iPad Air 3

Scherm
9.7 inch
Camera
13.0 megapixel

De iPad Air 3 is vermoedelijk het nieuwe standaardmodel in de iPad-lijn. Naar verwachting wordt de 9,7-inch tablet in maart 2016 aangekondigd op een evenement van Apple. Mogelijk wordt hij weer iets dunner en lichter, krijgt hij eindelijk een camera mét flitser en vier speakers zoals de iPad Pro. Op deze pagina lees je alles over de iPad Air 3, gebaseerd op de laatste geruchten en berichten.

Het laatste iPad Air 3 nieuws

Hieronder vind je het laatste nieuws over de iPad Air 3. We zullen deze pagina regelmatig updaten naarmate meer over de tablet bekend wordt.

Alles over de iPad Air 3

ipad air 3De iPad Air 3 komt waarschijnlijk dit jaar op markt. In oktober van 2014 bracht Apple de iPad Air 2 uit, daarna bleef het stil rond het reguliere model. In de tussentijd kwam er wel een update voor de iPad mini en introduceerde Apple de iPad Pro.

De iPad Air 3 krijgt net als zijn voorgangers een 9,7-inch scherm, wat tussen het formaat van de mini en de Pro in zit. Tot nu toe heeft het bedrijf uit Cupertino de iPad Air steeds dunner en lichter gemaakt. Verwacht wordt dat Apple die lijn doortrekt met de iPad Air 3. Verder zou het design vrijwel identiek zijn aan zijn voorgangers. Er gaan geruchten dat Apple de iPad Air 3 tijdens een event in maart presenteert, anderen denken dat hij pas in september wordt aangekondigd met een release in oktober.

Dit zijn alvast de belangrijkste verwachtingen onder elkaar:

 • iPad Air 3 met 9,7-inch scherm en een Retina-resolutie van 2048 bij 1536 pixels
 • Vanafprijs mogelijk 499 euro voor het model met 32GB opslag
 • Releasedatum (in Benelux) waarschijnlijk in oktober 2016
 • Inclusief flitser voor foto’s aan de achterkant en vier speakers
 • Wellicht 4K-scherm en 4GB werkgeheugen

iPad Air 3 design

De iPad Air-lijn oogt al jaren hetzelfde en waarschijnlijk wordt de Air 3 niet wereldschokkend vernieuwd. Wel kan Apple de tablet wederom lichter en dunner maken. Op gelekte foto’s van een iPad Air 3-hoesje is verder te zien dat de uitsparing van de camera aan de achterkant groter wordt. Dit zou kunnen duiden op een flitser, waarmee je betere foto’s in het donker kunt maken. Verder komen mogelijk zowel onder en boven twee speakers voor beter geluid, wat bevestigd wordt door vier uitsparingen op de foto. Dat iPad Pro heeft dit al. De tablet komt waarschijnlijk beschikbaar in de bekende kleuren: spacegrijs, zilver, goud en mogelijk roségoud.

Schermafbeelding 2016-01-28 om 12.33.46

iPad Air 3 release

Apple heeft nog niets prijsgegeven over de iPad Air 3 en het is dan ook lastig inschatten wanneer hij uitkomt. Kijken we naar de vorige keer dat Apple een iPad Air op de markt bracht, dan lijkt oktober een logische maand. Maar als het bedrijf van Tim Cook de iPad Air 3 in maart al aankondigt, zou hij ook in april al kunnen verschijnen. Zodra we meer weten, lees je het uiteraard op iPhoned.

Prijs en uitvoeringen

De prijzen van de iPad Air 3 zijn naar alle waarschijnlijkheid hetzelfde als die van de iPad Air 2 op dit moment. Dat betekent een vanafprijs van 499 euro voor het 16GB-model. Met 4G-ondersteuning zal de tablet duurder worden. Maar in welke opslagversies hij beschikbaar komt, is onbekend. Momenteel zijn er 16GB-, 64GB- en 128GB-varianten. Het is echter ook mogelijk dat de 16GB-versie verdwijnt en dat het instapmodel 32GB of 64GB wordt. Dat zal invloed hebben op de prijzen.

ipad touch id

iPad Air 3 specs

Wat kunnen we van de iPad Air 3 verwachten? Geruchten hebben al wat vermoedelijke specs gemeld. Zo zou de tablet 4GB aan werkgeheugen hebben, waardoor apps nog vloeiender en sneller kunnen draaien. Ook krijgt de iPad Air 3 mogelijk een 4K-scherm, wat een verdubbeling aan pixels zou betekenen ten opzichte van de iPad Air 2. Het display zou werken met de Apple Pencil. Verder wordt zoals eerder geschreven gesproken over een flitser voor de camera en vier speakers. Pas wanneer Apple het apparaat officieel presenteert, weten we precies wat de iPad Air 3 specs zijn. Houd deze pagina in de gaten voor het laatste nieuws.

Pluspunten iPad Air 3

 • Vernieuwde hardware
 • Verbeterde schermkwaliteit
 • Prachtig design

Minpunten iPad Air 3

 • Forse adviesprijs
 • Opslagruimte niet uitbreidbaar
 • Accu niet verwisselbaar

Laatste berichten

‘Apple onthult volgende maand kleinere iPad Pro’

‘Apple onthult volgende maand kleinere iPad Pro’

Nieuws Apple presenteert 15 maart geen iPad Air 3, maar een kleinere 9,7 inch-iPad Pro. Dat claimt Mark Gurman van 9to5Mac, die het vaker bij het juiste eind heeft.
Nieuwsoverzicht week 6: iPhone 5SE en iPad Air 3 release

Nieuwsoverzicht week 6: iPhone 5SE en iPad Air 3 release

Nieuws Elke zaterdag zetten we in ons weekoverzicht het belangrijkste iPhone nieuws van de afgelopen dagen voor je op een rijtje. Zo ben je in een paar minuten helemaal bij over de ontwikkelingen in de wereld van Apple!
Waarom wij liever de iPad Air 3 dan iPad Pro willen

Waarom wij liever de iPad Air 3 dan iPad Pro willen

Nieuws Als we de laatste geruchten mogen geloven, brengt Apple medio volgende maand een nieuwe iPad Air uit. En hoewel de iPad Pro nog niet zo lang geleden verscheen, is dit de Apple-tablet waar we écht naar uitkijken.
‘Aankondiging iPhone 5se en iPad Air 3 op 15 maart’

‘Aankondiging iPhone 5se en iPad Air 3 op 15 maart’

Nieuws Apple is voornemens om de iPhone 5se en iPad Air 3 op 15 maart officieel te onthullen. Op dezelfde dag zou het bedrijf ook nieuwe bandjes voor de Apple Watch presenteren, zo meldt 9to5Mac.
‘Hoesje iPad Air 3 verklapt enkele nieuwe features’

‘Hoesje iPad Air 3 verklapt enkele nieuwe features’

Nieuws Er zijn beelden opgedoken van een iPad Air 3 hoesje dat enkele verwachte features van de tablet lijkt te bevestigen. Eerder verscheen ook al een schematische tekening van het apparaat.

Download onze app

Download onze app