Apple iPhone 11 Pro

iPhone 11 Pro

9

De iPhone 11 Pro is de beste iPhone van 2019. Het toestel is de opvolger van de iPhone XS en wordt in 2020 opgevolgd door de iPhone 12 Pro, die nog niet is aangekondigd. Van onze review, functies tot aan verbeteringen: op deze pagina vind je alles wat je moet weten over de iPhone 11 Pro.

De iPhone 11 Pro in een notendop

  • Is de opvolger van de iPhone XS en wordt in 2020 opgevolgd door de iPhone 12 Pro
  • Drievoudige camera maakt fraaie foto’s, voorste camera is ideaal voor selfies
  • Krachtige A13-processor is ontzettend snel
  • Is verkrijgbaar in vier kleuren (Spacegrijs, Zilver, Goud en Middernachtgroen) en drie uitvoeringen (64/256/512GB)
  • Spatwaterdicht voor 30 minuten op twee meter diepte

iPhone 11 Pro review: de eerste ‘Pro’ iPhone doet zijn naam eer aan

Apple focust met de iPhone 11 Pro duidelijk op de dingen die er toe doen: accuduur, prestaties en de camera zijn van absolute topkwaliteit. Vooral de camera is dankzij de nachtmodus erg indrukwekkend en voor fanatieke iPhone-fotografen reden genoeg om de overstap te overwegen.

Dat neemt echter niet weg dat de iPhone 11 Pro een flink prijskaartje heeft met een vanafprijs van 1159 euro voor het model met 64GB geheugen. Heb je er het geld voor, dan haal je met de iPhone 11 Pro zonder twijfel de beste smartphone van het moment in huis, maar voor een paar honderd euro minder is de iPhone 11 ook een prima keuze. Het zal dus van jou afhangen hoeveel ‘Pro-functies’ jij nodig hebt om die hogere prijs te rechtvaardigen.

→ Lees verder in onze volledige iPhone 11 Pro review

iPhone 11 Pro tweede indruk

Ook na vijf maanden intensief gebruik waren we nog steeds dik tevreden over de iPhone 11 Pro. Het toestel heeft geen baanbrekende en unieke functies aan boord, maar is wel precies wat we van een goede smartphone verwachten. Met de topprestaties, de geweldige camera, de lange accuduur en de fijne software die jarenlang updates krijgt doet de 11 Pro zijn naam eer aan. Ben je dus op zoek naar een smartphone waar je veel en intensief gebruik van gaat maken, dan zijn er weinig apparaten die je met een geruster hart in huis kunt halen.

→ Lees verder in onze tweede indruk van de iPhone 11 Pro

De iPhone 11 Pro nu met €10 korting per maand op je bundel!

De iPhone 11 Pro bij T-Mobile:
• 5 GB Data (supersnel 4G)
• 1 jaar gratis Apple TV+
• Onbeperkt bellen voor maar €2,50 meer
En €10 korting per maand op je bundel

 

Meer info Bekijk aanbieding

iPhone 11 Pro: de opvolger van de iPhone XS

In 2019 bracht Apple de iPhone 11, iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max uit. Dit zijn respectievelijk  de opvolgers van de drie toestellen die in september 2018 werden onthuld: de iPhone XR, iPhone XS en iPhone XS Max.

Daarmee kwam Apple de drie zelfde doelgroepen als het voorgaande jaar tegemoet: de iPhone 11 Pro is het standaardmodel dat de meesten aanspreekt, de 11 Pro Max is bedoeld voor de liefhebbers van een zo groot mogelijk scherm en de iPhone 11 is gemaakt voor mensen die liever wat minder betalen voor hun smartphone.

iPhone 11 Pro

iPhone 11 Pro: alle verbeteringen op een rij

De iPhone 11 Pro is op diverse vlakken verbeterd. Hieronder zetten we alle vernieuwingen op een rij.

1. Drievoudige cameralens voor nog betere foto’s

De grootste verbetering vinden we bij de camera. Na een aantal jaar een dubbele lens te gebruiken maakt Apple bij de 11 Pro voor het eerst de overstap naar drie lenzen op de achterkant.

Er is een extra groothoeklens toegevoegd, waardoor je een veel groter gebied kunt vastleggen. Ook zorgt deze extra lens voor betere kwaliteit tijdens het (optisch) zoomen en worden foto’s die je in een donkere omgeving maakt ook beter. Kortom: groepsfoto’s en nachtfoto’s gaan er in kwaliteit op vooruit.

2. Nachtmodus

Daarover gesproken: Apple heeft een speciale nachtmodus toegevoegd. Hiermee worden de foto’s die je in het donker maakt veel beter belicht. Bijvoorbeeld tijdens concerten of tijdens een avondwandeling biedt deze modus een uitkomst. Daarnaast is de Smart HDR-functie is verder uitgebouwd, zodat je nog betere foto’s krijgt zonder dat jij hier iets voor hoeft te doen.

iphone 2020 betere foto's

3. Deep Fusion

De iPhone 11 Pro beschikt over Deep Fusion. Deze speciale fotomodus is gemaakt voor situaties waarin er weinig natuurlijk licht aanwezig is, maar het niet donker genoeg is om de Nachtmodus te activeren. Dit komt bijvoorbeeld van pas wanneer je ‘s avonds binnenshuis een foto wil maken. Deep Fusion wordt automatisch geactiveerd als het nodig is: hier hoef je niks voor te doen.

Deep Fusion is speciaal bedoeld voor foto’s die je maakt bij weinig licht, maar waarbij het nog niet donker genoeg is om de Nachtmodus te activeren. Dit gaat bijvoorbeeld goed van pas komen als je ‘s avonds binnen een foto wil maken. De techniek wordt automatisch geactiveerd als het nodig is: daar hoef jij verder niets voor te doen.

iPhone 11 Pro camera

4. Een sterk verbeterde selfiecamera en Face ID

Niet alleen de camera op de achterkant van de iPhone 11 Pro gaat erop vooruit, ook de selfiecamera krijgt een flinke upgrade. Het toestel heeft een 12 megapixel frontcamera: een mooie verbetering nu we steeds vaker bezig zijn met het maken van selfies en het voeren van videogesprekken.

Daarnaast is de Face ID-camera verbeterd, zodat deze een stuk sneller reageert. Hierdoor hoef je maar één blik op je iPhone te werpen om hem te ontgrendelen. Wel zo fijn als je iPhone op een tafel ligt en je er niet meer een seconde of twee boven hoeft te bungelen met je gezicht.

5. Sneller opladen met nieuwe oplader

iPhones ondersteunen al een paar jaar snelladen, maar er zullen relatief weinig mensen zijn die hier hun voordeel al mee gedaan hebben. Dat komt omdat Apple nog steeds dezelfde trage oplader in de doos van de iPhone stopt.

Daar is eindelijk een einde aan gekomen nu Apple een usb-c-lader aan de doos heeft toegevoegd. Daarmee kun je de iPhone 11 Pro veel sneller opladen. Een welkome verbetering die eigenlijk jaren geleden al plaats had moeten vinden.

ios 13.5-bug opgelost

6. Beter binnen navigeren met nieuwe antenne

Door over te stappen op een nieuwe antenne hebben de nieuwe iPhone minder moeite om een goed signaal te behouden als je binnen bent. De nieuwe antenne kan je locatie nauwkeuriger bepalen, wat het gebruik van een navigatie-app sterk verbetert wanneer je een dak boven je hoofd hebt. Omdat deze verbetering met de hardware te maken heeft, maakt het niet uit welke navigatie-app je hiervoor gebruikt.

7. Draait op de nieuwe A13-chip

De iPhone 11 Pro krijgt ook een snellere chip. Het is tijd voor de A13-chip: een versnelde versie van de A12-chip van de iPhone X-serie. Deze chip draait op een 64-bits Fusion-architectuur. Hierdoor zijn er twee specialen kernen: één kern die hoge prestatiewerkzaamheden uitvoert en een andere kern die alledaagse zaken regelt. Daar gaat de batterijduur een stuk op vooruit. Ook is de CPU en GPU verder verbeterd en kan de iPhone dankzij een nieuwe Neural Engine beter omgaan met machine learning.

iPhone 11 Pro

8. Super Retina XDR display: een hoger contrast

We blijven nog even bij de technische benamingen voor iPhone-onderdelen. Aan creatieve namen om een beter scherm te beschrijven is geen gebrek bij Apple. Na het liquid-retina-scherm van de iPhone XR heeft de 11 Pro zelfs een Super Retina XDR-display.

In de praktijk betekent dat een extra helder scherm, tot 800 nits bij normaal gebruik en 1200 nits wanneer je HDR-foto’s en HDR10-films bekijkt op het toestel. Dit komt vooral van pas als je het toestel in de zon gebruikt, want dan blijft het scherm nog steeds goed leesbaar. Het scherm heeft daarnaast een pixeldichtheid van 458 pixels per inch.

9. Tot 4 uur langere batterijduur

De accu van de iPhone XS was niet het hoogtepunt van het toestel en dat lijkt Apple ook geweten te hebben. De accuduur is natuurlijk afhankelijk van hoe intensief je het apparaat gebruikt, maar de accu van de iPhone 11 Pro gaat gemiddeld vier uur langer mee voordat je het weer op de stroom moet aansluiten.

Kies je voor de Pro Max, dan houdt het toestel het zelfs vijf uur langer vol. Bovendien kun je het apparaat nu een stuk sneller opladen dankzij de usb-c-lader die je in de doos erbij krijgt.

10. Software: kies voor zekerheid

De 11 Pro kwam gelijktijdig met iOS 13 uit. Apple heeft een uitstekende reputatie als het op software-updates aankomt en we verwachten dat het toestel vier tot vijf jaar ondersteund wordt. Dit betekent dat de iPhone 11 Pro tot en met iOS 18 wordt bijgewerkt. iOS 14 is de eerstvolgende software-update.

iPhone 11 Pro kopen: check onze prijsvergelijkers

De beste iPhone van 2019 wordt los en met abonnement aangeboden. Gebruik onze prijsvergelijkers om de beste deal te score en dit toptoestel in huis halen.

iPhone 11 Pro
Apple iPhone 11 Pro
9,0
Welke iPhone 11 Pro wil je?
Selecteer:
64GB
256GB
512GB
iPhone 11 Pro met abonnement
Toestel eenmalig € 0,00
€ 43,00 p/m Abo: € 8,00 p/m Toestel: € 35,00 p/m
Sim only nodig?
iPhone 11 Pro
Apple iPhone 11 Pro
9,0
Welke iPhone 11 Pro wil je?
Selecteer:
64GB
256GB
512GB
iPhone 11 Pro met abonnement
Toestel eenmalig € 0,00
€ 43,00 p/m Abo: € 8,00 p/m Toestel: € 35,00 p/m
Sim only nodig?
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's