iPhone 11

Scherm
5.8 inch
Camera
megapixel

De iPhone 11 wordt de opvolger van de iPhone XS en zal uiteraard weer de nodige vernieuwingen met zich meebrengen. Op deze pagina lees je alle geruchten, releasedata en beschikbare modellen.

iPhone 11: de opvolger van de iPhone XS

Ook dit jaar brengt Apple naar alle waarschijnlijkheid weer drie nieuwe iPhones uit. Dit zijn regelrechte opvolgers van de toestellen die in september 2018 werden onthuld.

We krijgen dus de keuze uit een nieuwe iPhone XS, XS Max of iPhone XR. Daarmee komt Apple de drie zelfde doelgroepen als vorig jaar tegemoet: de iPhone 11 of XI is het standaardmodel die de meesten zal aanspreken, de nieuwe XS Max is bedoeld voor de liefhebbers van een zo groot mogelijk scherm en de nieuwe iPhone XR 2019 is gemaakt voor mensen die liever wat minder betalen voor hun smartphone.

iPhone 11

iPhone 11 FAQ: de 5 meestgestelde vragen beantwoord

Voordat Apple de iPhone 11 uitbrengt, zijn er tal van vragen waar we op basis van geruchten gelekte info al antwoord op kunnen geven.

 1. Komt er een iPhone 11?
  Hoe de iPhones van 2019 precies gaan heten is lastig te zeggen, maar dat er in september weer een drietal nieuwe Apple-smartphones in de schappen liggen is zo goed als zeker. Apple doet dit al meer dan tien jaar zo en alle geruchten wijzen erop dat dit nu wederom het geval zal zijn.
 2. Wanneer komt de iPhone 11 uit?
  Een exacte datum uitkiezen is lastig, maar als we naar vorige jaren kijken is eind september een goede periode om geld op in te zetten. Normaal gesproken geeft Apple half september een keynote om de iPhones te onthullen, waarna ze een week later verkrijgbaar zijn.
 3. Hoe duur wordt de iPhone 11?
  We verwachten dat de iPhone 11 dezelfde prijs als de iPhone XS zal hebben bij de lancering. Dat betekent dat het toestel met 64GB rond de 1159 euro kost en je meer betaalt voor meer opslag.
 4. Komt er ook een iPhone 11 Max?
  Dat is zo goed als zeker. Ook van dit model is de naam nog niet bekend, maar je leest er nu al alles over op onze iPhone 11 Max pagina.
 5. Hoe ziet de iPhone 11 eruit?
  Zoals je verderop op deze pagina ziet, lijkt Apple dit jaar het design van de iPhone grotendeels ongewijzigd te laten. Het enige verschil is de cameralens, omdat Apple een driedubbele lens op de achterkant heeft gezet om de fotokwaliteit te verbeteren. Wel is het mogelijk dat er een nieuwe kleur verschijnt.

Win de nieuwe iPhone bij iPhoned!

Als je iPhoned al een tijdje volgt, voelde je ‘m misschien al aankomen: ook dit jaar gaan we de nieuwe iPhone weggeven aan een gelukkige lezer. Het gaat hier om de opvolger van de iPhone XS, niet de grotere iPhone 11 Max of goedkopere iPhone XR 2019.

Meedoen is heel makkelijk: klik op de banner in onze iPhoned-app, of schrijf je in via onze iPhoned nieuwsbriefpagina. Op de dag dat de nieuwe iPhone in Nederland verkrijgbaar is maken wij de winnaar bekend. Heel veel succes met meedoen!iPhone 11 releasedatum: dit verwachten wij

Net als voorgaande jaren zal Apple de iPhone 11 hoogstwaarschijnlijk weer onthullen tijdens een speciaal Apple-event in september. Daar zal ceo Tim Cook het toestel presenteren in het Steve Jobs Theater.

Traditiegetrouw vinden deze evenementen half september plaats, waarna het toestel dezelfde week nog te pre-orderen is. Een week later ligt hij dan in de winkels en is hij ook bij andere aanbieders verkrijgbaar.

Wat wordt de iPhone 11 prijs?

Over de prijs van de iPhone 11 is op het moment nog niet veel bekend. Maar als we naar voorgaande jaren kijken kunnen we wel een redelijke inschatting maken. In dat geval gaan we er wel vanuit dat Apple dezelfde opslagcapaciteiten hanteert als vorig jaar.

Als Apple dezelfde adviesprijs als bij de lancering van de XS gebruikt zijn de prijzen als volgt.

 • iPhone 11 64GB: 1159 euro
 • iPhone 11 256GB: 1329 euro
 • iPhone 11 512GB: 1559 euro

  iPhone 2019  
iPhone 2019

Mis niks over de nieuwste iPhone

Wil je het allernieuwste model? Schrijf je dan in en ontvang als eerste een e-mail zodra we meer weten.

Meld je nu aan>>

iPhone 11: de functies en verbeteringen op rij

Bij een nieuwe iPhone horen uiteraard een aantal verbeteringen die de smartphone van Apple weer naar een hoger niveau tillen. Op basis van geruchten zijn dit de belangrijkste verbeteringen die dit jaar worden doorgevoerd.

1. Driedubbele cameralens voor nog betere foto’s

De grote verbetering van dit jaar vinden we bij de camera. Na een aantal jaar een dubbele lens te gebruiken maakt het toestel nu voor het eerst de overstap naar drie lenzen op de achterkant. Er zou een extra groothoeklens toegevoegd worden waarmee je een veel groter gebied kunt vastleggen. Ook zorgt deze extra lens voor betere kwaliteit tijdens het (optisch) zoomen en worden foto’s die je in een donkere omgeving maakt ook beter.

Apple zal waarschijnlijk naast deze hardwareverbetering ook de software van de camera aanpassen, zodat dit er ook voor zorgt dat de foto’s die je met je iPhone maakt beter worden. Denk hierbij aan een verbeterde versie van Smart HDR.

2. Een sterk verbeterde selfiecamera

Niet alleen de camera op de achterkant van de iPhone 11 gaat erop vooruit, ook de selfiecamera krijgt een flinke upgrade. Volgens een gerucht maakt de frontcamera de sprong van 7 naar 12 megapixels. Een mooie verbetering nu we steeds vaker bezig zijn met het maken van selfies en het voeren van videogesprekken. Of deze nieuwe camera ook betekent dat de Face ID-camera in deze iPhone verder verbeterd is, is nog niet duidelijk.

iPhone 11 camera-editie

3. Sneller opladen met nieuwe oplader

iPhones ondersteunen al een paar jaar snelladen, maar er zullen relatief weinig mensen zijn die hier hun voordeel al mee gedaan hebben. Dat komt omdat Apple nog steeds dezelfde trage oplader in de doos van de iPhone stopt.

Daar zou dit jaar een einde aan komen nu Apple van plan zou zijn om een usb-c-lader in de doos te stoppen. Daarmee kun je de iPhone 11 uit de doos direct veel sneller opladen. Een welkome verbetering die eigenlijk jaren geleden al plaats had moeten vinden.

4. Gebruik de iPhone als draadloze lader

Een leuke nieuwe functie is stiekem al langer beschikbaar bij andere telefoons. De achterkant van de iPhone 11 zou je namelijk kunnen gebruiken om andere apparaten op te laden. Leg bijvoorbeeld je AirPods-doosje op je iPhone om deze onderweg snel van stroom te voorzien. Ook een Apple Watch zou je op die manier kunnen opladen via je iPhone. Handig als je een weekendje weg bent en je de oplader van je Watch vergeten bent.

5. Beter binnen navigeren met nieuwe antenne

Door over te stappen op een nieuwe antenne zou de nieuwe iPhone minder moeite hebben om een goed signaal te behouden als je binnen bent. Daardoor kan je locatie nauwkeuriger bepaald worden, wat het gebruik van een navigatie-app met een dak boven je hoofd sterk verbetert. Omdat deze verbetering met de hardware te maken heeft, maakt het niet uit welke navigatie-app je hiervoor gebruikt.

iPhone 11

6. Draait op de nieuwe A13-chip

De productie van de A13-chip die het hart van de iPhone 11 vormt zou inmiddels zijn gestart. Deze nieuwe processor moet de prestaties van het toestel naar een hoger niveau brengen en tegelijkertijd minder beroep doen op de accu. Alle drie de 2019 iPhones zullen vermoedelijk op deze A13-chip.

7. Loopt standaard op iOS 13

De iPhone 11 draait standaard op iOS 13, de grote software-update die dit jaar op WWDC 2019 onthuld wordt. De update zal een donkere modus introduceren, samen met tal van andere kleinere en grote verbeteringen. Check voor meer info onze iOS 13 verwachtingen.

Laatste berichten

Nieuw gerucht wijst op iPhone 11 met usb-c-snellader in de doos

Nieuw gerucht wijst op iPhone 11 met usb-c-snellader in de doos

Nieuws Met nog een paar weken te gaan, stapelen de laatste geruchten over de iPhone 11 zich op. Een nieuwe aanwijzing wijst erop dat Apple een usb-c-snellader in de doos van het nieuwe toestel stopt.
Dit zijn onze 9 verwachtingen van de iPhone 11

Dit zijn onze 9 verwachtingen van de iPhone 11

Nieuws Met minder dan een maand te gaan tot het Apple-event, is het hoog tijd om de balans op te maken. Dit verwachten wij van de iPhone 11.
‘iPhone 11 krijgt hetzelfde oled-scherm als Galaxy S10 en Note 10’

‘iPhone 11 krijgt hetzelfde oled-scherm als Galaxy S10 en Note 10’

Nieuws Apple zou van plan zijn om dezelfde oled-panelen te gebruiken voor de iPhone 11 als degene die nu al in de Samsung Galaxy S10 en Note 10 zitten. Het bedrijf werkt al jaren samen met Samsung op dit gebied.
iOS 13-bèta verklapt datum Apple-event: nieuwe iPhones op 10 september

iOS 13-bèta verklapt datum Apple-event: nieuwe iPhones op 10 september

Nieuws Het lijkt er op dat we dit jaar niet hoeven te wachten tot Apple de uitnodigingen voor het Apple-event verstuurt. Een gelekte afbeelding uit de iOS 13-bèta doet vermoeden dat de iPhone 11 op 10 september wordt onthuld.
Opinie: een ‘iPhone Pro’ zou het iPhone-naamprobleem eindelijk oplossen

Opinie: een ‘iPhone Pro’ zou het iPhone-naamprobleem eindelijk oplossen

Nieuws Van iPhone 8 Plus naar iPhone XS Max en waar staat de R in iPhone XR nou eigenlijk voor? Het is hoog tijd dat Apple - net als met al zijn andere producten - de namen van de iPhone opruimt. Met een iPhone Pro zou dat in één klap gebeurd zijn.

Download onze app

Download onze app