iPad Mini 4

Apple iPad Mini 4
Scherm 7.9 inch
Camera 13.0 megapixel
Prijs

Op het Apple-event van 9 september 2015 kondigde Apple de nieuwe iPad mini 4 aan. Deze iPad is dunner dan zijn voorganger en qua specs gebaseerd op de iPad Air 2. Hierdoor is het verschil tussen de mini 3 en mini 4 groter dan een jaar geleden tussen de mini 2 en mini 3. De tablet met een 7,9 inch-display is 18 procent dunner dan de iPad mini 3, slechts 6,1 millimeter, en hij weegt slechts 299 gram.

Binnenin de iPad is veel veranderd. Zo wordt deze aangedreven door een A8-processor, hoewel één jaar oud, is deze krachtiger en sneller dan de vorige A7-chip. Ook beschikt de tablet over de laatste Apple-software, namelijk iOS 9. Daarnaast heeft de iPad mini 4 een vingerafdrukscanner.

Alles wat je moet weten over de iPad mini 4

De iPad mini 4 is de nieuwe minitablet van Apple, die zijn voorganger op een aantal punten flink verbetert. Hieronder zijn de belangrijkste specs van de iPad mini 4 verzameld:

  • Prachtig 7,9 inch-scherm met 2048 bij 1536 pixels
  • Krachtige Apple A8-chip met 1,5GHz triplecore-processor
  • 203,2 x 134,85 x 6.1 millimeter
  • Gewicht is slechts 299 gram
  • 16, 64 of 128GB aan opslagruimte
  • Een 8 en 1,2 megapixel-camera
  • Verkrijgbaar in zilver, goud en spacegrijs sinds september 2015

→ Wil je de iPad mini 4 kopen? Wij zetten de beste prijzen en deals op een rijtje

iPad Mini 4 refurbished

De iPad Mini 4 wordt niet meer door Apple verkocht, maar er zijn nog wel refurbished iPad Mini 4-modellen bij aanbieders beschikbaar. Deze iPads zijn goedkoper omdat het om een gereviseerd model gaat. Je koopt dus geen nieuwe iPad, maar een gebruikte tablet die door een professionele partij is nagekeken. Waar nodig zijn reparaties verricht, wat een refurbished iPad een veel veiligere en betere koop maken dan een tweedehands model.

> Lees alles over refurbished iPads

Meer over de iPad mini 4

Slechts 6,1 millimeter dik kan de iPad mini 4 aansluiten bij het korte rijtje van de dunste tablets van dit moment. De minitablet blijft hierdoor uitermate geschikt om met je mee te nemen. De mini 4 heeft een krachtigere A8-chip met triplecore-processor waardoor bijvoorbeeld krachtige games geen probleem zijn voor de tablet. Ook is mini 4 uitgerust met het nieuwste Apple besturingssysteem, iOS 9, dat onder meer ondersteuning biedt voor de multitaskingfunctie. Hierdoor kun je twee apps naast elkaar gebruiken.

ipad mini 4

Ook de camera kennen we van de iPad Air 2. De 8 megapixel iSight-camera aan de achterkant en de 1,2 megapixel-camera aan de aan de voorkant voldoen prima. De resolutie van het beeldscherm is niet meer veranderd sinds de iPad mini 2. Ook in de mini 4 blijft deze 2048 bij 1536 pixels, waardoor het vrijwel onmogelijk is om afzonderlijke pixels te onderscheiden. En dat is wel zo prettig bij het bekijken van foto’s of video’s.

iPad mini 4 kopen en prijzen

De iPad mini 4 release vond plaats op 9 september 2015. De mini 4 is verkrijgbaar in de Apple Store in verschillende modellen en prijzen. De tablet is in drie kleuren te koop, namelijk zilver, goud en spacegrijs. Verder komt de mini 4 in een instapmodel van 16GB (399 euro), en een 64GB- (499 euro) en 128GB-versie (599 euro). Ook kun je kiezen voor alleen wifi of wifi en mobiel internet (4g). De laatste optie is 120 euro duurder dan alleen wifi, qua specs zijn de modellen verder gelijk.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, de beste iPad mini 4 aanbiedingen en handige tips om de mogelijkheden van het apparaat optimaal te benutten, houd dan zeker deze pagina in de gaten. Neem ook eens een kijkje op onze iPad apps en iPad tips pagina’s.

Laatste berichten

Multitasken met Gmail: zo doe je dat

Multitasken met Gmail: zo doe je dat

Tips Gmail krijgt een grote update die vooral draait om multitasken. Vanaf nu is het mogelijk om de Split View-functie te gebruiken met de Gmail-app op je iPad. We leggen je uit hoe het werkt.
‘Apple maakt geen nieuwe iPad mini’

‘Apple maakt geen nieuwe iPad mini’

Nieuws De iPad mini stopt er mogelijk mee. Onderdeel van Apples nieuwe iPad-plannen is om deze kleinste versie van de tablet uit te faseren.
Round-up: deze 6 producten kondigde Apple vandaag aan

Round-up: deze 6 producten kondigde Apple vandaag aan

Nieuws Er vond vandaag geen Apple-event plaats, maar toch regende het vanmiddag productaankondigingen. In deze Apple maart 2017 round-up zetten we alles op een rij.
‘Nieuwe iPad Pro mini verschijnt in de lente van 2017’

‘Nieuwe iPad Pro mini verschijnt in de lente van 2017’

Nieuws Je dacht misschien dat Apple de iPad Mini vergeten was, maar niets is minder waar. Over een jaartje verschijnt de eerste iPad Pro mini, met eigen Smart Keyboard.
Dunnere iPad mini 4 heeft aanzienlijk kleinere accu

Dunnere iPad mini 4 heeft aanzienlijk kleinere accu

Nieuws Een teardown uitgevoerd door iFixit laat zien dat de iPad mini 4 een twintig procent kleinere accu heeft dan de iPad mini 3. De accu lijkt verkleind te zijn om de dunnere behuizing van de tablet mogelijk te maken.