iPad mini 2019

Scherm
7.9 inch
Camera
megapixel

De iPad mini 2019 (of iPad mini 5) wordt de opvolger op de iPad mini 4, de populaire kleinste tablet die Apple momenteel verkoopt. Op deze pagina bundelen we alle informatie die je moet weten, van geruchten tot releasedatum, prijzen en meer.

Dit is de iPad mini 2019

De iPad mini is al jaren een product dat Apple grotendeels genegeerd heeft. Sinds 2015 is er geen nieuw model meer verschenen, maar wordt het product nog wel steeds verkocht via de website van Apple.

De iPad mini staat bekend om zijn 7,9-inch scherm, wat het niet alleen een hele compacte maar ook een relatief betaalbare tablet maakt. Omdat Apple de prijs ook met het nieuwe model laag wil houden, verwachten we dat het design relatief ongewijzigd blijft.

iPad mini 2019

Wel zouden de schermranden iets kleiner kunnen worden en wordt de iPad mini 2019 uiteraard uitgerust met een nieuwe en sterk verbeterde chip. De mini 4 draait nog steeds op de A8-chip, terwijl Apple inmiddels bij de A12 is aanbeland. Dat zal een enorm verschil in prestaties geven voor iemand die van de huidige mini overstapt op het nieuwe model.

iPad mini 5 release en prijs: dit verwachten we

Als Apple de nieuwe iPad mini dit jaar uitbrengt, dan verwachten we dat dit aan het begin van het jaar gebeurt. Meestal organiseert het bedrijf uit Cupertino in maart het eerste Apple-event, waar we traditiegetrouw een nieuw model in de iPad-lijn te zien krijgen. Dat zouden dit jaar de iPad 2019 en de iPad mini 2019 kunnen worden.

Over de prijs is nog weinig bekend, maar als we naar de huidige prijs van de iPad 2018 kijken kunnen we wel een inschatting maken. Zo vraagt Apple nu 359 euro voor een iPad 2018 met 32GB aan opslag. De mini is meestal goedkoper, dus is het aannemelijk dat het instapmodel van de mini rond de 300 euro zal gaan kosten. Deze prijs neemt dan toe afhankelijk van de opslagcapaciteit die je kiest.

iPad mini 2019

Dit weten we nu al over de iPad mini 2019

Lange tijd is het stil geweest rondom de nieuwe iPad mini, waardoor zelfs werd gedacht dat Apple de kleinere iPad zou annuleren. Nu iPhone-schermen (zoals bijvoorbeeld de iPhone XS Max) steeds groter worden zou het nut van deze kleine tablet steeds verder afnemen.

Toch dook de iPad mini 5 eind 2018 weer op toen de populaire Apple-analist Ming-Chi Kuo ervan overtuigd was dat Apple aan een nieuw model zou werken. Daarna gooiden meerdere geruchten olie op het vuur met gelekte foto’s en informatie over nieuwe functies en verbeteringen. In januari doken de eerste gelekte foto’s van de mini op. Dit weten we tot nu toe over het apparaat.

Geen grote design-aanpassingen

Omdat Apple de mini als instap-apparaat ziet, verwachten we niet dat het bedrijf het design helemaal omgooit. Reken dus niet op Face ID of een scherm dat tot aan de randen doorloopt in de stijl van de iPad Pro 2018. In plaats daarvan zal de nieuwe mini waarschijnlijk een ‘ouderwets’ ontwerp krijgen, met wat subtiele aanpassingen en een nieuw kleurtje.

iPad mini 5

Wel of geen flitser voor de camera?

De camera in de iPad mini zal een flinke sprong voorwaarts maken, al zullen in vergelijking met de iPhone maar weinig mensen deze gebruiken om foto’s te maken. Wil Apple de iPad mini 2019 echter interessant maken voor ARKit, dan is deze verbeterde camera een must. Eerst werd gezegd dat de mini ook met een flitser zou worden uitgerust, maar de eerste gelekte foto’s doen vermoeden dat dit niet het geval is.

Apple Pencil-ondersteuning

Met de Apple Pencil verander je een iPad in een tekentablet, iets wat Apple ook met deze nieuwe mini van plan zou zijn. Door ondersteuning voor deze stylus toe te voegen zou Apple de mini een stuk breder inzetbaar maken. Zo kreeg de iPad 2018 ook Pencil-ondersteuning zodat studenten hem konden gebruiken voor het maken van aantekeningen of het uittekenen van opdrachten. Dit zou bovendien de nieuwe mini een interessant accessoire kunnen maken voor grafische ontwerpers, die er een piepkleine tekentablet mee in huis halen die makkelijker mee te nemen is dan een grote 12,9-inch iPad Pro.

Deze pagina wordt regelmatig bijgewerkt met nieuwe informatie. Zodra er meer bekend wordt lees je het hier als eerste.

Laatste berichten

Download onze app

Download onze app