iPad Mini 2

Apple iPad Mini 2
Scherm 7.9 inch
Camera 5.0 megapixel
Prijs

De iPad mini 2 werd op het Apple evenement van 22 oktober 2013 aangekondigd. Aanvankelijk heette hij de iPad mini Retina. Qua design is de iPad mini 2 niets anders dan zijn voorganger, maar toch is het een flink verbeterde versie. Misschien wel het belangrijkst is de komst van het Retina-scherm met een resolutie van 2048 bij 1536 pixels. Daarmee is de mini 2 twee keer scherper dan de eerste iPad mini uit 2012.

Ook is de A5-chip van de iPad mini eruit gehaald en vervangen door een flink snellere A7-chip. Al met al is de iPad mini 2 ongeveer even krachtig als zijn grote tegenhanger; de eerste iPad Air. Daarmee zijn de prestaties en snelheid van de iPad mini 2 een grote verbetering ten opzichte van zijn voorganger.

Alles wat je moet weten over de iPad mini 2

De iPad mini 2 is een stuk beter dan de eerste kleine tablet van Apple. Hieronder vind je de belangrijkste features van de iPad mini 2 op een rij:

 • Zeer scherp 7,9 inch-scherm met 2048 bij 1536 pixels
 • Dunne maar stevige behuizing
 • Prima Apple A7-chip met 1,3GHz processor
 • 16, 32, 64 of 128GB aan opslagruimte voor je favoriete apps, games en multimedia
 • Twee camera’s met 5 en 1,2 megapixels
 • Uitstekende 6471 mAh accu met lange standby-tijd
 • Verkrijgbaar sinds november 2013

→ Wil je de iPad mini 2 kopen? Wij zetten de beste prijzen en deals op een rijtje

Lees het laatste iPad mini 2 nieuws

Hieronder lees je de laatste nieuwsberichten met betrekking tot de iPad mini 2.

Meer over de iPad mini 2

De iPad mini 2 is een flinke verbetering ten opzichte van zijn voorganger. Uiterlijk verandert er niets: hij is nog even groot en verkrijgbaar in dezelfde kleuren, spacegrijs en zilver. Wel heeft hij er een extra opslaggrootte bij met 128GB. Inmiddels verkoopt Apple de iPad mini nog steeds, maar alleen nog 16 en 32GB-modellen. iPad mini 2-toestellen met meer opslag zul je elders moeten halen. Al met al komt de iPad mini 2 nog steeds best goed mee, zelfs nu nieuwere versies uitgebracht zijn.

Pluspunten iPad Mini 2

 • Kleine, handzame tablet
 • Haarscherp en kleurrijk scherm
 • Kan nog steeds mee met de concurrentie

Minpunten iPad Mini 2

 • Geen Touch ID
 • Opslagcapaciteit niet uitbreidbaar

iPad Mini 2 video

Laatste berichten

Apple brengt iOS 12.4.2 en watchOS 5.3.2 uit voor oudere iPhones en Apple Watches

Apple brengt iOS 12.4.2 en watchOS 5.3.2 uit voor oudere iPhones en Apple Watches

Nieuws Apple heeft iOS 12.4.2 officieel uitgebracht. Deze update is bedoeld voor ietwat oudere modellen, zoals de iPhone 6 en iPad Air. Ook brengt het bedrijf een watchOS-update uit voor de Series 1 en 2. Zo haal je de updates binnen.
Waarom de iPad mini 2 nog steeds interessant is

Waarom de iPad mini 2 nog steeds interessant is

Nieuws Tijdens de presentatie van de nieuwe Apple-producten vorige week werd heel kort - 30 seconden maar liefst - stilgestaan bij de nieuwe iPad mini 4. Is deze nieuwe iPad zijn geld waard, of is de iPad mini 2 net zo goed maar dan goedkoper?
Hoe relevant is de iPad nog?

Hoe relevant is de iPad nog?

Nieuws Apple boekte het afgelopen kwartaal meer winst en verkocht meer iPhones. De iPad ging opnieuw minder vaak over de toonbank. Is de tablet van Apple eigenlijk nog wel relevant?
5 handige iPad Mini tips die je nu kunt toepassen

5 handige iPad Mini tips die je nu kunt toepassen

Tips De iPad Mini 3 is een compacte tablet die minstens zoveel functies heeft als de reguliere iPad. Met deze 5 handige iPad Mini tips benut je de tablet optimaal!
Uitgelicht: de 7 beste iPad Mini accessoires

Uitgelicht: de 7 beste iPad Mini accessoires

Nieuws Als trotse eigenaar van de iPad Mini 3 (Retina) wil je natuurlijk zoveel mogelijk uit je nieuwe speeltje halen. Wat zijn nu de beste en essentiële accessoires voor de kleine variant van Apples tablet? iPhoned zet de beste iPad Mini accessoires voor je op een rijtje.