iPad Mini

Apple iPad Mini
Scherm 7.9 inch
Camera 5 megapixel
Prijs

De iPad mini is de kleinste tablet van Apple en werd op 23 oktober 2012 voor het eerst aangekondigd tijdens een speciaal Apple-evenement. Het was de eerste iPad die afweek van het standaardformaat van 9,7-inch. De iPad mini is met een schermgrootte van 7,9-inch een stukje kleiner. De tablet is dankzij deze afmeting wat handzamer dan zijn grotere broers.

Sinds maart 2019 is er een vernieuwde, vijfde generatie van de kleine tablet te koop: de iPad mini 2019. Deze iPad mini draait op iOS 12 en is voorzien van een Apple A12-chip, wat een van de snelste chips van dit moment is.

Alles wat je moet weten over de iPad mini

De iPad mini is de kleinste maat tablet van Apple. Hieronder vind je de belangrijkste features van de iPad mini uit 2012 op een rij:

 • 7,9 inch-scherm met 1080 bij 720 pixels
 • Dunne maar stevige behuizing
 • Langzame Apple A5-chip
 • 16, 32 of 64GB aan opslagruimte voor je favoriete apps, games en multimedia
 • Twee camera’s met 5 megapixel achterop en slechts 1,2 megapixel voorop
 • 4490 mAh-accu met lange standby-tijd
 • Verkrijgbaar sinds november 2012, de oudste iPad mini

Meer over de iPad mini

De iPad mini is ideaal voor gebruik met één hand en gemakkelijker mee te nemen dan een reguliere iPad. De iPad mini is een volwaardige tablet van Apple, dat kun je zien aan de afwerking en het design van het apparaat.

Waar de hardware bij de huidige iPad mini even goed is als de eveneens betaalbare iPad, blijft de hardware bij de eerste iPad mini wel iets achter op de andere tablets uit die tijd.

iPad mini 2019 review

De iPad mini werd voor het eerst in 2012 aangekondigd door Apples Phil Schiller. Tot en met 2015 is er vervolgens ieder jaar een nieuwe, verbeterde generatie van de iPad mini verschenen. Daarna is het jarenlang stil gebleven rondom de kleinste tablet van Apple, totdat er in 2019 plots nieuw leven in deze iPad is geblazen. De iPad mini is in twee kleuren verkrijgbaar: zwart en wit.

Bekijk de videoreview van de iPad mini 2019

De iPad mini 2019 verrast op verschillende vlakken en in de videoreview praten we je helemaal bij over het kleine apparaatje. Lees ook onze uitgebreide geschreven iPad mini 2019 review.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal voor meer videoreviews!

Pluspunten iPad Mini

 • Mooie en sterke behuizing
 • Fijne, kleine tablet
 • Vlot genoeg voor de meeste taken

Minpunten iPad Mini

 • Verouderde hardware
 • Opslagcapaciteit niet uitbreidbaar
 • Geen Touch ID

iPad Mini video

Laatste berichten

Oude iPads en iPhones krijgen iOS-update tegen gps-probleem

Oude iPads en iPhones krijgen iOS-update tegen gps-probleem

Nieuws Eigenaren van een iPhone 4S, iPhone 5 en enkele oudere iPads krijgen een update van het besturingssysteem. De nieuwe software moet ervoor zorgen dat een fout in gps-software geen problemen oplevert. De updates zijn vanaf nu te downloaden.
‘Apple brengt dit jaar nieuwe iPad Mini, iPad Pro met Face ID en meer uit’

‘Apple brengt dit jaar nieuwe iPad Mini, iPad Pro met Face ID en meer uit’

Nieuws Apple sluit 2018 af met een knal. Het bedrijf kondigt tijdens het laatste event van dit jaar onder meer een nieuwe iPad Mini, meerdere Macs en een nieuwe iPad Pro aan. Ook verschaft men duidelijkheid over de release van AirPower.
Hoe relevant is de iPad nog?

Hoe relevant is de iPad nog?

Nieuws Apple boekte het afgelopen kwartaal meer winst en verkocht meer iPhones. De iPad ging opnieuw minder vaak over de toonbank. Is de tablet van Apple eigenlijk nog wel relevant?
Apple verkoopt de eerste iPad mini niet meer

Apple verkoopt de eerste iPad mini niet meer

Nieuws De eerste generatie iPad mini is niet meer in de online Store van Apple te vinden. Apple haalde de tablet stilletjes uit de winkel, net als verwijzingen naar het apparaat elders op de site.
Nieuw iPad mini concept lijkt op een grote iPhone 6

Nieuw iPad mini concept lijkt op een grote iPhone 6

Nieuws We denken het een en ander te weten over de iPhone 6, die waarschijnlijk in september wordt aangekondigd. Maar wat gaat er veranderen aan het ontwerp van de nieuwe iPad (mini)? Conceptdesigner Martin Hajek heeft daarover nagedacht en maakte een nieuw iPad mini concept.