iPhone 11

Scherm
inch
Camera
megapixel

De iPhone 11 wordt de opvolger van de iPhone XS en zal uiteraard weer de nodige vernieuwingen met zich meebrengen. Op deze pagina lees je alle geruchten, releasedata en beschikbare modellen.

iPhone 11: de opvolger van de iPhone XS

Ook dit jaar brengt Apple naar alle waarschijnlijkheid weer drie nieuwe iPhones uit. Dit zijn regelrechte opvolgers van de toestellen die in september 2018 werden onthuld.

We krijgen dus de keuze uit een nieuwe iPhone XS, XS Max of iPhone XR. Daarmee komt Apple de drie zelfde doelgroepen als vorig jaar tegemoet: de iPhone 11 is het standaardmodel die de meesten zal aanspreken, de nieuwe XS Max is bedoeld voor de liefhebbers van een zo groot mogelijk scherm en de nieuwe XR is gemaakt voor mensen die liever wat minder betalen voor hun smartphone.

iPhone 11 releasedatum: dit verwachten wij

Net als voorgaande jaren zal Apple de iPhone 11 hoogstwaarschijnlijk weer onthullen tijdens een speciaal Apple-event in september. Daar zal ceo Tim Cook het toestel presenteren in het Steve Jobs Theater.

Traditiegetrouw vinden deze evenementen half september plaats, waarna het toestel dezelfde week nog te pre-orderen is. Een week later ligt hij dan in de winkels en is hij ook bij andere aanbieders verkrijgbaar.

Wat wordt de iPhone 11 prijs?

Over de prijs van de iPhone 11 is op het moment nog niet veel bekend. Maar als we naar voorgaande jaren kijken kunnen we wel een redelijke inschatting maken. In dat geval gaan we er wel vanuit dat Apple dezelfde opslagcapaciteiten hanteert als vorig jaar.

Als Apple dezelfde adviesprijs als bij de lancering van de XS gebruikt zijn de prijzen als volgt.

  • iPhone 11 64GB: 1159 euro
  • iPhone 11 256GB: 1329 euro
  • iPhone 11 512GB: 1559 euro

iPhone 11

iPhone 11: de functies en verbeteringen op rij

Bij een nieuwe iPhone horen uiteraard een aantal verbeteringen die de smartphone van Apple weer naar een hoger niveau tillen. Op basis van geruchten zijn dit de belangrijkste verbeteringen die dit jaar worden doorgevoerd.

1. Driedubbele cameralens voor nog betere foto’s

De grote verbetering van dit jaar vinden we bij de camera. Na een aantal jaar een dubbele lens te gebruiken maakt het toestel nu voor het eerst de overstap naar drie lenzen op de achterkant. Er zou een extra groothoeklens toegevoegd worden waarmee je een veel groter gebied kunt vastleggen. Ook zorgt deze extra lens voor betere kwaliteit tijdens het (optisch) zoomen en worden foto’s die je in een donkere omgeving maakt ook beter.

Apple zal waarschijnlijk naast deze hardwareverbetering ook de software van de camera aanpassen, zodat dit er ook voor zorgt dat de foto’s die je met je iPhone maakt beter worden. Denk hierbij aan een verbeterde versie van Smart HDR.

2. Een sterk verbeterde selfiecamera

Niet alleen de camera op de achterkant van de iPhone 11 gaat erop vooruit, ook de selfiecamera krijgt een flinke upgrade. Volgens een gerucht maakt de frontcamera de sprong van 7 naar 12 megapixels. Een mooie verbetering nu we steeds vaker bezig zijn met het maken van selfies en het voeren van videogesprekken. Of deze nieuwe camera ook betekent dat de Face ID-camera in deze iPhone verder verbeterd is, is nog niet duidelijk.

iPhone 11 camera-editie

3. Sneller opladen met nieuwe oplader

iPhones ondersteunen al een paar jaar snelladen, maar er zullen relatief weinig mensen zijn die hier hun voordeel al mee gedaan hebben. Dat komt omdat Apple nog steeds dezelfde trage oplader in de doos van de iPhone stopt.

Daar zou dit jaar een einde aan komen nu Apple van plan zou zijn om een usb-c-lader in de doos te stoppen. Daarmee kun je de iPhone 11 uit de doos direct veel sneller opladen. Een welkome verbetering die eigenlijk jaren geleden al plaats had moeten vinden.

4. Gebruik de iPhone als draadloze lader

Een leuke nieuwe functie is stiekem al langer beschikbaar bij andere telefoons. De achterkant van de iPhone 11 zou je namelijk kunnen gebruiken om andere apparaten op te laden. Leg bijvoorbeeld je AirPods-doosje op je iPhone om deze onderweg snel van stroom te voorzien. Ook een Apple Watch zou je op die manier kunnen opladen via je iPhone. Handig als je een weekendje weg bent en je de oplader van je Watch vergeten bent.

5. Beter binnen navigeren met nieuwe antenne

Door over te stappen op een nieuwe antenne zou de nieuwe iPhone minder moeite hebben om een goed signaal te behouden als je binnen bent. Daardoor kan je locatie nauwkeuriger bepaald worden, wat het gebruik van een navigatie-app met een dak boven je hoofd sterk verbetert. Omdat deze verbetering met de hardware te maken heeft, maakt het niet uit welke navigatie-app je hiervoor gebruikt.

iPhone 11

6. Draait op de nieuwe A13-chip

De productie van de A13-chip die het hart van de iPhone 11 vormt zou inmiddels zijn gestart. Deze nieuwe processor moet de prestaties van het toestel naar een hoger niveau brengen en tegelijkertijd minder beroep doen op de accu. Alle drie de 2019 iPhones zullen vermoedelijk op deze A13-chip.

7. Loopt standaard op iOS 13

De iPhone 11 draait standaard op iOS 13, de grote software-update die dit jaar op WWDC 2019 onthuld wordt. De update zal een donkere modus introduceren, samen met tal van andere kleinere en grote verbeteringen. Check voor meer info onze iOS 13 verwachtingen.

Laatste berichten

Concept: de iPhone 2019 als Apple bij Samsung zou afkijken

Concept: de iPhone 2019 als Apple bij Samsung zou afkijken

Nieuws Alles wijst erop dat de iPhone 2019 (of iPhone 11) hetzelfde design heeft als de iPhone XS. Toch weerhield dat deze ontwerper er niet van om een concept te ontwerpen waarin hij goed gekeken heeft naar de nieuwe Galaxy S10 van Samsung.
‘TSMC start productie van nieuwe A13-chip voor 2019 iPhones’

‘TSMC start productie van nieuwe A13-chip voor 2019 iPhones’

Nieuws Apple-fabrikant TSMC zou zijn begonnen met de eerste productie van de A13-chip. Deze door Apple-ontworpen processor vinden we eind dit jaar terug in de iPhone 2019 of iPhone 11.
‘iPhone 2019 kan beter binnen navigeren door vernieuwde antenne’

‘iPhone 2019 kan beter binnen navigeren door vernieuwde antenne’

Nieuws Apple zou van plan zijn om de iPhone 2019-antenne helemaal te veranderen. Hierdoor wordt het mogelijk om een stuk nauwkeuriger te navigeren met een dak boven je hoofd.
Gerucht: iPhone 2019 wordt geleverd met 18 Watt-snellader in de doos

Gerucht: iPhone 2019 wordt geleverd met 18 Watt-snellader in de doos

Nieuws Nu moet je de accessoires nog zelf in huis halen, maar straks kun je de iPhone 2019 (of iPhone 11) snelladen met het kabeltje dat in de doos wordt meegeleverd. Ook krijg je er een usb-c-adapter bij om je telefoon aan je Macbook te koppelen.
‘Camera’s van nieuwe iPhones worden door glaslaagje beschermd’ – Update

‘Camera’s van nieuwe iPhones worden door glaslaagje beschermd’ – Update

Nieuws De camera's van de iPhone 2019 (of iPhone 11) steken een beetje uit wanneer je het toestel plat op tafel legt. Om de lenzen en flitser te beschermen zitten ze daarom achter een beschermlaagje van glas.

Download onze app

Download onze app