iPad Mini

Scherm
7.9 inch
Camera
5.0 megapixel
Prijs

De iPad mini is de kleinste tablet van Apple en werd op 23 oktober 2012 aangekondigd tijdens een speciaal Apple-evenement. Het was de eerste iPad die afweek van het standaardformaat van 9,7-inch. De iPad mini was met een schermgrootte van 7,9-inch een stukje kleiner. De tablet was dankzij deze afmeting wat handzamer dan zijn grote broer.

Sinds juni 2015 is hij niet meer bij Apple te koop, maar bij andere winkels of tweedehands is de tablet nog wel in omloop. De eerste iPad mini draaide aanvankelijk op iOS 6 maar doet het ook nog op de huidige iOS-versie. Van binnen is hij voorzien van een Apple A5-chip, wat inmiddels niet meer één van de snelste chips is. Bij zware taken kan hij dus wel eens haperen.

Alles wat je moet weten over de iPad mini

De iPad mini was voor het eerst een kleinere maat tablet van Apple. Hieronder vind je de belangrijkste features van de iPad mini op een rij:

 • 7,9 inch-scherm met 1024 bij 768 pixels
 • Vrij lichte, maar stevige behuizing
 • Iets minder snelle Apple A5-chip met 1GHz-processor
 • 16, 32 of 64GB aan opslagruimte voor je favoriete apps, games en multimedia
 • Twee camera’s met 5 en 1,2 megapixels
 • 4440 mAh-accu met lange standby-tijd
 • Verkrijgbaar sinds november 2012

Het laatste iPad mini-nieuws

Hieronder lees je de laatste nieuwsberichten met betrekking tot de iPad mini.

Meer over de iPad mini

De iPad mini is ideaal voor gebruik met één hand en gemakkelijker mee te nemen dan een reguliere iPad. De iPad mini is een volwaardige tablet van Apple, dat kun je zien aan de afwerking en het design van het apparaat. De hardware is wel iets verouderd, zo is hij niet zo snel als nieuwe modellen en mist de vingerafdrukscanner. De iPad mini was in twee kleuren verkrijgbaar: zwart en wit.

Bekijk de aankondiging van de iPad mini

De iPad mini werd in 2012 door Apples Phil Schiller onthuld tijdens een Apple-event. Daarvoor kondigde het bedrijf ook de iPad 4 aan.

Pluspunten iPad Mini

 • Mooie en sterke behuizing
 • Fijne, kleine tablet
 • Vlot genoeg voor de meeste taken

Minpunten iPad Mini

 • Verouderde hardware
 • Opslagcapaciteit niet uitbreidbaar
 • Geen Touch ID

iPad Mini prijzen en aanbiedingen

Bekijk hieronder de meest scherpe iPad Mini aanbiedingen van dit moment.

iPad Mini video

Laatste berichten

‘Apple brengt dit jaar nieuwe iPad Mini, iPad Pro met Face ID en meer uit’

‘Apple brengt dit jaar nieuwe iPad Mini, iPad Pro met Face ID en meer uit’

Nieuws Apple sluit 2018 af met een knal. Het bedrijf kondigt tijdens het laatste event van dit jaar onder meer een nieuwe iPad Mini, meerdere Macs en een nieuwe iPad Pro aan. Ook verschaft men duidelijkheid over de release van AirPower.
Hoe relevant is de iPad nog?

Hoe relevant is de iPad nog?

Nieuws Apple boekte het afgelopen kwartaal meer winst en verkocht meer iPhones. De iPad ging opnieuw minder vaak over de toonbank. Is de tablet van Apple eigenlijk nog wel relevant?
Apple verkoopt de eerste iPad mini niet meer

Apple verkoopt de eerste iPad mini niet meer

Nieuws De eerste generatie iPad mini is niet meer in de online Store van Apple te vinden. Apple haalde de tablet stilletjes uit de winkel, net als verwijzingen naar het apparaat elders op de site.
Nieuw iPad mini concept lijkt op een grote iPhone 6

Nieuw iPad mini concept lijkt op een grote iPhone 6

Nieuws We denken het een en ander te weten over de iPhone 6, die waarschijnlijk in september wordt aangekondigd. Maar wat gaat er veranderen aan het ontwerp van de nieuwe iPad (mini)? Conceptdesigner Martin Hajek heeft daarover nagedacht en maakte een nieuw iPad mini concept.
5 handige iPad Mini tips die je nu kunt toepassen

5 handige iPad Mini tips die je nu kunt toepassen

Tips De iPad Mini 3 is een compacte tablet die minstens zoveel functies heeft als de reguliere iPad. Met deze 5 handige iPad Mini tips benut je de tablet optimaal!

Download onze app

Download onze app