De iPad Pro 2021 is officieel nog niet aangekondigd, maar op deze pagina blikken we alvast vooruit aan de hand van enkele geruchten. Van design, specs tot aan adviesprijs: dit verwachten we van de nieuwe iPad Pro.

Dit verwachten we van de iPad Pro 2021:

  • Wederom twee formaten: 11 en 12.9 inch
  • Geen nieuw design, wel iets kleiner formaat
  • Dubbele cameralens met LiDAR-scanner
  • Krijgt mogelijk een mini-led-scherm
  • Adviesprijs nog onbekend
  • Verwachte release in maart 2021

‘Nieuw scherm op komst: mini-led’

Er wordt al jaren over gespeculeerd, maar 2021 zou het jaar worden waarin Apple overstapt op mini-led. Deze schermtechniek heeft diverse voordelen ten opzichte van lcd, het huidige displaytype van de iPad Pro. Mini-led blinkt onder meer uit in het weergeven van contrasten en is relatief energiezuinig. Dit zorgt mogelijk voor een langere gebruikersduur.

Volgens MacOtakara, een Japanse website die regelmatig vroegtijdig juiste informatie over Apple-producten deelt, krijgt alleen de grootste iPad Pro van 2021 een mini-led-scherm. Het 11 inch-model zou net als zijn voorganger een lcd-display krijgen. De overstap naar oled, de schermtechniek van de iPhone 12, laat volgens geruchten nog tot 2022 op zich wachten.

→ Lees verder: Gerucht: Nieuwe iPad Pro in maart, krijgt mini-led-scherm

Vertrouwd design in kleiner formaat

Zit jij te wachten op een opfrisbeurt voor de iPad Pro? Dan kun je het 2021-model beter overslaan. Althans, in de wandelgangen wordt gezegd dat de nieuwe iPad Pro grotendeels hetzelfde design als zijn voorganger heeft. Maak je dus klaar voor een relatief fors display dat vrijwel de gehele voorkant inneemt.

Wel zou het nieuwe model iets dunner zijn omdat de schermranden ietsjes kleiner zijn dan bij het 2020-model. Daartegenover schijnt de iPad Pro 2021 een iets dikkere behuizing te hebben. Volgens geruchten gaat de accucapaciteit er namelijk iets op vooruit.

→ Lees ook: ‘Nieuwe iPad Pro heeft vertrouwd design, maar is iets kleiner’

Tussenjaar

Afgezien daarvan lijkt 2021 vooral een tussenjaar te worden qua iPad-design en functies. We verwachten daarom een dubbele cameralens op de achterzijde en een LiDAR-scanner. Deze dieptesensor gebruik je tijdens het fotograferen en komt van pas op het moment dat je met augmented reality-apps aan de slag wil, zoals die van IKEA.

Verder zou de nieuwe Pro-tablet met een A14-chip worden uitgerust. Deze wordt door Apple zelf gemaakt en zit ook in de iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max. Andere geruchten geven aan dat de nieuwe Pro-tablet dezelfde processor als de iPhone 13 krijgt. Deze chip is nog niet aangekondigd.

Verder zou de nieuwe iPad Pro met de snelste variant van 5G overweg kunnen, maar dit is niet heel relevant voor Nederlanders en Belgen. De zogeheten MmWave-variant is hier namelijk niet beschikbaar.

kleinere homepod

Adviesprijzen en releasedatum

Naar verwachting brengt Apple de iPad Pro 2021 in maart uit. Er is nog niets bekend over de adviesprijzen. Wel weten we dat de iPad Pro uit 2020 bij 899 euro begint voor het 11 inch-model. Voor de 12,9 inch-variant leg je minstens 1119 euro op tafel.

Blijf op de hoogte van alle geruchten, de aankondiging en onze review via de nieuwsbrief, of download de gratis iPhoned-app. Onze redactie zit bovenop het Apple-nieuws en praat jou graag bij over alle ontwikkelingen.

IP

BigSpark B.V.

Gratis via App Store
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's