Vanaf dit jaar krijgt de iPhone-familie er een klein broertje bij. Hier lees je alles over de iPhone 12 mini: de kleine 5,4 inch iPhone met een oled-display.

Vier nieuwe iPhones die in het najaar van 2020 verschijnen: dit jaar gaat het voor het eerst gebeuren. Als we geruchten mogen geloven tenminste, want op het moment van schrijven is de iPhone 12 mini nog niet officieel onthuld. Daarom wordt deze pagina regelmatig bijgewerkt met nieuwe informatie.

iPhone 12 mini FAQ: veelgestelde vragen beantwoord

  • De iPhone 12 mini wordt tegelijk met drie andere iPhones in september onthuld
  • De iPhone 12 mini krijgt een 5,4 inch oled-scherm
  • Net als de iPhone 11 krijgt deze iPhone een dubbele cameralens
  • Het toestel krijgt een nieuw design, dat lijkt op de iPhone 4

iphone 12 pro

iPhone 12 mini releasedatum en prijs: dit zeggen de geruchten

Het belooft een druk najaar te worden voor iPhone-liefhebbers. Net nu we gewend waren aan drie iPhone-modellen, kiest Apple er in 2020 voor om maar liefst vier nieuwe smartphones tegelijk te onthullen. En dat terwijl het bedrijf begin 2020 ook al de iPhone SE 2020 uitbracht.

Apple zal in september vier nieuwe toestellen onthullen, die een week later in de verkoop zullen gaan. Meestal gebeurt dit eind september of in de eerste week van oktober. Zoals het er nu naar uitziet zal dat dit jaar niet anders zijn.

Over de prijs van deze iPhone 12 is helaas nog maar weinig bekend. Het enige gerucht is afkomstig van de inmiddels bekende Apple-lekker Jon Prosser. Hij zegt op basis van anonieme bronnen dat Apple een prijs van 649 dollar zou overwegen. Dat zou het de goedkoopste iPhone van de vier maken.

Meer weten over de andere drie 2020 iPhones? Check onze handige overzichtspagina’s

Hoe deze dollarprijs zich laat omrekenen naar euro’s is altijd even afwachten. Zo kostte de iPhone 11 vorig jaar 699 dollar in de VS, maar betaalden we daar 809 euro voor in Nederland. Zoals het er nu naar uitziet duikt de prijs van deze nieuwe kleine iPhone dus wel onder de grens van de 800 euro.

iPhone 12 mini: de x belangrijkste functies en verbeteringen

Hoewel de nieuwe kleine iPhone nog niet officieel is onthuld, kunnen we er al wel het een en ander over zeggen op basis van geruchten. Dit zijn wat ons betreft de belangrijkste en meest geloofwaardige tot nu toe.

Oled-scherm met kleinere Notch

In tegenstelling tot de goedkopere iPhone SE 2020 zal deze kleine iPhone wel uitgerust worden met een voorkantvullend oled-scherm. Ondanks het kleinere formaat heeft het toestel daardoor een veel groter scherm dan de nieuwe SE. Bovendien zou Apple dit jaar voor het eerst de Notch in het scherm verkleinen.

In deze uitsnede in het scherm zitten alle benodigde sensoren verwerkt om Face ID goed te laten werken. Apple zou nu een manier gevonden hebben om deze onderdelen in een kleinere uitsnede te stoppen. Goed nieuws, want daardoor blijft er meer ruimte over voor het scherm.

iPhone 12 mini

ProMotion-scherm voor extra soepele animaties

iPad Pro-gebruikers kennen het ProMotion-scherm al langer, maar voor de iPhone is dit een primeur. Deze nieuwe schermtechniek geeft de smartphone van Apple een hogere ververssnelheid van 120 frames per seconde.

Dit betekent dat iedere seconde het scherm zichzelf 120 keer kan vernieuwen, waardoor animaties er een stuk soepeler en vloeiender uitzien. Om de accuduur te besparen zou de iPhone zelfstandig schakelen tussen de hoge en lagere snelheid.

Nieuw design afgeleid van de iPhone 4

Voor het eerst sinds de iPhone X gaat het ontwerp van de iPhone dit jaar weer op de schop. Verwacht geen drastische veranderingen, maar wel een nieuw uiterlijk dat is afgeleid van de iPhone 4. Dat betekent hardere randen en een plattere achterkant, waardoor de iPhone wat meer gaat lijken op hoe de iPad Pro er nu al sinds 2018 uitziet. Veel fans roepen al jaren op een terugkeer naar dit design, dus als Apple dit daadwerkelijk doet zullen er veel mensen blij mee zijn.

Dubbele cameralens vergelijkbaar met iPhone 11

Omdat de iPhone 12 mini een kleiner toestel is met een wat lagere prijs, zal Apple hem op cameragebied hetzelfde gaan behandelen als de iPhone 11 van vorig jaar. Het toestel zou twee cameralenzen op de achterkant krijgen met ondersteuning voor de Nachtmodus.

We verwachten dat Apple wederom een ultra groothoeklens toevoegt, omdat deze met de iPhone 11 bij zovelen in de smaak viel. Qua verbeteringen is het nog niet duidelijk wat Apple gaat doen op cameragebied. Na de grote aanpassingen van vorig jaar verwachten we dit jaar een wat kleinere stap voorwaarts.

grotere accu iPhone 2020

Ondersteuning voor 5G

In Nederland hebben we er voorlopig nog niet zoveel aan, maar toch is het fijn als de nieuwe iPhones dit jaar wel klaar zijn voor 5G. Veel mensen gebruiken hun iPhone meerdere jaren, dus de kans is groot dat 5G over een paar jaar wel van pas komt. Er gaan geruchten dat Apple nog maar in een beperkt aantal landen 5G-ondersteuning wil toevoegen, maar daar is nu nog te weinig over bekend om er iets zinnigs over te kunnen zeggen.

Draait standaard op iOS 14 en de A14-chip

Iets wat we al zeker weten over de iPhone 12 mini is dat het toestel standaard op iOS 14 draait, de grote jaarlijkse update die we in juni te zien krijgen tijdens WWDC. De update zal in september beschikbaar komen voor alle ondersteunende iPhones, maar staat standaard al op alle iPhone 12-modellen geïnstalleerd.

Een andere zekerheid is dat de vier iPhone 12-modellen op de A14-chip draaien, de zelfgemaakte processors van Apple zetten ieder jaar een nieuwe standaard op het gebied van prestaties. Dat zal dit jaar dus niet anders zijn.

iPhone 12 mini
Welke iPhone 12 mini wil je?
Wij hebben momenteel geen iPhone 12 mini aanbiedingen voor je. Vergelijk hier alle iPhones Vergelijk hier alle iPhones
Sim only nodig?

Laatste berichten

‘iPhone 12 wordt met nieuwe, stevigere oplaadkabel geleverd’

‘iPhone 12 wordt met nieuwe, stevigere oplaadkabel geleverd’

Nieuws Hoewel de oordopjes en oplader mogelijk ontbreken, zou Apple wel een nieuwe iPhone 12-oplaadkabel in de doos stoppen. Deze is een stuk steviger dan we van Apple gewend zijn.
‘iPhone 12 Pro (Max) krijgt meer werkgeheugen dan voorganger’

‘iPhone 12 Pro (Max) krijgt meer werkgeheugen dan voorganger’

Nieuws De iPhone 12 Pro (Max) krijgt flink meer werkgeheugen dan zijn voorganger, aldus een nieuw gerucht. Ook is er een nieuwe video opgedoken waarin de vermeende nieuwe iPhones te zien zijn.
Opinie: Het is goed als de iPhone 12 zonder oplader geleverd wordt

Opinie: Het is goed als de iPhone 12 zonder oplader geleverd wordt

Nieuws Het is helemaal niet erg als Apple de iPhone 12 zonder oplader levert. Als Apple deze verandering maar goed aanpakt.
‘Zo groot worden de 2020 iPhones ten opzichte van oudere iPhones’

‘Zo groot worden de 2020 iPhones ten opzichte van oudere iPhones’

Nieuws Dit najaar verschijnt naar verwachting de iPhone 12 in drie formaten. Zo groot zijn de iPhone 12-modellen in vergelijking met oudere iPhones.
Waarom de iPhone 12 (g)een oplader moet krijgen: 3 argumenten voor en 3 tegen

Waarom de iPhone 12 (g)een oplader moet krijgen: 3 argumenten voor en 3 tegen

Nieuws De iPhone 12 die later dit jaar uitkomt zou geen oplader in het doosje hebben. In plaats daarvan moeten klanten een losse adapter aanschaffen. Is dat een goede keuze van Apple, of niet? Tijd om de voor- en tegenargumenten te bespreken.