de frontcamera een bredere kijkhoek heeft herkent de camera je gezicht namelijk nog sneller.

Daarnaast gooit Apple het qua behuizing over een andere boeg. Het bedrijf uit Cupertino zegt de ronde randen vaarwel en gaat terug naar het design van de iPhone 4, 5 en de eerste iPhone SE, met een meer vierkante vorm en platte randen.

4. LiDAR scanner

Apple gebruikt dezelfde vierkante cameramodule als die van de iPhone 11 Pro en Pro Max. Wel komt hier een vierde cirkel bij: de LiDAR -scanner, die ook op de iPad Pro 2020 te vinden is. Hiermee kan de iPhone heel nauwkeurig de afstand berekenen tussen de camera en een object in het frame.

Dat is zowel gunstig voor de Portretfunctie als voor augmented reality. De scanner zorgt er namelijk voor dat de iPhone razendsnel virtuele objecten in de echte wereld kan plaatsen. Handig als je bijvoorbeeld wil zien hoe een meubelstuk in je woonkamer staat.

5. 5G-ondersteuning

Providers gaan nu steeds meer 5G ondersteunen, wat ook betekent dat er een iPhone nodig is die deze internetstandaard ondersteunt. Daarom worden alle vier de iPhone 12-modellen uitgerust met 5G-ondersteuning. Uiteraard blijft ook 4G of 3G beschikbaar, omdat de 5G dekking in september nog niet volledig genoeg is.

6. iOS 14 en A14-chip

Tijdens WWDC in juni wordt de nieuwe grote iOS-update onthuld: iOS 14. Alle vier de iPhones gaan hier dan ook standaard op draaien. Daarnaast krijgt de iPhone 12-serie de A14-chip, die nog sneller werkt dan de A13-chip van de iPhone 11-serie en de nieuwe iPhone SE.

De chip is gemaakt door Apple zelf, waardoor de hardware van de iPhone naadloos aansluit op de software. Dit zorgt ervoor dat de chip enorm snel en beter werkt dan concurrerende Android-telefoons.

iPhone 12 Pro Max
Welke iPhone 12 Pro Max wil je?
Wij hebben momenteel geen iPhone 12 Pro Max aanbiedingen voor je. Vergelijk hier alle iPhones Vergelijk hier alle iPhones
Sim only nodig?

Laatste berichten

‘iPhone 12 Pro (Max) krijgt meer werkgeheugen dan voorganger’

‘iPhone 12 Pro (Max) krijgt meer werkgeheugen dan voorganger’

Nieuws De iPhone 12 Pro (Max) krijgt flink meer werkgeheugen dan zijn voorganger, aldus een nieuw gerucht. Ook is er een nieuwe video opgedoken waarin de vermeende nieuwe iPhones te zien zijn.
Opinie: Het is goed als de iPhone 12 zonder oplader geleverd wordt

Opinie: Het is goed als de iPhone 12 zonder oplader geleverd wordt

Nieuws Het is helemaal niet erg als Apple de iPhone 12 zonder oplader levert. Als Apple deze verandering maar goed aanpakt.
‘Zo groot worden de 2020 iPhones ten opzichte van oudere iPhones’

‘Zo groot worden de 2020 iPhones ten opzichte van oudere iPhones’

Nieuws Dit najaar verschijnt naar verwachting de iPhone 12 in drie formaten. Zo groot zijn de iPhone 12-modellen in vergelijking met oudere iPhones.
Waarom de iPhone 12 (g)een oplader moet krijgen: 3 argumenten voor en 3 tegen

Waarom de iPhone 12 (g)een oplader moet krijgen: 3 argumenten voor en 3 tegen

Nieuws De iPhone 12 die later dit jaar uitkomt zou geen oplader in het doosje hebben. In plaats daarvan moeten klanten een losse adapter aanschaffen. Is dat een goede keuze van Apple, of niet? Tijd om de voor- en tegenargumenten te bespreken.
‘iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max kunnen mogelijk met 240 fps in 4K filmen’

‘iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max kunnen mogelijk met 240 fps in 4K filmen’

Nieuws Apple is naar verluidt van plan om zijn komende iPhones uit te rusten met een bijzondere slowmotion-functie. Volgens een nieuw gerucht werkt de fabrikant aan een mogelijkheid voor de iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max om met 240 fps te filmen in 4K-resolutie.