iPad Pro 2020

Apple iPad Pro 2020
Scherm 10.5 inch
Camera 12 megapixel

De iPad Pro 2020 is de opvolger op de iPad Pro 2018. De high-end tablet krijgt hetzelfde design, maar wel een driedubbele cameralens op de achterkant en andere verbeteringen. Dit weten we er nu al over.

iPad Pro 2020 FAQ: veelgestelde vragen beantwoord

  • De iPad Pro 2020 is de opvolger van de iPad Pro 2018
  • De iPad Pro 2020 heeft een driedubbele cameralens, net zoals de iPhone 11 Pro
  • De iPad Pro 2020 zal waarschijnlijk in de eerste helft van 2020 verschijnen
  • De iPad Pro 2020 zal waarschijnlijk in de kleuren zilver en spacegrijs verschijnen
  • De iPad Pro 2020 gaat waarschijnlijk net zoveel kosten als de iPad Pro 2018
  • De iPad Pro 2020 verschijnt mogelijk in twee formaten

iPad Pro 2020

iPad Pro 2020 verwachte release en prijs in Nederland

De iPad Pro is de tablet van Apple voor de professionele gebruiker. Als enige iPad heeft de Pro een voorkantvullend scherm, Face ID en een usb-c-aansluiting. Dat maakt de tablet bij uitstek geschikt voor grafische ontwerpers of andere professionals die hun tablet voor tal van taken willen gebruiken.

In 2019 is er geen nieuwe iPad Pro verschenen, maar daar komt in de eerste helft van 2020 verandering in. Apple zou dan de iPad Pro 2020 uitbrengen, terwijl het 2018-model uit de handel wordt gehaald. Een exacte releasedatum is nog niet bekend, maar de kans is groot dat de tablet tegelijk met de iPhone SE 2 (of iPhone 9) in maart wordt onthuld op het eerste Apple-event van het jaar.

iPad Pro 11" 2020

De belangrijkste geruchten en verbeteringen op een rij

De iPad Pro 2020 is op het moment van schrijven nog niet officieel onthuld. Toch weten we dankzij meerdere geruchten en gelekte informatie al heel wat over deze high-end tablet. Dit zijn de meest hardnekkige geruchten op een rijtje.

Driedubbele cameralens

Net als de iPhone 11 Pro wil Apple ook de Pro-iPad dezelfde hoogwaardige camera geven. Meerdere geruchten wijzen erop dat de tablet precies dezelfde cameramodule als de iPhone 11 Pro en Pro Max krijgt.

Dat betekent dat de iPad Pro een ultragroothoeklens, een groothoeklens en een telelens krijgt. Daarmee kun je zowel optisch zoomen als een extra groot gebied vastleggen. Handig voor mensen die graag foto’s maken met hun iPad, waarmee je nu landschappen en grote groepen mensen veel beter mee kunt vastleggen.

ipad 5g mmwave

Hetzelfde design met usb-c-aansluiting en Face ID

Qua design hoef je de overstap van de iPad Pro 2018 naar deze nieuwe versie niet te maken. Alles wijst erop dat Apple exact hetzelfde design aanhoudt, inclusief de Face ID-camera, het scherm dat de voorkant vult en de usb-c-aansluiting in plaats van een Lightningpoort.

Het is nog niet duidelijk of de tablet nog andere verbeteringen doorvoert. Zo zou Apple tegelijk met de tablet een nieuwe Apple Pencil kunnen onthullen die speciaal voor deze iPad gemaakt is. Vooralsnog is hier weinig over bekend.

Draait op de nieuwe A13X-processor

Nieuw dit jaar is de chip die in deze tablet zit. Net zoals in 2018 zal Apple een aangepaste chip gebruiken die uit de nieuwste iPhone is gehaald. In het geval van de iPad Pro 2020 gaat het om de A13X-chip, een verbeterde versie van de A13-chip die eerder al in de iPhone 11, iPhone 11 Pro en Pro Max zat.

Uit tal van tests is al gebleken dat de oorspronkelijke A13-chip razendsnel was, bovendien kan de iPad Pro 2018 met de A12X-chip nog steeds makkelijk mee met de nieuwste apps en zwaarste games. Reken er dus maar op dat deze A13X-versie er weer voor zorgt dat de iPad Pro jaren de moeite waard blijft.

Dezelfde prijs als de huidige iPad Pro

De iPad Pro 2018 was al niet goedkoop, dus verwachten we dat Apple de prijs dit jaar hetzelfde houdt. Door het 2018-model uit de handel te nemen wordt de 2020-versie direct de nieuwe standaard. Het oude model zal nog wel bij externe winkels een tijdje verkocht worden voor een lagere prijs.

Laatste berichten

iPad Pro 2020: 6 verwachtingen voor Apples aanstaande toptablet

iPad Pro 2020: 6 verwachtingen voor Apples aanstaande toptablet

Nieuws De nieuwe iPad Pro komt eraan. Met nog een paar maanden te gaan is het hoog tijd om de balans op te maken: dit zijn onze verwachtingen voor de iPad Pro 2020.
Gerucht: Apple werkt aan iPad met hogere 5G-snelheid

Gerucht: Apple werkt aan iPad met hogere 5G-snelheid

Nieuws Apple werkt op dit moment aan de eerste iPad met 5G, aldus een twijfelachtige bron. De tablet zou een versie van de nieuwe internetstandaard krijgen die met name in dichtbevolkte gebieden uitblinkt.
Patent: Apple Pencil krijgt misschien aanraakgevoelige zijkanten om in te zoomen

Patent: Apple Pencil krijgt misschien aanraakgevoelige zijkanten om in te zoomen

Nieuws Tijdens het ontwerpen inzoomen op je schets zonder je scherm aan te raken. Of een nieuwe kwast kiezen door even over de zijkant van je Apple Pencil te vegen. Een nieuw patent laat zien hoe de stylus van Apple gebruiksvriendelijker kan worden.
Overzicht: de nieuwe producten die Apple in 2020 uitbrengt

Overzicht: de nieuwe producten die Apple in 2020 uitbrengt

Nieuws We zijn inmiddels al een paar dagen bezig met 2020, maar wat staat ons de komende maanden te wachten wat nieuwe Apple-apparatuur betreft? Wij zetten alles in dit artikel op een rij.
Nieuwsoverzicht week 52: iPad Pro 2020 duikt op, updateplicht voor verkopers en meer

Nieuwsoverzicht week 52: iPad Pro 2020 duikt op, updateplicht voor verkopers en meer

Nieuws De wereld rondom Apple staat nooit stil, ook niet tijdens kerst. Afgelopen week niet alle ontwikkelingen bij kunnen houden? Geen zorgen. Wij hebben het belangrijkste iPhone-nieuws op een rijtje gezet.
Sim only keuzehulp

Download onze app

Download onze app