De iPhone 12 Pro Max wordt de opvolger van de iPhone 11 Pro Max uit 2019. De grootste iPhone van 2020 ligt waarschijnlijk eind dit jaar in de winkels, al houdt Apple zoals vanouds de lippen stijf op elkaar. Dankzij allerlei gelekte informatie en geruchten weten we echter al een hoop over de iPhone 12 Pro Max. Dit kun je verwachten.

iPhone 12 Pro Max in het kort

  • iPhone 12 Pro Max wordt misschien in oktober 2020 aangekondigd
  • Nieuw ‘platdesign dat doet denken aan de iPhone 4 en iPad Pro
  • Drievoudige camera achterop met speciale LiDAR-dieptesensor (van de iPad Pro)
  • Groter 6,7 inch-oled-scherm met hoge ververssnelheid
  • Vernieuwde A14chip is razendsnel en energiezuinig
  • Misschien heeft de iPhone 12 Pro Max 5G-internet
  • Wellicht krijgt de forse iPhone geen oplader in de verpakking

Wanneer komt de iPhone 12 Pro Max uit?

De iPhone 12 Pro Max wordt waarschijnlijk halverwege oktober aangekondigd. Lange tijd werd gedacht dat het toestel tijdens het Apple-event van 15 september, maar op deze avond werden alleen de Apple Watch Series 6, Apple Watch SE, iPad 2020 en iPad Air 2020 aangekondigd.

Wanneer de daadwerkelijke iPhone 12 Pro Max release is, moet nog blijken. Apple bevestigde onlangs wel dat de nieuwe toestellen met “een paar weken” vertraagd zijn. We verwachten de nieuwe Apple-telefoons daarom op z’n vroegst halverwege/eind oktober in de winkels. Normaliter brengt Apple de nieuwe iPhones medio september uit.

iPhone 12 Pro winnen

Een hoop onzekerheid dus. Gelukkig kun je van één ding wel uitgaan: iPhoned geeft namelijk ook dit jaar de nieuwe iPhone weg. Meedoen is heel makkelijk, want je hoeft je alleen aan te melden voor de nieuwsbrief. Voor de duidelijkheid: we geven dus de opvolger van de iPhone 11 Pro weg, het kleinere broertje van de 12 Pro Max. Bekijk voor meer instructie onderstaande video.

iPhone 12 Pro Max prijs: dit zijn de verwachtingen

Over de prijs van de iPhone 12 Pro Max is nog een hoop onduidelijk. We kunnen echter wel een gewogen schatting maken door te kijken naar zijn voorganger. Daarbij lijkt het erop dat de iPhone 11 Pro Max-opvolger ongeveer dezelfde doelgroep gaat aanspreken, waardoor de prijs niet al teveel verandert. Tot slot lijken de verbeteringen dit jaar niet revolutionair te zijn, maar eerder evolutionair.

Al met al denken we dus dat het prijskaartje van de nieuwe iPhone Max niet veel verandert ten opzichte van vorig jaar. Dat betekent het volgende voor de iPhone 12 Pro Max prijs:

  • iPhone 12 Pro Max met 64GB: 1259 euro
  • iPhone 12 Pro Max met 256GB: 1429 euro
  • iPhone 12 Pro Max met 512GB: 1659 euro
iPhone 12 pro max 120hz promotion

iPhone 12 Pro Max in 6 kenmerken

Dat de iPhone 12 Pro Max eraan komt is geen geheim, maar zoals ieder jaar houdt Apple de lippen stijf op elkaar. Dankzij allerlei gelekte informatie, bronnen die hun mond voorbijpraten en geruchten weten we al een hoop over de nieuwe Apple-smartphones. Hieronder bespreken we de 6 belangrijkste kenmerken van de beste en grootste iPhone van 2020.

Design: gehate notch wordt kleiner

De notch heeft maar weinig fans. Tot nog toe is deze inkeping in het iPhone-scherm noodzakelijk voor het plaatsen van de selfie- en Face ID-camera, maar veel mensen vinden zo’n gat in het display maar lelijk. Er is goed nieuws voor die mensen.

Het lijkt er namelijk op dat Apple de notch van de nieuwe iPhone heeft weten te verkleinen. De gehate inkeping pakt dus niet zijn koffers, maar maakt wel gedeeltelijk pas op de plaats. Apple zou de selfiecamera en Face ID-gezichtsherkenning efficiënter hebben weten te maken waardoor ze minder ruimte nodig hebben, met een minder aanwezige notch als gevolg.

Ook de behuizing gaat enigszins op de schop. Volgens meerdere insiders krijgt de opvolger van de iPhone 11 Pro Max een retro-achtig design dat doet denken aan een combinatie van de iPhone 4 en nieuwste iPad Pro. Wat je je daarbij moet voorstellen? Een hoekige behuizing, ‘plat’ scherm en scherp afgesneden hoeken.

iPhone 12
iPhone 12 (L) en iPhone 12 Pro Max (R)

iPhone 12 Pro Max camera bestaat uit 4 onderdelen

2019 was een gigantisch jaar voor de iPhone-camera. De iPhone 11 Pro Max kreeg er een sensor op de achterkant bij, waardoor het toestel een drievoudig camerasysteem heeft. Dit jaar schijnen de veranderingen minder wereldschokkend te zijn, maar daardoor niet minder fijn.

Het heeft er namelijk alle schijn van dat de 12 Pro Max niet alleen het design van de iPad Pro 2020 ‘leent’, maar ook een camera. Of beter gezegd, een sensor. De grootste iPhone van dit jaar zou namelijk dezelfde drie camera’s als zijn voorganger gebruiken, met daarbij een LiDAR-sensor.

Zo’n dieptesensor gebruik je voor het inschatten van afstanden. LiDAR is daarmee ideaal voor bijvoorbeeld augmented reality-apps, zoals die van IKEA. Ook zorgt LiDAR voor betere portretfoto’s. De afstanden tussen iemands gezichtsonderdelen kunnen immers beter geschat worden.

Scherm

De iPhone 11 Pro Max is met zijn 6,5 inch-scherm al geen kleine telefoon, maar de opvolger lijkt daar nog een schepje bovenop te doen. Volgens het geruchtencircuit krijgt de grootste iPhone van 2020 een 6,7 inch-display.

De resolutie groeit in verhouding mee (2778 bij 1284 pixels) waardoor de pixeldichtheid gelijk blijft. Met andere woorden, het scherm van de iPhone 12 Pro Max belooft net zo groot als die van zijn voorganger te worden.

Het staat daarbij zo goed als vast dat de 12 Pro Max een oled-scherm krijgt, net als de andere iPhone 12-telefoons. Dit is met name belangrijk voor het instapmodel, de iPhone 12, en het nieuwe exemplaar, de iPhone 12 mini. Voorheen hadden alleen de duurdere iPhones een oled-scherm, dat kwalitatief veel beter is dan lcd.

ProMotion zorgt voor vloeiende beelden

Het scherm van de iPhone 12 Pro Max wordt niet alleen groter, maar ook vloeiender. Dit zit zo. Volgens meerdere betrouwbare Apple-insiders brengt het bedrijf de ProMotion-techniek van de iPad Pro (2020) naar de beste iPhones van 2020.

Goed nieuws, want ProMotion heeft een ververssnelheid van 120Hz. Dit betekent dat het scherm 120 keer per seconde ververst, in plaats van de gebruikelijke 60 keer. Het resultaat zie je op het scherm. Animaties ogen soepeler, scrollen door instellingen en apps ziet er fijner uit en het beeld lijkt sneller te reageren.

Geen oplader en EarPods?

De Apple-gemeenschap was woedend toen het bedrijf de iPhone X uitbracht. Telefoons met inkepingen waren in 2017 nog geen gemeengoed en veel mensen vonden de designkeuze spuuglelijk. Apple zoekt de controverse echter op, kijk maar naar de AirPods, en zou ook dit jaar weer tegen heilige huisjes trappen.

De iPhone 12, iPhone 12 Pro, iPhone 12 mini en 12 Pro Max zouden namelijk allemaal zonder oplader en oordopjes in het doosje geleverd worden. Het bedrijf zou dit enerzijds doen vanuit milieuoverwegingen. Dankzij deze beslissing groeit de berg elektronisch afval in ieder geval niet.

Anderzijds denkt Apple ook aan de centen. Ten eerste kost het produceren van een iPhone minder geld door de oplader en EarPods achterwege te laten. Anderzijds zwengelt men hierdoor de verkoop van AirPods aan, de draadloze oordopjes. Voorlopig blijft het echter bij gespeculeer, dus neem een slag om de arm.

Prestaties: A14-chip en iOS 14

Misschien viel je het al op, maar tot nog toe hebben we het vooral over geruchten. “Het lijkt erop”, “naar het schijnt”, “zou” en meer van dat soort twijfeltaal. Ondanks alle gelekte informatie is het ieder jaar weer een verrassing waar Apple in september mee op de proppen komt, maar twee dingen weten we nu al zo goed als zeker.

Het staat namelijk vast dat alle nieuwe iPhones een A14-processor krijgen. Deze volgt de A13-chip van de iPhone 11 en iPhone SE op en belooft onder meer sneller en energiezuiniger te worden. Ook is het een zekerheid dat de 12 Pro Max uit de doos op iOS 14 draait, dé iPhone software-update van 2020. iOS 14 maakt het onder meer mogelijk om widgets op je telefoon-thuisscherm te plaatsen.

Gaat de iPhone over op 5G?

Providers, telefoonfabrikanten en aanliggende bedrijven zijn druk in de weer met 5G. Zo ook Apple. We horen al jaren geruchten over de komst van een iPhone met 5G-internet, maar tot nog toe blijft het bij geruchten. Of de iPhone 12 Pro Max 5G krijgt of niet, is daarom vooralsnog volstrekt onduidelijk.

Het zou voor Apple-klanten wel fijn zijn. Het Nederlandse 5G-netwerk wordt in de komende jaren volwassen en rolt landelijk uit. Bovendien wordt de ontzettend belangrijke 3,5GHz-band in 2022 geveild, waardoor mobiel internet een stuk sneller belooft te worden. Aangezien steeds meer mensen langer met hun telefoon doen, zou het fijn zijn als de beste iPhone van 2020 met 5G overweg kan.

Blijf op de hoogte

De iPhone 12 Pro Max is dus nog niet officieel gepresenteerd. Wil je als eerste op de hoogte zijn van de aankondiging zodra het zover is? Houd iPhoned dan in de gaten, download onze gratis app of meld je aan voor de nieuwsbrief.

Onze redactie zit bovenop alle geruchten en nieuwtjes en praat je bij over alles dat je moet weten zodra de grootste iPhone van 2020 is aangekondigd. Ook gaan we het toestel natuurlijk uitgebreid testen zodat jij een weloverwogen keuze kunt maken. Check in de tussentijd ook onderstaande video, waarin we vooruitblikken op het toestel.

iPhone 12 Pro Max
Apple iPhone 12 Pro Max
Welke iPhone 12 Pro Max wil je?
Wij hebben momenteel geen iPhone 12 Pro Max aanbiedingen voor je. Vergelijk hier alle iPhones Vergelijk hier alle iPhones
Sim only nodig?
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's