iPad Air 2020

Apple iPad Air 2020
Scherm 11 inch

De vierde generatie van de iPad Air familie komt er dit jaar aan: de iPad Air 2020. Deze krachtige tablet krijgt een soortgelijk design als de iPad Pro 2018, en introduceert een stuk betere hardware dan zijn voorgangers. Hier lees je er alles over.

iPad Air 2020: Alles wat je moet weten

  • 11 inch-display met hogere refreshrate
  • Design lijkt op de iPad Pro 2018
  • Usb-c poort in plaats van een Lightning-aansluiting
  • Face ID of Touch ID onder het scherm
  • Onthulling in de tweede helft van 2020

De iPad Air 2020 is de vierde generatie van de bekende Apple tablet. Vorig jaar kwam de iPad Air 2019 uit, na jaren van afwezigheid. Nu wijzen alle geruchten erop dat er dit jaar weer een opvolger aankomt.

ipad pro 2020 vs ipad pro 2018

Design

Volgens geruchten baseert Apple de nieuwe iPad Air op de 11 inch-iPad Pro uit 2018. Dat betekent dat de iPad Air een nieuwe welkome design-opknapbeurt krijgt. Zijn voorganger heeft nog forse schermranden, terwijl Apple hier nu juist steeds meer afstand van neemt. Het nieuwe design krijgt dan smallere schermranden en een voorkantvullend scherm.

Het scherm wordt dan ook een stukje groter: de iPad Air 2019 heeft een 10,5 inch-scherm, maar de iPad Air 2020 zal een 11 inch-display krijgen. Ook zal de refreshrate hoger liggen. Daarmee onderscheidt de tablet zich van de iPad 2019, het instapmodel dat een stuk goedkoper is maar er wel nagenoeg hetzelfde uitziet als de huidige iPad Air.

Aansluiting

Het nieuwe model zou een usb-c poort krijgen in plaats van een ouderwetse Lightning-aansluiting. Dat is de eerste keer dat Apple een andere iPad dan de iPad Pro met zo’n aansluiting uitrust. Dat is gelijk ook een stuk praktischer, want usb-c is een heel breed ondersteunde aansluiting. Zo kan je bijvoorbeeld de tablet direct aansluiten op een extern scherm, of kan je een externe harde schijf rechtstreeks aan je iPad koppelen.

iOS 13 iPad-functies

Ontgrendeling

Het is nog onduidelijk wat Apple gaat doen met de manier van ontgrendelen. Een gerucht stelt dat Apple werkt aan een iPad Air met een Touch ID-sensor die onder het scherm verwerkt zit. De goedkopere iPad 2020 zal het waarschijnlijk nog wel met een ouderwetse Touch ID-sensor moeten doen. Toch zou het ook kunnen dat Apple Face ID aan de nieuwe tablet toevoegt. Het is anno 2020 wat ons betreft ook wel tijd voor deze midrange-tablet om een moderne ontgrendeling te krijgen.

Releasedatum

Wanneer we deze iPad Air 2020 kunnen verwachten, is lastig in te schatten. Sommige geruchten stellen dat de tablet ergens in de tweede helft van 2020 verschijnt, al brengt Apple doorgaans nieuwe iPads uit na de zomer, als de scholen weer beginnen. Houd iPhoned de komende tijd dus in de gaten, want zodra Apple deze tablet officieel presenteert lees je het als eerste bij ons.

Laatste berichten

‘Apple brengt dit jaar nog één iPad uit, iPad mini volgt in 2021’

‘Apple brengt dit jaar nog één iPad uit, iPad mini volgt in 2021’

Nieuws Apple brengt in 2020 nog één iPad uit. Deze krijgt een schermformaat van 10,8 inch. In de eerste maanden van 2021 volgt een iPad mini, die iets groter wordt dan zijn voorganger.
‘iPhone 12 wordt zonder oplader geleverd om prijs te drukken’

‘iPhone 12 wordt zonder oplader geleverd om prijs te drukken’

Nieuws De iPhone 12 wordt zonder oplader geleverd, waardoor het prijskaartje van de iPhone 11-opvolger niet verandert. De twee nieuwe iPads die later dit jaar uitkomen hebben dan weer wel standaard een oplader in de doos.
‘Nieuwe iMac en iPad Air verschijnen tweede helft 2020’

‘Nieuwe iMac en iPad Air verschijnen tweede helft 2020’

Nieuws Apple gaat de komende iMac en iPad Air volgens een nieuw gerucht in de tweede helft van 2020 uitbrengen. Het bericht zorgt voor enige verwarring wat betreft de aankondiging van Apple's komende apparaten.
‘iPad Air 2020 krijgt usb-c in plaats van Lightning-poort’

‘iPad Air 2020 krijgt usb-c in plaats van Lightning-poort’

Nieuws De nieuwe iPad Air zou een stuk meer op de iPad Pro gaan lijken. Een nieuw gerucht stelt dat de iPad Air 2020 een usb-c-poort krijgt.
‘Nieuwe 23 inch-iMac en 11 inch-iPad Air verschijnen dit jaar nog’

‘Nieuwe 23 inch-iMac en 11 inch-iPad Air verschijnen dit jaar nog’

Nieuws Na een nieuwe iPad Pro, MacBook Air en iPhone SE 2020 zijn later dit jaar de iMac en instap-iPad aan de beurt. Beide krijgen een grote upgrade.