iPad Pro 2018

Scherm
10.5 inch
Camera
12 megapixel

De iPad Pro 2018 is de eerstvolgende nieuwe versie van de iPad Pro. De tablet van Apple zou voor het eerst een edge-display krijgen in de stijl van de iPhone X, waardoor het design voor het eerst in jaren echt op de schop gaat. Op deze pagina lees je alles over deze onaangekondigde high-end tablet van Apple.

Dit is de iPad Pro 2018

Op het moment van schrijven heeft Apple de iPad Pro 2018 nog niet aangekondigd. Maar, de iPad Pro 2018-releasedatum zal ongetwijfeld nog dit jaar plaatsvinden. Met het uitrollen van iOS 12, is de software van de iPad al klaar voor Face ID en het nieuwe scherm, zo bewees gelekte code uit de bèta.

Deze nieuwe iPad zou wederom in twee formaten verschijnen en is het high-end en duurdere broertje van de in maart verschenen iPad 2018. Tot die tijd verzamelen we hier alle geruchten over nieuwe functies, de verwachte release en de prijzen. Zodra Apple de iPad officieel uit de doeken doet zullen we deze pagina bijwerken met alle concrete informatie.

iPad Pro 2018

iPad Pro 2018: eindelijk een nieuw design

Na jarenlang grotendeels hetzelfde ontwerp te behouden, stapt de iPad Pro dit jaar eindelijk over op een nieuw gezicht. De tablet heeft goed gekeken naar de iPhone X en zou een soortgelijk edge-display krijgen dat aan de bovenkant ruimte maakt voor de Face ID-camera. Deze scant in plaats van Touch ID je gezicht om het toestel te ontgrendelen en in te loggen bij apps en banken-apps.

In tegenstelling tot de iPhone X krijgt de nieuwe iPad Pro geen uitsnede aan de bovenkant van het scherm. Het zou Apple gelukt zijn om alle benodigde sensoren in de bovenkant van de tablet te verwerken. Hierdoor wordt het scherm niet onderbroken door een notch, wat vooral op de iPad goed nieuws is. De tablet gebruik je immers vaak ook gekanteld, waardoor de uitsnede regelmatig in de weg zou zitten.

iPad Pro 2018

Apple heeft de kwaliteit van Face ID ook moeten verbeteren om ook te werken als je de tablet kantelt. De scanner werkt op de iPhone X alleen als je het toestel rechtop vasthoudt en reageert niet als de iPhone in landschapsmodus ligt. Dat zou ook goed nieuws zijn voor de nieuwe iPhones, die ook met de nieuwe sensor uitgerust zouden worden.

High-end model voor professionele gebruiker

Aan het begin van het jaar onthulde Apple de iPad 2018, een 9,7-inch tablet die een stuk goedkoper is maar ook minder krachtige specificaties heeft. De doelgroep is dan ook vooral scholieren en mensen die een iPad gebruiken om series te kijken en over het web te surfen. Deze iPad Pro is daarentegen bedoeld voor de professionele gebruiker, die van plan is om op de tablet grafisch te ontwerpen, video’s te bewerken of andere zware taken wil uitvoeren. Uiteraard zal het prijskaartje op deze iPad Pro 2018 dan ook een stuk hoger zijn dan dat van de iPad 2018.

iPad Pro 2018 release: onthulling eind dit jaar

Tot onze verbazing heeft Apple de nieuwe iPad Pro niet onthuld tijdens de september-keynote. Zoals het er nu naar uitziet zal Apple in oktober of november een nieuwe keynote houden waar deze wel wordt aangekondigd. Het bedrijf uit Cupertino heeft namelijk ook nog de verwachte MacBook Air 2018 gepresenteerd, waardoor de kans groot is dat deze apparaten een gezamenlijke keynote krijgen. Apple zal dan een groter 12-inch model en een 11-inch iPad Pro onthullen.

Lees ook: Overzicht: alle producten die Apple in 2018 nog uitbrengt

Laatste berichten

Photoshop op de iPad in 2019: zo gaat het werken

Photoshop op de iPad in 2019: zo gaat het werken

2 min
Nieuws
Eindelijk is het officieel: begin volgend jaar komt er een volledige versie van Adobe Photoshop voor de iPad uit. De eerste previews tonen geen verschil met de desktopversie. Zo gaat Photoshop op de iPad eruit zien.
‘Gelekte modelnummers wijzen op iPad Pro 2018 en nieuwe Apple Pencil’

‘Gelekte modelnummers wijzen op iPad Pro 2018 en nieuwe Apple Pencil’

2 min
Nieuws
Het lijkt erop dat Apple nog dit jaar met drie varianten van de iPad Pro 2018 komt. De website MySmartPrice meldt dat het bedrijf uit Cupertino drie modelnummers heeft geregistreerd, die wijzen op de nieuwe tablets. Ook komt er mogelijk een nieuwe Apple Pencil.

Download onze app

Download onze app