iPad Mini 2019

Scherm
7.9 inch
Camera
megapixel
Prijs

De iPad mini 2019 is de opvolger op de iPad mini 4 en Apples kleinste en goedkoopste instaptablet. De iPad mini 2019 is op maandag 18 maart 2019 verschenen. Op deze pagina bundelen we alle informatie die je moet weten, van specificaties tot releasedatum, prijzen en meer.

Dit is de iPad mini 2019

De iPad mini is al jaren een product dat Apple grotendeels genegeerd heeft. Sinds 2015 is er geen nieuw model meer verschenen, maar wordt het product nog wel steeds verkocht via de website van Apple.

De iPad mini staat bekend om zijn 7,9-inch scherm, wat het niet alleen een hele compacte maar ook een relatief betaalbare tablet maakt. Omdat Apple de prijs ook met het nieuwe model laag wil houden, is het design ongewijzigd ten opzichte van zijn voorganger.

iPad mini 2019

De iPad mini 2019 heeft dus opnieuw een 7,9 inch Retina-display. Daarnaast is de iPad uitgerust met Apples A12 Bionic-chip. De mini 4 draait op de A8-chip. Wat kracht en prestaties betreft maakt de kleine tablet dus een flinke sprong. Deze is nu behoorlijk krachtig, zeker voor zijn compacte formaat.

Ook nieuw is dat de vijfde generatie van de iPad mini de Apple Pencil ondersteunt. Met de eerste generatie Apple Pencil kun je de tablet zo ook gebruiken om te tekenen, notities te schrijven of andere creatieve uitingen mee vorm te geven.

iPad mini 2019 release en prijs

De iPad mini 2019 is op 18 maart verschenen en meteen in de Apple Store te vinden. De tablet is momenteel nog niet meteen verkrijgbaar. Momenteel geldt er nog een pre-order als je de iPad zo snel mogelijk in huis wilt hebben. De eerste exemplaren worden in de eerste week van april geleverd in Nederland.

Wil je er als eerste bij zijn, dan raden we aan om niet te lang te wachten met het pre-orderen van de iPad mini 2019. Als de tablet gewild blijkt te zijn, zou je zomaar langere tijd moeten wachten tot deze op je deurmat ploft.

De iPad mini is verkrijgbaar vanaf 459 euro. Voor deze prijs heb je de 64GB-variant. Voor het model met 256GB betaal je 629 euro. De iPad mini 2019 is in drie kleuren verkrijgbaar: goud, zilver en spacegrijs. Hiermee is de iPad mini 2019 iets duurder dan de iPad mini 4. Deze ging bij release vanaf 399 euro over de toonbank.

iPad mini 2019

Dit zijn de specificaties van de iPad mini 2019

Lange tijd is het stil geweest rondom de nieuwe iPad mini, waardoor zelfs werd gedacht dat Apple de kleinere iPad zou annuleren. Nu iPhone-schermen (zoals bijvoorbeeld de iPhone XS Max) steeds groter worden zou het nut van deze kleine tablet steeds verder afnemen.

Toch dook de iPad mini 2019 eind 2018 weer op toen de populaire Apple-analist Ming-Chi Kuo ervan overtuigd was dat Apple aan een nieuw model zou werken. Daarna gooiden meerdere geruchten olie op het vuur met gelekte foto’s en informatie over nieuwe functies en verbeteringen. In januari doken de eerste gelekte foto’s van de mini op. Nu is de iPad ook officieel onthuld. Dit zijn de belangrijkste specificaties van het apparaat.

Geen design-aanpassingen

Omdat Apple de mini als instap-apparaat ziet, is het design niet veranderd ten opzichte van zijn voorganger: de iPad mini 4. Sommige geruchten beweerden dat er dunnere schermranden zouden komen, maar daar is geen sprake van. Het 7,9 inch scherm is omringd door dezelfde vertrouwde schermranden en onderop een homeknop.

iPad mini 2019

A12-chip

Onder de motorkap heeft de iPad mini 2019 de krachtige A12-chip zitten. Deze chip van Apple krikt de prestaties van de kleine tablet flink omhoog. Ter vergelijking, ook de iPhone XS en iPhone XR zijn met deze chip uitgerust. De meest krachtige chip voor iOS-apparaten anno 2019 is het net niet, want dat is de nog sterkere A12X Bionic-chip die in de iPad Pro 2018 zit. Toch is het een welkome sprong voorwaarts, want de iPad mini 4 had nog altijd de inmiddels enigszins verouderde A8-chip.

Apple Pencil-ondersteuning

Met de Apple Pencil verander je een iPad in een tekentablet, iets wat Apple ook met deze nieuwe mini mogelijk maakt. Door ondersteuning voor deze stylus toe te voegen, maakt Apple de mini een stuk breder inzetbaar.

Zo kreeg de iPad 2018 ook Pencil-ondersteuning zodat studenten hem konden gebruiken voor het maken van aantekeningen of het uittekenen van opdrachten. De iPad mini 2019 is de eerste mini-variant die Apple Pencil-ondersteuning heeft. Dit maakt de tablet een interessant accessoire voor grafische ontwerpers, die er een piepkleine tekentablet mee in huis halen die makkelijker mee te nemen is dan een grote 12,9-inch iPad Pro.

Deze pagina wordt regelmatig bijgewerkt met nieuwe informatie.

iPad Mini 2019 prijzen en aanbiedingen

Bekijk hieronder de meest scherpe iPad Mini 2019 aanbiedingen van dit moment.

Laatste berichten

Round-up: alles wat Apple deze week heeft aangekondigd

Round-up: alles wat Apple deze week heeft aangekondigd

Nieuws Terwijl we uitkijken naar het Apple-event van maandag, zijn deze week al genoeg nieuwe producten onthuld om een apart event te vullen. Dit zijn alle aankondigingen op een rijtje.
Overzicht: dit zijn alle 2019 iPads en zo kies je het model dat bij je past (+ video!)

Overzicht: dit zijn alle 2019 iPads en zo kies je het model dat bij je past (+ video!)

Nieuws De line-up van iPads in 2019 is in één klap een stuk groter, nadat Apple de iPad mini 2019 en iPad Air 2019 presenteerde. Als jij anno 2019 een nieuwe iPad wil, zie je al snel door de bomen het bos niet meer. We zetten alle nieuwe iPads en de belangrijkste features voor je op een rijtje.
iPad mini 2019 review round-up: dit vinden internationale media

iPad mini 2019 review round-up: dit vinden internationale media

Nieuws De eerste reviews van de iPad mini 2019 zijn hier. Wat vinden internationale media van Apples nieuwe kleinste tablet?
Apple maart-event 2019: 6 aankondigingen om naar uit te kijken

Apple maart-event 2019: 6 aankondigingen om naar uit te kijken

Nieuws De uitnodigingen zijn verstuurd: het eerste Apple-event van 2019 staat voor de deur! Dit zijn onze verwachtingen: van nieuwe AirPods tot de lancering van Apples eigen tv-dienst.
iPad mini 2019 verschenen: Apples kleinste tablet is vernieuwd

iPad mini 2019 verschenen: Apples kleinste tablet is vernieuwd

Nieuws Apple heeft de vernieuwde iPad mini 2019 officieel gepresenteerd. De vijfde generatie van de kleinste iPad draait op een A12-chip en heeft Apple Pencil-ondersteuning.

Download onze app

Download onze app