iPad Pro 2020

Apple iPad Pro 2020
Scherm 11 / 12.9 inch
Camera 12 megapixel
Prijs

De iPad Pro 2020 is de opvolger op de iPad Pro 2018. De high-end tablet heeft hetzelfde design, maar introduceert naast een gloednieuwe chip en dubbele camera ook ondersteuning voor trackpads. Hier lees je er alles over.

iPad Pro 2020 FAQ: de belangrijkste feiten op een rij

 • De iPad Pro 2020 werd op 18 maart aangekondigd en is sindsdien te bestellen
 • De iPad Pro 2020 heeft een dubbele cameralens, net zoals de iPhone 11
 • De iPad Pro 2020 heeft een LiDAR-sensor die de afstand kan opmeten
 • De iPad Pro 2020 is beschikbaar als 11-inch en 12,9-inch model
 • De iPad Pro 2020 is beschikbaar vanaf 899 euro
 • De iPad Pro 2020 is verkrijgbaar in de kleuren Spacegrijs en Zilver

iPad Pro 2020 prijs en release in Nederland

De iPad Pro is de tablet van Apple voor de professionele gebruiker. Als enige iPad heeft de Pro een voorkantvullend scherm, Face ID en een usb-c-aansluiting. Dat maakt de tablet bij uitstek geschikt voor grafische ontwerpers of andere professionals die hun tablet voor tal van taken willen gebruiken.

In 2019 is er geen nieuwe iPad Pro verschenen, maar daar kwam in de eerste helft van 2020 verandering in. Met een persbericht presenteerde Apple de nieuwe Pro, die er hetzelfde uitziet als zijn voorganger maar wel heel wat belangrijke verbeteringen doorvoert. De tablet is wederom beschikbaar als 11-inch en 12,9-inch model, met verschillende opties voor intern geheugen. De iPad Pro 2020 prijzen van Apple zijn als volgt:

iPad Pro 2020 11 inch prijzen:

 • 128GB: 899 euro
 • 256GB: 1.009 euro
 • 512GB: 1.229 euro
 • 1TB: 1.449 euro

iPad Pro 2020 12,9 inch prijzen:

 • 128GB: 1.119 euro
 • 256GB: 1.229 euro
 • 512GB: 1.449 euro
 • 1TB: 1.669 euro

De belangrijkste nieuwe functies en verbeteringen op een rij

De iPad Pro 2020 mag er vertrouwd uitzien, het apparaat voert achter de scherm toch weer heel wat veranderingen door. We hebben de belangrijkste hieronder voor je op een rijtje gezet.

Dubbele cameralens

Net als de iPhone 11 wil Apple de Pro-iPad een hoogwaardige camera geven. Naast de reguliere 12 megapixel-camera is er een ultragroothoeklens toegevoegd, waarmee je grote gebieden gemakkelijker vast kunt leggen. Dit is ook handig voor ARKit en andere augmented reality-platformen waarmee je bijvoorbeeld virtuele meubels in je huiskamer plaatst.

Eerste Apple-product met LiDAR-scanner

De iPad Pro 2020 heeft de eer om het eerste Apple-product te zijn dat is uitgerust met een LiDAR-scanner. LiDAR staat voor Light Detection and Ranging, wat de iPad in staat stelt om de afstand te meten tussen de iPad en een object. Dit doet de scanner door te meten hoelang het duurt tot licht een object raakt en weer terugkaatst naar de iPad.

Met een afstand van maximaal vijf meter maakt dit nieuwe dingen mogelijk voor augmented reality. De iPad kan hiermee namelijk een kamer of tuin tot in het kleinste detail nauwkeurig mee in kaart brengen. Dit is waardevolle informatie voor AR-apps, die daardoor veel beter virtuele objecten in de echte wereld kunnen plaatsen. Augmented reality wordt voor Apple steeds belangrijker en de iPad Pro laat zien waarom.

Ondersteunt het nieuwe Magic Keyboard

Tegelijk met de iPad Pro 2020 onthulde Apple het Magic Keyboard: het eerste iPad-toetsenbord met een ingebouwd trackpad. Dat betekent een enorme verandering voor de iPad, die vanaf iPadOS 13.4 trackpads ondersteunt. Het nieuwe toetsenbord heeft een verlicht toetsenbord, ingebouwde usb-c-aansluiting en klik je magnetisch vast aan de iPad Pro, waarna het toetsenbord automatisch gekoppeld wordt.

Het trackpad kun je ongeveer hetzelfde gebruiken als op een MacBook. Zo kun je er gemakkelijk tekst mee selecteren of afbeeldingen verplaatsen. Ook oudere iPads die op iPadOS 13.4 of nieuwer draaien gaan trackpads ondersteunen. Het nieuwe Magic Keyboard is ook te gebruiken door de iPad Pro 2018.

Draait op de nieuwe A13X-processor

De iPad Pro 2020 draait op een gloednieuwe door Apple ontworpen processor: de A12Z-processor. Dit is een afgeleide versie van de chips die in de iPhone en vorige iPads zitten, met speciale aanpassingen om deze extra goed op de tablet te laten werken. Dat maakt de 2020 Pro volgens Apple sneller dan de meeste laptops. De chip werkt nauw samen met de 8-core grafische processor om de nieuwste apps en games probleemloos op je scherm te zetten.

Hetzelfde design met usb-c-aansluiting en Face ID

Qua design hoef je de overstap van de iPad Pro 2018 naar deze nieuwe versie niet te maken. Apple heeft hetzelfde design aangehouden, inclusief de Face ID-camera, het scherm dat de voorkant vult en de usb-c-aansluiting in plaats van een Lightningpoort. Daarnaast ondersteunt de tablet wederom de tweede generatie van de Apple Pencil, die je magnetisch kunt vastklikken aan de zijkant waardoor hij ook wordt opgeladen.

iPad Pro 2020 video

Laatste berichten

iPad Pro 2020-teardown: zo ziet de LiDAR-dieptescanner eruit

iPad Pro 2020-teardown: zo ziet de LiDAR-dieptescanner eruit

Nieuws iFixit heeft de teardown van de iPad Pro 2020 online gezet. Het nieuwe model is zo goed als gelijk aan zijn voorganger. Wel valt de nieuwe LiDAR-dieptesensor op.
Overzicht: 6 fijne Apple Pencil-apps

Overzicht: 6 fijne Apple Pencil-apps

Apps De Apple Pencil verandert je iPad in een volwaardige creatieve werkmachine. Sommige apps springen echter beter met de mogelijkheden van het pennetje om dan anderen. In dit artikel lichten we zes van zulke fijne Apple Pencil-apps uit.
Uitgelegd: Een iPad met een muis of trackpad koppelen en bedienen

Uitgelegd: Een iPad met een muis of trackpad koppelen en bedienen

Tips Vanaf iPadOS 13.4 is het mogelijk: je iPad bedienen met een muis of een trackpad. In deze tip leggen we stap voor stap uit hoe je dit instelt.
Round-up: zo scoort de iPad Pro (2020) bij internationale media

Round-up: zo scoort de iPad Pro (2020) bij internationale media

Nieuws Vorige week werd de langverwachte iPad Pro (2020) eindelijk aangekondigd. Inmiddels verschijnen de eerste internationale reviews van de nieuwe high-end tablet van Apple.
Dit kun je met de LiDAR-dieptesensor van de nieuwe iPad Pro

Dit kun je met de LiDAR-dieptesensor van de nieuwe iPad Pro

Nieuws De iPad Pro 2020 heeft een LiDAR-scanner. Deze dieptescanner maakt onder meer de Meten-app praktischer en zorgt voor betere portretfoto's. Dit kun je kun allemaal met LiDAR.
Sim only keuzehulp